Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#88666 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 June 2019 - 12:25

Εδιτ : Γιατι να βαλεις καροτο στον κιμα ???? Μα τι σας μαθαινω τοσο καιρο ??? Ημαρτον!

Η κόκκινη σάλτσα με λίγο καροτάκι τριμμένο μέσα είναι ταμαμ. Και δεδομένου ότι δεν μπορώ να φάω σκέτα τα λαχανικά, με κάποιο τρόπο πρέπει να τα ενσωματώσω στη διατροφή μου για να μην πεθάνω από σκορβούτο κυρία μου!

xbJ3b2w.jpeg

#88667 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 06 June 2019 - 12:39

Μπορείς να αρχίσεις από τώρα!!! Λ´ιγη php και xampp θες.

Τα cool kids πλέον παίζουν με nodejs και python, καλύτερα να ασχοληθεί με nodejs που μπορείς να στήσεις και services χωρίς την ανάγκη κάποιου http server.

Αν δεν θέλεις web stuff τότε υπάρχει η αιώνια Java (android κλπ) kai .net φυσικά.

To Σιγμα στο τζατζικι πως προκειπτει?? Προσδιδει καποια ιδιοτητα?? Πχ το κανει πιο μαγκικο οπως κατι χωριατες που σφυρανε στις παιδουλες που τυχαια περνανε απο τη πλατεια του χωριου ??

Τι Τσσσσσσατζικι εισαι συ μανα μου!

:hihi2:

Εδιτ : Γιατι να βαλεις καροτο στον κιμα ???? Μα τι σας μαθαινω τοσο καιρο ??? Ημαρτον!

Σατζίκι, παίζει κι έτσι!

Διαβάζω τέτοια ποστ και θυμάμαι πώς ήμουν μαθήτρια κι εγώ κάποτε χαχχα..και το κυριότερο αναρωτιέμαι πως "κατέληξα" έτσι...

Τον σιχαίνομαι τον μουσακά...ειδικά ο συνδυασμός κολοκυθιού και μελιτζάνας μπορεί να με στείλει. 

Που κατέληξες; Φίλος τελείωσες το βιολογικό στα Γιάννενα και τώρα είναι deginer σε εργαστήριο για μακέτες! #λαιφιζατζερνι~σικ!

rsrGbGx.gif

#88668 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 381 posts

Posted 06 June 2019 - 12:57

Τα cool kids πλέον παίζουν με nodejs και python, καλύτερα να ασχοληθεί με nodejs που μπορείς να στήσεις και services χωρίς την ανάγκη κάποιου http server.

Αν δεν θέλεις web stuff τότε υπάρχει η αιώνια Java (android κλπ) kai .net φυσικά.

Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε φάση python γιατί είναι μια θεμελιώδης γλώσσα ή C++, μιας και αυτή χρησιμοποιείται από game engines. Θα δούμε ωστόσο, ίσως μια Java να κάνει τη δουλειά.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#88669 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 June 2019 - 13:38

Ούτε εμένα μ'αρεσει ο πατσάς, μόνο που τον μυρίζω μου 'ρχεται να ξεράσω.

Ψιλοκομμένος και με μπουκουβο ο πατσας είναι γευστικοτατος σε πατσατζιδικο. Και εγώ μικρος τον σιχαινομουν όταν τον έκανε ο πατέρας μου

#88670 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 06 June 2019 - 14:30

PHP still goes strong.

Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε φάση python γιατί είναι μια θεμελιώδης γλώσσα ή C++, μιας και αυτή χρησιμοποιείται από game engines. Θα δούμε ωστόσο, ίσως μια Java να κάνει τη δουλειά.

Εάν θες game development τότε θές μια Game Engine. Και ναι υπάρχουν ελεύθερες και δωρεάν: https://godotengine.org/

Για C++ μπορείς να αρχίσεις από το https://sololearn.com αλλά μετά θα χρειαστείς βιβλιαράκι για κάποια πράγματα που δεν τα καλύπτει.

Java ίσως να θες σε android εφαρμογές ή σε πανάρχαια συστήματα.

Δε, μπορείς να κάνεις ΠΑΡΑ πολλά όπως είπε ο Hazuki με javascript, πλέον τρέχει ΠΑΝΤΟΥ και σε desktop και σε server και σε Mobile.

Τον σιχαίνομαι τον μουσακά...ειδικά ο συνδυασμός κολοκυθιού και μελιτζάνας μπορεί να με στείλει. 

Αλεργία; Η απλά δεν σου αρέσει. Έφαγες με σκέτη μελιτζάνα;

Edited by pc_magas, 06 June 2019 - 16:35.

#88671 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 06 June 2019 - 14:41

Αν και δεν ξέρω, πιστεύω πως αν μάθεις C τελείωσες, έχεις μάθει προγραμματισμό.

Η λογική της C έχει περάσει στις περισσότερες γλώσσες. Επίσης αν μάθεις να τηρείς τους κανόνες της C, οι scripting γλώσσες όπως php, javascript και python θα σου φανούν αστείες.

Από την εμπειρία μου σαν χομπίστας πιο πολύ και φοιτητής, θα έλεγα πως με την C (ή C++ άντε βαριά Java) αποκτάς καλύτερες βάσεις.

Στην php ότι μπαρούφα και να γράψεις κάτι θα σου φτύσει πίσω.

Νταξ η python δεν είναι βασική γλώσσα, τώρα τελευταία έγινε γιατί είναι εύκολη σαν την php, παρόμοιας νοοτροπίας με τη java και ικανή να κάνει πιο low level πράγματα π.χ. services.

Οπότε την χρησιμοποιούν κάργα σε big data πράγματα.

Από την άλλη το node στην σχολή το λάτρεψα. Μπαμ γράφεις πέντε βλακείες εκεί χάμο κι έχει έτοιμο service. Βέβαια άλλης νοοτροπίας, event based που κάνει λίγο δύσκολή την αλλαγή του τρόπου σκέψεις από το σύνηθες "σειριακό" τρόπο. 

rsrGbGx.gif

#88672 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 June 2019 - 15:13

Για να μάθεις και φτιάξεις c προγράμματα μπορείς να το κάνεις δωρεαν ή χρειάζεται να αγοράσεις αυτές τις ακριβές σουίτες όπως visual studio και τα συναφή;
θυμάμαι δεκαετία 90 είχα πάρει ένα βιβλίο να μάθω delphi αλλά τα παράτησα και σιγά μην έπαιρνα το πρόγραμμα.
Είχε τόση δραστηριότητα το μυαλό μου που είχα μάθει html & javascript μόνος μου, ακόμα και Macromedia Director Lingo μιας και μου άρεσαν τα multimedia. Πειρατικά εννοείται, φράγκα μηδέν.

Τώρα τίποτα, νεκρωσαν τα κύτταρα στην πιο παραγωγική υποτίθεται ηλικία μου

#88673 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 06 June 2019 - 16:40

Αν και δεν ξέρω, πιστεύω πως αν μάθεις C τελείωσες, έχεις μάθει προγραμματισμό.

Η λογική της C έχει περάσει στις περισσότερες γλώσσες. Επίσης αν μάθεις να τηρείς τους κανόνες της C, οι scripting γλώσσες όπως php, javascript και python θα σου φανούν αστείες.

Από την εμπειρία μου σαν χομπίστας πιο πολύ και φοιτητής, θα έλεγα πως με την C (ή C++ άντε βαριά Java) αποκτάς καλύτερες βάσεις.

Στην php ότι μπαρούφα και να γράψεις κάτι θα σου φτύσει πίσω.

Νταξ η python δεν είναι βασική γλώσσα, τώρα τελευταία έγινε γιατί είναι εύκολη σαν την php, παρόμοιας νοοτροπίας με τη java και ικανή να κάνει πιο low level πράγματα π.χ. services.

Οπότε την χρησιμοποιούν κάργα σε big data πράγματα.

Από την άλλη το node στην σχολή το λάτρεψα. Μπαμ γράφεις πέντε βλακείες εκεί χάμο κι έχει έτοιμο service. Βέβαια άλλης νοοτροπίας, event based που κάνει λίγο δύσκολή την αλλαγή του τρόπου σκέψεις από το σύνηθες "σειριακό" τρόπο.

Εξαρτάτε φίλε. Πχ. ο προγραμματισμός δεν είναι κώδικας μόνο είναι ΠΑΡΑ πολλά. Τόσα όσο αφορά βάσεις χμμ και πάλι εξαρτάτε η γλώσσα προγραμματισμού είναι ένα εργαλείο για να κάνεις την δουλειά σου μπορεί μεν να έχει ομοιότητες αλλά η διαφορά του οικοσυστήματος που φέρνει, είναι που κάνει τη μια γλώσσα καλύτερη για ένα Task από την άλλη.

Οι βάσεις είναι όσο αφορά τα pattern που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι εάν είναι αντικειμενοστραφής η όχι. Από την άλλη οι βέλτιστες πρακτικές εξαρτιόνται ΚΑΙ από την υφή και της γλώσσας πχ. callback hell prevention σε javascript. Πχ. Έφτυσα αίμα να κάνω σε node.js ένα group key agreement πάνω σε XMPP και ΔΕΝ τα κατάφερα, σε C λόγο καθαρά βιβλιοθήκης OpenSSL είναι ευκολότερο (και πάλι δεν τα κατάφερα παρόλο που είχα το Paper).

Από την άλλη Hazuki σου βζω να challenge σε Node.js να υπολογίσεις παράλληλα το παραγωνικό όλων των αριθμών 100 έως 300. Μετά εφόσον υπολογίσεις το παραγωγικό να προσθέσεις όλα τα παραγωντικά μαζί. Εκεί να δεις την γλύκα που η Node.js είναι ενός thread Bwahahahaha. Σε python ή C++ λόγο ότι σηκώνεις thread το κάνεις ποιο εύκολα.

ΥΓ. mono ΜΗΝ κάνεις χαρακίρι ζήσε !!!!!!! Είμαι δίπλα σου είμαι μαζί σου !!!!! Είμαι δίπλα σου !!!!!!!

Spoiler: mono only spoiler

Edited by pc_magas, 06 June 2019 - 16:49.

#88674 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 06 June 2019 - 18:07

Με οτι και να ξεκινησεις ακομα και html, το επομενο θα ειναι πολυ πιο ευκολο. Η αρχη ειναι δυσκολη. Σκεψου τι σε ενδιαφερει και δες ποια ειναι η ταση εκει που θες να πας. Π.χ. αναλυση δεδομενων σε εταιρειες παιζει πιο πολυ python ενω πανεπιστημια και ερευνα παιζει πιο πολυ R
Ξεκινα με freecodecamp.org και codecademy και αν θες περισσοτερες πληροφοριες μετα για δωρεαν και καλο υλικο, pm me.

stasou%2520mygdala.jpg

#88675 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 06 June 2019 - 18:30

Αν και δεν ξέρω, πιστεύω πως αν μάθεις C τελείωσες, έχεις μάθει προγραμματισμό. [...]

Youtube Video

E5VV38U.jpg

#88676 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 06 June 2019 - 19:54

Αν θες όμως να είσαι πραγματικά μέσα στο edge

μαθαίνεις perl και είσαι αληθινό μαργαριτάρι.

#88677 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 06 June 2019 - 21:35

Μα μα μα υπάρχει και το ruby on rails! Ορίστε, έλα κανάς άλλος για την βάρκα μας!

rsrGbGx.gif

#88678 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 381 posts

Posted 06 June 2019 - 21:52

Εγώ θέλω να ασχοληθώ ξεκάθαρα με development παιχνιδιών, αν και δεν με χαλάει καθόλου η δημιουργία services και γενικότερα tasks. Θέλω να ξέρω να φτιάχνω ένα πρόγραμμα το οποίο θα κάνει αυτό που θα του ζητήσω. Έχει μια μαγεία αυτό.

Ξεκινα με freecodecamp.org και codecademy

Πρώτη φορά στη ζωή μου το ακούω, σίγουρα θα το τσεκαρω. Από την άλλη, ο καθηγητής πληροφορικής μας έχει στείλει σε μένα και άλλα δύο παιδιά αρκετό υλικό σε σχέση με την python και διάφορες δραστηριότητες, οπότε θέλω να ασχοληθώ και με αυτό.

Τέλος, η Java δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω εφαρμογές και android κλπ. Θέλω να δουλέψω πάνω σε game engines και ειδικότερα την unity.

Έως τώρα, πράγματα που λαμβάνω υπόψη μου είναι C, python, node και αυτό που ανέφερε ο Leon πιο πάνω.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#88679 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 06 June 2019 - 22:31

Youtube Video

Πωωωωωωω τι έβγαλες ρε MAN!!!!

#88680 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 06 June 2019 - 23:00

Λίγο που το έχω ψάξει, πλέον το να φτιάξεις ένα παιχνίδι είναι πιο απλό αλλά ταυτόχρονα πιο μεγάλο σαν project.

Παλιά ήθελε πολύ περισσότερο κώδικα, από c++ μέχρι assembly αν έγραφες για κονσόλες.

Πλέον παίζεις με frameworks και μηχανές. Το unity είναι ένα έτοιμο πακέτο, παλιότερα θα μπορούσες να πεις ότι τους λέγανε editors.

Πετάς μέσα τα assets και ξεκινάς να στήνεις, έχει και κάποιο scripting από πίσω. Βλέπω το Unity έχει ένα δικό του api ενώ η Unreal Engine έχει c++ αν θες να μάθεις κάτι που θα σου χρησιμεύσει και σε κάτι άλλο πέρα από τα παιχνίδια.

Άσχετο, αν σε ενδιαφέρει μπορείς να τσεκάρεις και την μηχανή της Sony.

https://en.wikipedia.org/wiki/PhyreEngine

Είναι δωρεάν και φυσικά υποστηρίζει ps4. Δεν ξέρω τι συμφωνία πρέπει να τηρείς για να κάνεις release στην πλατφόρμα της Sony αλλά τουλάχιστον μπορείς.

Και το unity σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις release στο Ps4 αλλά πιστεύω το Phyre σου δίνει καλύτερες βιβλιοθήκες, πιο κοντά στο σίδερο του μηχανήματος για καλύτερα αποτελέσματα.

Βέβαια με το Unity παίζεις μπαλίτσα στα πάντα! ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ, θα μάθεις Unity αλλά παίξε και με Unreal engine, είναι δωρεάν για μαθητεία και μεγάλα studio την χρησιμοποιούν σε αντίθεση με το Unity που είναι πιο indie.

----Edit

Αν θες δες αυτά τα δύο για έμπνευση, ο τύπος έχει την Traveler Tales που γενικά είναι από τις πολύ γνωστές και από τις λίγες που έμειναν από την εποχή των Home computer.

Περιγράφει διάφορες τεχνικές και πως έπρεπε να σκέφτεσαι διάφορους τρόπους ώστε να ξεπερνάς τους περιορισμούς που είχε τότε το Hardware.

Το saturn που θα δεις, είχε στην πραγματικότητα μόνο 2Mbyte ram για γραφικά και 1Mbyte για ήχο. Το PS1 είχε 2Mbyte για όλα!

Τέσπα, δες αν έχεις όρεξη.

Youtube Video

Youtube Video

rsrGbGx.gif