εμ οταν ημουν στην ηλικια της πηγαινα στο βιντεοκλαμπ της γειτονιας μονος μου και νοικιαζα παιδικα.
ταινιες και σειρες καταλληλες για τις παιδικες ψυχες, οπως Locke the Superman, Αndromeda Stories, Jetter Mars και Laserion
Tωρα ειναι σα να πηγαινει σε αγνωστο βιντεοκλαμπ χωρις την εγκριση σου
δεν το ειχα σκεφτει ετσι....μου εδωσες αλλη οπτικη... 
vectrapearl, εγώ δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές για την κόρη σου, αλλά αν θες μπορώ να σου δώσω μία λίστα ανθρώπων από εδώ μέσα με τις συμβουλές των οποίων θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός
(θα λειτουργήσει και αναδρομικά η λίστα)
δεν ψαχνω συμβουλες καθε αυτου...ηθελα να κανω μια συζητηση εδω για αναληση.εγω προφανεστατα φιλτραρω καλυτερα καποια πραγματα απο την μικρη μου.(μαλλον)!!!
Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες μερικα πραγματα δεν μπορεις να τα γλυτωσεις, παρε παραδειγμα και απο εμας, βλεπαμε τοσες βλακειες, και μιλαω για βαριες βλακειες και μετα απο καποια χρονια χωρις εξωτερικη παρεμβαση ωριμασαμε με τον χρονο και οντως καταλαβαμε οτι παρακολουθουσαμε και καναμε μπουρδες. Πολλες φορες ισχυει και η δραση-αντιδραση, οσο περισσοτερο πιεζεις ενα παιδι να μην κανει κατι, αν εχει το επαναστατικο μεσα της που προφανεστατα θα το πηρε απο το μπαμπα, θα το κανει ακομα περισσοτερο για σπασιμο, το ξερω γιατι και εγω, αυτο εκανα.
Απο εκει και περα αν η κορη σου σε ακουει τοτε τα πραγματα γινοντε πολυ ευκολα, απλα προσπαθησε να μην της δωσεις τοσο μασημενη τροφη, για τον λογο οτι δεν νομιζω να θες ενα παιδι κλωνο που επαναλαμβανει τα δικα σου επιχειρηματα. Ο σκοπος ειναι να μαθει να φιλτραρει πληροφοριες και να σκεφτετε με λογικη κριση την οποια βεβαια εσυ θα δωσεις, και με απλουστερα λογια τα "θεμελια".
ποτε δεν απετρεψα την μικρη να δει σχεδον το οτιδηποτε.περισσοτερη απαγορευση παιρνει απο την μανα της παρα απο εμενα στο τι θα δει...αποφευγει να της δειχνει πχ παιδικα με φαντασματα τερατα και λοιπες θεωρητικα''σκληρες εικονες(μιας και παλια εβλεπε εφιαλτες πχ μετα απο σκουμπι ντου,,οσο κουφο ακουγετε αυτο)'' πραγμα το οποιο θεωρω ολιγων χαζο μιας και δεν πιστευω οτι μπορει να τραυματιστει ενα παιδι απο καρτουν πχ.
και ξαναλεω..δεν με ενοχλεισε τι εβλεπε...για παραδειγμα ακομα και αν καταλαθος εβλεπε πορνο παλι δεν θα με ενοχλουσε...το ολο θεμα εγινε πιανοντας εμενα να αισθανομια καπως στο ενδεχομενο οτι ηρθε σιγα σιγα η ωρα να αρχιζω να κανω καποιες σηζητησεις που μεχρι πριν λιγο καιρο δεν σκεφτομουνα οτι θα κανω...τουλαχιστον συντομα...
γενικοτερα πιστευω και απο αυτα που μας λενε δασκαλοι και λοιποι εκπαιδευτικοι οτι εχουμε κανει και εγω και η γυναικα μου αρκετα καλη δουλεια με την μικρη σε πολλους τομεις το παιδι δεν κλονοποιει πραγματα και πλαθει δικο του χαρακτηρα φυσικα με μικρα πραγματα και απο εμας...
Edited by vectrapearl, 31 August 2015 - 17:44.