CON AIR>FACE/OFF>THE ROCK
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:56
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 22:11
CON AIR>FACE/OFF>THE ROCK
Υou are a blasphemer and I fart in your general direction.

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 22:11
Από ότι διαβάζω πάντως και η Ιαπωνία δεν είναι κανένας παράδεισος εργασίας.
εγω εχω διαβασει το αλλο το κουλο, ναι μεν εχουν υπερβολικα ωραρια και σχεδον μηδαμινο χρονο διακοπων, αλλα τους αρεσει κι ολας,ισχυει αυτο;
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 22:38
εγω εχω διαβασει το αλλο το κουλο, ναι μεν εχουν υπερβολικα ωραρια και σχεδον μηδαμινο χρονο διακοπων, αλλα τους αρεσει κι ολας,ισχυει αυτο;
Δεν θα με παραξένευε αν το άκουγα απο κάποιον Ιαπωνα αυτό. Είναι ο τρόπος ζωής τους τέτοιος , οι συνήθειες, η κουλτούρα, η νοοτροπία , η ζωή η ίδια...ωστόσο κιεκέι υπάρχουν τεμπέλιδες ή χαλαρές δουλείες υποθέτω. Δεν είναι ότι δουλεύουν όλοι σε εταιρίες εξάλλου, ούτε ζούνε στο υπερεκτιμημένο Τόκυο. Αλλα αν έχεις συνιθίσει σε τέτοιες συνθήκες από μικρός, ίσως το ανάποδο να σου φαίνεται ανυπόφορο.
Ωστόσο προφανώς δεν πας ως μπάκα γκαιτζίν να βρεις την γη της επαγγελίας ούτε εκεί , ξέρεις λίγο πολύ τι σε περιμένει και σίγουρα όχι απ'τα άνιμε. Η ζωή για έναν που χει συνηθίσει στο αντίθετο άκρο δεν θα ναι εύκολη. (πλας της δυσκολίας που έχουν αρκετοί να ανοιχτούν με οποιονδήποτε ξένο, όσο ευγενικοί κιαν προσπαθούν να είναι)
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 03 Σεπτέμβριος 2017 - 22:44
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 23:13
Aστον βρε παιδάκι μου να πιστευει ότι θελει, αμέσως εσυ να του χαλασεις το όνειρο
Μου θυμίζει την περίοδο που ζούσα βόρεια Ελλάδα η όλη φαση. Επειδη έκανα πολλή παρέα με ντοπιους, πολλες φορες ερχόντουσαν και καινούριοι στην κλασσική παρέα και νόμιζαν οτι είμαι και γω απο κανα χωριό - δε τους πήγαινε το μυαλό οτι ημουν φοιτητής που κανει παρεα με ντόπιους. Πολυ συχνά πήγαινε η κουβέντα στα πολιτικά και άρχιζαν και κράζαν την αθηνα. Ήμουνα και γω "πετάει ο γάιδαρος; πετάει!"
Σκατά ο καιρός; σκατά και γω. ολοι οι κλεφτες εκει χάμου; κλεφτες και γω. δεν ξερουν να τρωνε, να πινουν, να πηδιουνται, να γιορταζουν κτλ. σε όλα ναι εγω.
Κάααποια στιγμή το φερε η κουβέντα απο ενα φιλο οτι σπουδαζω και με ρωταει ενας απο που είμαι. Του λέω και γω από Αθήνα. Παγωμάρα σε λέω. Δειλά δειλά αρχίζει κάποιος: εεεεε, ντάξ' όταν ειχα παει πριν κατι χρονια σε κατι μερη ετσι και αλλιώς καλά ειχα περάσει, δεν είναι και όλα χαλια κτλ.
Με τα πολλά ξεθαρεύει ένας και με ρωτάει ευθέως: "ρε ψηλέ και συ που έμενες κατω τοσα χρονια και ειναι η πόλη σου, αλήθεια τωρα δε σου αρέσει;"
"Κοίτα να δεις," του λέω "δεν ειναι οτι δεν πέσατε μέσα σε μερικά, αλλά γενικά νταξ, εκει μεγαλωσα, την ξερω καλά, γενικά ναι , την αγαπάω"
"Καλά και τόσην ώρα που θαβαμε γιατι δεν ειπε τιποτα;"
"γιατί με βόλευε"
"Τι σε βόλευε;"
"Να ρε φιλαράκι, έξι μύρια είμαστε κει κάτω. Κλάνει ο ένας, πίνει ο άλλος. Άμα πάρουν πρέφα παρά έξω οτι ειναι ωραια, θα ρθουν κι άλλοι και μετά την πουτσισαμε! Θάβε συ και μη σε νοιάζει, δεν παρεξηγούμαι!" Έλιωσαν.
Κάτι τέτοια τους πέταγα κατά καιρούς και έπινα τζάμπα τρία χρόνια
Που να πω και γω δηλαδή πως το μισό μου σόι είναι από Πέραμα. Γενίτσαρος
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 23:27
Που να πω και γω δηλαδή πως το μισό μου σόι είναι από Πέραμα. Γενίτσαρος

![]()

Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 00:55
Εγω θυμαμαι τον Θαναση τον κεμπαμπτζη εκει στο μοναστηρακι που μου ειπε πως τα δωδεκανησα δεν ειναι ελληνες...
Ηθελα να τον ξεκινησω στα κεμπαμπο σκαμπιλα στη μουρη ενω του φωναζω "ελληνας που ζει απο κεμπαμπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!"
ΞΕΡΕΤΕ Κ ΓΩ ΠΟΣΟ ΚΑΦΡΟΣ ΓΙΝΟΜΑΙ?!
Δωσε μου την καταλληλη τροφη και θα δεις θανασακο με το μουστακι το "αντρικο" τι παει να πει μακρυ κεμπαμπ. ![]()
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 02:07

that's a dude!
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 03:23
Που να φας κ' σωστο. ![]()
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 09:51
Τοτε άλλη μια εξαίρεση είναι η ιατρική περίθαλψή στην Γερμανία, οπού η γυναίκα ενός φίλου του πατέρα μου χειρουργήθηκε εκεί ενώ είχε σοβαρό πρόβλημα και πέθανε, το νοσοκομείο στο οποίο πήγε ήταν ΠΕΝΤΑΒΡΩΜΙΚΟ, και περίθαλψη σχεδον ανύπαρκτη, τώρα αν ταξίδεψε την μισή ευρώπη αυτός ο άνθρωπος για να βρει να κανει εγχείρηση η γυναίκα του στο πιο σάπιο νοσοκομείο της Γερμανιας, χλωμό, αλλά ας το βάλουμε αυτό στο ράφι.
Τρομερό ψέμα είναι να πεις οτι όλα σε κάθε χώρα λειτουργούν τέλεια και η χώρα μας είναι το απόβρασμα του πολιτισμού.
Όχι φίλε μου, οι άλλες χώρες μπορεί να έχουν ανακύκλωση, καλή οικονομία ή και καλή οδήγηση κτλ. αλλά σε πολλούς τομείς είναι χειρότεροι απο την κατα τ΄ αλλα "μπουρδέλο", ελλάδα μας.
όταν στην Αμερική πας να σπουδάσεις, τελειώνεις τις σπουδές σου και ξαφνικά βρήσκεσαι με ενα αστρονομικό ποσο δανείων που πολλές φορές δεν εξοφλας ποτέ και ουσιαστικα δουλευείς για πάρα πολλά χρόνια για να ξεπληρώσεις το ποσό αυτό και να ζήσεις με τα προς το ζειν, μιλα μου μετα για τα μπουρδελο-δωρεαν πανεπιστήμια μας,
επίσης στην Αμερική έκαναν ιδιοτικές πολλές φυλακές ετσι ώστε να μην τις πληρώνει το κράτος, με αποτέλεσμα άνθρωποι που μπαινουν φυλακή για ψίλου πήδημα λόγω συμφερόντων να τριπλασιάζεται εκεί η ποινή τους ενώ χρησιμοποιούναι τακτικές μεσαίωνα οπού βάζουν έναν "ταραξία" της φυλακής στην απομόνοση για μέρες και βδομάδες, ενω εδω και πολλά χρονια εχει αποδειχθεί οτι αυτό μπορεί να προκαλέσει ψυχική βλάβη. (για τις ηλεκτρικες καρεκλες δεν μιλαω καν)
Και μια που πιάσαμε την Αμερική, Επίσης υπάρχει και κάτι που λέγεται chargemaster στα νοσοκομεία (google it) οπού η τιμη της περίθαλψης που μπορείς να λάβεις σε ένα νοσοκομιο είναι πενταπλασια μεχρι και εξαπλάσια του κανονικού ποσού. πχ: ένας απλός ορός; Απο 1 ευρο που κοστίζουν συνήθως οι οροί πάει περίπου 135 δολλάρια (ναι τα νούμερα είναι αληθινά), με λίγα λόγια αν σε έχει χτυπήσει μια σφαίρα πχ (οπού εκεί όπως λένε στατιστικά η εγκληματικότητα πάει σύννεφο) και δεν έχεις ασφάλεια, στην καλύτερη σε περιθάλπτουν και μετά έχεις να εξοφλίσεις ένα τεράστιο ποσό που το 70% αυτού είναι στον αέρα, η στην χειρότερη σε αφήνουν να ψωφίσεις στον δρόμο.
Δυστυχώς αυτή είναι η Αμερική που πολλοι έχουν τόσο ψιλά, ειναι ενα mega-μπουρδελο. Απο ευρώπη δεν ξέρω τίποτε άλλο ουσιαστικο εκτός απο γερμανία(εκτός του ότι είναι το 70% κομπλεξικοί που δεν δέχονται να μιλάνε αγγλικά, σου απαντάνε μόνο στην γλώσσα του και κάνουν τα πάντα για να ΔΙΑΓΡΆΨΟΥΝ οτιδήποτε έγινε στον 2ο παγκόσμιο), άααντε και Ισπανία οπού έχει την ίδια (αν οχι ίδια μικρότερη) οικονομική κρίση με εμάς. Αν δεν ήταν μπουρδέλο στο εσωτερικό η χώρα όπως η δικιά μας, δεν θα υπήρχε κρίση εκτός κι αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.
Το θέμα δεν είναι να δεις πως διαφημίζονται οι χώρες στα εξωτερικά, όπως πχ η Αμερική που μας το παίζει η πρωτευούσα του κόσμου και η άνθιση του πολιτισμού. Το θέμα είναι να ξέρεις τι γίνεται στο εσωτερικό, όσο καλό και να φαίνεται ένα μήλο στο εξωτερικό, αν το δαγκώσεις μπορεί να έχει σκουλικαντέρες. Κι εμείς μέχρι το 1990φεύγα διαφημηζόμασταν ως ο επίγιος παράδεισος που έφερε τον πολιτισμό στην χώρα, είχε ελάχιστους ανέργους και καλή οικονομία, ενώ είχαμε τα σκουλίκια απο κάτω απο το μήλο να το τρώνε του καλού καιρού και κανείς να μην παίρνει πρέφα. Ε, λοιπόν κάποια στιγμή το μήλο σάπισε και στο εξωτερικό και τότε αρχίσαμε να το βλέπουμε κι εμείς, όταν ξέσπασε η κρίση που μας πήρε τόσο άγρια.
- Εγώ δεν ανέφερα την Αμερική. Μόνος σου την αναφέρεις. Μίλησα ξεκάθαρα για χώρες της Ευρώπης.

Η Αμερική άλλωστε είναι γνωστό ότι όσο περισσότερα έχεις τόσο καλύτερα ζείς. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι ότι, ναι τα πανεπιστημία μας είναι μπουρδέλο (από θαύμα παράγεται ό,τι έργο παράγεται) και το πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ (αλλά και σε άλλες χώρες) είναι επένδυση για το φοιτητή. Οι φοιτητές που τελειώνουν μεγάλα πανεπιστήμια στην Αμερική (γιατι έκει είναι που φεύγουν τα πολλά λεφτά), τα παίρνουν πίσω πολύ γρήγορα (επένδυση άλλωστε).
- Καμία χώρα στο εξωτερικό, που ανέφερα, δεν διαφημίζεται. Είναι η αλήθεια. Σου ξαναλέω δεν είναι τέλειες. Αλλά το κράτος είναι οργανωμένο. Ξέρω ότι το πρωί θα πάρω το τραίνο και θα είμαι εκεί που θέλω στο χρόνο που αναφέρει. Δε θα περιμένω το τραίνο πέρα από το αναμενόμενο, ούτε θα πρέπει να κοιτάζω αν της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τους ήρθε να κάνουν απεργία. Το κράτος και οι πολίτες σέβονται τη ζωή του άλλου.
Ο βασίκος μισθός είναι πάρα πολύ καλός για να ζήσεις και μέτα αν δουλέψεις θα ανέβει. Εγώ προσωπικά στη Δανία που είμαι για να γραφτώ στο ταμείο ανεργίας και στην εφορία, μου πήρε 2 ηλεκτρονικές φόρμες και 2 τηλεφωνήματα (σύνολο 30 λεπτά υπόθεση από το σπίτι μου). Δεν χρειάζεται στο τέλος του χρόνου να συμπληρώνω φορολογική δήλωση γιατί ειναι όλα ηλεκτρονικά εξαρχής. Όλοι είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και δεν πάνε αρχές του μήνα να πάρουν τη σύνταξη στο χέρι. Μπορείς να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο σαν άνθρωπος. Θες να σου πω και άλλα?
Εν κατακλείδι, όλα αυτά τα κράτη είναι ανώτερα απο την Ελλάδα μας. Ναι, μπορείς να βιώσεις ρατσισμό σε κάποια μέρη, ναι μπορεις να δεις αστοχίες. Η ζυγαριά όμως γέρνει στα θετικά.
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 10:11
Το μέλλον είναι η Ασία. ![]()
Έε όχι... Κάτι καλοαναθρεμμένοι πρωλετάριοι ρίχουν ρουκέτες, εκεί. Μέχρι και πάνω από Ιαπωνία πέρασα ξυστά μία, πρόσφατα. Το μέλλον της Ασίας έτσι όπως πάει, θα είναι "Survivor" + "Fallout" φάση!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aki: 04 Σεπτέμβριος 2017 - 10:11
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 10:24
Γενικα η Ιαπωνια είναι πολύ ωραια χωρα να πας για τουρισμο αλλα για να ζησεις εκει είναι άλλη ιστορια. οι μισθοι είναι το ιδιο με εδώ. για αυτό και πολλοι οι ιαπωνες για να επιζησουν μενουν σε τρομερα μικρα σπιτακια. ας πουμε αυτοι που δουλευουν σε εστιατόρια και καφετερια δουλεύοντας κάθε μερα σκληρα βγαζουν 250-350 το μήνα.
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 11:25
Έτσι ένιωσα όταν έμενα Καμίνια και πήγα Καραϊσκάκη να δω Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 15:17
την φαση εδω η εξωτερικο την ζω καθημερινα απο πελατες που εχω..
μερικα παραδειγματα. me pros&cons
ελληνας---->ελβετια.καθε καλοκαιρι ερχεται ελλαδα και τα λεμε...pros-τρελα καλοι μισθοι,κανονικο ωραριο εργασιας,ομορφη διαμονη(καιρος,πολη,κτλ) cons-εργασιακος ρατσισμος απο μεριδα εργαζομενων λογο ελληνικης καταγωγης,μηδαμινες παρεες εκτος ελληνων,μηδαμινες εξοδοι αφου μετα τις 10 γινονται πολη φαντασμα
ελληνας--->κινα , pros-κουλτουρα(για αυτον),ωραριο εργασιας,μισθος.cons-διαμονη(πολυ μικρο διαμερισμα,φασαρια,καυσαεριο,αποσταση απο ελλαδα,κινηση εργασιακο αγχος.
ελληνες(2 αδερφια και ενας φιλος)---->αγγλια(χαλ και μπραιτον) pros-καλοι μισθοι,καλο ωραριο,ωραια διαμονη,φιλικο περιβαλον εργασιας cons-ακριβος σχετικα τροπος ζωης,καιρος,
ελληνας---->γερμανια εδω δεν θα γραψω με pros & cons αλλα απλα θα πω οτι μεχρι πριν 2 χρονια ηταν ολα καλα.διαμονες ωραρια τροπος ζωης λεφτα και αλλα.αλλα τωρα ψαχνεται να γυρισει πισω μιας και εχουν αρχισει μειωσεις μισθων απολυσεις και αρχιζουν και η αυξησεις σε τιμες ενοικιων και προιοντων..
εχω και το αντιστροφο με ξενους που ηρθαν για δουλεια εδω αλλα δεν αναφερω τιποτα γιατι ολοι εχουν το κλασσικο ηλιος-θαλασσα. οποτε στον τσοκο τους τα υπολοιπα +οτι ερχονται με ετοιμες δουλεις σε εταιριες απο την εκαστοτε χωρα τους..
τα παραπανω ειναι γνωμες που ακουω απο ανθρωπους που το ζουνε αλλα απεχει πολυ αν και κατα ποσο ευσταθει το καθενα για καθε χωρα σαν αντιπροσωπευτικο δειγμα...
παρολαυτα εκτος απο αυτον στην γερμανια κανεις δεν σκεφτεται να γυρισει ελλαδα αφου ακομα και ετσι πιστευουν οτι εδω θα ειναι χειροτερα...
εγω προσωπικα παντως δεν θα μπορουσα αυτην την στιγμη να την εκανα για τα ξενα....αν ηταν 5-6 χρονακια πριν μπορει και να το εκανα το βημα...
το ολο θεμα ειναι τι προτεραιοτητες βαζεις....και ποσο αντεχεις να χασεις καποια πραγματα που εδω τα θεωρεις δεδομενα ενω εξω οχι...εχω γνωρισει ανθρωπους που αλλαξαν πολη και δεν την παλεψαν(πχ.αθηνα-θεσσαλονικη) και οταν αλλαξαν χωρα ολα κομπλε..
και τουμπαλιν βεβαια..
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 04 Σεπτέμβριος 2017 - 15:24
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2017 - 15:38
Eγω δεν ένιωσα ιδιαίτερη διαφορά στο αθήνα θεσσαλονίκη πάντος, ούτε στην αγγλία που βρέθηκα αν κιαυτο ήταν ένα 4μηνο όλο κιόλο....ίσως επειδή δεν έχω μάθει να συνδέομαι με τους ανθρώπους γενικότερα κιούτε μ'άρεσε η πόλη μου ιδιαίτερα ποτέ, οι παρέες μου είναι της εβδομάδας συνήθως...και πάμε γ'άλλα. Μάλλον πάντα ξένος θα νιώθω όπου να βρίσκομαι γενικότερα , είτε είμαι ελλάδα , είτε σε κάπια ξένη χώρα. Λίγο καλύτερη οργάνωση και μια καλύτερη συμπεριφορά ίσως αρκεί καμιά φορά για να νιώσω καλύτερα από αυτό που ήμουν πριν. Όπου και να πας γενικά, και στο καλύτερο μέρος, μια χάρα μπορείς να τα δεις όλα μαύρα και χάλια και τέλεια να ναι. Η επιλογή της χώρας όπως και δουλειάς πάει ανάλογα τον άνθρωπο συνήθως. Άλλος μπορεί να την καταβρεί στην κίνα, άλλος να του φαίνεται εφιάλτης και ανυπόφορο να ζήσεις, αλλα σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να αναγνωρίσεις ως καλύτερα σε μια χώρα ακόμα κιαν δεν σου ταιριάζουν. Το κάθε μέρος είναι ξεχωριστό και δεν είναι για όλους. Και πολλές φορές γινόμαστε οι ίδιοι ρατσιστές ή ξινοί και κλειστοί , δεν φτάιει η συμπεριφορά των ντόπιων πάντοτε.