Το καλό με την ιστορία αυτή είναι ότι Ξεσκονίζουμε την ιστορία της εποχής.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2018 - 15:11
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2018 - 23:10
Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2018 - 23:25
Χαίρεσε με την αναδρομή;
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2018 - 00:23
Πολυ σωστή η προσεγγιση του Πετραν, ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Επειδη κι εγω μενω αρκετα βορεια της Ελλαδος (Βέροια συγκεκριμενα) και ειμαι κοντα σε περιοχες οπως η Εδεσσα και η Ναουσσα και εχω φιλαρακια τα οποια αγγιζει αυτη η ιστορια, θα σας πω οτι αδερφια Ελληνες χωριστηκαν καποτε, μισοι εφυγαν στα Σκοπια και σε αλλες Βαλκανικες χωρες , μισοι μεινανε πισω και πολλοι απο αυτους δεν μπορουν να γυρισουν καν στην Ελλαδα, εχουν απαγορευτικο. Επισης λογω της κοντινης αποστασης μεταξυ των δυο χωρων σε αυτες τις περιοχες που ανεφερα παραπανω, των επαγγελματικων συναστραφων και του τότε εμποριου, των ερωτικων σχεσεων και λοιπης συναναστροφης, πολλοι ανθρωποι (κυριως μεγαλυτερης ηλικιας) μιλανε και ντόπικα. Ειναι ενα κραμα Ελληνικης και Σλαβικης γλωσσας. Ενα επισης ενδειαφερον γεγονος ειναι οτι στα τοπικα τους πανυγηρια, τα παραδοσιακα τραγουδια τα λενε δυο φορες. Μια στα Σλαβικα και μια στα Ελληνικα. Αυτο βεβαια πολλες φορες φερνει και καυγαδες μεταξυ τους οι οποιοι παλαιοτερα ειχαν καταληξει και σε θανατους.
Αυτα τα ολιγα απο εμενα που εχω ακουσει απο προσωπικες ιστοριες φιλων και γνωστων.
Edit: Θα ηθελα επισης να αναφερω οτι αν δειτε καποιο δισυλλαβο επιθετο και σας πει οτι καταγεται απο καπου βορεια της Ελλαδος, κατα πασα πιθανοτητα εχει και αυτος σλαβο-ελληνικη ιστορια στις ριζες του
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από didimakia: 19 Σεπτέμβριος 2018 - 00:31
Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2018 - 10:17
To triklopodia κάνει αναδημοσίευση από άλλο blog, απλά εκεί σε πετούσε αν είχες adblock. Κάτι παρόμοιο είχαν κάνει και οι Τσάμηδες στη Χάγη, μόνο που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο γιατί ήταν πριν το 2002.
Τώρα δεν ξέρω λεπτομέρειες. Ένας συνάδελφος από τα Τρίκαλα που ασχολείται με αυτά τα θέματα και μεεπανενωσεις οικογενειών (μάλιστα είχε και συγγενείς πρόσφυγες), μας είπε πως πολλά επίσημα έγγραφα διπλωματικά και στρατιωτικα εκείνης της περιόδου έχουν καταστραφεί, συχνά και εσκεμμένα. Πολλα τα έχει μόνο σε φωτοτυπίες.Οι Πρέσπες ήταν το μέρος που είχε υπογραφεί τότε η παράδοση του Δημοκρατικού Στρατού, οπότε ήταν περισσοτερο συμβολικό.
Γενικά είναι μια περίοδος της νεότερης ιστορίας μας που δεν προβάλλεται πολύ ή αν γίνεται αυτό υπάρχει μεγάλη ιδεολογική φορτιση
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να έγιναν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιστορικά είμαι αδιάβαστη. Εμένα η ένστασή μου ήταν στη νομική βασιμότητα όλων αυτών των υποτιθέμενων προσφυγών στο Στρασβούργο και το κατά πόσο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πολιτικό επιχείρημα.
Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2018 - 17:35
Η άποψή της Sony για τα παλιά παιχνίδια πριν την επιτυχία των NES & Snes Mini: "The PS1 and the PS2 games, they looked ancient, like why would anybody play this?"
Η άποψή της Sony για τα παλιά παιχνίδια μετά την επιτυχία των NES & Snes Mini:
w00t! Έχει να πέσει πολύ άρμεγμα.
Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2018 - 19:54
Έχω απορία γιατί οι επαναεκδόσεις των κονσολών αυτών δεν διαθέτουν και τον αναγνώστη δίσκου-catridge loader (στην περίπτωση του NES) προκειμένου να μπορεί ο άλλος να παίζει και τα παιχνίδια που έχει αγοράσει παλαιόθεν ξανά.
Ακόμη δε έχω μια μαγειρική απορία, θέλω να κάνω τούρτα και θέλω να κάνω μια ενδιαμεση στρώση στο Παντεσπάνι έχετε ιδέα τι σοκολατοκατασκεύασμα μπορώ να κάνω. Δε θα εκτιμοιύσα και συνταγή γι αυτό.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pc_magas: 19 Σεπτέμβριος 2018 - 21:27
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2018 - 11:16
Λόγο κόστους, τώρα απλά φτιάχνουν ένα πλαστικό case πετάνε μέσα μια arm based πλακέτα φορτώνουν ένα τυπικό os με ένα emulator και ένα τυπικό frontend, βάζουν και 20 roms μέσα σε μια onboard sd και τελείωσε.
Αν έπρεπε να υπάρχει η συγκεκριμένη λειτουργία θα έπρεπε να υπάρχουν extra κυκλώματα που μπορούν να μιλήσουν με τον emulator κάτι που προϋποθέτει hw development και το κυριότερο debug.
Επίσης πολλά cartidges είχαν custom chips μέσα που θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη και για αυτά αν θέλουν να μπορούν να παίζουν τα πάντα κάτι που κανένας δεν θα το έκανε αν ήθελε να το πουλήσει 100$.
Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2018 - 12:20
Έχω απορία γιατί οι επαναεκδόσεις των κονσολών αυτών δεν διαθέτουν και τον αναγνώστη δίσκου-catridge loader (στην περίπτωση του NES) προκειμένου να μπορεί ο άλλος να παίζει και τα παιχνίδια που έχει αγοράσει παλαιόθεν ξανά.
Ακόμη δε έχω μια μαγειρική απορία, θέλω να κάνω τούρτα και θέλω να κάνω μια ενδιαμεση στρώση στο Παντεσπάνι έχετε ιδέα τι σοκολατοκατασκεύασμα μπορώ να κάνω. Δε θα εκτιμοιύσα και συνταγή γι αυτό.
στην περιπτωση του nes πλεον εχει σπαστει και μπορεις να φoρτωσεις τα παντα ευκολα και γρηγορα.εμενα παντως που εχω παλια catridge απο mega drive το μινι που εχει βγει εχει την επιλογη αυτη αν θες.
τωρα για την τουρτα εγω βαζω ετοιμη κρεμα πατισερι(εχει και βανιλια και σοκολατα) που την εχουν τα σουπερ μαρκετ σε σακουλακι (σκονη) και την κανεις με γαλα!εχει και αλλες κρεμες οπως για μιλφειγ η τσιζκεικ...οτι τραβαει η ορεξη σου για γεμιση βαζεις...!εγω οσες φορες εχω κανει πολλες φορες το περνανε και για σπιτικη!!!
Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2018 - 19:20
Λόγο κόστους, τώρα απλά φτιάχνουν ένα πλαστικό case πετάνε μέσα μια arm based πλακέτα φορτώνουν ένα τυπικό os με ένα emulator και ένα τυπικό frontend, βάζουν και 20 roms μέσα σε μια onboard sd και τελείωσε.
Αν έπρεπε να υπάρχει η συγκεκριμένη λειτουργία θα έπρεπε να υπάρχουν extra κυκλώματα που μπορούν να μιλήσουν με τον emulator κάτι που προϋποθέτει hw development και το κυριότερο debug.
Επίσης πολλά cartidges είχαν custom chips μέσα που θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη και για αυτά αν θέλουν να μπορούν να παίζουν τα πάντα κάτι που κανένας δεν θα το έκανε αν ήθελε να το πουλήσει 100$.
Αλλά στην περίπτωση του Playstation είναι σχετικά ποιο εύκολο το να πεις οκ φορτώνω ΚΑΙ απο cd απλά βάζω μια HDMI και άντε γειά εφόσον ουκ ολίγοι emulators για playstation υποστιρίζουν και αναπαραγωφή CD. Δε και από busines model να το πάρεις έαν μπορείς ακόμα και σπασμένα-αντιγραμένα playstation1 παιχνίδια να μπορείς να πάιξεις πάλι η SONY βγαίνει κερδισμένη γιατί:
- Τα παιχνίδια είναι αρκετά παλιά και μόνο nostalgia lovers θα τα παίξουν.
- Οι nostalgia lovers κυρίως ενδεχομένως να πάρουν την κονσόλα του begin with.
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2018 - 23:51
Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2018 - 00:30
Εγώ τα βάζω κάτω από τη γλάστρα. Αυτή με τα ζουμπούλια.
Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2018 - 00:46
Αν θυμάμαι καλά αυτή δεν έχει ζουμπουλια πάνω...Εγώ τα βάζω κάτω από τη γλάστρα. Αυτή με τα ζουμπούλια.
Κάτι άλλο έχει
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LethalMike: 23 Σεπτέμβριος 2018 - 00:47
Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2018 - 00:47