Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94114 replies to this topic

#87061 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 13 May 2018 - 23:08

Εμενα μου άρεσε της Φουρειρα, η Μόνο πάνω κάτω εξήγησε αυτό που σκεφτόμουν.

On another note, λατρεύω αυτον τον τύπο και τα βίντεο του.

Youtube Video

Tα κατακανα είναι η παγκόσμια γλώσσα του μέλλοντος, μην κοροϊδεύετε!  :kakaka:  :joyful:

Edited by GhostPrince, 13 May 2018 - 23:11.

フカフカ

#87062 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 13 May 2018 - 23:12

Στο πρώτο κομμάτι που γράφεις μπορεί και να συμφωνούσα αν η Νέτα δεν ήταν όπλο προπαγάνδας του Νετανιάχου. Ναι οκ diversity και inclusivity μπλα μπλα μπλα μέσα και εγώ αλλά σκοτώνεται κόσμος εκεί πέρα οπότε τα ακούω βερεσέ.

Τώρα για το αν η Φουρέιρα είναι δικιά μας ή όχι ομιτζι και τρία λολ. Ζούμε σε διαφορετική Ελλάδα? Γιατί εγώ μεγάλωσα την εποχή που ήρθε το μεγάλο ρεύμα Αλβανών στην Ελλάδα και να πω ότι τους υποδεχτήκαμε με ανοιχτές αγκάλες θα ήταν εεερμ ψέμα. Σε μια ρατσιστική κοινωνία έκρυψε την καταγωγή της και ναι αυτό λέει περισσότερα για μας παρά για αυτήν. Η κοπέλα αισθάνεται και Αλβανή και Ελληνίδα και δικαίωμά της όπως οι Ελληνοαμερικάνοι κλείνουν την 5η λεωφόρο κάθε 25η Μαρτίου και ντύνονται τσολιάδες. Τώρα αν μιλάς για την υποκρισία μας ως λαού που αναγνωρίζουμε παιδιά μεταναστών ως Έλληνες μόνο όταν μας φέρνουν διακρίσεις ναι μέσα συμφωνώ μαζί σου.

xbJ3b2w.jpeg

#87063 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 13 May 2018 - 23:36

Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν φόβος ή επικοινωνιακό τέχνασμα της δισκογραφικής εταιρείας το ότι δήλωνε Λατίνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως από την στιγμή που ήρθε εδώ 6 ετών, η παιδεία και ο τρόπος σκέψης της είναι ελληνικός, είτε θες να το πιστέψεις, είτε όχι. Πολύ πιθανόν ανάλογα με τον βαθμό μόρφωσης της, να γνωρίζει πολλά περισσότερα για την ελληνική ιστορία από ομογενείς του εξωτερικού. Μπορεί και όχι, αλλά για αυτό ευθύνεται η ίδια και όχι η καταγωγή της. Προφανώς όπως είπε και η mono ό,τι θέλει μπορεί να υποστηρίζει πως νιώθει.

Τα άλλα περί αλβανικού αετού έγιναν για να τσιμπήσει 10ρακι από την ψηφοφορία της γειτονικής χώρας και τα κατάφερε. Το αν το σύμβολο αυτό είναι εθνικιστικό είναι μεγάλη κουβέντα. Αυτό που ισχύει είναι πως είναι σύμβολο της σημαία τους, αλλά αλήθεια είναι και πως χρησιμοποιείται από ακροδεξιά μερίδα για να συμβολίσει την αντίστοιχη μεγάλη ιδέα τους.

Η σκηνική παρουσία του Ισραήλ ήταν άσχημη και κακόγουστη. Τελεία και παύλα. Τα άλλα περί decostruction τα έχουμε ξαναδεί στην Eurovision.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#87064 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 13 May 2018 - 23:47

Το αν το σύμβολο αυτό είναι εθνικιστικό είναι μεγάλη κουβέντα. Αυτό που ισχύει είναι πως είναι σύμβολο της σημαία τους, αλλά αλήθεια είναι και πως χρησιμοποιείται από ακροδεξιά μερίδα για να συμβολίσει την αντίστοιχη μεγάλη ιδέα τους.

Oως λίγο πολύ γίνεται παντού και πάντα. Αυτό είναι το γαματο με τα σύμβολα γενικώς. Ανάλογα με το ποιος το χρησιμοποιεί , που και πότε, μπορει να φτάσει να σημαίνει κάτι τελείως αντίθετο απο αυτό που συμβόλιζε εξαρχής. 

Άθλιο παράδειγμα, αλλά 95% των φορων που ακούμε τη λέξη "κυριολεκτικά" αυτό που τη χρησιμοποιεί εννοεί "μεταφορικά"   :P

stasou%2520mygdala.jpg

#87065 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 13 May 2018 - 23:58

Στο πρώτο κομμάτι που γράφεις μπορεί και να συμφωνούσα αν η Νέτα δεν ήταν όπλο προπαγάνδας του Νετανιάχου. Ναι οκ diversity και inclusivity μπλα μπλα μπλα μέσα και εγώ αλλά σκοτώνεται κόσμος εκεί πέρα οπότε τα ακούω βερεσέ.

Τώρα για το αν η Φουρέιρα είναι δικιά μας ή όχι ομιτζι και τρία λολ. Ζούμε σε διαφορετική Ελλάδα? Γιατί εγώ μεγάλωσα την εποχή που ήρθε το μεγάλο ρεύμα Αλβανών στην Ελλάδα και να πω ότι τους υποδεχτήκαμε με ανοιχτές αγκάλες θα ήταν εεερμ ψέμα. Σε μια ρατσιστική κοινωνία έκρυψε την καταγωγή της και ναι αυτό λέει περισσότερα για μας παρά για αυτήν. Η κοπέλα αισθάνεται και Αλβανή και Ελληνίδα και δικαίωμά της όπως οι Ελληνοαμερικάνοι κλείνουν την 5η λεωφόρο κάθε 25η Μαρτίου και ντύνονται τσολιάδες. Τώρα αν μιλάς για την υποκρισία μας ως λαού που αναγνωρίζουμε παιδιά μεταναστών ως Έλληνες μόνο όταν μας φέρνουν διακρίσεις ναι μέσα συμφωνώ μαζί σου.

Νομίζω ότι το ίδιο περίπου μπορεί να ειπωθεί και για τις ΗΠΑ (αυτοί σκοτώνουν αλλού) αλλά και γενικότερα για τις μεγαλύτερες δυτικές δυνάμεις (που ούτως οι άλλως είναι και σύμμαχοι του Ισραήλ). Οι χώρες που καταβάλλουν τις μεγαλύτερες δυνατές προσπάθειες για να επιδείξουν πόσο inclusive είναι και δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στα ζητήματα πολιτικής ορθότητας είναι οι ίδιες που έχουν ουσιαστικά κατασκευάσει το ρατσισμό για να δικαιολογήσουν τις πρακτικές της αποικειοκρατίας που έχει εμφανείς συνέπειες στο σήμερα. Είναι συγκεκριμένα προπαγάνδα του Νετανιάχου η συγκεκριμένη εμφάνιση, ή πηγαίνει παρέα με ένα ευρύτερο σύστημα όμορφης, αλληλέγγυας και απενοχοποιητικής εν τέλει επικάλυψης κάποιων από τις πιο σκοτεινές πτυχές της σύγχρονης και μη ιστορίας;

Για τη Φουρέιρα αυτό εννοώ, ότι όλοι όσοι ξέρω τόσο καιρό την κράζουν και κανείς δεν την εκτιμούσε και αμέσως τα media βρήκαν ευκαιρία να πέσουν πάνω της με αφορμή τη φωτογραφία, όταν όμως είδαν ότι λίγο ήθελε και θα κέρδιζαμε έμμεσα τη Eurovision ξαφνικά λένε για αδικία και πόσο κακή ήταν η ΕΡΤ που της έκλεινε τόσο καιρό την πόρτα. Κατά μία έννοια κάτι ανάλογο μου φαίνεται ότι συμβαίνει και εδώ (όχι από εσένα mono). Δύσκολα μπορώ να φανταστώ τα περισσότερα μέλη του φόρουμ να έχουν σε οποιαδήποτε εκτίμηση τη Φουρέιρα και να την υποστήριζουν σε οποιαδήποτε συνθήκη εκτός του ότι μια "δικιά μας" θα κέρδιζε τη Eurovision.

Edit: Σορυ παιδιά άκυρα όλα όσα είπα λύθηκε το θέμα:

Η σκηνική παρουσία του Ισραήλ ήταν άσχημη και κακόγουστη. Τελεία και παύλα. Τα άλλα περί decostruction τα έχουμε ξαναδεί στην Eurovision.

Από εδώ και πέρα να στηρίζουμε όλοι όμορφες και καλαίσθητες hot αλόγες με στρας που τραγουδάνε συμβατικές ασυναρτησίες αλλά κανείς δεν ενοχλείται γιατί τις έχουμε συνηθίσει. Αυτό κατα τ' άλλα δεν το έχουμε ξαναδεί στη Eurovision...

Edited by Kamui, 14 May 2018 - 07:48.

O6rrvsU.jpg

#87066 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 14 May 2018 - 00:06

Ενώ το αλληθορίζω και να κάνω κραυγές και τερετίσματα συνοδεύομενα από χορό κότας είναι απόλυτη αναγγενησιακή τέχνη.

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#87067 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 14 May 2018 - 00:08

Όχι δεν είναι! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Ότι δεν βρισκόμαστε πια στην αναγεννησιακή περίοδο και ότι η όλη τρας αισθητική της δήθεν απόλυτης και ψευτο-αναγεννησιακής γυναικείας ομορφιάς έχει κουράσει ακόμα και το κοινό που ψηφίζει στη Eurovision!

O6rrvsU.jpg

#87068 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 14 May 2018 - 00:11

Έχει κουράσει τόσο που βγήκε δεύτερη!

-Ένας σοφός πρίγκιπας

-Kai, 6//11/2018

#87069 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 May 2018 - 00:28

Εδώ που τα λέμε η Νέτα είναι πιο κοντά στην αναγεννησιακή ομορφιά παρά η Φουρέιρα :P

Και πραγματικά βλέποντας άλλες χρονιές eurovision και παλιότερες πρωτιές η εμφάνιση του Ισραήλ δεν είχε απολύτως τίποτα το πρωτοποριακό. Virtue signaling της κακιάς ώρας ήταν, μην το βγάζουμε και ότι έσπασε κανα κατεστημένο. Η άλλη βγήκε με μούσια ffs!

Είναι συγκεκριμένα προπαγάνδα του Νετανιάχου η συγκεκριμένη εμφάνιση, ή πηγαίνει παρέα με ένα ευρύτερο σύστημα όμορφης, αλληλέγγυας και απενοχοποιητικής εν τέλει επικάλυψης κάποιων από τις πιο σκοτεινές πτυχές της σύγχρονης και μη ιστορίας;

Το έθεσες εξαιρετικά, πιστεύω και τα δύο.

Από εδώ και πέρα να στηρίζουμε όλοι όμορφες και καλαίσθητες hot αλόγες με στρας που τραγουδάνε συμβατικές ασυναρτησίες αλλά κανείς δεν ενοχλείται γιατί τις έχουμε συνηθίσει. Αυτό κατα τ' άλλα δεν το έχουμε ξαναδεί στη Eurovision...

Οκ εδώ θα τα χαλάσουμε. Καταλαβαίνω ότι θες να πεις ότι η Φουρέιρα είναι συμβατή με τα σύγχρονα άκρως τοξικά πρότυπα ομορφιάς αλλά δεν υπάρχει λόγος για trash talking ~just saying

xbJ3b2w.jpeg

#87070 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 14 May 2018 - 00:59

Το έθεσες εξαιρετικά, πιστεύω και τα δύο.

Ειλικρινά δε ξέρω αν το θέτω τόσο καλά *blush* αλλά κι εγώ συμφωνώ αν μη τι άλλο ότι είναι και τα δύο.

Οκ εδώ θα τα χαλάσουμε. Καταλαβαίνω ότι θες να πεις ότι η Φουρέιρα είναι συμβατή με τα σύγχρονα άκρως τοξικά πρότυπα ομορφιάς αλλά δεν υπάρχει λόγος για trash talking ~just saying

Δεν ήθελα τόσο να προσβάλω προσωπικά εκείνη (αν και όταν κάποιος προσπαθεί τόσο πολύ να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα για να κάνει καριέρα φυσικό έιναι να τον παίρνει κι αυτόν η μπάλα) όσο την εικόνα της μέσα από τα υποτιθέμενα μάτια των άλλων. Αυτή τη λογική ότι όσο πιο ψηλό το τακούνι, όσο πιο εφαρμωστά τα ρούχα, όσο πιο πολύ το στρας, όσο πιο έντονη η λεύκανση στα δόντια, τόσοι παραπάνω είναι και οι πόντοι αντικειμενικής αισθητικής που κερδίζονται είναι που προσπαθώ να καυτηριάσω. Ειδικά όταν μέσα σε όλο αυτό χτίζεται και η εικόνα της και καλά εξωτικής σέξυ λατίνας με τα τεράστια πόδια και αναπαράγεται αυτό το πρότυπο σαν αντικειμενική ομορφιά, αυτό κυρίως με κάνει να συγχύζομαι που το βλέπω. Αν τα ίδια στοιχεία και οι ίδιες γυναίκες είχαν άλλη θέση στην κουλτούρα μας και προβάλλονταν διαφορετικά τότε σίγουρα δε θα το αντιμετώπιζα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δε φαντάζομαι να μου άρεσε αλλά δε θα ένιωθα την ίδια ανάγκη να εναντιωθώ έτσι. Και φυσικά υπάρχουν και τρόποι να πάρει κανείς τα ίδια χαρακτηριστικά και να τα χρησιμοποιήσει αλλιώς καλλιτεχνικά. Είναι ουσιαστικά οι συμβολισμοί που κάνουν και την αισθητική μου να δυσανασχετεί πιο άμεσα.

O6rrvsU.jpg

#87071 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 May 2018 - 01:36

Δεν ήθελα τόσο να προσβάλω προσωπικά εκείνη (αν και όταν κάποιος προσπαθεί τόσο πολύ να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα για να κάνει καριέρα φυσικό έιναι να τον παίρνει κι αυτόν η μπάλα) όσο την εικόνα της μέσα από τα υποτιθέμενα μάτια των άλλων. Αυτή τη λογική ότι όσο πιο ψηλό το τακούνι, όσο πιο εφαρμωστά τα ρούχα, όσο πιο πολύ το στρας, όσο πιο έντονη η λεύκανση στα δόντια, τόσοι παραπάνω είναι και οι πόντοι αντικειμενικής αισθητικής που κερδίζονται είναι που προσπαθώ να καυτηριάσω. Ειδικά όταν μέσα σε όλο αυτό χτίζεται και η εικόνα της και καλά εξωτικής σέξυ λατίνας με τα τεράστια πόδια και αναπαράγεται αυτό το πρότυπο σαν αντικειμενική ομορφιά, αυτό κυρίως με κάνει να συγχύζομαι που το βλέπω. Αν τα ίδια στοιχεία και οι ίδιες γυναίκες είχαν άλλη θέση στην κουλτούρα μας και προβάλλονταν διαφορετικά τότε σίγουρα δε θα το αντιμετώπιζα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δε φαντάζομαι να μου άρεσε αλλά δε θα ένιωθα την ίδια ανάγκη να εναντιωθώ έτσι. Και φυσικά υπάρχουν και τρόποι να πάρει κανείς τα ίδια χαρακτηριστικά και να τα χρησιμοποιήσει αλλιώς καλλιτεχνικά. Είναι ουσιαστικά οι συμβολισμοί που κάνουν και την αισθητική μου να δυσανασχετεί πιο άμεσα.

Δεν μπορώ ειλικρινά να κατακρίνω οποιαδήποτε γυναίκα που "συμμορφώνεται" με πρότυπα ομορφιάς για να κάνει καριέρα. Θα ήμουν υποκρίτρια αν το έκανα. Το προβληματικό στην όλη υπόθεση δεν είναι η ίδια η Φουρέιρα αλλά οι απαιτήσεις για την εμφάνισή της και της κάθε μίας σαν και αυτής. Καταλαβαίνω τί θες να πεις για τους συμβολισμούς, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, μακάρι να ζούσαμε σε ένα κόσμο που είχαν θέση και προβολή όλα τα σώματα και όλες οι γυναίκες.

xbJ3b2w.jpeg

#87072 aeron

aeron

Anime Fan

• Members
  • 212 posts

Posted 14 May 2018 - 01:40

Εγω δουλευα το βραδυ της eurovision αλλα τα ειδα μετα τα τραγουδια ολα ετσι για να εχω μια σφαιρικη αποψη.. Πρωτα απο ολα να πω οτι το catchy τραγουδι της Φουρειρα εχω βαρεθει να το ακουω μιας και το παιζουμε στο μαγαζι ΣΥΝΕΧΕΙΑ!! Ειναι ρυθμικο , ειναι μοδα , ειναι πιασαρικο και παιζει παντου. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και καλο.. Στη λαιβ εμφανιση η Φουρειρα ηταν τουλαχιστον απαραδεκτη φωνητικα. Παιζει και βιντεακι στο youtube με τις προβες που εκαναν και η μουσικη ειναι πιο χαμηλα και η παραφωνια της ακουγεται πολυ πιο εντονα.. Το συνολακι της ηταν υπεροχο και απαστραπτον (σαν τις καρακαξες και γω μολις γυαλισει κατι το λατρευω :P )..

Η Νετα απο την αλλη φωνητικα ηταν πολυ καλυτερη αλλα ολο το υπολοιπο δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε.. Το τραγουδι επισης πολυ μετριο αλλα αν μη τι αλλο κατι διαφορετικο απο αυτα που εχουμε συνιθισει..

Το θεμα μου ειναι το εξης , κατα ποσο πιστευετε οτι οντως οι ψηφοι και οι βαθμολογιες ειναι οντως απο το κοινο και οχι ολα σωστα μαγειρεμενα για να βγει καθε φορα αυτο που πρεπει να βγει ?? 

Με ολα αυτα τα σκανδαλα που εχουν γινει τελευταια στο χολιγουντ και το κινημα #metoo κτλ ερχεται μια τυπισσα ακριβως αντιθετη με τα προτυπα ομορφιας να θυμισει στις γυναικες οτι δεν ειναι παιχνιδια και οτι ειναι θεες κτλ κτλ . Ε πως να μην κερδισει ρε παιδια ?? Οπως ειπε και η μονο , η τυπισσα ειναι φαβορι εδω και μηνες!! Ηταν σιγουρακι απο την αρχη οτι το συγκεκριμενο "κοινωνικο μηνυμα" που ηθελε να περασει θα ειχε επιτυχια και θα κερδιζε..

Παλιοτερα που παρακολουθουσα γιουροβιζιον καθε χρονο παρατηρουσα και τις βαθμολογιες και το ποια χωρα στηριζει ποια.. Ειχα παρατηρησει λοιπον οτι οι βαθμολογιες αλλαζαν απο χωρα σε χωρα αναλογα με τα συμφεροντα ή αν ειχε γινει καποια στραβη αναμεσα σε καποιες χωρες..

Το καινουριο συστημα βαθμολογιας δεν το καταλαβα αλλα δν το πολυεψαξα κιολας αλλα τρανο παραδειγμα σε αυτο που λεω ειναι τα 12αρια που ανταλλασσαμε παλια με την Αλβανια και την Κυπρο και που καποια στιγμη αυτο αλλαξε και η Αλβανια υπηρχε χρονια που δεν μας εδωσε ουτε τον πυρετο της..

Μην ξεχναμε οτι η γιουροβιζιον ειναι και στις στοιχηματικες οποτε παιζονται και αλλα λεφτουδακια απο πισω..

Τελος να πω οτι προφανως και τραγουδια οπως της Φουρειρα θα φτανουν παντα ψηλα διοτι μεσα και απο τη γιουροβιζιον διαμορφωνονται και οι καινουριες playlists με τα hits του καλοκαιριου..Με τι τραγουδια θα χορευει ο κοσμος αν δν ειναι πιασαρικα και ανεβαστικα ???

Αυτο που θελω να πω με λιγα λογια (μαλλον πολλα :P) ειναι οτι δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα οποτε εμεις τωρα που το συζηταμε απλα ψαχνουμε τη γωνια στο δεκαρικο..

tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...

#87073 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 14 May 2018 - 06:29

Δεν μπορώ ειλικρινά να κατακρίνω οποιαδήποτε γυναίκα που "συμμορφώνεται" με πρότυπα ομορφιάς για να κάνει καριέρα. Θα ήμουν υποκρίτρια αν το έκανα. Το προβληματικό στην όλη υπόθεση δεν είναι η ίδια η Φουρέιρα αλλά οι απαιτήσεις για την εμφάνισή της και της κάθε μίας σαν και αυτής. Καταλαβαίνω τί θες να πεις για τους συμβολισμούς, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, μακάρι να ζούσαμε σε ένα κόσμο που είχαν θέση και προβολή όλα τα σώματα και όλες οι γυναίκες.

To ότι χρησιμοποιείς τα εισαγωγικά φαντάζομαι πως σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη έκφραση δεν είναι και τόσο δόκιμη, γιατί άλλο πράγμα είναι "συμορφώνομαι με κάποια πρότυπα που μου επιβάλλονται" και άλλο  "εκπροσωπώ κάποια πρότυπα και χτίζω την εικόνα μου βάση αυτών". Η Φουρέιρα δεν ξέρουμε αν έχει δεχτεί κάποια αρνητική πίεση για να ανταποκριθεί σε κάποια πρότυπα ή αν η ίδια ταυτίζεται με αυτά και τα υποστηρίζει με τη θέλησή της, το θέμα είναι ότι στην πράξη όχι μόνο τα υποστηρίζει αλλά τα αντιπροσωπεύει σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και καλλιτεχνικής της εικόνας.

Δεν έχω φυσικά κάποια εμπάθεια απέναντι στην κοπέλα ούτε με ενοχλεί φυσικά η εμφάνιση της, απλώς επισημαίνω αποφασιστικά την αντίθεσή μου στην αισθητική την οποία αντιπροσωπεύει. Και δεν εννοώ φυσικά το ότι ανήκει σε ένα demographic της λεπτής, ψηλής whatever γυναίκας, αυτό μας έλλειπε, εννοώ αυτή την κιτς γκλαμουριά σε συνδιασμό με αυτή τη βιομηχανική κινησιολογία του ψεύτικου και κατασκευασμένου "σεξυ". Δεν γίνεται να ασκήσω κριτική σε αυτό χωρίς να υπάρχει κάποιο ορατό αντικείμενο αισθητικής, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η σκηνική περσόνα της Φουρέιρα.

Δεν είναι και τόσο σωστό να πω ότι την κατακρίνω για αυτό που είναι ή κάνει (ντάξει το θέμα του ψέματος για την καταγωγή είναι προσβολή προς τους ίδιους της τους γονείς αλλά όπως είπα και πριν λέει κάποια πράγματα για την Ελλάδα και τις δισκογραφικές της αυτό, αλλά και πάλι δεν της αφαιρεί το μερίδιο ευθύνης), απλώς εναντιώνομαι αισθητικά σε κάτι δηλώνοντας την προτίμηση μου απέναντι σε κάτι άλλο που ταυτίζεται περισσότερο με την αισθητική μου. Και ο λόγος που το έκανα με κάπως καυστικό τρόπο είναι επειδή λέγονται και πράγματα που προσωπικά εγώ δεν τα δέχομαι σε μια συζήτηση.

Για μένα το να λέει κάποιος ότι "η σκηνική παρουσία του Ισραήλ είναι άσχημη και κακόγουστη τελεία και παύλα" είναι πολύ πιο τοξικό από οποιονδήποτε χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησα, γιατί όταν απορρίπτεις κάτι έτσι χωρίς να του αναγνωρίζεις καν το δικαίωμα στον αντίλογο, και μάλιστα χωρίς να το χαρακτηρίζεις πιο συγκεκριμένα για να μην εκτεθείς, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος να τους αρνηθείς το δικαίωμα στο διαφορετικό γούστο, στη διαφορετική αισθητική, στην αποδοχή και το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε ότι δεν είναι """αναγεννησιακά ωραίο""". Είναι άλλο πράγμα να χλευάζεις κάτι στο οποίο εναντιώνεσαι για κάποιους λόγους που εξηγείς και σε εκθέτουν και άλλο να μην του αναγνωρίζεις καν τη δυνατότητα να γίνεται αντικείμενο κάποιο αισθητικού σχολιασμού πέρα από "άσχημο και κακόγουστο".

Edited by Kamui, 14 May 2018 - 06:29.

O6rrvsU.jpg

#87074 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 384 posts

Posted 14 May 2018 - 07:00

ντάξει το θέμα του ψέματος για την καταγωγή είναι προσβολή προς τους ίδιους της τους γονείς αλλά όπως είπα και πριν λέει κάποια πράγματα για την Ελλάδα και τις δισκογραφικές της αυτό, αλλά και πάλι δεν της αφαιρεί το μερίδιο ευθύνης

Απλά να πω ότι μάλλον δεν ήταν καν δική της απόφαση αυτό. Από τα παρασκήνια θα της είπαν "μην πεις ότι είσαι Αλβανίδα" γιατί εξάλλου το objective ήταν να έχει μια καλή ανοδική καριέρα. Εντάξει πάντως, τέτοια ψέματα πάντα βγαίνουν στη φορα εν τέλει. Ίσως να έκανε και ένα μπαμ έτσι που θα ανέβαζε και το ποπουλαριτυ της. Θεωρώ ότι για την ίδια ήταν ένα win.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#87075 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 14 May 2018 - 07:10

Είμαι τοξικός και ο Kamui αντιδραστικός. Ένα νέο ζευγάρι γεννήθηκε στην τρύπα.

-Ένας σοφός πρίγκιπας

-Kai, 6//11/2018