Update στο θέμα με το παλιό μου laptop (pc_magas, μόνο εσύ θα το προσέξεις, φαντάζομαι
).
Που λέτε, επειδή είχα βάλει lubuntu δεν με βόλεψε ιδιαίτερα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά παρόλο που είχα ξεκινήσει με ubuntu ήδη από το μακρινό 2010 (ναι, ήμουν 13χρονο σκατό τότε
) με dual boot, ποτέ δεν μπόρεσα να... το φέρω στα μέτρα μου και πάντα κάτι δεν θα μου άρεσε
Το 2012 όταν το προεπιλεγμένο GUI έγινε το unity ξαναέδωσα ευκαιρία στο ubuntu και με βόλεψε εν μέρει, αλλά εξακολουθούσα να χρησιμοποιώ περισσότερο τα Windows Vista, λόγω του Windows Live Messenger και του Office
Πρόσφατα έβαλα lubuntu, που χρησιμοποιεί περιβάλλον LXDE, γιατί το μηχάνημα δεν είναι για πολλά-πολλά πλέον. Όμως δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα κατά το browsing. Όχι ότι κολλούσε ο υπολογιστής, αλλά επειδή κάτι γινόταν και ας πούμε εδώ στο φορουμ δεν μπορούσα να γράψω απάντηση, γιατί όταν πατούσα δημοσίευση έδειχνε ότι φορτώνει και τελικά δεν δημοσίευε 
Anyways, τώρα μέσα στο Πάσχα επιχείρησα να βάλω Linux Mint 18.3 "Sylvia" με Cinnamon. Το ξέρω ότι το cinnamon δεν ενδείκνυται για υπολογιστές με hardware 15ετίας, αλλά είπα να το δοκιμάσω. Η απόκριση σχεδόν ίδια με του lubuntu, κάτι που είναι ολίγον τραγικό
Βέβαια, το πραγματικό potential του Linux Mint με Cinnamon σε επίπεδο γραφικού περιβάλλοντος το είδα βάζοντας το live usb στο καινούριο laptop μου. Ειλικρινά ήταν η μέρα με τη νύχτα
Το Linux Mint θεωρώ ότι είναι η ομορφότερη διανομή του Linux που έχω δει και συνάμα είναι απλή στην χρήση. Η απλότητα και η elegance σε όλο της το μεγαλείο! Απλά δεν έχω λόγια... Κι έμεινα ευχαριστημένος και από την επίδοση στο παλιό το laptop, παρόλο που πολλά στοιχεία δεν μπορούσαν να φανούν λόγω παλιού hardware. Μετά από 10 χρόνια το Linux γενικά έχει ωριμάσει τόσο πολύ, που χαίρεσαι να το βλέπεις. Θεωρώ ότι το Linux Mint συνδυάζει την φινέτσα του fedora και την απλότητα και την υποστήριξη του ubuntu, για να μας παραδώσει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Είναι σαν να ενώθηκε η Apple με την Microsoft... Δεν ξέρω με τι άλλο να το παρομοιάσω 
Παρόλο που το Linux Mint είναι αυτό που έψαχνα τόσο καιρό, μάλλον δεν κάνει τόσο πολύ για το παλιό μηχάνημα... Οπότε ψάχνοντας, έπεσα πάνω στο Arch Linux, που ουσιαστικά σε αφήνει να φτιάξεις ένα λειτουργικό στα μέτρα σου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ. Αφενός δεν νομίζω ότι έχω τόση ευχέρεια με το Linux και το terminal για να προβώ σε κάτι τέτοιο, και αφετέρου θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο γιατί ό,τι και να γίνει ακόμη και το surfing θα είναι δύσκολο για αυτόν τον υπολογιστή 
Εσείς τι γνώμη έχετε;