Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94076 replies to this topic

#83341 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 02 November 2015 - 18:46

Ενδιαφέρον ήταν σαν περιεχόμενο, αλλά το θέμα είναι ο τρόπος που παρουσιάστηκε. Παρουσιάστηκε σαν μια τιτανομέγιστη εξτρατία ενημέρωσης όπου θα αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα και κάνανε και trailer πριν μερικές βδομάδες για να κάνουν hype.

Αν το καλοσκεφτείς όμως ουσιαστικά δεν είναι κάτι περισσότερο από κάποιο expansion του site με κάποια social media modules που ούτε καν μας έδειξαν (και αν δεν κάνω λάθος για να έχεις πρόσβαση προς το παρόν είναι επί πληρωμή). Και μετά όλα αυτά τα, μην στηρίζεις τα καθεστωτικά στήριξε εμάς, εμείς θέλουμε το καλό σου κλπ. Και στην τελική τι θα γίνει; Μερικά άτομα που ούτως η άλλως είναι ψαγμένα και με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό θα γίνουν μέλη και ο υπόλοιπος κόσμος θα κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα.

Καταλαβαίνω ότι έχουν ανάγκη από χρήματα, αλλά δεν χρειάζεται να προβαίνουν σε τέτοια κόλπα που τους γελοιοποιούν στα μάτια του περισσότερου κόσμου για να τα βρουν.

Και ας μην γελιόμαστε, δεν θα μας σώσει η πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης του TPP, δεν ζούμε 50 χρονιά πριν, όποιος θέλει να συζητήσει και να δικτυωθεί το κάνει ούτως η άλλως.

phmava.php

#83342 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 02 November 2015 - 19:56

Το promotion δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά γενικότερα την ευαισθητοποίηση του κόσμου έτσι ώστε να απαιτεί τα αυτονόητα από τα ΜΜΕ και να ενισχύει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Το λέει αρκετά ξεκάθαρα νομίζω. 

Αν βέβαια μια τέτοια κίνηση πετύχει (που είναι λιγάκι δύσκολο η αλήθεια είναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) ενδεχομένως να την μιμηθούν κι άλλοι και σε μάκρος χρόνου να προκύψουν κάποια standar τα οποία σε ένα βαθμό θα θέλουν να μιμηθούν ακόμη και τα ιδιωτικά κανάλια.

Και εν τέλη ακόμη και σαν απλό promotion στο TPP καλό είναι. Αυτό που είπες πριν με το ηθικά ανώτερο δεν πολυκατάλαβα αν το είπες ειρωνικά ή όχι. Είναι για σένα δηλαδή ηθικά το ίδιο αν επιχειρηματίες με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα μονοπωλούν τα ΜΜΕ με το ΤPP;

Όταν κάποιος κάνει κάτι σωστά και πετυχαίνει και την στήριξη του κόσμου αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Παρότι ακούγεται πολύ μικρό κι ασήμαντο, δεν είναι καθόλου μικρό όταν έχει να κάνει με την ενημέρωση.

Edited by Gilmaru, 02 November 2015 - 20:08.

#83343 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 02 November 2015 - 21:52

Όπως είπα το περιεχόμενο του βίντεο δεν το βρήκα άσχημο. Η διαφάνεια, η συμμετοχή του κόσμου στην ενημέρωση, το να ακούγονται όλες οι απόψεις κλπ είναι όλα θετικά πράγματα.

Απλώς εγώ αναφέρομαι στο ότι έτσι όπως έγινε φαίνεται pretentious και πως ο απώτερος σκοπός είναι το κέρδος. Θα ήταν πολύ διαφορετικό αν από την αρχή κάναν ένα σποτάκι που έλεγε ότι θέλουμε να κάνουμε διάφορα και δεδομένου ότι χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση βάλαμε κάποια premium features στο site μας τα οποία θα έχουν αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά.

Το θέμα της ηθικής το εννοούσα ως εξής: Δεν λέω ότι είναι ανήθικοι που κάνουν κάποια πράγματα και ζητάνε κάποια λεφτά, λέω ότι συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλα μέσα ενημέρωσης και προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν ότι τα άλλα μέσα ενημέρωσης είναι ανήθικα ενώ αυτό το μέσο είναι τόσο ηθικά ανώτερο, όσο και περισσότερο αμερόληπτο (ενώ έχει μια σαφέστατη ιδεολογική υπόσταση). Μετά έρχονται και λένε, θα αλλάξουμε τα πάντα με μια νέα κίνηση που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ενημέρωση. Και για αυτό δώστε μας τα λεφτά σας για να το πετύχουμε.

Και τελικά ποια θα είναι αυτή η κίνηση; Θα συνεχίζουν να κάνουν ρεπορτάζ (όπως κάνανε πάντα), θα βάλουνε αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (μέγα λάθος κατά την γνώμη μου που είναι επί πληρωμή, καλύτερα ας το ξεκινούσανε δωρεάν και ας δίνανε έμφαση στο ότι χρειάζονται στήριξη για να συνεχίσουν) και μετά θα κάνουν και μια προσπάθεια για την διαφάνεια (η οποία όμως δεν μπορεί να επιβληθεί σε κανέναν άλλον από τον εαυτό τους, επομένως ουσιαστικά δεν θα φέρει καμία τρομερή αλλαγή όπως λένε).

Αν το δεις εκτός context φαίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και σαφέστατα θα έχει κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά εγώ το βλέπω από την οπτική του τι ουσιαστικά θα γίνει από αυτό το εγχείρημα.

Θα μπορούσα να ήταν κάπως πιο προσγειωμένοι στην προσέγγιση τους και πιστεύω έτσι θα το εκτιμούσαν περισσότεροι άνθρωποι και δεν θα δίναν δικαίωμα σε haters να τους διασύρουν.

Αν και νομίζω πως είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς, να πω ότι συμπαθώ το TPP (αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί) αλλά δεν σημαίνει ότι είναι υπεράνω κρητικής.
phmava.php

#83344 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 02 November 2015 - 23:02

Μα στο λένε ευθέως ότι η δημοσιογραφία είναι ακριβή και χρειάζονται λεφτά επειδή δεν αρκεί σαν κοινωνία να έχουμε μόνο ερασιτέχνες ανεξάρτητους δημοσιογράφους που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους. Το λένε 2-3 φορές μέσα στο βίντεο. Τι pretensious μου λες;

Είναι pretensious επειδή διαχωρίζουν τον εαυτό τους από επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα ιδιόκτητα μέσα για να επηρρεάσουν την πολιτική κατάσταση προς όφελος της υπόλοιπης επιχειρηματικής τους δραστηριότητας;

#83345 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 03 November 2015 - 13:25

Είναι pretensions επειδή ισχυρίζονται ότι είναι αμερόληπτοι και παρουσιάζουν το site τους ως τον ανώτερο φορέα που θα φέρει την δικαιοσύνη στην ενημέρωση, ενώ απλά αυτό που φαίνεται να κάνουν είναι ότι ζητάν απλά οικονομική ενίσχυση για το site προσφέροντας βέβαια κάποιες υπηρεσίες παραπάνω για όποιον το κάνει. Δες, πιστεύω ότι σαφώς είναι πολλές φορές καλύτεροι από τα μεγάλα κανάλια σε πολλά θέματα. Δεν λέω ότι είναι το ίδιο. Ίσως βέβαια το φουσκώνω υπερβολικά, αλλά δεν ξέρω εμένα μου κάθισε κάπως άσχημα ο τρόπος που παρουσιάστηκε.

Τώρα για το τι θα γίνει στην πράξη, εντάξει θα κάνουν μάλλον κάποια ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και θα γίνει λιγάκι ντόρος στην αρχή, αλλά στην τελική τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Καμία σχέση με το "θα αλλάξουμε τα πάντα" και το θα γίνουμε 100000άδες που προμηνύουν. Για αυτό λέω ότι σαν καμπάνια ήταν misleading. Βέβαια θα μου πεις, this is the definition of advertisement, αλλά επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική θεωρώ πως τα υπερβολικά μεγάλα λόγια στην εποχή που ζούμε είναι προκλητικά. Τέλος πάντων μάλλον το κούρασα.
phmava.php

#83346 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 03 November 2015 - 20:32

Καμία σχέση με το "θα αλλάξουμε τα πάντα" και το θα γίνουμε 100000άδες που προμηνύουν. Για αυτό λέω ότι σαν καμπάνια ήταν misleading. Βέβαια θα μου πεις, this is the definition of advertisement

Το τι είναι  η διαφήμηση με το τι εφαρμόζεται είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Edited by Zentsugi, 03 November 2015 - 20:32.

#83347 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 03 November 2015 - 20:54

Το αρχικό promotion έχει στόχο ξεκάθαρα να δημιουργήσει εντυπώσεις και συναισθήματα δεν διαφωνώ εδώ. Δεν θα μπορούσε να μην είναι missleading όταν έχει promotion κάτι μεταξύ matrix/v for vendetta. Γι αυτό το λόγο όχι απλά δεν περίμενα πολλά, αλλά αρχικά είχα αρνητικές εντυπώσεις ξεκάθαρα γιατί θεωρώ ότι σε σοβαρά κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα πρέπει να υπάρχει επίκληση στην λογική και όχι στο συναίσθημα.

Όμως εν τέλη δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το ξέρουν οι περισσότεροι αν δεν το είχαν κάνει έτσι. Και από μια άποψη βγήκε κάτι καλό. Ακόμη και αυτό με τους 1101 που "θα τα αλλάξουν όλα" δεν αναφέρεται στο TPP, αλλά στα 1101 άτομα που στήριξαν την πρωτοβουλία, επομένως πετά την μπάλα στον κόσμο κατά κάποιο τρόπο. Του στυλ ότι "αν στηρίζει τέτοιες κινήσεις μπορεί να τα αλλάξει όλα".

Edited by Gilmaru, 03 November 2015 - 20:57.

#83348 Emiya

Emiya

Anime Fan

• Members
  • 175 posts

Posted 04 November 2015 - 07:16

http://9gag.com/gag/a8jvwYV?ref=fbp ααα ρε ελλάδα :orly:

#83349 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 04 November 2015 - 10:10

http://9gag.com/gag/a8jvwYV?ref=fbp ααα ρε ελλάδα :orly:

I'm not surprised that Nigerians are the most sexually satisfied  :hehehe:

#83350 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 04 November 2015 - 12:00

I'm not surprised that Nigerians are the most sexually satisfied  :hehehe:

Καλα ειμαι σιγουρος οτι καθε κλαρινογαμπρος για να το παιξει, ειπε οτι κανει καθε εβδομαδα μια φορα σεξακι ετσι απλα επειδη ειναι ελληναρας. 

ezgif.com-resize.gif

#83351 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 04 November 2015 - 13:40

Καλα ειμαι σιγουρος οτι καθε κλαρινογαμπρος για να το παιξει, ειπε οτι κανει καθε εβδομαδα μια φορα σεξακι ετσι απλα επειδη ειναι ελληναρας. 

βασικα αν ειναι να σοβαρεψουμε την κουβεντα(οσο σοβαρη μπορει να ειναι με ενα ποστ του 9gag)...δεν ειναι και πολυ ακυρο να ειναι ορθο αυτο.
εξαρταται απο τον μεσο ορο της ηλικιας που εγιναν οι ερωτησεις.προφανος μιλαμε για ανω τον τριαντα.αυτο που λες θα ισχυε πολυ αν ρωταγαν πιτσιρικαδες που απο προσωπικη αποψη που εχω,λογο του αδερφου μου και της γενιας του,με αυτα που ζω και ακουω ο μεσος ορος θα ηταν ανω τις 1 φορας την εβδομαδα 

το μια φορα την εβδομαδα δεν ειναι κατι το τρομερο...αν ρωτας εμενα καπου εκει θα απανταγα και εγω που ειμαι 32 και παντρεμενος και με παιδι.εξαρτιονται πολλα και πολυ παραγοντες μπορουν να συμβαλουν σε τετοιου τυπου ερωτησεις.

γενικα εχει περασει παραεξω οτι γενικα στην ελλαδα η σεξουαλικη ικανοποιηση-αποδοση-επιδωση-διαρκεια-συχνοτητα ειναι ανω του μετριου σε σχεση με τους υπολοιπους ευρωπαιους.global δεν γνωριζω δεν εχω διαβασει η δει κατι σχετικο....

γενικα τετοιου τυπου ερευνες ειναι παντα μια τεραστια γενικοτητα..

προσφατα για παραδειγα καπου επεσε το ματι μου σε ενα αρθρο που αφορουσε το ποσα λεπτα ειναι ιδανικα για την σεξουαλικη διαρκεια.

πανω κατω επικρατησαν τα 15 λεπτα..

αλλα αν ρωτησεις 10 αντρες και 10 γυναικες θα παρει πανω κατω 10 διαφορετικες απαντησεις.και μιλαμε παντα για σοβαρες απαντησεις και οχι να ρωτησεις τιποτα αντρες  κοπτοραπτες του τυπου ...

΄΄ααααα εγω αμα δεν γαζωσω 1 ωρα δεν μπορω''....

#83352 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 05 November 2015 - 12:05

Πέθανε ο Τσάκωνας :rip:

phmava.php

#83353 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 05 November 2015 - 13:35

αλλα αν ρωτησεις 10 αντρες και 10 γυναικες θα παρει πανω κατω 10 διαφορετικες απαντησεις.και μιλαμε παντα για σοβαρες απαντησεις και οχι να ρωτησεις τιποτα αντρες  κοπτοραπτες του τυπου ...

΄΄ααααα εγω αμα δεν γαζωσω 1 ωρα δεν μπορω''....

Επιστημονες!

Πέθανε ο Τσάκωνας  :rip:

Rip

Edited by LethalMike, 05 November 2015 - 13:36.

ezgif.com-resize.gif

#83354 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 07 November 2015 - 00:58

Youtube Video

Κι εγώ

Edited by Zentsugi, 07 November 2015 - 00:59.

#83355 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 07 November 2015 - 01:13

:kakaka:  :kakaka:  :kakaka:  :kakaka:

Που πάνε και πληρώνουν για να τους κάνουν τέτοιες διαφημίσεις ήθελα να ξερα!  :hihi2:

Edited by Gilmaru, 07 November 2015 - 01:14.