Δεν ξέρω κατά πόσο η μαύρη τρύπα του anime.gr είναι σωστή πηγή για να σε επηρεάσει σχετικά με την ανατροφή του παιδιού σου, πάντως. :Ρ
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 16:09
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 16:34
vectrapearl, εγώ δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές για την κόρη σου, αλλά αν θες μπορώ να σου δώσω μία λίστα ανθρώπων από εδώ μέσα με τις συμβουλές των οποίων θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός
(θα λειτουργήσει και αναδρομικά η λίστα)
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 16:36
το ταμπλετ ειναι δικο μου και το parental control ειναι αρκετα αυστηρο σε οτι εχει να κανει με ταμπλετ τηλεοραση υπολογηστη.1ον γιατι προτιμω να περναει τον χρονο της διμιουργηκοτερα και 2ον επειδη εχει εναν μικρο στραβισμο στο ενα ματι μεχρι να κανουμε οτι ειναι να κανουμε με γιατρους δεν θελω να κουραζει τα ματια της πολυ.
δεν νομιζω οτι καταλαβαινε τι εβλεπε..τουλαχιστον οχι πληρως αν σκεφτεις την απαντηση στην ερωτηση ''τι βλεπεις εκει.?''
''τιποτα σπουδαιο''με μια δοση αμηχανιας....
μαλλον ποιο πολυ οτι εβλεπε κατι σχετικα καινουργιο οπτικα σε σχεση με οτι αλλο εχει δει μεχρι τωρα και αισθανθικε αμηχανα να μου το πει...
αλλωστε πως να πεις στον μπαμπα σου οτι βλεπεις κοριτσια να αγκαλιαζουν αγορια με σουτιεν και κοκκινιζουν...
οσο για την οριμοτητα..για την ηλικια της ειναι ενα σκαλι ποιο πανω..αυτο λενε και η δασκαλες της.οτι σε σχεση με την υπολοιπη ταξη ειναι σαν τουλαχιστων 1 με 2 χρονια μεγαλυτερη στον τροπο που συμπεριφερεται και μιλαει..και στο σωμα μιας και εχει αρχισει τα πρωτα σημαδια...εχχμμμμ ωριμανσης σωματικα....
δεν φοβαμαι μην εχει επιπτωση το echhi στοιχειο στο παιδι .αυτο μου μοιαζει λιγο κουφο σε αυτην την ηλικια..απλα ενιωσα καπως οταν το ειδα επειδη σκεφτηκα το ενδεχομενο καποιον ερωτησεων που θα μου εκανε....και τον τροπο που θα επρεπε να απαντησω..
εν τελη της ειπα αν μπορει να δει κατι αλλο μετα αν μπορει με ομορφο τροπο και το εκανε..δεν εχω παραπονο..με ακουει.και οταν ζηταει εξηγηση για κατι που της λεω να κανει ειναι αρκετα δεκτικη...
απαντησα ποιο πανω οτι εχει κανει εξωσχολικα διαβασματα ολο το καλοκαιρι...και με ασκησεις αλλα και αναγνωσματα..
Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες μερικα πραγματα δεν μπορεις να τα γλυτωσεις, παρε παραδειγμα και απο εμας, βλεπαμε τοσες βλακειες, και μιλαω για βαριες βλακειες και μετα απο καποια χρονια χωρις εξωτερικη παρεμβαση ωριμασαμε με τον χρονο και οντως καταλαβαμε οτι παρακολουθουσαμε και καναμε μπουρδες. Πολλες φορες ισχυει και η δραση-αντιδραση, οσο περισσοτερο πιεζεις ενα παιδι να μην κανει κατι, αν εχει το επαναστατικο μεσα της που προφανεστατα θα το πηρε απο το μπαμπα, θα το κανει ακομα περισσοτερο για σπασιμο, το ξερω γιατι και εγω, αυτο εκανα.
Απο εκει και περα αν η κορη σου σε ακουει τοτε τα πραγματα γινοντε πολυ ευκολα, απλα προσπαθησε να μην της δωσεις τοσο μασημενη τροφη, για τον λογο οτι δεν νομιζω να θες ενα παιδι κλωνο που επαναλαμβανει τα δικα σου επιχειρηματα. Ο σκοπος ειναι να μαθει να φιλτραρει πληροφοριες και να σκεφτετε με λογικη κριση την οποια βεβαια εσυ θα δωσεις, και με απλουστερα λογια τα "θεμελια".
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 16:55
Πολλοί δεν φαίνεται να έχουν συνέλθει από τότε που τους βάρεσαν οι βαριές βλακείες στο κεφάλι πάντως. Ή ακόμα και να νομίζουν ότι έχουν, πάλι στα ίδια είναι. (Και δεν μιλάω μόνο για μέλη του φόρουμ).
Επίσης δεν είναι μόνο θέμα συνειδητοποίησης, έτσι; Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σε στοιχειώσουν σε όλη σου την ζωή, τα οποία ακόμα και αν κατανοήσεις πως είναι παράλογα ή λάθος θεωρητικά, συνεχίζουν να σε επηρεάζουν ψυχολογικά.
Και συνήθως το "επαναστατικό" το παίρνει κανείς συνήθως εάν απλά του ρίχνουν στην μούρη κανόνες με το έτσι θέλω. Άλλο το να σου λένε μην το κάνεις, και άλλο να συζητήσουν μαζί σου και να σου εξηγήσουν τον λόγο. Προφανώς δεν αποκλείει αυτό την αντίδραση, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα τελείως.
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 17:01
εμ οταν ημουν στην ηλικια της πηγαινα στο βιντεοκλαμπ της γειτονιας μονος μου και νοικιαζα παιδικα.
ταινιες και σειρες καταλληλες για τις παιδικες ψυχες, οπως Locke the Superman, Αndromeda Stories, Jetter Mars και Laserion
Tωρα ειναι σα να πηγαινει σε αγνωστο βιντεοκλαμπ χωρις την εγκριση σου
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 17:42
εμ οταν ημουν στην ηλικια της πηγαινα στο βιντεοκλαμπ της γειτονιας μονος μου και νοικιαζα παιδικα.
ταινιες και σειρες καταλληλες για τις παιδικες ψυχες, οπως Locke the Superman, Αndromeda Stories, Jetter Mars και Laserion
Tωρα ειναι σα να πηγαινει σε αγνωστο βιντεοκλαμπ χωρις την εγκριση σου
δεν το ειχα σκεφτει ετσι....μου εδωσες αλλη οπτικη...
vectrapearl, εγώ δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές για την κόρη σου, αλλά αν θες μπορώ να σου δώσω μία λίστα ανθρώπων από εδώ μέσα με τις συμβουλές των οποίων θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός
(θα λειτουργήσει και αναδρομικά η λίστα)
δεν ψαχνω συμβουλες καθε αυτου...ηθελα να κανω μια συζητηση εδω για αναληση.εγω προφανεστατα φιλτραρω καλυτερα καποια πραγματα απο την μικρη μου.(μαλλον)!!!
Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες μερικα πραγματα δεν μπορεις να τα γλυτωσεις, παρε παραδειγμα και απο εμας, βλεπαμε τοσες βλακειες, και μιλαω για βαριες βλακειες και μετα απο καποια χρονια χωρις εξωτερικη παρεμβαση ωριμασαμε με τον χρονο και οντως καταλαβαμε οτι παρακολουθουσαμε και καναμε μπουρδες. Πολλες φορες ισχυει και η δραση-αντιδραση, οσο περισσοτερο πιεζεις ενα παιδι να μην κανει κατι, αν εχει το επαναστατικο μεσα της που προφανεστατα θα το πηρε απο το μπαμπα, θα το κανει ακομα περισσοτερο για σπασιμο, το ξερω γιατι και εγω, αυτο εκανα.
![]()
Απο εκει και περα αν η κορη σου σε ακουει τοτε τα πραγματα γινοντε πολυ ευκολα, απλα προσπαθησε να μην της δωσεις τοσο μασημενη τροφη, για τον λογο οτι δεν νομιζω να θες ενα παιδι κλωνο που επαναλαμβανει τα δικα σου επιχειρηματα. Ο σκοπος ειναι να μαθει να φιλτραρει πληροφοριες και να σκεφτετε με λογικη κριση την οποια βεβαια εσυ θα δωσεις, και με απλουστερα λογια τα "θεμελια".
ποτε δεν απετρεψα την μικρη να δει σχεδον το οτιδηποτε.περισσοτερη απαγορευση παιρνει απο την μανα της παρα απο εμενα στο τι θα δει...αποφευγει να της δειχνει πχ παιδικα με φαντασματα τερατα και λοιπες θεωρητικα''σκληρες εικονες(μιας και παλια εβλεπε εφιαλτες πχ μετα απο σκουμπι ντου,,οσο κουφο ακουγετε αυτο)'' πραγμα το οποιο θεωρω ολιγων χαζο μιας και δεν πιστευω οτι μπορει να τραυματιστει ενα παιδι απο καρτουν πχ.
και ξαναλεω..δεν με ενοχλεισε τι εβλεπε...για παραδειγμα ακομα και αν καταλαθος εβλεπε πορνο παλι δεν θα με ενοχλουσε...το ολο θεμα εγινε πιανοντας εμενα να αισθανομια καπως στο ενδεχομενο οτι ηρθε σιγα σιγα η ωρα να αρχιζω να κανω καποιες σηζητησεις που μεχρι πριν λιγο καιρο δεν σκεφτομουνα οτι θα κανω...τουλαχιστον συντομα...
γενικοτερα πιστευω και απο αυτα που μας λενε δασκαλοι και λοιποι εκπαιδευτικοι οτι εχουμε κανει και εγω και η γυναικα μου αρκετα καλη δουλεια με την μικρη σε πολλους τομεις το παιδι δεν κλονοποιει πραγματα και πλαθει δικο του χαρακτηρα φυσικα με μικρα πραγματα και απο εμας...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 31 Αύγουστος 2015 - 17:44
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 17:59
(μιας και παλια εβλεπε εφιαλτες πχ μετα απο σκουμπι ντου,,οσο κουφο ακουγετε αυτο)
Καθόλου κουφό, εγώ μικρός έβλεπα εφιάλτες από τον πινόκιο.
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 18:51
vectrapearl πάρε σκύλο
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 19:12
vectrapearl πάρε σκύλο
πολυ θα το ηθελα αλλα εχω 2 γατες.....
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 19:48
Πω τι ζέστα έκανε σήμερα..κουβάδες ο ιδρώτας
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 20:04
Πω τι ζέστα έκανε σήμερα..κουβάδες ο ιδρώτας
No more drugs?
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 20:15
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 20:26
@vectrapearl Ίσως να μιλούσες με τις δασκάλες - δάσκαλούς της? Ίσως να σε συμβουλέυσουν περί του θέματος.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 20:49
Πολλοί δεν φαίνεται να έχουν συνέλθει από τότε που τους βάρεσαν οι βαριές βλακείες στο κεφάλι πάντως. Ή ακόμα και να νομίζουν ότι έχουν, πάλι στα ίδια είναι. (Και δεν μιλάω μόνο για μέλη του φόρουμ).
Επίσης δεν είναι μόνο θέμα συνειδητοποίησης, έτσι; Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σε στοιχειώσουν σε όλη σου την ζωή, τα οποία ακόμα και αν κατανοήσεις πως είναι παράλογα ή λάθος θεωρητικά, συνεχίζουν να σε επηρεάζουν ψυχολογικά.
Και συνήθως το "επαναστατικό" το παίρνει κανείς συνήθως εάν απλά του ρίχνουν στην μούρη κανόνες με το έτσι θέλω. Άλλο το να σου λένε μην το κάνεις, και άλλο να συζητήσουν μαζί σου και να σου εξηγήσουν τον λόγο. Προφανώς δεν αποκλείει αυτό την αντίδραση, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα τελείως.
Μιλας λες και ξερεις τι βαρεσε τον καθενα. Τωρα αν παιρνεις παραδειγμα απο τον εαυτο σου that's fine with me.
Καλο ειναι να δινεις παραδειγμα με το τι εννοεις στοιχειωσουν σε ολη σου τη ζωη, μπορει και το πιο απλο πραγμα οπως ειπε ο @Madhatter με τον πινοκιο να στοιχειωσει "ολη σου τη ζωη"(που δεν ειναι εφικτο). Εκτος και αν μιλας για πχ ενδοοικογενειακη βια.
Με το επαναστατικο συμφωνω αλλά σκεψου πολλες φορες δεν θελουμε να κανουμε αυτα που μας λενε οι γονεις μας γιατι δεν γνωριζουμε τους κινδυνους, που και αυτους να μας τους εξηγησουν, παλι θα το κανουμε γιατι πολυ απλα, curiosity is a bitch. Δεν νομιζω να υπαρχει παιδι χωρις περιεργεια, η οποια ειναι μεγαλυτερη κινητηρια δυναμη για τις πραξεις του.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LethalMike: 31 Αύγουστος 2015 - 20:49
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2015 - 20:54
I was summoned...ας αρχίσουμε από την πηγή του προβλήματος...γιατί ο vectapearl έχει παιδί;
ποια του έκατσε;
και εφόσον το παιδί έχει στραβισμό το ταμπλε θα το κάνει χειρότερο