Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#81301 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 03 April 2015 - 19:54

Youtube Video

Την είχα λατρέψει αυτή τη διαφήμιση :D :P

#81302 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 06 April 2015 - 11:10

νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξω profile pic...

#81303 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 06 April 2015 - 12:41

νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξω profile pic...

αμα το πας με τις γιορτες εσυ παρε ενα.

108644.jpg

#81304 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 07 April 2015 - 09:35

double post FTW.

απο χτες εχει ξεσπασει ενας καβγας στην σελιδα στο facebook του παιδιου που εχει το an1me.se αναμεσα σε αυτον και στα παιδια που κανουν το fansubbing στις σειρες και τον κατηγορουν οτι τα εχει ανεβασει χωρις αδεια και λογο τον διαφημησεων του site κονομαει λεφτα...

διαβασα λιγο τα σχολια και εχω μπερδευτει τα μαλα...

ποιο ακριβως το προβλημα?

προσωπικα το βρισκω εξαιρετικα βολικο να μπορω να στριμαρω μια σειρα free και μετα να αποφασισω να την κατεβασω απο τα αλλα παιδια...

ολα τα ανιμε εχουν το μπανερ των παιδιων που το μεταφρασαν οποτε ειναι ευκολο για καποιον να ξερει  ποιος το εκανε και να τον βρει με ενα απλο search στον γουγλι.

αν το προβλημα ειναι τα credit που δεν εχει βαλει σε ολα τα ανιμε αυτο λυνετε..

απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι τοσο κακο να βαζει τις δουλειες τους εκει..γιατι το θεμα ειναι οτι του ζητανε να τις κατεβασει...εχουν σκεφτει οτι καποιοι μπορει να μην εχουν την δυνατοτητα χωρου στο pc η χρονου(γνωριζω παιδια σε επαρχια που το ιντερνετ τους ειναι ακομα πολυ πισω σε ταχυτητες και το να αναβαθμησουν το pc τους με εξωτερικους σκληρους η ακομα και γενικη αναβαθμηση του pc ειναι ολοκληρο ταξιδι σε κεντρικες πολης και με τιμες αρκετα παραπανω απο τα αστικα κεντρα)να κατεβασουν μια σειρα η απλα να θελουν να ριξουν μια ματια σε καποια καινουργια χωρις απαραιτητα να πρεπει να την κατεβασουν πρωτα..

και επειδη ξερω οτι μπορει καποια απο αυτα τα παιδια να ειναι και εδω μεσα να πω οτι σεβομαι την δουλεια τους και ξερω οτι δεν ειναι και ευκολο να μεταφρασεις ενα επεισοδιο (εχω κανει αναλογες προσπαθειες για προσωπικα Project) και πραγματικα εμενα μου εχουν λυσει τα χερια μιας και βαριεμαι υπερβολικα να βλεπω με eng subs οχι επειδη δεν ξερω αγγλικα απλα και μονο επειδη βαριεμαι και μερικες φορες βλεπω και στο μαγαζι μου ειναι πολυ πιο ευκολο...

και να και ενα ζωντανο παραδειγμα .μερικες φορες βλεπω στο μαγαζι μερικα επεισοδια.το λαπτοπ μου ειναι 5-6 χρωνων και ολιγων τι ζορικλας μερικες φορες..με αποτελεσμα να μην εχει και πολυ χωρο στον σκληρο του ουτε με βολευει να κουβαλαω το εξ,σκληρο μου απο το σπιτι...

εν κατακλειδι ας βρεθει μια λυση και ας σταματησουν τα report που κανουν στο site του παιδιου γιατι ειναι κριμα...

απο την μια φωναζουμε οταν διαβαζουμε ειδηση οτι κυνηγανε την πειρατια των ανιμε και κλεινουν site οπως το ΒΑΚΑΒΤ και αλλα και να λεμε οτι η διαδωση των ανιμε πρεπει να ειναι ελευθερη γιατι πχ εδω στο ελλαντα ειναι δυσκολο να βρει καποιος καλα ανιμε να δει και απο την αλλη να κλεισουμε καποιον αλλον που το κανει ποιο ευκολο για τους Χ λογους..

οταν το bakabt ηταν κατω και κανα 2 αλλα site που κατεβαζα καποια eps απο ongoing σειρες που εβλεπα το anime.se με εσωνε γιατι αν δεν ειχε προλαβει να κατεβασει και ανεβασει το εν λογο ep εβλεπα και κατι αλλο μεχρι να στρωσουν τα πραγματα...

το νομισμα ειχει δυο πλευρες και εγω το προτιμω να καθεται ορθιο να βλεπω και τις 2

#81305 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 07 April 2015 - 09:41

Το bakabt δεν έχει διαφημίσεις. Το συγκεκριμένο σάιτ που λες δεν το γνωρίζω αλλά αν έχει διαφημίσεις καλό είναι να κλείσει η να βγάλει της διαφημίσεις.Το να εκμεταλεύεσαι τη δουλειά άλλων για να κονομάς δεν είναι σωστό.

#81306 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2015 - 10:52

Ή θα σέβεσαι την δουλειά των fansubbers ή θα υποστηρίζεις κάποιον που κερδοσκοπεί από αυτήν, δεν σέβεται τις επιθυμίες όσων μεταφράζουν τα anime και δεν τους αποδίδει καν τα κατάλληλα credits. ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ! 

Οι fansubbers αφιερώνουν χρόνο από την ζωή τους προκειμένου να φέρνουν τα anime στα ελληνικά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Το κάνουν καθαρά και μόνο για την δική μας εξυπηρέτηση. Το να παίρνεις αυτήν την εθελοντική εργασία και να την μετατρέπεις σε προϊόν για το δικό σου όφελος είναι καταδικαστέο. Είναι περίπτωση ανάλογη με αυτήν του Ονειροβάτη κάτι χρόνια πιο πριν. Κάνοντάς το αυτό όχι μόνο εκμεταλλεύεσαι τον κόπο άλλων τους φέρνεις και στο στόχαστρο της ελληνικής νομοθεσίας. 

Επιπλέον ο καθένας έχει δικαίωμα να ζητήσει η δουλειά του να μην πάρει συγκεκριμένη μορφή ή να δημοσιευτεί κάπου. Φυσικά λόγω της δομής του internet μπορεί ο καθένας να το αγνοήσει. Aλλά δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι την δουλειά του subber όταν αποκτάς το υλικό του με δόλια πολλές φορές μέσα όπως έχει γίνει στην περίπτωση του an1me.se. Από την εμπειρία σε διεθνές επίπεδο, ανάλογες πρακτικές με πρώτο και κύριο παράδειγμα το mangafox έχουν οδηγήσει πολλά scanlation groups απλά να σταματήσουν. Οπότε δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι την δουλειά κάποιου όταν στηρίζεις το πράγμα εκείνο το οποίο την σκοτώνει. Υπάρχουν πολλά groups όπως πχ οι Bloodmoondragon οι οποίοι θέλουν η δουλειά τους να είναι μόνο στην anime-greek. Ποιός είσαι εσύ που θα τους την πάρει με το έτσι θέλω για να βγάλεις χρήματα από διαφημίσεις; 

Τα credits πρέπει πάντα μα πάντα να μπαίνουν χωρίς να μπει σε διαδικασία ο άλλος να στα ζητήσει. Eίναι ότι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας για τα fansub groups. Να λέμε ένα ευχαριστώ, να δίνουμε credits για την δουλειά τους και να σεβόμαστε την επιθυμία τους. Και προφανώς δεν τους βρίζουμε/ειρωνευόμαστε όταν ζητάνε τον έλεγχο στην διανομή των project τους. 

Εφόσον λοιπόν ο γούγλης και το search είναι τόσο εύκολος μία βόλτα από το anime-greek.com και μία έρευνα για τα sites του κάθε fansub δεν θα πρέπει να είναι καθόλου πρόβλημα. Πολλά δε είναι affiliated με το .aNiMe//GR 

H σύγκριση με το Bakabt είναι καθόλα άκυρη επειδή 1) Δεν περιέχει licensed material 2) Έχει αποσύρει έργα μετά την επιθυμία των subbers. 3) Credits υπάρχουν για τους πάντες 4) Δεν έχει οικονομικό όφελος πέρα από donations για την λειτουργία του site που είναι σε πάρα πολύ αυστηρή βάση, και για λόγους διαφάνειας στο παρελθόν έχει γίνει mutiny και η μεταφορά από το παλιό Boxtorrents.

To .aNiMe//GR και στο παρελθόν έχει καταδικάσει ανάλογες ενέργειες με αυτήν του an1me.se και θα συνεχίσει να τις καταδικάζει. Περιττό να πω ότι είναι από τις περιπτώσεις που δεν θέλουμε καν να υπάρχει ως διαφημιζόμενη σελίδα στο site. 

Edit: ήδη εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης με το an1me.se η anime-greek αναγκάστηκε να βάλει pass στον τομέα των downloads της, κάτι το οποίο δυσκολεύει την αναζήτηση για τον καθημερινό anime fan.  

#81307 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 07 April 2015 - 11:13

για να μην παρεξηγηθω δεν παιρνω το μερος του παιδιου και οπως ειπα στην αρχη εχω χασει λιγο την μπαλα με το ολο θεμα μιας και δεν εχω την ολη εμπειρια στο θεμα πανω και απλα εξεφρασα μια γνωμη πρως συζητηση(αν και εφοσων θελετε να συζητηθει...)

iristela κατατοπιστικοτατο το ποστ σου..

αν και στο θεμα της κερδοσκοπειας δεν το εχω καθολου δεν νομιζω οτι ειναι τοσο πολλα τα οικονομικα οφελη σε σχεση με την διατηρηση ενος site.

δεν γνωριζω και το λεω για να μαθω..αν ειναι τοσα πολλα τοτε ναι εχω και εγω τις αντηρησεις μου με το θεμα.

για τα credits οπως ειπα συμφωνω και πρεπει να μπουνε asap.

την περιπτωση ''ονειροβατη'' δεν την γνωριζω οποτε αν θελετε λιγο φως θα ηταν δεκτο.

για τα site που διανεμουν την δουλεια των παιδιων τα γνωριζω και πολλες φορες απο εκει μπαινω-κατεβαζω-βλεπω.αλλα οπως ειπα με καποιο παραδειγμα ποιο πανω που μπορει κιολας να μην ειναι η πλειοψηφια αλλα ειναι υπαρκτο ποσοστο καποιους τους βοηθαει..

το bakabt δεν το εβαλα για να συγκρινω τα 2 site..με παρεξηγησες..το ειπα για να δειξω οτι με βοηθησε το εν λογο site  να δω κατι μεχρι να ξαναεπανελθει το bakabt..δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο στην καμια...

και το ξαναλεω στο τελος για να μην παρεξηγηθω..δεν υποστηριζω στο 100% το an1me.se.απλα ανοιξα μια κουβεντα για να βγαλω μια ακρη μιας και το an1me.se ξεκινησα να το επισκεπτομαι προσφατα σε συγκεκριμενες καταστασεις οπως ειπα πχ οταν ειμαι στο μαγαζι.

απλα διαβαζοντας καποια σχολια στο fb ειδα πολυ σκληρη σταση απεναντι στο site και λαθος χειρισμο απο το site προς τους fansubbers και επειδη εγιναν κουβαρι ειπα να το ριξω εδω να συζητηθει...

εγω αλλωστε ειμαι λιγο ψυχανομαλος με τις σειρες που παρακολουθω και θελω να τις εχω αποθηκευμενες για να τις ξαναβλεπω οποτε θελω οποτε και oi εξω.σκληροι μου θα φτασουν στο ταβανi σε λιγο...

συγνωμη αν παρεξηγηθηκα γιατι ειδα λιγο σκληρη απαντηση ιριστελα αλλα δεν ειμαι με το μερος κανενος...απλα παρεθεσα τα γεγονοτα

και ισως το παραδειγμα με το νομισμα να ηταν λιγο ακυρο και ερεθιστικο...

sorry.

#81308 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2015 - 11:22

H σκληρή απάντηση απευθύνεται στην περίπτωση του an1me.se όχι σε εσένα προσωπικά. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι κάποια πράγματα δεν τόσο ακίνδυνα και αθώα όσο μπορεί να νομίζουμε.

Δεν είναι θέμα του πόσα είναι τα λεφτά με απόλυτο νούμερο. Δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου. Ηθικά δεν είναι σωστό και νομικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. 

Επειδή έχω μία εικόνα για το τι έχει συμβεί και με τις συνομιλίες που έχουν διαδραματιστεί γι αυτό και λέω ότι δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι τους fansubbers και να έχεις ανάλογη συμπεριφορά. Πραγματικά δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά αυτό. 

Ο Ονειροβάτης ήταν ένας απίστευτος τύπος που στο πνεύμα του σεβασμού για τα anime και αυτός, εκμεταλλευόταν τους fans και πούλαγε μεταφρασμένα δισκάκια με anime από fansub groups. 

#81309 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,796 posts

Posted 07 April 2015 - 12:24

Θεωρητικά είναι μεμπτό το ότι παίρνει κάτι που παράχθηκε τζάμπα και το ανεβάζει σε ένα site με διαφημίσεις που από αυτό έχει κάποιες απολαβές.

Θα μου πεις ότι παρέχει μία υπηρεσία (streaming) που έχει κάποια έξοδα, από την άλλη όμως οι άπειρες εργατοώρες από την μεριά των subbers συν τα κόστη για torrent tracker/site/ρεύμα για seedboxes θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα groups ή να χρεώνουν τα releases τους ή απλά να σταματήσουν γιατί δουλεύουν για κάποιον που βγάζει λεφτά στη πλάτη τους.

Από την άλλη δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα νομικά γιατί κι αυτός/αυτή μπορεί να τους τρέξει. Νομίζω ότι αν όντως ήθελε να προωθήσει τα anime τουλάχιστον θα κατέβαζε releases όσων group δεν ήθελαν να υπάρχουν στο site του.

Σε αυτούς τους καιρούς που στο Ελλαδισταν πας φυλακή επειδή τρολλάρεις στο Internet (παστίτσιος) ή επειδή στο site με διαφημίσεις που έχεις υπάρχουν links για περιγραφές σειρών/ταινιών, το να έχεις stream site είναι σαν κρατάς κόκκινο πανί μπροστά από ένα κοπάδι ταύρων. Και το άσχημο δεν θα είναι μόνο να μπλέξει το παιδί αλλά μαζί του και τα groups, ενώ τα ίδια δεν είχαν καμία σχέση, άντε εξήγησε στο δικαστή την διαφορά.

Τέλος ρε vectra τι λες, αν δεν έχεις καλό internet θα πας να streamareis; Θα βάλεις ένα queue με τα επεισόδια και όποτε κατέβουν. Στην μία περίπτωση θα έχεις άπειρο buffering συν χάλια ποιότητα, στην άλλη τέλει εικόνα/ήχο απλά θα πρέπει να περιμένεις. Όσο για το θέμα με το χώρο, δεν υπάρχει λόγος κάποιος να τα κρατάει. Ο μόνος λόγος που υπήρχε ήταν ότι δεν θα τα έβρισκες πάλι αλλά πλέον όποιο anime θες το βρίσκεις.

Edited by Hazuki, 07 April 2015 - 12:26.

rsrGbGx.gif

#81310 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 April 2015 - 13:01

εμπνευση ο Freeman απο Garou:MOTW

το βρηκα ιρι, ευχαριστω!

jojoeusf5.jpg

#81311 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2015 - 13:13

Πρότελευταίο tab από τις τέσσερεις επιλογές ή πάνω δεξιά. 

#81312 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 07 April 2015 - 13:26

O τυπος ζει σε δικη του διασταση, εβγαλε χτες και εικονα που φαινεται ξεκαθαρα οτι βγαζει 25ευρο ανα βδομαδα ενω ισχυριζότανε λιγο πριν οτι οι διαφημισεις δεν καλυπτουν καν τα εξοδα τπυ σιτε. Ουτε ψεματα δεν ξερουνε να λενε. Και το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι πολυς κοσμος καθεται και υποστηριζει αυτον αντι για τος ομαδες που μεταφραζουν :P.
Ελπιζω απλα να μην αποτελέσει λογο με τις παπαριες του και την κλικα του και αποσυρθουν ομαδες Τ.Τ
フカフカ

#81313 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2015 - 13:48

Όταν οι ομάδες θα πάρουν ανάποδες και θα σταματήσουν τα projects ενδεχομένως να αναθεωρήσουν. :) Προφανώς το site αυτό δεν είναι το μόνο έτσι; Ότι λέμε πάει σε οποιοδήποτε site ακολουθεί αυτήν την λογική. 

#81314 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 07 April 2015 - 20:27

Scanlator/Fansubber Drama is Bullshit. Κοιτάχτε bois και gurls. Μιλάω σαν άτομο που έκανε και ακόμα κάνει freelance scanlation για διάφορα groups. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να απόφύγεις το rehosting/restreaming της δουλειάς σου. Γνωστή είναι η ιστορία του PROzess και ο αγώνας που έκανε ενάντια στο mangafox, mangahere, mangapanda κτλ. επειδή έβγαζαν λεφτά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από έργα δικά του και έργα άλλων.

Είχε απ' όλα.Troll chapters που κορόιδευαν τις παραπάνω ιστοσελίδες, chapters που ήταν όλα σωσμένα σαν .gif και είχαν μήνυμα από την κάθε ομάδα πριν σου εμφανιστεί το κανονικό manga για το πως βγάζουν λεφτά τα παραπάνω site και το πόσο ανήθικο είναι αυτό, είχε τεράστια watermarks και άλλα πολλά. Μαζί με τον PROzess και εμείς και πολλοί άλλοι κάναμε drop σειρές ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό. Groups πέθαναν και διαλύθηκαν, πήραν τις dropped σειρές άλλοι που δεν νοιαζόντουσαν ποιος βγάζει λεφτά με τις σειρές τους και έτσι τελείωσε το όλο θέμα. Είχε κλάμα στα forums και τα imageboards με διάφορα thread του στυλ

"Γιατί σταματήσατε την Χ σειρά?  Εμείς θέλουμε manga!"

"Ναι, αλλά εμείς θέλουμε να κάνετε τον κόπο να τα διαβάζεται από την ιστοσελίδα μας η οποία δεν έχει και διαφημίσεις, τα έχει μη συμπιεσμένα και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και αν θέλετε αφήσται και ενα ευχαριστώ, το εκτιμούμε πολύ."

"Όχι. Εδώ διαβάζουμε εμείς. Που είναι τα mango μας τώρα?"

Στην τελική, όπως είπα, δεν έγινε τίποτα.

Επίσης σας παρακαλώ, μην το πάτε στο "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!". Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς εδώ μέσα, πλην της Mono, που να είναι σε θέση να έχει άποψη για την παρανομία του όλου θέματος. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το fansubbing και το scanlating είναι από την φύση τους παράνομα γιατί συμβαίνουν χωρίς την θέληση και έγκριση του δημιουργού της σειράς.

Όποιος κάνει fansubbing/scanlating να θυμάται ότι το κάνει πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους άλλους. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Εάν θέλω να διαβάσω μια σειρά, βοηθάω στο scanlation. Αν το διαβάζουν και άλλοι ως συνέπεια αυτού, ή αν κάποιοι βγάζουν λεφτά από αυτό, πραγματικά πολύ που χέστηκα. Εγώ διάβασα το scanlated manga μου για τώρα που δεν υπάρχει στην αγορά στα Αγγλικά. Όταν γίνει διαθέσιμο θα το αγοράσω, αλλά για τώρα είμαι ok.

Εάν υπάρχει άτομο που είναι σε θέση να κινηθεί και να σταματήσει τα streaming/hosting/sharing sites είναι μόνο οι δημιουργοί της κάθε σειράς και όχι οι fansubbers/scanlators.

Edited by Takayama Yuichi, 07 April 2015 - 20:27.

#81315 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 07 April 2015 - 21:47

^Νομίζω ότι μιλάμε για το ηθικό κομμάτι του θέματος και όχι τόσο για το νομικό.

Καλώς ή κακώς, όμως, όλοι γνωρίζουμε πως οτιδήποτε ανεβαίνει στο internet είναι (τις περισσότερες φορές) "ελεύθερο" για να "κατεβεί" και να διακινηθεί από τον καθένα, είτε αυτό είναι φωτογραφία, είτε έγγραφο, είτε video, είτε..., είτε... . Από την στιγμή που κανένας δε σέβεται τα προσωπικά δεδομένα/προτιμήσεις/απόρρητο/(insert anything here), από το συμμαθητή που ανεβάζει video ενός καθηγητή του μέχρι τη google που πουλάει τα προσωπικά ενδιαφέροντα των χρηστών της σε διαφημιστές, καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν τα sites που διακινούν τη δουλειά των fansubbers/scanlators.