Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94080 replies to this topic

#84676 november27

november27

Anime Newbie

• Members
  • 35 posts

Posted 31 May 2017 - 04:37

Είναι κρίμα που τα forum έχουν ψωφήσει μερικά χρόνια τώρα και, όπως είπατε, το facebook έχει γίνει για μερικούς το Internet ολόκληρο..

Για να πάρει τα πάνω του το forum θα έπρεπε να βρεθούν άτομα που να έχουν όρεξη να αναλάβουν κάποια threads και να ποστάρουν τακτικά όπου είναι υπεύθυνοι.Με 15 συννενοήσιμα  άτομα γίνονται παπάδες όμως.. πολύ δύσκολα μπορεί να βρεί κάποιος 15 άτομα που να έχουν όρεξη να "πετάνε" τακτικά χρόνο απ την μέρα τους για να postάρουν..

Και έγω ποστάρω όποτε να νε (και σχετικά σπάνια κ όλας- τώρα τελευταία βαριέμαι απίστευτα και ασχολούμαι..).

Βασικά το Μεγαλύτερο πλύν του παρόντος forum πιστεύω είναι ότι πέρα απ το "χαζό μπλα μπλά " που πέφτει δεν έχει να προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο(infos για νεα anime,reviews για νέα επεισόδια/ολοκληρωμένα anime ) .

Πριν αρκέτα χρόνια(στα σχολικά μου χρόνια) ήμουν σε ένα forum που όποτε έβγαινε νέο επεισόδιο (πχ death note) δεν έμπαινες στο forum πριν  το δείς  γιατί το spoiler κάπως  το έτρωγες(το άλλο άκρο)..

anyway,εγώ το forum το βρήκα μια μέρα που είχα όρεξη να ψάξω για  ελληνικό anime community..

πατώτας anime( σκέτο )στο google είδα ελληνικά και χώθηκα :bleh:

ΥΣ. Hazuki το 5ο και 7ο βήμα είναι δύσκολα( έχεις διαβάσει τους κανόνες?? :bleh:)

Edited by november27, 31 May 2017 - 04:53.

#84677 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,801 posts

Posted 31 May 2017 - 13:40

Is it time for me to leave this place? Ok

Youtube Video

Για σένα είναι πολύ αργά είσαι η κόρη του πρωτομάστορα και σε χουμε χτύσει μέσα στο γιοφύρι, εε forum ήθελα να πω.  :hehehe:

Σε ποιο forum έμπαινες november στα σχολικά σου χρόνια; Επίσης κάπως έτσι ήταν κι εδώ απλά με spoiler tags!  :riiight:

Edited by Hazuki, 31 May 2017 - 13:41.

rsrGbGx.gif

#84678 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 31 May 2017 - 21:03

Για σένα είναι πολύ αργά είσαι η κόρη του πρωτομάστορα και σε χουμε χτύσει μέσα στο γιοφύρι, εε forum ήθελα να πω.  :hehehe:

Σε ποιο forum έμπαινες november στα σχολικά σου χρόνια; Επίσης κάπως έτσι ήταν κι εδώ απλά με spoiler tags!  :riiight:

Θες να πεις ο ογδοηκοστος Δάντης είναι ο πατέρας μου; Αυτός να το θυμάται σίγουρα όχι αλλά δεν θα έπρεπε να το θυμαμαι εγώ?

Πλάκα πλάκα, ήμουν μπουμπούκι αβγαλτο και ρεμαλι με κάνατε, αλήτες.

#84679 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 May 2017 - 21:21

Αστεια ιστορια αυτη που ειπες γιατι ακριβως το ιδιο γινοταν και στο δικο μου φορουμ που ασχολειται με one piece...

πεθαινε, πηρα εγω με ενα παιδι τα ηνια του εριξα τα updates του αιωνα, σε φαση να το κανω σχεδον αγνωριστο, εριξα μια μικρη διαφημηση και ιδρυσα καινουργιο scanlation group που μεταφραζει μονο one piece για υποστηριξη στο φορουμ, γενικα δεν μπορεις να πεις οτι κανεις δεν ασχοληθηκε... ξερεις πια ηταν η ανταποκρηση; το πολυ 6-7 ατομα online συγχρονος το βραδακι και το μονο που κρατουσε ζωντανο το φορουμ ηταν το απλετο σπαμμινγκ απο 1-2 ατομα στις διαφορες ενοτητες, και παλι εβλεπα διαφορα αλλα φορουμς με anime και ελεγα στον εαυτο μου παλι καλα. Στο scanlation group απο την αλλη που εχουμε σελιδα στο facebook τα likes και και οι αλληλεπιδρασεις πεφτουν βροχη (συγκριτικα με το φορουμ) Οποτε παγκοσμιος η στην αμερικη μπορει οντως να παιζουν ακομα με φορουμ αλλα εδω στην ελλαδαρα ο ελληνας δεν γουσταρει να φτιαξει καν λογαριασμο σε κανενα φορουμ, κι αν φτιαξει θα δει την απαντησει που θελει και δεν τον ξαναειδαμε. Θελει να τα εχει ολα ετοιμα να μπαινει σε οποια μικροκοινοτητα θελει οπου θελει οποτε θελει και να την βρησκει εκει βριζοντας και σπαμμαροντας.

Θελει να τα εχει ολα μαζι σακατεμενα σε ενα site και να τα κανει ολα απο εκει... και στην τελικη νομιζω εχει δικιο. Οπως και να το κανουμε το μονο καλο που προσφερουν τα φορουμ ειναι ανωνημια και πολυ καλυτερη οργανωση, κατι που για τον μεσο ελληνα χρηστη ιντερνετ δεν λεει κατι. Φυσικα και εγω κατηγορω το facebook διοτι αυτα τα 15 ατομα που ζητας για να ξαναγινει ενεργο το φορουμ εκει θα τα βρεις να βοσκουν και να κανουν αυτα τα παραπανω που ειπα. Εγω απο πολυ μικρος, σχεδον δημοτικο φαση, ασχολουμε με τα φορουμ οποτε μου ειναι ποιο οικιο το περιβαλλον, δεν μπορω να πω το ιδιο με καποιον ο οποιος τωρα τελευταια αρχησε να χρησιμοποιει το ιντερνετ και βρηκε την βολικοτητα του facebook.

Μην πεφτεις στην παγιδα που πεφτουν πολλοί του τυπου "το κανα και δεν πετυχε αρα"...

Eνα κακο που εχουμε στην ελλαδα ειναι το εμπειρικο να το αναγουμε σε επιστημη. Προφανως δε σε κατηγορω εκανες οτι καλυτερο μπορουσες ειναι προφανες. Και εγω χρειαστηκε να βγω εξω για να καταλαβω καποια πραγματα. Και να ξανακατσω στα θρανια στα 30+ μου.

Πρωτον εχει μεγαλη διαφορα το 6-7 με εναν να προσπαθει και το 15 ατομα με διαθεση να ασχοληθουν εξισου ενεργα. ΧΑΩΔΗΣ διαφορα.

Δευτερον μιλησα για αναπτυξη μηντια πλατφορμων και δεν επεκταθηκα επιτηδες. Οποιος ενδιαφερεται ας κανει την ερευνα του, σταματησα να δινω μασημενη τροφη εδω και καιρο. Εχει πολυ ψωμι.

Ενδεικτικα μονο θα αναφερω οτι τα μισα προβληματα οσον αφορα τα βηματα για να γραψει εδω ενας νεος χρηστης θα μπορουσαν να λυθουν αν το σαιτ εδινε π.χ. την επιλογη να γραψεις με FB account ή Google account. H να μπορεις να κανεις share απο τη μια πλατφορμα στην αλλη. Και αλλα πολλά. Λυσεις υπαρχουν παντα. Το θεμα ειναι να κανεις τις σωστες ερωτησεις.

Οσον αφορα την προσπαθεια σου στο φορουμ, επετρεψε μου να σου δωσω ενα μικρο τιπ: υπαρχει κατι στις πωλησεις που λεγεται FAB: Features-Advantages-Benefits:

Για να το δωσω απλα, Feature ειναι το να πουλας ενα διαφανες μπουκαλι, Advantage ειναι το οτι μπορεις να δεις απο μεσα, Benefit το οτι ξερεις ποτε αδειασε για να το ξαναγεμισεις. Απλό; Οχι. Γιατί;

Γιατι αν δεν ξερεις σε ποιον πελατη απευθυνεσαι και ποιο προβλημα θελει να του λυσεις (θελω να ξερω ποτε αδειαζει για να το ξαναγεμισω/αγορασω αλλο), τοτε τα advantages που προσφερουν τα features που δημιουργησες δε θα εξελιχθουν ποτε σε benefits για αυτους. Απλα εκανες πολυ ωραια πραγματα χωρις να εχεις εντοπισει τι ακριβως ψαχνει το target group σου. 

Ελπιζω να βγαζει νοημα αυτο που εγραψα γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εξηγησεις κατι τοσο μεγαλο σε 3-4 γραμμες. Αν ναι, μη νιωθεις ασχημα μπορω να σκεφτω ανετα μερικες εταιρειας τηλεφωνιας κολοσσούς  που εχουν βαλει ολόκληρες παρτιδες κινητων στον πατο τους επειδη δεν ακολουθησαν αυτον τον κανονα.

Δε το λεω για να απογοητευσω κανενα. Απλως καθε project θελει ερευνα για να μειωσεις το ρισκο. Καποιος αλλος το χει κανει παντα πριν απο σενα. Αλλοι σωστα και αλλοι λαθος. Κοιτας τι κανανε και συνεχιζεις απο εκει.

Και δεν ειναι υποχρεωτικο να σωσεις κατι για συναισθηματικους λογους και τετοια. Αλλα αν καποιος οντως θελει, γινεται. αρκει να το παρει σοβαρα. Δατς ωλλ.

stasou%2520mygdala.jpg

#84680 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 01 June 2017 - 12:53

Ο βασικότερος λόγος που αυτο το φορουμ πεθανε πριν λιγα χρονια ήταν οι αδυναμια ανθρωπων με ανοιχτες πληγες ποικιλων διαστασεων και αιτιων να διαχειριστουν την αντιπαράθεση, με αποτελεσμα να νοιάζονται περισσοτερο για το αν εχουν δικιο παρα για τις σχεσεις τους με τον συνανθρωπο. Μια μικρογραφια της κοινωνιας δεν μπορει παρα να πάσχει ενίοτε και απο τις ασθενειες τις κοινωνίας. Φυσικα κανεις δε θα το παραδεχτεί μιας και θα πρεπει να παραδεχτει και τα λαθη του. Και ως γνωστον λαθη κανουν παντα οι αλλοι, ποτέ εμεις. Εξ' ού και το να το ριχνουμε το φταιξιμο στην ανοδο του ΦΒ, ινσταγκραμ κτλ.

Υπήρχε αλήθεια τόσο μεγάλη αντιπαράθεση; I mean, εγώ μπήκα το '09 στο φόρουμ, αλλά ελάχιστους πραγματικούς "ταραξίες" θυμάμαι που να δημιουργούσαν προστριβές. Θυμάμαι βέβαια και περιπτώσεις χρηστών με το mod team, αλλά μέχρι το '13-14 που ήμουν ενεργός ήταν σχετικά οκ. Τι έγινε αυτά τα 3 χρόνια που έλειψα; 

#84681 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

Manga Fan

• Members
  • 369 posts

Posted 01 June 2017 - 12:57

Όσο υπάρχουν τουλάχιστον 2 άτομα που ενδιαφέρονται αρκετά ώστε να ποστάρουν, τα φόρουμ δεν πρόκειται να πεθάνουν, και αυτό για μένα είναι αρκετό.

" On life's vast ocean diversely we sail. Reasons the card, but passion the gale. ,,

Alexander Pope

#84682 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 01 June 2017 - 12:59

Το μεγαλύτερο regret μου είναι ότι δε πήγα ποτέ complete τη progress bar μου, I want that rainbow...

#84683 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 01 June 2017 - 19:04

Μην πεφτεις στην παγιδα που πεφτουν πολλοί του τυπου "το κανα και δεν πετυχε αρα"...

Eνα κακο που εχουμε στην ελλαδα ειναι το εμπειρικο να το αναγουμε σε επιστημη. Προφανως δε σε κατηγορω εκανες οτι καλυτερο μπορουσες ειναι προφανες. Και εγω χρειαστηκε να βγω εξω για να καταλαβω καποια πραγματα. Και να ξανακατσω στα θρανια στα 30+ μου.

Πρωτον εχει μεγαλη διαφορα το 6-7 με εναν να προσπαθει και το 15 ατομα με διαθεση να ασχοληθουν εξισου ενεργα. ΧΑΩΔΗΣ διαφορα.

Δευτερον μιλησα για αναπτυξη μηντια πλατφορμων και δεν επεκταθηκα επιτηδες. Οποιος ενδιαφερεται ας κανει την ερευνα του, σταματησα να δινω μασημενη τροφη εδω και καιρο. Εχει πολυ ψωμι.

Ενδεικτικα μονο θα αναφερω οτι τα μισα προβληματα οσον αφορα τα βηματα για να γραψει εδω ενας νεος χρηστης θα μπορουσαν να λυθουν αν το σαιτ εδινε π.χ. την επιλογη να γραψεις με FB account ή Google account. H να μπορεις να κανεις share απο τη μια πλατφορμα στην αλλη. Και αλλα πολλά. Λυσεις υπαρχουν παντα. Το θεμα ειναι να κανεις τις σωστες ερωτησεις.

Οσον αφορα την προσπαθεια σου στο φορουμ, επετρεψε μου να σου δωσω ενα μικρο τιπ: υπαρχει κατι στις πωλησεις που λεγεται FAB: Features-Advantages-Benefits:

Για να το δωσω απλα, Feature ειναι το να πουλας ενα διαφανες μπουκαλι, Advantage ειναι το οτι μπορεις να δεις απο μεσα, Benefit το οτι ξερεις ποτε αδειασε για να το ξαναγεμισεις. Απλό; Οχι. Γιατί;

Γιατι αν δεν ξερεις σε ποιον πελατη απευθυνεσαι και ποιο προβλημα θελει να του λυσεις (θελω να ξερω ποτε αδειαζει για να το ξαναγεμισω/αγορασω αλλο), τοτε τα advantages που προσφερουν τα features που δημιουργησες δε θα εξελιχθουν ποτε σε benefits για αυτους. Απλα εκανες πολυ ωραια πραγματα χωρις να εχεις εντοπισει τι ακριβως ψαχνει το target group σου. 

Ελπιζω να βγαζει νοημα αυτο που εγραψα γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εξηγησεις κατι τοσο μεγαλο σε 3-4 γραμμες. Αν ναι, μη νιωθεις ασχημα μπορω να σκεφτω ανετα μερικες εταιρειας τηλεφωνιας κολοσσούς  που εχουν βαλει ολόκληρες παρτιδες κινητων στον πατο τους επειδη δεν ακολουθησαν αυτον τον κανονα.

Δε το λεω για να απογοητευσω κανενα. Απλως καθε project θελει ερευνα για να μειωσεις το ρισκο. Καποιος αλλος το χει κανει παντα πριν απο σενα. Αλλοι σωστα και αλλοι λαθος. Κοιτας τι κανανε και συνεχιζεις απο εκει.

Και δεν ειναι υποχρεωτικο να σωσεις κατι για συναισθηματικους λογους και τετοια. Αλλα αν καποιος οντως θελει, γινεται. αρκει να το παρει σοβαρα. Δατς ωλλ.

Δεν το αρνούμε οτι έκανα γενικά ωραία πράγματα λογαριάζοντας ελάχιστα το τι θέλει το target group και τέτοια επιχειρηματικά, ωστόσο είμαι ένα 20χρόνο παιδί όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι εδώ που δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά τα πράγματα, το πρόβλημα είναι οτι κανείς στο ίδιο φορουμ δεν έχει ιδέα απο επιχειρηματικά. Θα ψάξω αυτό που λες για το FAB αλλά δεν περιμένω να μου έρθει καμιά απίστευτη ιδέα για να μπορέσω να έλξω το target group που έχω στους fans του one piece, μερικές φορές σκέφτομαι οτι φταίει που έχω πιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο anime/manga (το one piece) για να φτιάξω το φόρουμ. όπως και να έχει το θέμα εδώ είναι το anime//gr και όχι το δικό μου φόρουμ που το έθεσα ως παράδειγμα. 

Θυμάμαι ένας φίλος μου πριν λίγες μέρες μου είπε οτι στο anime//gr υπήρχε τρελός κόσμος και πάρα πολλά ποστ κάθε μέρα, χαρακτηριστικα έλεγε οτι "γινόταν της πορνης". όταν το ειπα οτι τώρα πια γίνονται το πολύ 4-5 ποστ την ημέρα έπαθε σοκ, μπορώ να συμπεράνω λοιπόν αν και έκανα register πολυ πρόσφατα στο φόρουμ οτι κάτι πήγε ΠΟΛΥ λάθος. Λες και οι admins ξαφνικα αποφάσισαν να διώξουν οι ίδιοι τα μέλη. όπως και να έχει εγώ μπορώ να βοηθήσω κι όπως βλέπετε είμαι σταθερά ενεργός και ποστάρω αλλα δεν είναι και πολλά τα πράγματα που μπορώ να κάνω μόνος μου XD, συμφώνω και με τους υπόλοιπους και λεω οτι αν κάποιοι εδώ που το αξίζουν και ξέρουν τι παίζει με το φόρουμ γίνουν admins στην θέση των ήδη μη ενεργών admins, τότε το φόρουμ έχει ελπίδες. Κατ αρχάς μόνο και μόνο να εκμεταλλευτείτε το όνομα μετράει άπειρα, στο παρελθόν το anime//gr ήταν απο τα τοπ φορουμ για anime, το βλέπω απίστευτο να έχει πέσει τόσο...

#84684 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 01 June 2017 - 21:16

To θέμα πάντως δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο φόρουμ....παραδόξως σχεδόν όλες οι ελληνικές φορουμιακές κοινότητες (εξαιρώντας κάποιες περί τεχνολογίας) έχουν εκκενωθεί το τελευταίο διάστημα, και αν μιλάμε για άνιμε και λοιπά , όλες.  Το ότι όλοι ασχολούνται με τα ΦΒ και ινσταγκραμς είναι κάτι που χρησιμοποιείται και έξω (προφανώς), αλλά για κάποιο λόγο τα ξένα φόρουμς μια χαρά κόσμο έχουν :P Δεν θα λεγα εν ολίγης ότι φταίνε οι πλατφόρμες αλλά η νοοτροπία μας γενικότερα. Όταν είχα πρωτομπεί το 2009-10 είχε όντος τρελό κόσμο και άπειρα ποστς και συνατήσεις...και πιο παλιά υποθέτω ακόμα περισσότερο αλλά ήταν κι ενεργή περίοδος για τέτοιες πλατφόρμες τότε στο ελλαδισταν κιηταν και παρθένο το έδαφος με τα ανιμε και τα καρτούν τότες. Τώρα για άγνωστους λόγους μόνο όσοι ξέμειναν που κακά τα ψέματα έχουνε/με μεγαλώσει ασχολούνται, οι μικρές ηλικίες κατά το μέσο όρο έχουνε εξαφανιστεί πλήρως και δεν πιστεύω πως φταίνε οι διαφωνίες μας διότι και στο ΦΒ όλη μέρα ο ένας τον άλλον κράζουν στα γρουπς. Όπως και να χει το κλίμα που είχε το ανιμε//γρ παλίοτερα δεν θα το βρεις αλού...αλλα απτην στιγμή που εξαφανίστηκε και το ίδιο το moderating team με τον καιρό, μέλλον/αλλαγή δεν θα υπάρξει...

Edited by GhostPrince, 01 June 2017 - 21:18.

フカフカ

#84685 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 02 June 2017 - 01:43

Δεν το αρνούμε οτι έκανα γενικά ωραία πράγματα λογαριάζοντας ελάχιστα το τι θέλει το target group και τέτοια επιχειρηματικά, ωστόσο είμαι ένα 20χρόνο παιδί όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι εδώ που δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά τα πράγματα, το πρόβλημα είναι οτι κανείς στο ίδιο φορουμ δεν έχει ιδέα απο επιχειρηματικά. Θα ψάξω αυτό που λες για το FAB αλλά δεν περιμένω να μου έρθει καμιά απίστευτη ιδέα για να μπορέσω να έλξω το target group που έχω στους fans του one piece, μερικές φορές σκέφτομαι οτι φταίει που έχω πιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο anime/manga (το one piece) για να φτιάξω το φόρουμ. όπως και να έχει το θέμα εδώ είναι το anime//gr και όχι το δικό μου φόρουμ που το έθεσα ως παράδειγμα. 

Kοίτα, μην το λες. Όόοολα αυτα τα "επιχειρηματικά" δεν ειναι τίποτα άλλο απο οργανωμένη κοινη λογική, ανθρωπων που καναν πολλά λάθη πρώτου ξανακαταληξουν στο προφανες. Π.χ. το FAB δεν εναι τπτ αλλο απο "μην πα να πουλησεις ρε μλκ κατι αμα δεν ξερει αν ο αλλος το χρειαζεται" XD 

Tεσπα σορρυ κιολας για τα αγγλικά κτλ ξερω οτι ακούγονται λιγο απομακρυσμένα και πομπώδη  αλλα φταίει το οτι εγω σε αυτη τη γλωσσα τα μαθα. 

Η ουσια ειναι οτι ναι, το one piece απο μονο του δεν ξερω αν μπορει να κρατησει φορουμ αλλά το ανιμε μαζι με jap μουσικη ταινιες πολεμικες τεχνες κτλ, μπορει. 

Εγω αμα ημουνα στη θεση σου δε θα βασισζομουνα σε κανεναν αλλον που ξερει. θα εβρισκα μερικουςς ακομα στην ηλικια σου που να υπηρξαν ενεργοι το τελευταιο διαστημα και θα ξεκιναγα. Στην τελικη, κανεις δεν ξερει τι θελουν τα ατομα στην ηλικια σου, περισσοτερο απο τα ατομα στην ηλικια σου.

εγώ ας πουμε με τα "επιχειρηματικά" που γνωριζω θα ξεκιναγα κανοντας ενα ποστ που θα ελεγε ξεκαθαρα στον τιτλο

1. Τι θελω να κανω
  2. ποιους ψαχνω
  3. τι θα θελαν αυτοι να δουν να γινετε

και μετα αν μαζευοντουσαν αρκετοι θα εστελνα και πμ σε αλλους που ηταν ενεργοι προσφατα για να χτυπησει στο μεηλ τους ειδοποιηση. Και αμα αυτο ξεκινουσε καλα βλεεεεπουμεεε. 

αλλα εσυ μπορει να σκεφτεις και κατι καλυτερο. Και μη βασιστεις/ειτε σε καποιον "που ξερει". εσυ/εις να γινετε αντμιν!

stasou%2520mygdala.jpg

#84686 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,801 posts

Posted 02 June 2017 - 09:23

To θέμα πάντως δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο φόρουμ....παραδόξως σχεδόν όλες οι ελληνικές φορουμιακές κοινότητες (εξαιρώντας κάποιες περί τεχνολογίας) έχουν εκκενωθεί το τελευταίο διάστημα, και αν μιλάμε για άνιμε και λοιπά , όλες. Το ότι όλοι ασχολούνται με τα ΦΒ και ινσταγκραμς είναι κάτι που χρησιμοποιείται και έξω (προφανώς), αλλά για κάποιο λόγο τα ξένα φόρουμς μια χαρά κόσμο έχουν :P Δεν θα λεγα εν ολίγης ότι φταίνε οι πλατφόρμες αλλά η νοοτροπία μας γενικότερα. Όταν είχα πρωτομπεί το 2009-10 είχε όντος τρελό κόσμο και άπειρα ποστς και συνατήσεις...και πιο παλιά υποθέτω ακόμα περισσότερο αλλά ήταν κι ενεργή περίοδος για τέτοιες πλατφόρμες τότε στο ελλαδισταν κιηταν και παρθένο το έδαφος με τα ανιμε και τα καρτούν τότες. Τώρα για άγνωστους λόγους μόνο όσοι ξέμειναν που κακά τα ψέματα έχουνε/με μεγαλώσει ασχολούνται, οι μικρές ηλικίες κατά το μέσο όρο έχουνε εξαφανιστεί πλήρως και δεν πιστεύω πως φταίνε οι διαφωνίες μας διότι και στο ΦΒ όλη μέρα ο ένας τον άλλον κράζουν στα γρουπς. Όπως και να χει το κλίμα που είχε το ανιμε//γρ παλίοτερα δεν θα το βρεις αλού...αλλα απτην στιγμή που εξαφανίστηκε και το ίδιο το moderating team με τον καιρό, μέλλον/αλλαγή δεν θα υπάρξει...

Στο εξωτερικό ο γενικός πληθυσμός είναι μεγαλύτερος οπότε όσο και να μειωθεί η κίνηση πάντα θα έχεις κόσμο.
Επίσης δεν μένουν μόνο στη χρήση fb όπως κάνουμε εδώ.
Το forum της ac είχε κι αυτό κίνηση αλλά ακόμα κι εκεί έχει πέσει το πράμα.
Νομίζω ότι πέρα από το fb πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη εύρεσης anime, αν θες να δεις πας στο crunchy και βλέπεις. Αν δεν υπάρχει η ανάγκη τότε γιατί να μπεις στο κόπο ενός forum. Βλεπς στο crunchy λες και πέντε μλκσ στο fb και τελείωσες.
rsrGbGx.gif

#84687 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 02 June 2017 - 12:18

εγω παλι ειμαι εντελως διαφορετικης λογικης και γνωμης....

πιστευω οτι το anime//gr πρεπει να αλλαξει εντελως λογικη και απο καθαρο φορουμ να γινει ενα site τυπου animeplanet.gr αλλα λιγοτερο χαοτικο(εγω το εβρισκα αποκρουστικο αλλα τεσπα) και να εχει και ενα section με φορουμ με τα απολυτως απαραιτητα...
ενα καλο παραδειγμα ειναι το http://www.geekcultura.gr + φορουμ που δεν εχει αυτο...
δηλαδη....
2-3 mods τρεχουν το site,
οποιος ενδιαφερεται απο τους χρηστες(εδω να πω οτι το FB LOGIN κρινετε απαραιτητο) μπορει να γραφει ενα αρθρο και να περναει απο εναν ελεγχο και να ποσταρονται...γενικα για ανιμε ,ενα review,μια παρουσιαση πχ τον τασεων στα ανιμε και γενικα καταλαβαινεται που το παω.
πλας το φορουμ με 5-10 το πολυ κεντρικα θεματα χωρις πολλες πολλες υποενοτητες και τα σχετικα...
ποιο πολυ για ανιμε κουβεντουλα προτασεις για αρθρα θεματα κτλ..
θα μπορουσε να λειτουργησει και ως δεξαμενη αρθρων απο τους χρηστες και καποια απο αυτα να μπαινουν front page 

αυτα σαν μια κεντρικη ιδεα του τι ακριβως θα ηθελα εγω..

#84688 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 205 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 02 June 2017 - 13:11

Ήθελα να προετοιμαστώ για την ημέρα του χωρισμού.

Αλλά έπρεπε να μου το είχε πει νωρίτερα ότι φεύγει. Ο υπεράριος όμορφος Σουηδός μου, ο ξανθός μου, μου ανακοίνωσε ότι αύριο την κάνει για τη μάνα πόλη.

Νιώθω ότι τα δάχτυλά μου με δυσκολία πατάνε τα κουμπιά. Νιώθω μοναξιά. Σαν μη με ήθελε όπως τον ήθελα.

.Και νιώθω ότι μόνο εγώ σε αυτή την πόλη νιώθω έτσι, στενοχωρημένη. ΄Όλοι οι άλλοι στην κοσμάρα τους. Α ρε ανιμίτες σήμερα είναι μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα και εγώ κάθομαι μέσα και μυξοκλαίω και στενοχωριέμαι.

Γιατι??

Γιατί επέλεξα να δεθώ συναισθηματικά και να δείξω σε αυτό το αγόρι ότι ου αρέσει. Γιατί περίμενα να μου πει ότι θα φύγει στα μέσα του Ιούνη και όχι αύριο.

Γιατί πίστευα ότι...  όλα πίστη είναι στη ζωή.

Αλλά και στον Θεό πίστευα κάποτε και απογοήτευση πήρα.

Εξομολόγησις.

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ

#84689 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 02 June 2017 - 14:08

'Ολα τα καλά τελειώνουν κάποτε :')

2bbd14fc.jpg

#84690 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 02 June 2017 - 16:38

Ναι, τα ελληνικά φόρουμ έπεσαν τα τελευταία χρόνια.

Ναι, το καινούριο αίμα προτιμάει το facebook.

Ναι, πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε και προχωρήσαμε.

Όμως, το συγκεκριμένο φόρουμ δεν το κρατούσαν ποτέ τα καινούρια μέλη που υποτίθεται ότι έμπαιναν κάποτε με τους κουβάδες. Από το 2010 που είμαι εδώ ποτέ δεν συνέβη αυτό, και όποια άτομα γραφόντουσαν και αποφάσιζαν να μείνουν ήταν "λίγα και καλά".

Το συγκεκριμένο μέρος ήτάν ξεχωριστό γιατί είχε γίνει κάτι παραπάνω από ένα μέρος που μπαίναμε ως άγνωστοι μεταξύ αγνώστων για να συζητήσουμε. Πολλοί συναντούσαν και γνώριζαν τους άλλους irl ή μπορεί γνωστός ενός μέλους να είχε γνωρίσει άλλα μέλη κ.ο.κ. Δεν ήταν ότι όλοι τους συμπαθούσαν όλους, αλλά υπήρχε μια τυπική "ευγένεια" και μια δυνατή λογική κοινότητας καθώς ήξερες ότι πίσω από τον Osama bin Laden βρίσκεται ο Φοίβος, που μπορεί να μην τον είχες συναντήσει εσύ, αλλά κάποιος άλλος από το φόρουμ με τον οποίο μιλάς μπορεί να τον είχε συναντήσει σε κάποιο meeting και που αν και μπορεί να τον θεωρούσες ή όχι έναν καραγκιόζη και μισό, τον αντιμετώπιζες εντούτοις πλέον περισσότερο σαν τον "υπαρκτό" Φοίβο παρά σαν ένα username μπροστά από μία οθόνη, και ας του είχε μείνει να τον φωνάζουν όλοι Osama για χρόνια.

Έτσι το φόρουμ είχε περισσότερο την λογική ενός χωριού. Υπήρχαν παρέες και κλίκες οι οποίες χρησιμοποιούσαν το φόρουμ ώστε να συζητάνε η μία με την άλλη. Αυτός ήταν και ο λόγος που ενώ η ελληνική forum σκηνή εξαφανιζόταν, το συγκεκριμένο φόρουμ συνέχιζε να είναι δυνατό.

Όμως:

1) Κακές moderating αποφάσεις έκαναν τις παρέες αυτές να φύγουν σταδιακά, καθώς εάν συνέβαινε κάτι άδικο με ένα μέλος που ξενέρωνε και έφευγε, σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη της εκάστοτε κλίκας έφευγαν. Έτσι, οι συζητήσεις σταδιακά αραίωσαν και καταλήξαμε εδώ. Το γεγονός ότι οι αποφάσεις δεν σήκωναν συζήτηση δεν βοηθούσε.

2) Το moderating team άρχισε να λειτουργεί ολοένα και περισσότερο και το ίδιο εμφανώς σαν κλίκα από τότε που έφυγε ο Kenny. Ο Phantom Duck κυρίως και ο Kenny αρκετά δευτερευόντως είχαν τον αέρα του "αμερόληπτου επικεφαλή". Η iristella και η mono, όχι. Το μέρος μετατράπηκε στην συνείδηση αρκετών από το "μέρος της κοινότητας", στο "μέρος που κάνει κουμάντο η συγκεκριμένη κλίκα".

Έτσι, το χωριό έσπασε. Πολλά νέα μέλη δεν έμπαιναν έτσι και αλλιώς,οπότε όσοι είχαν μείνει σταμάτησαν σταδιακά να μπαίνουν γιατί δεν υπήρχε κανείς να συζητήσεις και φτάσαμε εδώ.

Ήταν το κακό moderation ο μόνος λόγος που έσπασε η κοινότητα; Όχι.

Απλώς ήθελα να τον αναφέρω καθώς όσο παρακολουθούσα την αραίωση του πληθυσμού, ήταν ένας καθοριστικός ρόλος και δεν τον ανέφερε κανείς στην συζήτηση μέχρι τώρα.

Just my two cents. Πέρασα καλά εδώ μέσα και γνώρισα κόσμο με κάποιον απο τον οποίο μιλάω ακόμα ή είναι φίλοι μου πλέον οι οποίοι με έχουν βοηθήσει πολύ. Με anime δεν ασχολιόμουν ιδιαίτερα πολύ ποτέ, αλλά τα Παλέρμο και οι παίκτες τους, τα trolls που τίναζαν το παιχνίδι στον αέρα, οι lurkers που δεν έπαιζαν κατέστρεφαν το παιχνίδι και τους αυτοκτονούσα, το "oh my fucking God, πρέπει να γράψω RP ώστε να κλείσω την μέρα στις 15.00 αλλά έχω να συναντήσω τον Obama στις 15.30, τι θα κάνω τώρα;" άγχος, το roleplaying, ο Θεός με το winchester δίκανο, το δράμα, τα ατελείωτα πολεμικά συμβούλια με τον Babba και τον Cloud για τα Risk του Kaiser, το επικό backstabbing του Fandom, οι ατελείωτες συζητήσεις για το Bleach και το One Piece θα μου μείνουν αξέχαστα.

Αυτά χωρίς να αναφέρω τα επικά Mahjong τουρνουά με το παντοδύναμο flow και τις θυσίες παρθένων στους θεούς του yaku.

So cheers.