double post FTW.
απο χτες εχει ξεσπασει ενας καβγας στην σελιδα στο facebook του παιδιου που εχει το an1me.se αναμεσα σε αυτον και στα παιδια που κανουν το fansubbing στις σειρες και τον κατηγορουν οτι τα εχει ανεβασει χωρις αδεια και λογο τον διαφημησεων του site κονομαει λεφτα...
διαβασα λιγο τα σχολια και εχω μπερδευτει τα μαλα...
ποιο ακριβως το προβλημα?
προσωπικα το βρισκω εξαιρετικα βολικο να μπορω να στριμαρω μια σειρα free και μετα να αποφασισω να την κατεβασω απο τα αλλα παιδια...
ολα τα ανιμε εχουν το μπανερ των παιδιων που το μεταφρασαν οποτε ειναι ευκολο για καποιον να ξερει ποιος το εκανε και να τον βρει με ενα απλο search στον γουγλι.
αν το προβλημα ειναι τα credit που δεν εχει βαλει σε ολα τα ανιμε αυτο λυνετε..
απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι τοσο κακο να βαζει τις δουλειες τους εκει..γιατι το θεμα ειναι οτι του ζητανε να τις κατεβασει...εχουν σκεφτει οτι καποιοι μπορει να μην εχουν την δυνατοτητα χωρου στο pc η χρονου(γνωριζω παιδια σε επαρχια που το ιντερνετ τους ειναι ακομα πολυ πισω σε ταχυτητες και το να αναβαθμησουν το pc τους με εξωτερικους σκληρους η ακομα και γενικη αναβαθμηση του pc ειναι ολοκληρο ταξιδι σε κεντρικες πολης και με τιμες αρκετα παραπανω απο τα αστικα κεντρα)να κατεβασουν μια σειρα η απλα να θελουν να ριξουν μια ματια σε καποια καινουργια χωρις απαραιτητα να πρεπει να την κατεβασουν πρωτα..
και επειδη ξερω οτι μπορει καποια απο αυτα τα παιδια να ειναι και εδω μεσα να πω οτι σεβομαι την δουλεια τους και ξερω οτι δεν ειναι και ευκολο να μεταφρασεις ενα επεισοδιο (εχω κανει αναλογες προσπαθειες για προσωπικα Project) και πραγματικα εμενα μου εχουν λυσει τα χερια μιας και βαριεμαι υπερβολικα να βλεπω με eng subs οχι επειδη δεν ξερω αγγλικα απλα και μονο επειδη βαριεμαι και μερικες φορες βλεπω και στο μαγαζι μου ειναι πολυ πιο ευκολο...
και να και ενα ζωντανο παραδειγμα .μερικες φορες βλεπω στο μαγαζι μερικα επεισοδια.το λαπτοπ μου ειναι 5-6 χρωνων και ολιγων τι ζορικλας μερικες φορες..με αποτελεσμα να μην εχει και πολυ χωρο στον σκληρο του ουτε με βολευει να κουβαλαω το εξ,σκληρο μου απο το σπιτι...
εν κατακλειδι ας βρεθει μια λυση και ας σταματησουν τα report που κανουν στο site του παιδιου γιατι ειναι κριμα...
απο την μια φωναζουμε οταν διαβαζουμε ειδηση οτι κυνηγανε την πειρατια των ανιμε και κλεινουν site οπως το ΒΑΚΑΒΤ και αλλα και να λεμε οτι η διαδωση των ανιμε πρεπει να ειναι ελευθερη γιατι πχ εδω στο ελλαντα ειναι δυσκολο να βρει καποιος καλα ανιμε να δει και απο την αλλη να κλεισουμε καποιον αλλον που το κανει ποιο ευκολο για τους Χ λογους..
οταν το bakabt ηταν κατω και κανα 2 αλλα site που κατεβαζα καποια eps απο ongoing σειρες που εβλεπα το anime.se με εσωνε γιατι αν δεν ειχε προλαβει να κατεβασει και ανεβασει το εν λογο ep εβλεπα και κατι αλλο μεχρι να στρωσουν τα πραγματα...
το νομισμα ειχει δυο πλευρες και εγω το προτιμω να καθεται ορθιο να βλεπω και τις 2