Εγω δουλευα το βραδυ της eurovision αλλα τα ειδα μετα τα τραγουδια ολα ετσι για να εχω μια σφαιρικη αποψη.. Πρωτα απο ολα να πω οτι το catchy τραγουδι της Φουρειρα εχω βαρεθει να το ακουω μιας και το παιζουμε στο μαγαζι ΣΥΝΕΧΕΙΑ!! Ειναι ρυθμικο , ειναι μοδα , ειναι πιασαρικο και παιζει παντου. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και καλο.. Στη λαιβ εμφανιση η Φουρειρα ηταν τουλαχιστον απαραδεκτη φωνητικα. Παιζει και βιντεακι στο youtube με τις προβες που εκαναν και η μουσικη ειναι πιο χαμηλα και η παραφωνια της ακουγεται πολυ πιο εντονα.. Το συνολακι της ηταν υπεροχο και απαστραπτον (σαν τις καρακαξες και γω μολις γυαλισει κατι το λατρευω
)..
Η Νετα απο την αλλη φωνητικα ηταν πολυ καλυτερη αλλα ολο το υπολοιπο δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε.. Το τραγουδι επισης πολυ μετριο αλλα αν μη τι αλλο κατι διαφορετικο απο αυτα που εχουμε συνιθισει..
Το θεμα μου ειναι το εξης , κατα ποσο πιστευετε οτι οντως οι ψηφοι και οι βαθμολογιες ειναι οντως απο το κοινο και οχι ολα σωστα μαγειρεμενα για να βγει καθε φορα αυτο που πρεπει να βγει ??
Με ολα αυτα τα σκανδαλα που εχουν γινει τελευταια στο χολιγουντ και το κινημα #metoo κτλ ερχεται μια τυπισσα ακριβως αντιθετη με τα προτυπα ομορφιας να θυμισει στις γυναικες οτι δεν ειναι παιχνιδια και οτι ειναι θεες κτλ κτλ . Ε πως να μην κερδισει ρε παιδια ?? Οπως ειπε και η μονο , η τυπισσα ειναι φαβορι εδω και μηνες!! Ηταν σιγουρακι απο την αρχη οτι το συγκεκριμενο "κοινωνικο μηνυμα" που ηθελε να περασει θα ειχε επιτυχια και θα κερδιζε..
Παλιοτερα που παρακολουθουσα γιουροβιζιον καθε χρονο παρατηρουσα και τις βαθμολογιες και το ποια χωρα στηριζει ποια.. Ειχα παρατηρησει λοιπον οτι οι βαθμολογιες αλλαζαν απο χωρα σε χωρα αναλογα με τα συμφεροντα ή αν ειχε γινει καποια στραβη αναμεσα σε καποιες χωρες..
Το καινουριο συστημα βαθμολογιας δεν το καταλαβα αλλα δν το πολυεψαξα κιολας αλλα τρανο παραδειγμα σε αυτο που λεω ειναι τα 12αρια που ανταλλασσαμε παλια με την Αλβανια και την Κυπρο και που καποια στιγμη αυτο αλλαξε και η Αλβανια υπηρχε χρονια που δεν μας εδωσε ουτε τον πυρετο της..
Μην ξεχναμε οτι η γιουροβιζιον ειναι και στις στοιχηματικες οποτε παιζονται και αλλα λεφτουδακια απο πισω..
Τελος να πω οτι προφανως και τραγουδια οπως της Φουρειρα θα φτανουν παντα ψηλα διοτι μεσα και απο τη γιουροβιζιον διαμορφωνονται και οι καινουριες playlists με τα hits του καλοκαιριου..Με τι τραγουδια θα χορευει ο κοσμος αν δν ειναι πιασαρικα και ανεβαστικα ???
Αυτο που θελω να πω με λιγα λογια (μαλλον πολλα
) ειναι οτι δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα οποτε εμεις τωρα που το συζηταμε απλα ψαχνουμε τη γωνια στο δεκαρικο..