Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94080 replies to this topic

#84271 MPVNsf123

MPVNsf123

Anime Fan

• Members
  • 140 posts

Posted 31 August 2016 - 14:02

@Kamui: Νομίζω ότι η ένσταση του Gilmaru έχει περισσότερο να κάνει με το ότι η δική σου αντίληψη και περιγραφή της έννοιας την κάνει να φαντάζει εγωιστική (ακόμα και σολιψιστική) ενώ στο μυαλό του εκείνος την έχει σαν ανιδιοτελή.

-Δύο άνθρωποι που αυτοθυσιάζονται ο ένας για τον άλλο

vs.

-Δύο άνθρωποι που χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλο για να κάνουν συγκεκριμένες σκέψεις και να βιώσουν συγκεκριμένα συναισθήματα

Btw, πραγματικά, θα μπορούσα να σε ακούω να μιλάς για ώρες...

Edited by MPVNsf123, 31 August 2016 - 17:04.

#84272 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 31 August 2016 - 17:14

vs.

-Δύο άνθρωποι που χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλο για να κάνουν συγκεκριμένες σκέψεις και να βιώσουν συγκεκριμένα συναισθήματα

Δεν ξέρω τι από τα δύο αφορά εμένα. :P

Δυστυχώς δε νομίζω ότι κάτι από τα δύο με εκφράζει. Και στην δική μου έννοια της αγάπης και οι δύο κερδίζουν από την σχέση αυτή, άρα με την ίδια λογική θα μπορούσε και πάλι κάποιος να πει ότι είναι "εγωιστικό" (αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα συμφωνούσα με αυτήν την κριτική). Αν δεν είχαν ουσιαστικά να κερδίσουν και οι δύο και μάλιστα περισσότερο ποιος ο λόγος να επιχειρηματολογήσω υπέρ της συγκεκριμένης άποψης; Μην αντιλαμβάνεστε το κέρδος μόνο και αποκλειστικά ως μια βραχυπρόθεσμη ευχαρίστηση. 

Kamui είσαι ορεξάτος να κάνεις φιλοσοφική κουβέντα βλέπω, δεν ξέρω αν έχω την ίδια όρεξη με σένα.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, αν και ίσως έχεις καταλάβει κάποια από αυτά, μιας και υπάρχουν κι άλλοι που ίσως θα ήθελαν να συμμετέχουν. 

1. Με βάση την οπτική που έχεις, η αγάπη με την δική μου έννοια και ορισμό δεν υπάρχει ή είναι αδιάφορο αν υπάρχει. Με βάση την δική μου αντίληψη από την άλλη, αυτό που λες αγάπη εσύ υπάρχει και συμβαίνει (πολύ συχνότερα μάλιστα), απλά εγώ το θεωρώ κάτι διαφορετικό.

2. Εγώ αντιμετωπίζω την κουβέντα ως μια θεωρητική κουβέντα, περιγράφω δηλαδή την αγάπη ως ένα φαινόμενο που συμβαίνει μεταξύ δύο ατόμων. Εσύ μιλάς καθαρά για την αγάπη ως υποκειμενικό βίωμα ενός ατόμου. Ακόμη και αν μιλούσαμε βέβαια και οι δύο για το 2ο, και πάλι θα υπήρχε διαφωνία. 

3. Δεν "εμμένω" στην φυσική επαφή. Ποτέ μα ποτέ δεν είπα ότι η αλληλεπίδραση ή η αγάπη έχει να κάνει μόνο με την φυσική επαφή. Για κάποιο λόγο θεωρείς ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με την πραγματικότητα και την αλληλεπίδραση περιορίζεται στην ταυτόχρονη φυσική παρουσία και επαφή. Το μόνο που είπα είναι ότι προϋποθέτει να υπάρχουν δυο ξέχωρα μέρη που συνδέονται με κάποιο τρόπο το ένα με το άλλο.  

Καταρχήν καταλαβαίνω την οπτική σου. Είναι η οπτική ενός σκεπτόμενου ανθρώπου που τείνει προς κλασσικές απόψεις του υποκειμενισμού. Δεν τρέχει τίποτα με αυτό, απλά αυτή η κουβέντα που αρχίζεις να ξέρεις είναι χωρίς τέλος. 

Αλλά με τσιγκλάς λιγάκι και άρα θα σχολιάσω ένα δύο πράγματα, αλλάζοντας πλέον λίγο την κουβέντα μας.

To θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αντικειμενική ύπαρξη. Ο εγκέφαλός μας δεν είναι αναπτυγμένος με τρόπο έτσι ώστε να μπορούμε να την αντιληφθούμε. 

Θεωρείς ότι δεν υπάρχει ή θεωρείς ότι είναι αδύνατο να την αντιληφθούμε όπως έχει; Είναι δύο ελαφρώς διαφορετικές φιλοσοφικές απόψεις αυτές. Από τα υπόλοιπα λεγόμενά σου καταλαβαίνω το δεύτερο.

Αν προεκτείνει κανείς την άποψη που έχεις δεν αργεί να φτάσει στην άποψη ότι δεν υπάρχει ούτε επικοινωνία, όπως πολύ σωστά λίγο πολύ είπες ή άφησες να εννοηθεί (σωστά, εννοώντας με συνέπεια στην συγκεκριμένη λογική που ακολουθείς).

Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή και ας μην θεωρήσουμε τίποτα ως δεδομένο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτό που κατανοούμε είναι άσχετο με αυτό που υπάρχει. Καταρχήν αυτό θα καθιστούσε την κουβέντα και τα επιχειρήματα και των δύο μας άχρηστα και μάταια έως ανύπαρκτα, αλλά ας παραβλέψουμε για μια στιγμή αυτήν την ασυνέπεια και ας συνεχίσουμε για χάρη του επιχειρήματος. 

Αν λοιπόν όπως λες ο εγκέφαλός μας δεν είναι ανεπτυγμένος για να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, πως αντιλαμβάνεται τις βιολογικές του ανάγκες; Πως επιβίωσε ως είδος όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια μέσα σε όλους τους κινδύνους; Πως αναπτύχθηκε η γλώσσα, αν κάθε τι που εκφραζόταν δεν γινόταν κατανοητό από αυτόν που το άκουγε ποτέ, παραμόνο τυχαία; Πως δομήθηκαν κοινωνίες, τυπικοί και άτυποι κανόνες;

Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι προφανώς πιο σύνθετα και ατελείωτα. Αν όλα αυτά δεν είναι μια μεγάλη συνωμοσία του σύμπαντος με ατελείωτες συμπτώσεις, θα πρέπει να δεχτούμε ότι είμαστε σε θέση τουλάχιστον εν δυνάμει και ως ένα βαθμό να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε παραπάνω από τα εντελώς βασικά για την επιβίωσή μας. Σωστά;

Θα περιμένω μέχρι να σχολιάσεις αυτά για να συνεχίσω.

Τώρα, κάποιες υποσημειώσεις :P

Οι απαντήσεις που παίρνει κανείς από την ιδέα ενός ανθρώπου που αγαπάει μπορούν μάλιστα να αλλάζουν με τον καιρό, όσο ωριμάζει περισσότερο το άτομο και ερμηνεύει διαφορετικά τα ίχνη και της αναμνήσεις που δομούν αυτή την ιδέα. Η ιδέα έχει και ανάγκες και επιθυμίες και εξελίσσεται και αλλάζει, απλά όχι ανεξάρτητα από το άτομο που τη σκέφτεται. 

Θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω κάτι που απευθύνεται σε εσένα προσωπικά και την δική σου προσωπική αντίληψη/βίωμα. Όταν έχεις κάποιου είδους "αλληλεπίδραση" με αυτήν την "ιδέα του άλλου" στο μυαλό σου το βιώνεις με τον ίδιο τρόπο όπως όταν αλληλεπιδράς με τον πραγματικό άλλο; Δεν είναι ανάγκη να μου πεις για νεκρούς και ελπίζω να μην έχεις να μου πεις, πες μου καλύτερα  π.χ. για αυτούς που ζουν και έχεις καιρό να δεις/μιλήσεις/αλληλεπιδράσεις με οποιονδήποτε τρόπο.

Στην πραγματικότητα και οι ζωντανοί δεν είναι ανεξάρτητοι, δεν αλλάζουν ούτε εξελίσσονται από μόνοι τους.

Πως το ξέρεις αυτό; Πριν δεν είπες πως δεν έχουμε πρόσβαση στην πραγματικότητα; Τώρα αναγνωρίζεις ότι έχεις επίγνωση κάποιου πράγματος που λέγεται αντικειμενική επίδραση της εξωτερικής πραγματικότητας πάνω μας. Αν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό, πως αποκλείεις την δυνατότητα να αντιληφθείς την επίδραση μιας ενέργειας του άλλου πάνω σου; Μα ούπς, αν το κάνεις αυτό τσακ μπαμ φτάσαμε και σε ένα είδος αυτογνωσίας. Πάει τώρα χάθηκες, από εκεί ξέρεις μέχρι που μπορώ να το τραβήξω και να σε κάνω να "κυληστείς στη πνιγηρή λάσπη της υλοφροσύνης" για πάντα.    :kakaka:

Edited by Gilmaru, 31 August 2016 - 18:46.

#84273 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 31 August 2016 - 18:50

Μία ένσταση, γράφτηκε πως το άτομο αγνοεί την ευημερία του στο όνομα της αγάπης. Υπό τη δική μου οπτική είναι απλά μια περίπτωση σύγκρουσης ντιρεκτίβων με την ισχυρότερη να επικρατεί.

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω που ακριβώς το εννόησα αυτό, αλλά ναι φυσικά πρόκειται για θέμα σύγκρουσης. Αυτό είναι το μόνο απολύτως απαραίτητο και απολύτως πραγματικό. Μιλώντας εκ πείρας μάλιστα, αμβιάλλω για το αν ο άνθρωπος είναι ικανός να ξεπεράσει ποτέ το στάδιο της σύγκρουσης. Η πραγματικότητα της σύγκρουσης σε κάνει να αμφιβάλλεις ακόμα περισσότερο για τους πραγματικούς στόχους και αν τα πράγματα ΄για τα οποία προσπαθείς είναι πράγματι ουσιαστικά και αναγκαία. Αυτή η αμφιβολία πολλές φορές δε χρειάζεται καν συγκρούσεις.

Γενικότερα, δε μιλάω από κάποια πλευρα κεκτημένης πνευματικής ανωτερότητας ή αγιοσύνης. Απλώς κάθε φορά που σκέφτομαι το θέμα τις αγάπης οδηγούμαι συνέχεια στους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες συγκρούσεις, και τις ίδιες επιδιώξεις. Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι η αγάπη, και αν το καταλάβαινα με άλλους όρους, θα σήμαινε ότι εγώ πρέπει εκ των πραγμάτων να εξαιρούμαι από αυτήν.

Γουάτ???? Με έκανες μπλοκ στο σκάιπ?? Ούτε καν που το καταλαβα. Νομιζα οτι απλως δεν εμπαινες για πολυ καιρο μεσα. Σιγα ρε μαν με τις μεγαλες εξουσιοδοτησεις και ικανοτητες του μπλοκ. Δεν πας λεω γω να φτιαξεις κανα χορτοφαγικο ποκεμον να το κηνυγας στα χωριαφια?...:bleh:

Έλα απο κοντα να μου το πεις αυτο να σου πω εγω ποιος καιγεται. Ακους εκει όλα στα @@@ μας...... τετριμενο

Έχει τον τρόπο του ο Lethalmike να το κάνει αυτό, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Έτσι αργείς να το καταλάβεις οπότε δεν ασχολείσαι κιόλας.

@Kamui: Νομίζω ότι η ένσταση του Gilmaru έχει περισσότερο να κάνει με το ότι η δική σου αντίληψη και περιγραφή της έννοιας την κάνει να φαντάζει εγωιστική (ακόμα και σολιψιστική) ενώ στο μυαλό του εκείνος την έχει σαν ανιδιοτελή.

vs.

Btw, πραγματικά, θα μπορούσα να σε ακούω να μιλάς για ώρες...

Δεν καταλαβαίνω γιατί ερμηνεύεις τη συζήτηση έτσι. Ο Gilmaru πουθενά δε μιλάει για αυτοθυσία, παραμόνο για φυσική συνύπαρξη. Στόχος αυτής είναι η αμοιβαία ωφέλεια, όχι η κατάργηση της ωφέλειας, που αποπειράται μέσω της αυτοθυσίας. Απλώς ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την αυτοθυσία πράγματι δεν έχει να κάνει με την ατομικότητα. Απλώς συμβολοποιείται από την ατομικότητα από την οποία αφορμάται. Δεν αυτοθυσιάζομαι για το πρόσωπο αυτό καθ' αυτό, εκτιμάω και αγαπάω το πρόσωπο γιατί με εμπνέει να σκεφτώ και να συλλογιστώ καταστάσεις υψηλότερου ήθους. Αυτό φαντάζει αναγκαία σολιψιστικό γιατί δεν είναι καθόλου συχνό δυο άτομα να μοιράζονται αυτή την ιδέα ως κοινή. Τότε θα μπορούσε να υπάρχει ισότητα και αμοιβαιότητα σε αυτό. Και αν υπάρχει ισότητα και αμοιβαιότητα σε αυτό, ελπίζω ότι και η ίδια η φυσική παρουσία μπορεί να "καθαρίσει" να ειδωθεί πιο θετικά, σαν κάτι που έχει μεν όρια αλλά σκέφτεται και επικοινωνεί πέρα από τα συμβατικά αυτά όρια. Αυτό το βρίσκω απελευθερωτικό για τη σχέση, ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω.

O6rrvsU.jpg

#84274 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 31 August 2016 - 19:42

Να κάνω μια προσπάθεια να εκφράσω απλά αυτό που λέω αγάπη εγώ, απλουστεύοντας λίγο και προσπαθώντας να βρω κοινά σημεία με την οπτική του Kamui.

Όταν γνωρίζουμε ανθρώπους στην ζωή μας σχηματίζουμε μια εικόνα ή ιδέα για αυτούς. Το πως σχηματίζουμε την εικόνα αυτή ως διαδικασία μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, όπως και το πόσο ανελαστικοί είμαστε ως προς την εικόνα που τελικά σχηματίζουμε, αλλά όλοι λίγο πολύ το κάνουμε.

Συμφωνούμε δηλαδή με τον Kamui ότι ο τρόπος που βλέπουμε τον άλλο διαμεσολαβείται. Επίσης συμφωνούμε ότι κατά συνέπεια η εικόνα μας διαφέρει στον ένα βαθμό ή στον άλλο από τον πραγματικό άλλο. Όταν λοιπόν αισθανόμαστε ότι "αγαπάμε" κάποιον, στην ουσία "αγαπάμε" την εικόνα του.

Δύο πράγματα λοιπόν για την αγάπη:

1. Όταν και όσο η εικόνα μας για τον άλλο και ο πραγματικός άλλος συγκλίνουν, τόσο η αγάπη είναι εφικτή. Όσο απέχουν, τόσο πιο δύσκολη και ανέφικτη γίνεται. Θεωρώ ότι αυτό έχει διαφορά όχι μόνο "αντικειμενική" και θεωρητική, αλλά αντανακλάται και στην ποιότητα του υποκειμενικού μας βιώματος.

Το παραπάνω ισχύει είτε γίνεται τυχαία και χωρίς να το συνειδητοποιούμε είτε όχι, αλλά η άποψή μου είναι ότι είναι πιο δύσκολο να συμβεί τυχαία, χωρίς συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους μας. Εξ' ου και ο κορμός του προβληματισμού μου με τη συγκεκριμένη λογική του Kamui. Συνήθως θα χρειαστεί προσπάθεια για να δούμε τον άλλο όπως είναι, να είμαστε σε θέση να κάνουμε πέρα τις δικές μας ιδέες ανά πάσα στιγμή ή να ελέγχουμε συνεχώς την εγκυρότητά τους κλπ. Και πάλι δεν είναι κάτι εύκολο. Αν αφεθούμε στην πεποίθηση ότι "ούτως ή άλλως είναι αδύνατο", καταλήγουμε εύκολα στην στάση του " εφόσον είναι αδύνατο, δεν με νοιάζει" και έτσι εμμένουμε και βολευόμαστε στην ιδέα που θέλουμε για τον Α ή Β λόγο (όχι πάντα συνειδητό) να έχουμε για τον άλλο. Έτσι δημιουργούμε απόσταση και αποσύνδεση και τέλος απομάκρυνση από την πιθανότητα για οποιαδήποτε πραγματική αγάπη.

2. Είναι μια κατάσταση, όχι μόνο ένα συναίσθημα. Και βρίσκεται στην σύνδεση δύο ανθρώπων. Σίγουρα περιλαμβάνει πολλές πτυχές, όπως τα συναισθήματα, αλλά δεν περιορίζεται εκεί.

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει ως κατάσταση όταν ο άλλος πάψει να είναι κοντά μας. Κάποιες πτυχές τις συνεχίζουν να υπάρχουν και να μετασχηματίζονται, ναι. Ίχνη της συνεχίζουν να έχουν πάνω μας επιρροή μέχρι να πεθάνουμε και ατελείωτες συνέπειες που αντηχούν στην αιωνιότητα και δεν ξέρω γω τι, ναι. Όμως αυτό είναι πλέον κάτι διαφορετικό.

Edited by Gilmaru, 31 August 2016 - 20:23.

#84275 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 31 August 2016 - 21:34

Το θέμα είναι απλό.
Όταν βλέπω μελιτζάνες δεν μπορώ να πω πως τις αγαπώ. Όταν τις βλέπω καλύτερα όμως σκέφτομαι πως μπορούν να γίνουν κάτι πολύ ανώτερο και μου δημιουργεί ελπίδα και χαρά. Στη συνέχεια, συνειδητοποιώντας την δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για την προετοιμασία, χάνω κάθε ελπίδα για το μέλλον που έχω εγώ, μία κουκκίδα, στον τόσο μεγάλο κόσμο αλλά συνεχίζω την προσπάθεια. Έπειτα από μεγάλο αγώνα, ιδρώτα και μία καμένη κατσαρόλα, καταφέρνω να φτιάξω ένα τρομερό ον που λες και έχει δική του προσωπικότητα νιώθω την παρουσία του να μου λέει.."φάε με...φάε με και δεν θα χάσεις". Αυτήν ακριβώς την στιγμή με περιλούζει ένα απέραντο κύμα αγάπης και λατρείας και το καταβροχθίζω με ευλαβική πίστη. Εξαφανισμένο από το πιάτο, σαν σκηνή από έγκλημα και καταλαβαίνοντας την απώλεια του, ένα αίσθημα πόνου και θλίψης κυβερνά το είναι μου. Πιστεύω πως δεν έπρεπε να γίνω έρμαιο της ηδονής έτσι. Τίποτα δεν θα μπορούσε να το αντικαταστήσει. Η μοναδικότητα του πλέον έγινε ένα με το σώμα μου και απλά εξαϋλώθηκε. Σαν όραμα. Σαν αφρός της θάλασσας...

και μετά μου ήρθε το κόψιμο.

Η αγάπη είναι σαν τον μουσακά.
Αγώνας να το φτιάξεις.
Χαρά να το φας.
Σοκ να το αποβάλλεις. 

#84276 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 31 August 2016 - 21:56

Καημένη μελιτζάνα, δεν αγαπήθηκε ποτέ.  :hihi2:

#84277 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 205 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 31 August 2016 - 23:02

Έχει τον τρόπο του ο Lethalmike να το κάνει αυτό, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Έτσι αργείς να το καταλάβεις οπότε δεν ασχολείσαι κιόλας.

Όχι καλό μου, ο Λίθαλ Μάικ δεν έχει κανένα δικό του τρόπο. Ο Λίθαλ Μάικ κάνει ό,τι θα έκανε ο κάθε βαρ(ι)εστημένος Μάικ που δε θα του κολλούσε κάτι σε μια συζήτηση (ασήμαντο) και απλώς θα πατούσε ασήμαντα το ασήμαντο κουμπί του μπλοκ, παρόλο που θα μπορούσε να μιλήσει πρωτίστως για αυτά που τον απασχολούν ή τον κάνουν να νιώθει αρνητικά. Μάλλον δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Γιατί πολύ απλά, ο Λίθαλ Μάικ είναι ο τυπάς <<όλα στα @@@ μου>>. δεν το λέω με προσβλητικό τόνο, απλά έτσι είναι.... Και φυσικά οδηγεί και τους άλλους να είναι στα @@@ τους από αντίδραση...

Μονάχα εγώ ασχολούμαι ακόμη.... :blingeye2:

Καληνύχτα από ένα παιδί συγχυσμένο από τις κατασυγχυσμένες φιλίες του.

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ

#84278 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 01 September 2016 - 00:07

Όταν ασχολείται κανείς τον θεωρούν δεδομένο και όταν δεν ασχολείται οι άλλοι πληγώνονται και τον αποφεύγουν.

Το συμπέρασμα είναι ότι ασχολείσαι δεν ασχολείσαι, μπλοκ θα φας.

Πάει μαζί με την τραγική φύση της αγάπης.

O6rrvsU.jpg

#84279 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 01 September 2016 - 06:12

Το μεγαλύτερο σοκ εδώ μέσα το έπαθα οταν έμαθα ότι ο Mike έχει φίλους και ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το speedfreak...

Φτάνει τόσο internet για σήμερα, πάω να κοιμηθώ..

#84280 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 01 September 2016 - 14:30

Spoiler:

#84281 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 01 September 2016 - 20:10

Youtube Video

and the question I had after watching it remains unanswered.. Why? !!!
phmava.php

#84282 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 01 September 2016 - 20:44

Because Japan. :P

#84283 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 01 September 2016 - 23:55

Το μεγαλύτερο σοκ εδώ μέσα το έπαθα οταν έμαθα ότι ο Mike έχει φίλους και ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το speedfreak...

Φτάνει τόσο internet για σήμερα, πάω να κοιμηθώ..

Μωρό μου εσύ πως με καταλαβαίνεις

ezgif.com-resize.gif

#84284 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 September 2016 - 17:09

Youtube Video

and the question I had after watching it remains unanswered.. Why? !!!

Δεν ξεχνάνε πως και ο δικός τους ύμνος από έναν Έλληνα γράφτηκε

#84285 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 03 September 2016 - 00:36

Δεν ξεχνάνε πως και ο δικός τους ύμνος από έναν Έλληνα γράφτηκε

?