Προβληματα ζωής στον επαγγελματικο χώρο ![]()

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 12:52
Προβληματα ζωής στον επαγγελματικο χώρο ![]()

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 13:12
μα ποιος μιλησε για τον Σεφερλη; εγω για τον Ποτσεπη μιλαω που εγινε διασημος με 2 λεξεις και κανοντας τον καραγκιοζη (ναι σε show του Σεφερλη αλλα δεν εχει σημασια), που κολλαει ο Σεφερλης;Εδώ οι γνώμες διίστανται.
Ο Σεφερλής, πέρα από κάποια πολύ πρόστιχα αστεία που εκθέτουν διάσημες προσωπικότηες, έχει προφανή νοήματα πίσω από κάθε γελοιότητα ή αστείο.
Και αποτελεί ψυχοθεραπεία μόνο και μόνο που κάνει τους ανθρώπους να χτυπιούνται από τα γέλια.
Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 13:26
Ο σπορ φμ είναι καλύτερος σταθμός αλλά στην επαρχία ακούγεται μόνο από σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα και αυτοί βάζουν πάρα πολλές διαφημίσεις. Τα ίδια και με τον σκαι και τον ριαλ φμ. Μια ελληνοφρένεια δεν μπορείς να ακούσεις. Για αυτό και η ερα σπορ είναι τόσο διαδεδομένη, παρ' όλη την έλλειψη ποιότητας κι επαγγελματισμού όπως επισημάνθηκε.
Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 14:18
Κοίτα εγώ δεν θα σου πω ψέματα, δεν προερχομαι απο φτωχή οικογένεια, έχουμε χρήματα να τα βγάζουμε πέρα, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι εγώ επειδή είμαι βολεμένος κλείνω τα ματια και τα αυτιά μου και δεν βλέπω το τριγύρω μου περιβάλλον.
Αυτο που λες οτι δεν χρειαζεται να το κυνηγησεις τοσο αν εισαι καλος σε κατι ισως να ισχυε σε μια ουτοπια, ωστοσο στο ελλαδισταν για να εχεις το εισοδημα για να ζησεις την οικογενεια σου, πρεπει να εισαι ΤΕΡΜΑ ανταγωνιστικος οσο δεν παει, να κυνηγας αυτο που θες επι 24ωρου βαση αμα λαχει, αλλιως μπορει να σου παρει ανετα την θεση που θα επαιρνες εσυ καποιος που απλα διαφημιζεται περισσοτερο και πειθει τους αλλους οτι η δουλεια του ειναι καλυτερη ενω μπορει ανετα να μην ισχυει.
Η ελλαδα που ζουμε οπως λενε ολοι και εχουν δικιο ειναι ενα τριμπορντελο, ενα προχειρο παραδειγμα ειναι καποιος που σιγουρα θα τον θυμαστε, το πιο προσφατο παραδειγμα. Το ονομα του ειναι Τασος Ποτσεπης, αυτην την στιγμη που μιλαμε εχει manager, εχει βγαλει cd single και ζει με λεφταρες.
Ποιος; Ενας bodybuilder χωρις κανενα ταλεντο στο τραγουδι,
γιατι; Επειδη ειπε δυο λεξεις και εκανα τον καραγκιοζη στην τηλεοραση "ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ".
Παμε και στο χωρο σου, την μουσικη, υπο, σνικ, sin boy, sugar boy κτλ κτλ, ειδικα οι δυο τελευταιοι κανουν αντικειμενικα χαλια ρημες, τρελα απειροι, τα τραγουδια τους ειναι λες και τα εγραψε παιδι Δημοτικου στην κυριολεξια και ο ρυθμος τους απο κονσερβα η κλεμμενος.
Εχουν καποιο ταλεντο; Οχι.
Εχουν ασχοληθει με το hip hop και τα rap ετσι ωστε να εχουν στην πλατη τους εμπειρια; ελαχιστη.
Εχουν κατι ιδιαιτερο τα τραγουδια τους; Ουτε καν.
Γιατι εγιναν γνωστοι; Επειδη για καποιο λογο εγινε μοδα στο youtube ολοι οι youtubers να τους κραζουν για την χαλια μουσικη τους , οποτε όλα τα δεκαχρονα τους εδιναν σημασια και τους γεμιζαν dislikes χωρις να υπαρχει λογος. Εχουν παρει γαααμησε τα δημοσιοτητα. κακη μεν δημοσιοτητα δε και εχουν μια παραγωγη απο πισω να φτιαχνουν κι αλλα τετοια σκατοτραγουδα για να παιρνουν παραδακι απο την διαφημηση ουσιαστικα που τρωνε.
Οι boys n noise; Ετοιμοι παραγωγη απο πισω, 4 τσογλανια καλοντυμενα που δεν εχουν ΙΔΕΑ απο μουσικη (ααντε 1 απο τους 4 ηταν σε ΙΕΚ μουσικης μαζι με εναν φιλο μου), ετσι ωστε να μαίμουδεψουν one direction που στην τελικη τα ιδια τσογλανια ειναι απο αλλη εθνικοτητα.
Εν κατακλειδη το να πας σε αλλη χωρα για να ασχοληθεις με αυτο που θελεις δεν θα σου εχει και τοσα οφέλη. Ναι προφανως και θα εχει καποιο οφέλος αλλά σιγουρα δεν θα το αντάλλαζα αυτο με το να χασω οικογενεια φιλους κτλ κτλ. Κι ο αδερφος μου που καποια στιγμη δουλευε γερμανια στην αρχη επαιρνε καλουτσικο μισθο (για να ζησει μονος του παντα) και τωρα εχει την Γερμανιδα αφεντικινα του να του χρωσταει ενα 800αρι, γι' αυτο σου λεω, μην νομιζεις οτι μονο η ελλαδα ειναι το μπουρδελο, εδω ειμαστε απλα vintage gourmet μπουρδελο. Δεν προκειται να βρεις την γη της επαγγελιας εκει εξω.
Αυτο που θελω να πω εν τελη προφανώς δεν είναι να πας και να γινεις ρεζιλι στον κοσμο και να χαλασεις οποιοδηποτε ονομα εχεις για μερικα γαμωευρο αλλα σου δειχνω οτι δεν εχει σημασια το μερακι που θα δωσεις, στο τελος της ημερας αυτο που μετραει ειναι η διαφημηση. Πρεπει οποσδηποτε να κανεις εντυπωση με την εμφανιση σου στην αυλεα του θεατρου που λεγεται μουσικη βιομηχανια, ετσι ωστε να μεινεις στο μυαλο του κοσμου. Τωρα, προφανως θα ξερεις και ο ιδιος τι σκληρη βιομηχανια ειναι η μουσικη, μπορει την μια μερα να γινεις διασημος για μια ψιλομαλακια που εκανες τυχαια μια φορα και την επομενη μερα να σε φτησει, να εισαι μια μοδα που περασε, οπως και οι boys and noise που διαληθηκαν και ο ποτσεπης που ξεχαστηκε και τωρα ολοι τον εχουν ξανα γραμμενο. Ο κοσμος πρεπει να δει σε περιπτωση που τους κανεις το κλικ οτι ηρθες για να μεινεις, γι' αυτο αν οντως εισαι καλος σε αυτο, εκει θα φανει. Αν δεν εισαι διατεθημενος να φτασεις μεχρι εκει για να ανεβεις εστω και λιγο στο Ελλαδισταν δυστυχως καλυτερα να το συνεχισεις σαν χομπι και να παιρνεις κατι εξτρα απλα απο αυτο.
Εισαι τυχερος που εχεις ευκαταστατα χερια, αλλα ενταξει δε χρειαζοταν να το αναφερεις. Το θεμα ειναι τα λεφτα που βγαζει ο καθενας να ειναι "τιμια" δηλαδη να μη παταει σε κεφαλια και να μην εκμεταλευεται καταστασεις και κρίσεις.
Αυτο το "Παμε στη μουσικη σου, υπο σνικ κλπ" ήταν κακή εισαγωγή να ξέρεις. ![]()
Η διαφορα με αυτους και εμενα ειναι οτι αυτοι κυνηγανε εξ ολοκληρου τη δημοσιοτητα. Εχουν καποιες γνωσεις στο ρυθμο αλλα δεν εχουν τιποτα να πουνε. Ο μόνος τρόπος που θα ήθελα να "δειχτώ" είναι κάνοντας κανένα live, οπως οταν επαιξα DJ σε ενα παρτυ με δικο μου σετ και μεικτες.
Οταν πιστευω πως εχω υλικο να διαδωσω τοτε μπορει να οργανωσω κανένα συλλογικό live.
Το θεμα ομως ειναι και τι σκοπο εχεις με τη μουσική που φτιαχνεις. Όσο για το ραπ εγω προσωπικα θελω να εμπνεω τον υπολοιπο κοσμο να καταλαβει πως δεν ειναι μονος του και πως δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε.
Και μιλω ΚΑΙ σε γενικό επίπεδο. Οπως πχ το μίσος που ετρεφαν οι προγονοι μας να το παρουν μαζι στο ταφο τους και να μη το μεταφερουν σε νεες γενιες.
Αν θυμασαι σου εγραψα για διακρισεις και σε αυτό το κομμάτι θα σου πω πως πολλοι ετρεξαν ή γελασαν με αυτο που θελω να ακολουθησω. Ή πολλοί λέγανε πως εχω καβαλήσει και το καλάμι(δε νομίζω αλλα και δε με ενδιαφέρει). Τωρα αν σκαλωσεις σε αυτο και κολλησεις για μενα αυτο σημαινει οτι το "συστημα" σε νικησε. Δε θα σε αφησει να κανεις ποτε αυτο που θελεις αν δεν πατησεις ποδι. Καλώς η κακώς δε ξέρω αν είναι φαινόμενο μόνο αυτής της εποχής αλλά ζουμε σε μια εποχή γεμάτη διακρίσεις. Πχ εμένα θα τρέξουν να με πούνε χασικλη και ναρκομανη. Ωραία και τι;
Έχω κάνει ήδη αρκετά και έχω περάσει από δύσκολες καταστάσεις(ελπιζω να μη ξεκινησει καποιος να κρινει, αν δε ξερει καλυτερα να το βουλωνει) και δε προκειται να κάτσω να κολλήσω ποτέ στα σχολια του κοσμου.
Εν τέλη εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως όταν έχω υλικό αρκετό θα το προμοταρω οσο πιστευω εγω πως πρεπει, χωρις να νιωθω πως ξεφτιλιζομαι στις μουσικές σκηνές που ανήκω.
Και που ξερεις, μπορει καποια στιγμη να ανοιξω τα δικα μου studio όπου θα μπορώ να βοηθήσω κ γω κόσμο να κάνει αυτο που θέλει με ενα υποφερτο και ανθρωπινο κόστος. Οπως έκανε και ο ΤαφΛαθος με τα Bashment Records.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LethalMike: 02 Σεπτέμβριος 2017 - 14:20
Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 15:06
Οδύσσεια χωρίς τεχνολογία vol. 2:
Μετά από νευρικούς κλονισμούς, οι οποίοι οφείλονταν:
ΤΕΛΙΚΑ, επέστρεψα σε μία κανονικότητα...
Μπορώ να πω ότι η κοινωνική μου ζωή είχε ένα μεγάλο boost μέσα στον Αύγουστο, βέβαια. Παρόλα αυτά, επειδή οι περισσότεροι φίλοι μου ήταν εκτός πόλεως, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα!! ![]()
Ψιλομετάνιωσα κιόλας που ακολούθησα τη θεωρητική κατεύθυνση στο λύκειο και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο... Με τέτοιον ζήλο δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα βιβλία, τις γραμματικές και τα συντακτικά ![]()
Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 18:12
@ΘανάσιμεΜίχάλη δεν βάζεις καμιά μπάρα εδώ. Ακόμη σαν συνάδελφος otaku/weabo/whgathef**Iam γιατί δεν κυνηγάς να μπεί ένα τραγούδι σου σαν oprning ή ending ενός επεισοδίου η και μια σειράς anime.
Οδύσσεια χωρίς τεχνολογία vol. 2:
Μετά από νευρικούς κλονισμούς, οι οποίοι οφείλονταν:
- στην ολοκληρωτική απουσία της τεχνολογίας από την ζωή μου
- στο γεγονός ότι δεν άντεχα να βλέπω σειρές στην TV, τύπου Κωνσταντίνου και Ελένης, Καφέ της Χαράς και... Ρετιρέ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ)
- στο γεγονός ότι, αν και "ανέστησα" το παλιό laptop, αρχικά βάζοντας Windows 7 και έπειτα linux (είχε μανίσια Windows Vista), δεν είχε καμία απολύτως διαφορά. Μην πω ότι με Windows Vista ήταν πιο γρήγορo
Τα κολλήματα ήταν τα ίδια, η ταχύτητα απόκρισης απελπιστική και η ανάλυση που "άντεχε" η (άθλια) κάρτα γραφικών, μετά τη φθορά των 10 χρόνων, στα video του youtube ήταν 240p (Ω ΝΑΙ.... Παλαιότερα σε εκείνο το laptop έβλεπα με 720p απροβλημάτιστα... Περασμένα μεγαλεία!!).
- στο γεγονός ότι για να εγκαταστήσω τη διανομή του linux, χαράμισα 5-6 DVD, γιατί δεν γινόταν σωστά το burning. Τελικά "έκαψα" το iso σε ένα USB και πέρασα linux έτσι (εξεπλάγην ευχάριστα που ο υπολογιστής, παρότι παλιός, υποστήριζε boot από USB).
- στο γεγονός ότι περίμενα έναν ολόκληρο μήνα για να επισκευαστεί το (καινούριο) laptop (πάλι καλά καλυπτόταν από την εγγύηση, πάντως)
ΤΕΛΙΚΑ, επέστρεψα σε μία κανονικότητα...
Μπορώ να πω ότι η κοινωνική μου ζωή είχε ένα μεγάλο boost μέσα στον Αύγουστο, βέβαια. Παρόλα αυτά, επειδή οι περισσότεροι φίλοι μου ήταν εκτός πόλεως, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα!!
Ψιλομετάνιωσα κιόλας που ακολούθησα τη θεωρητική κατεύθυνση στο λύκειο και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο... Με τέτοιον ζήλο δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα βιβλία, τις γραμματικές και τα συντακτικά
Για το λάπτοπ τι κάρτα γραφικών είχε;
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι
GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2017 - 21:33
Ο σπορ φμ είναι καλύτερος σταθμός αλλά στην επαρχία ακούγεται μόνο από σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα και αυτοί βάζουν πάρα πολλές διαφημίσεις. Τα ίδια και με τον σκαι και τον ριαλ φμ. Μια ελληνοφρένεια δεν μπορείς να ακούσεις. Για αυτό και η ερα σπορ είναι τόσο διαδεδομένη, παρ' όλη την έλλειψη ποιότητας κι επαγγελματισμού όπως επισημάνθηκε.
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 10:04
Αυτο το "Παμε στη μουσικη σου, υπο σνικ κλπ" ήταν κακή εισαγωγή να ξέρεις.
Η διαφορα με αυτους και εμενα ειναι οτι αυτοι κυνηγανε εξ ολοκληρου τη δημοσιοτητα. Εχουν καποιες γνωσεις στο ρυθμο αλλα δεν εχουν τιποτα να πουνε.
Ηταν κακη εισαγωγή αλλά όχι κακό παράδειγμα, αυτοί που προσπαθούν σαν πούτσ3ς να δειχθούν ενω δεν σκαμπαζουν απο μουσικη αναποφευκτα βγαζουν ενα ονομα, κακο η καλο δεν εχει τρελη σημασια για τις μαζες, αυτοι απλα θα συνεχισουν να τους κανουν διασημους και να παιρνουν λεφτακια με την δημοσιοτητα κι ας ειναι οι 5 φουκαριαριδες πισω πισω να λενε "Ρε μαλακες κοψτε τις μαλακιες, αυτοι δεν παράγουν τέχνη, σκουπιδια ειναι, αντε ακούστε καναν LeathalMike πχ που το παιδι το νιωθει και αξιζει", αν θες να διαλεξεις τον δρομο του υπο και του σνικ και του καθε υπο και σνικ τοτε θα βγαλεις τα λεφτακια σου αλλα οπως σου ειπα μπορει την επομενη μερα να καταληξεις στον παγκο αν η "μοδα" σου δεν διαρκεσει αρκετα ωστε να βγαλεις φραγκο, αν θες να τα βγαλεις με την αξια σου και να εχεις ενα καλο ονομα, τοτε δεν σου φτανει το ταλεντο μαν μου, θελει δουλεια και μαλιστα πολυ δουλεια με ποιοτητα.
Ο μόνος τρόπος που θα ήθελα να "δειχτώ" είναι κάνοντας κανένα live, οπως οταν επαιξα DJ σε ενα παρτυ με δικο μου σετ και μεικτες.
Οταν πιστευω πως εχω υλικο να διαδωσω τοτε μπορει να οργανωσω κανένα συλλογικό live.
Ειναι μια αρχη αλλα οχι αρκετο δυστυχως.
Το θεμα ομως ειναι και τι σκοπο εχεις με τη μουσική που φτιαχνεις. Όσο για το ραπ εγω προσωπικα θελω να εμπνεω τον υπολοιπο κοσμο να καταλαβει πως δεν ειναι μονος του και πως δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε.
Και μιλω ΚΑΙ σε γενικό επίπεδο. Οπως πχ το μίσος που ετρεφαν οι προγονοι μας να το παρουν μαζι στο ταφο τους και να μη το μεταφερουν σε νεες γενιες.
Αν νομιζεις οτι εχεις κατι να δειξεις, τοτε κυνηγα τις εταιριες μουσικης βιομηχανιας και βγαλε αλμπουμ, φτιαξ' το καλα ομως πρωτα, φτιαξε στοιχους, ρυθμους, τα παντα
Αν θυμασαι σου εγραψα για διακρισεις και σε αυτό το κομμάτι θα σου πω πως πολλοι ετρεξαν ή γελασαν με αυτο που θελω να ακολουθησω. Ή πολλοί λέγανε πως εχω καβαλήσει και το καλάμι(δε νομίζω αλλα και δε με ενδιαφέρει). Τωρα αν σκαλωσεις σε αυτο και κολλησεις για μενα αυτο σημαινει οτι το "συστημα" σε νικησε. Δε θα σε αφησει να κανεις ποτε αυτο που θελεις αν δεν πατησεις ποδι. Καλώς η κακώς δε ξέρω αν είναι φαινόμενο μόνο αυτής της εποχής αλλά ζουμε σε μια εποχή γεμάτη διακρίσεις. Πχ εμένα θα τρέξουν να με πούνε χασικλη και ναρκομανη. Ωραία και τι;
Έχω κάνει ήδη αρκετά και έχω περάσει από δύσκολες καταστάσεις(ελπιζω να μη ξεκινησει καποιος να κρινει, αν δε ξερει καλυτερα να το βουλωνει) και δε προκειται να κάτσω να κολλήσω ποτέ στα σχολια του κοσμου.
Εκτος του οτι το χασισι εχει αποδειχθει οτι δεν κανει τιποτα κακο στον ανθρωπο εκτος αν καπνιζεις υπερβολικες ποσοτητες απο μικρη ηλικια (οπου εκει προκαλει σοβαρα κενα μνημης), ειναι τρελη μαλακια καποιος να σε κρινει για την δουλεια που σε φτιαχνει και θες να ακολουθησεις, ειδαμε και το πως κατα τ' αλλα "τιμιες δουλειες" εγιναν συνονιμο με το λαμογιο, αναφερομαι στο επαγγελμα πολιτικος, δεν εχει σχεση το τι θα κανεις, εχει σχεση το πως θα το κανεις.
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 16:40
Εν κατακλειδη το να πας σε αλλη χωρα για να ασχοληθεις με αυτο που θελεις δεν θα σου εχει και τοσα οφέλη. Ναι προφανως και θα εχει καποιο οφέλος αλλά σιγουρα δεν θα το αντάλλαζα αυτο με το να χασω οικογενεια φιλους κτλ κτλ. Κι ο αδερφος μου που καποια στιγμη δουλευε γερμανια στην αρχη επαιρνε καλουτσικο μισθο (για να ζησει μονος του παντα) και τωρα εχει την Γερμανιδα αφεντικινα του να του χρωσταει ενα 800αρι, γι' αυτο σου λεω, μην νομιζεις οτι μονο η ελλαδα ειναι το μπουρδελο, εδω ειμαστε απλα vintage gourmet μπουρδελο. Δεν προκειται να βρεις την γη της επαγγελιας εκει εξω.
Επείδη το είδα και θα ήθελα να το σχολιάσω. Αυτό που λές εδώ είναι τρομερό ψέμα. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν είναι μπουρδέλο όυτε από άποψη μισθών ούτε από άποψη κοινωνικών παροχών.
Και μιλάω για χώρες που έχω άποψη, που είναι η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και οι Σκανδιναβίκες χώρες. Υποθέτω πως Γαλλία, Βέλγιο δεν διαφέρουν αλλά δε θέλω να μεταδιδω ψέματα. Ο αδερφός σου μάλλον ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Μόνο από Έλληνες του εξωτερικού έχω ακούσει να φέρονται άσχημα και όχι το κράτος.
Οι χώρες που ανέφερα σίγουρα δεν είναι τέλειες αλλά όχι και μπουρδέλα. Η Ελλάδα ναι, αυτές όχι.
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 19:26
Επείδη το είδα και θα ήθελα να το σχολιάσω. Αυτό που λές εδώ είναι τρομερό ψέμα. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν είναι μπουρδέλο όυτε από άποψη μισθών ούτε από άποψη κοινωνικών παροχών.
Και μιλάω για χώρες που έχω άποψη, που είναι η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και οι Σκανδιναβίκες χώρες. Υποθέτω πως Γαλλία, Βέλγιο δεν διαφέρουν αλλά δε θέλω να μεταδιδω ψέματα. Ο αδερφός σου μάλλον ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Μόνο από Έλληνες του εξωτερικού έχω ακούσει να φέρονται άσχημα και όχι το κράτος.
Οι χώρες που ανέφερα σίγουρα δεν είναι τέλειες αλλά όχι και μπουρδέλα. Η Ελλάδα ναι, αυτές όχι.
Τοτε άλλη μια εξαίρεση είναι η ιατρική περίθαλψή στην Γερμανία, οπού η γυναίκα ενός φίλου του πατέρα μου χειρουργήθηκε εκεί ενώ είχε σοβαρό πρόβλημα και πέθανε, το νοσοκομείο στο οποίο πήγε ήταν ΠΕΝΤΑΒΡΩΜΙΚΟ, και περίθαλψη σχεδον ανύπαρκτη, τώρα αν ταξίδεψε την μισή ευρώπη αυτός ο άνθρωπος για να βρει να κανει εγχείρηση η γυναίκα του στο πιο σάπιο νοσοκομείο της Γερμανιας, χλωμό, αλλά ας το βάλουμε αυτό στο ράφι.
Τρομερό ψέμα είναι να πεις οτι όλα σε κάθε χώρα λειτουργούν τέλεια και η χώρα μας είναι το απόβρασμα του πολιτισμού.
Όχι φίλε μου, οι άλλες χώρες μπορεί να έχουν ανακύκλωση, καλή οικονομία ή και καλή οδήγηση κτλ. αλλά σε πολλούς τομείς είναι χειρότεροι απο την κατα τ΄ αλλα "μπουρδέλο", ελλάδα μας.
όταν στην Αμερική πας να σπουδάσεις, τελειώνεις τις σπουδές σου και ξαφνικά βρήσκεσαι με ενα αστρονομικό ποσο δανείων που πολλές φορές δεν εξοφλας ποτέ και ουσιαστικα δουλευείς για πάρα πολλά χρόνια για να ξεπληρώσεις το ποσό αυτό και να ζήσεις με τα προς το ζειν, μιλα μου μετα για τα μπουρδελο-δωρεαν πανεπιστήμια μας,
επίσης στην Αμερική έκαναν ιδιοτικές πολλές φυλακές ετσι ώστε να μην τις πληρώνει το κράτος, με αποτέλεσμα άνθρωποι που μπαινουν φυλακή για ψίλου πήδημα λόγω συμφερόντων να τριπλασιάζεται εκεί η ποινή τους ενώ χρησιμοποιούναι τακτικές μεσαίωνα οπού βάζουν έναν "ταραξία" της φυλακής στην απομόνοση για μέρες και βδομάδες, ενω εδω και πολλά χρονια εχει αποδειχθεί οτι αυτό μπορεί να προκαλέσει ψυχική βλάβη. (για τις ηλεκτρικες καρεκλες δεν μιλαω καν)
Και μια που πιάσαμε την Αμερική, Επίσης υπάρχει και κάτι που λέγεται chargemaster στα νοσοκομεία (google it) οπού η τιμη της περίθαλψης που μπορείς να λάβεις σε ένα νοσοκομιο είναι πενταπλασια μεχρι και εξαπλάσια του κανονικού ποσού. πχ: ένας απλός ορός; Απο 1 ευρο που κοστίζουν συνήθως οι οροί πάει περίπου 135 δολλάρια (ναι τα νούμερα είναι αληθινά), με λίγα λόγια αν σε έχει χτυπήσει μια σφαίρα πχ (οπού εκεί όπως λένε στατιστικά η εγκληματικότητα πάει σύννεφο) και δεν έχεις ασφάλεια, στην καλύτερη σε περιθάλπτουν και μετά έχεις να εξοφλίσεις ένα τεράστιο ποσό που το 70% αυτού είναι στον αέρα, η στην χειρότερη σε αφήνουν να ψωφίσεις στον δρόμο.
Δυστυχώς αυτή είναι η Αμερική που πολλοι έχουν τόσο ψιλά, ειναι ενα mega-μπουρδελο. Απο ευρώπη δεν ξέρω τίποτε άλλο ουσιαστικο εκτός απο γερμανία(εκτός του ότι είναι το 70% κομπλεξικοί που δεν δέχονται να μιλάνε αγγλικά, σου απαντάνε μόνο στην γλώσσα του και κάνουν τα πάντα για να ΔΙΑΓΡΆΨΟΥΝ οτιδήποτε έγινε στον 2ο παγκόσμιο), άααντε και Ισπανία οπού έχει την ίδια (αν οχι ίδια μικρότερη) οικονομική κρίση με εμάς. Αν δεν ήταν μπουρδέλο στο εσωτερικό η χώρα όπως η δικιά μας, δεν θα υπήρχε κρίση εκτός κι αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.
Το θέμα δεν είναι να δεις πως διαφημίζονται οι χώρες στα εξωτερικά, όπως πχ η Αμερική που μας το παίζει η πρωτευούσα του κόσμου και η άνθιση του πολιτισμού. Το θέμα είναι να ξέρεις τι γίνεται στο εσωτερικό, όσο καλό και να φαίνεται ένα μήλο στο εξωτερικό, αν το δαγκώσεις μπορεί να έχει σκουλικαντέρες. Κι εμείς μέχρι το 1990φεύγα διαφημηζόμασταν ως ο επίγιος παράδεισος που έφερε τον πολιτισμό στην χώρα, είχε ελάχιστους ανέργους και καλή οικονομία, ενώ είχαμε τα σκουλίκια απο κάτω απο το μήλο να το τρώνε του καλού καιρού και κανείς να μην παίρνει πρέφα. Ε, λοιπόν κάποια στιγμή το μήλο σάπισε και στο εξωτερικό και τότε αρχίσαμε να το βλέπουμε κι εμείς, όταν ξέσπασε η κρίση που μας πήρε τόσο άγρια.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Scarlet D.: 03 Σεπτέμβριος 2017 - 19:33
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:02
Η Ευρώπη χαμένη υπόθεση είναι με ελάχιστες χώρες εξαίρεσης, ωστόσο σίγουρα οι συνθήκες είναι αρκετά καλύτερες από την χώρα μας όπως και η γενική νοοτροπία, ότι και να λέμε για να νιώθουμε καλύτερα. (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βλάκες ή κακοί επαγγελματίες έξω) Όσοι ταξιδεύουν συχνά ή δουλεύουν ή έχουν ζήσει κάποια χρόνια σ'ευρωπαικές χώρες, το βλέπουν κιαπο πρώτο χέρι. Αλλα οκ, το διαφορετικό ή πιο οργανωμένο σύστημα και οικονομία κτλ δεν σημαίνει "καλύτερο" απαραίτητα για κάποιον που έχει συνι8ίσει σε εντελώς άλλο τρόπο ζωής. Πράγματα που συμβαίνουν στην χώρα μας, δύσκολα θα συμβούν με την ίδια ευκολία αλλού. Αλλα ανάλογα την χώρα κιαυτό, υπάρχουν πολλές εξίσου σάπιες. (βλέπε Ιταλία πχ) ![]()
Το μέλλον είναι η Ασία. ![]()
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:04
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:11
Γι' αυτό να βλέπετε anime μηπως μπούμε λίγο στην κουλτούρα και στον τρόπο ζωής τον ιαπώνων για να μην μας φανει τοσο παλουκι η μεταναστευση στην ιαπωνια XD
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:20
Aστον βρε παιδάκι μου να πιστευει ότι θελει, αμέσως εσυ να του χαλασεις το όνειρο ![]()
Μου θυμίζει την περίοδο που ζούσα βόρεια Ελλάδα η όλη φαση. Επειδη έκανα πολλή παρέα με ντοπιους, πολλες φορες ερχόντουσαν και καινούριοι στην κλασσική παρέα και νόμιζαν οτι είμαι και γω απο κανα χωριό - δε τους πήγαινε το μυαλό οτι ημουν φοιτητής που κανει παρεα με ντόπιους. Πολυ συχνά πήγαινε η κουβέντα στα πολιτικά και άρχιζαν και κράζαν την αθηνα. Ήμουνα και γω "πετάει ο γάιδαρος; πετάει!"
Σκατά ο καιρός; σκατά και γω. ολοι οι κλεφτες εκει χάμου; κλεφτες και γω. δεν ξερουν να τρωνε, να πινουν, να πηδιουνται, να γιορταζουν κτλ. σε όλα ναι εγω.
Κάααποια στιγμή το φερε η κουβέντα απο ενα φιλο οτι σπουδαζω και με ρωταει ενας απο που είμαι. Του λέω και γω από Αθήνα. Παγωμάρα σε λέω. Δειλά δειλά αρχίζει κάποιος: εεεεε, ντάξ' όταν ειχα παει πριν κατι χρονια σε κατι μερη ετσι και αλλιώς καλά ειχα περάσει, δεν είναι και όλα χαλια κτλ.
Με τα πολλά ξεθαρεύει ένας και με ρωτάει ευθέως: "ρε ψηλέ και συ που έμενες κατω τοσα χρονια και ειναι η πόλη σου, αλήθεια τωρα δε σου αρέσει;"
"Κοίτα να δεις," του λέω "δεν ειναι οτι δεν πέσατε μέσα σε μερικά, αλλά γενικά νταξ, εκει μεγαλωσα, την ξερω καλά, γενικά ναι , την αγαπάω"
"Καλά και τόσην ώρα που θαβαμε γιατι δεν ειπε τιποτα;"
"γιατί με βόλευε"
"Τι σε βόλευε;"
"Να ρε φιλαράκι, έξι μύρια είμαστε κει κάτω. Κλάνει ο ένας, πίνει ο άλλος. Άμα πάρουν πρέφα παρά έξω οτι ειναι ωραια, θα ρθουν κι άλλοι και μετά την πουτσισαμε! Θάβε συ και μη σε νοιάζει, δεν παρεξηγούμαι!" Έλιωσαν.
Κάτι τέτοια τους πέταγα κατά καιρούς και έπινα τζάμπα τρία χρόνια ![]()
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:21

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:31
Γι' αυτό να βλέπετε anime μηπως μπούμε λίγο στην κουλτούρα και στον τρόπο ζωής τον ιαπώνων για να μην μας φανει τοσο παλουκι η μεταναστευση στην ιαπωνια XD
Πάμε Νότια Κορέα καλύτερα , τώρα που θα παίζει με τα πίου πίου ο Kim, να παίξουμε κιεμείς μαζί. Eκεί να δείς άνιμε Irl. End of eva σε λέω.
Πέρα απτης πλάκας, για κεί με βλέπω, αν δεν κάτσει Ιαπωνία σε καμια Κίνα ή Ταιλάνδη θα καταλείξω...αλλά ας το χούμε το όνειρο, που ξέρεις καμιά φορά ίσως και να το αντέξω.
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2017 - 21:48
Από ότι διαβάζω πάντως και η Ιαπωνία δεν είναι κανένας παράδεισος εργασίας.