Υπάρχουμε κι εμείς οι Windows Users που σεβόμαστε την προσφορά του linux και το προτιμούμε στα παλιά μηχανήματά μας
Πλέον αν κάποιος χτίσει έναν υπολογιστή μόνος του και δεν θέλει να αγοράσει Windows μπορεί πολύ απλά να βάλει linux στον υπολογιστή του και να χρησιμοποιεί το Wine για τις (περισσότερες) εφαρμογές των Windows. Δηλαδή πλέον τα δύο λειτουργικά είναι πολύ φιλικά στον απλό χρήστη. Τα Windows, βέβαια, πάντοτε θα υπερτερούν σε επίσημη υποστήριξη για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν Customer Support, κάτι που δεν έχει καμία διανομή linux.
Μπορεί εμείς που είμαστε εξοικειωμένοι και ψάχνουμε τις λύσεις στο internet να τα καταφέρνουμε, αλλά οι περισσότεροι χρήστες (δυστυχώς) δεν έχουν τέτοια ευχέρεια με την αναζήτηση ή/και την τεχνολογία γενικά. Δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία, ούτε με το πώς μεγάλωσε ο καθένας... Πλέον, ακόμη και όσοι γεννήθηκαν στην εποχή του οικιακού internet είναι δυστυχώς τεχνολογικά αναλφάβητοι και φοβούνται να κάνουν κάτι στον υπολογιστή ή το κινητό τους, για να μην το... χαλάσουν!!
Πρέπει να δείτε συμφοιτητές μου να χρησιμοποιούν το powerpoint χειρότερα από τους 60χρονους καθηγητές μας και το 16χρονο ξαδερφάκι μου που δεν μπορεί να ξεχωρίσει μία διαφήμιση από το actual περιεχόμενο της σελίδας. Για torrents, αποθήκευση αρχείων στο cloud, διαχείριση των email κλπ (που είναι καθημερινά), ας μη μιλήσω καλύτερα!
Μιλάμε για τραγικά πράγματα!
Δυστυχώς, λυπάμαι πάρα πολύ που μικρότεροι από εμένα σε ηλικία ζητάνε την βοήθειά μου με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι γονείς μου που είναι 50+. Εγώ θυμάμαι που παίρναμε καινούρια τηλεόραση, DVD player, VHS player, εκτυπωτή και εγώ με τα αδέρφια μου καταλαβαίναμε πώς λειτουργούν αμέσως! Χωρίς οδηγίες και χωρίς τίποτα... Τώρα έρχεται στο σπίτι μας το ξαδερφάκι μου και του λέω να ξεσυνδέσει το scart (το καλώδιο με μία μεγάλη άκρη, όπως του το είπα) από το DVD και να το βάλει στο VHS που ήταν ακριβώς από πάνω και με κοιτούσε λες και ήταν πείραμα πυρηνικής φυσικής ![]()
Προτού με αποπάρετε, εγώ τουλάχιστον είχα καταλάβει πώς μπαίνει σε λειτουργία ένα πικάπ που είχε ο παππούς ![]()
Edited by Akihito, 14 March 2018 - 00:47.