τι μου θυμισες xD
Posted 01 December 2014 - 00:12
τι μου θυμισες xD
Posted 01 December 2014 - 00:44
Αυτό δυστυχώς σχεδόν σίγουρα δεν ισχύει. Παλιότερα υπήρχε αυτή η αντίληψη, αλλά τουλάχιστον με βάση αυτά που είχα διαβάσει στην σχολή τα όνειρα κρατάνε αρκετά και η εκτίμησή μας για τον χρόνο δεν είναι τόσο εκτός πραγματικότητας. Φαντάσου ότι το όνειρό σου ήταν ταινία και κάνε μια εκτίμηση για το τι διάρκεια θα είχε αυτή, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα πέσεις πολύ έξω.
Εχω διαβασει τις εκδοχες, αλλα απο προσωπικη εμπειρια αμα εσενα σου φαινεται ταινιαρα και εχεις κλεισει τα ματια για 20 λεπτα, τότε έτσι ειναι, αφου έτσι σου φαινεται. ![]()
Ναι το listening είναι το πρόβλημα.Εκτός αυτών κόβουν και πολλές τελευταίες συλλαβές για λόγους ευηχίας κάνοντας πολλές λέξεις να ακούγονται εντελώς όμοιες και πρέπει να ακούσεις σωστά τα πάντα και από τα συμφραζόμενα να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής(π.χ σε τι πρόσωπο αναφέρεται).Η γραμματική όπως είπα γίνεται πιο δύσκολη στην πορεία αλλά προς το παρόν τουλάχιστον μου φαίνεται πιο εύκολη από τα γερμανικά(αν και οι χίλιες εξαιρέσεις είναι τόσο μα τόσο εκνευριστικές),όμως άπαξ και μάθεις καλά γραμμ/λεξιλόγιο στα γερμανικά μπορείς άνετα να καταλάβεις τι λένε στο listening.
'Οπως είπε και ο petran τα γαλλικά θέλουν συνεχή επαφή.'Αμα μου άρεσαν θα καθόμουν να λιώσω γαλλική tv/κινηματογράφο αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου και μάλλον θα πάω όπως πάω τώρα στις εξετάσεις για το Β2,μπας και πάρω το κωλόχαρτο και μετά δεν θα ξανασχοληθώ στον αιώνα τον άπαντα.
Υ.Γ:Tα ισπανικά είναι πανεύκολα αν είσαι 'Ελληνας και ξέρεις καλά αγγλικά.Με αυτήν την λογική πήγα στα γαλλικά,λέω μεσογειακή χώρα είναι,λατινογενής είναι η γλώσσα τους,αλλά από άποψη τόνου/προφοράς καμία σχέση με ιταλικά ή ισπανικά.
Αν και τα μισούσα καποτε τα γαλλικα αρκετά πραγματα με καναν να αλλάξω γνωμη. Από το Ζαν Ρενο, και τον Μανου Τσάο, μέχρι το οτι οι γυναικες στις χωρες που τα μιλανε μετρανε πολύ - για αλγερια δεν ξερω μονο, μονο αντρες πετυχαινω από εκεί.
Τεσπα για να σοβαρευτουμε λίγο: η αλήθεια εχει να κανει με το τι ταιριάζει στο καθένα. Προσωπικα νομιζω οτι τα γαλλικα ειναι πολυ πιο κοντα στο μεσογειακο στυλ απο τα γερμανικα γιατι αλλο το να εχεις 40 "Σ" και αλλο 40 "ε" και "ο". Ανοιγει ο στομας βρε αδερφε.
Ο συσχετισμος που ειδα απο το δικό μου περασμα ηταν αγγλικα με γαλλικα, γαλλικα μ ε ισπανικα και ισπανικα με ιταλικα ή πορτογαλικά.
Το ισπανικα-γαλλικα δε φαινεται με την πρωτη ματια, αλλα αν εχεις ηδη κανει το ενα σε καλο επιπεδο και πας για το αλλο, συνειδητοποιεις πολυ γρηγορα οτι αν χεσεις προφορες και τονισμο, και μεινεις καθαρα στο γραπτο, εχουν κατα 80% τουλαχιστο τις ιδιες ριζες και απλα αλλαζουν οι καταλήξεις. Οταν δεν ηξερα μια λεξη στα ισπανικά σκεφτομουν την αντιστοιχη γαλλική μαντευα και την καταληξη και τις περισσοτερες φορες το πετυχαινα. Δεν ειναι τυχαιο που ναι γειτονακια.
Αν εχεις κεφακια καμια μερα τσεκαρε καταλανικα ή βραζιλιανικα πορτογαλικα να λιωσεις. Αν οχι και το χεις παρεις σοβαρα στα γαλλικα θα προτεινα δυο πραγματα: 1ον πηγαινε σε μεθοδο τυπου inlingua που πρωτα σε μαθαινουν να επικοινωνεις σε καθημερινο επιπεδο και μετα αναλυουν γραματικες - θεωρω οτι ταιριαζουν πολυ περισσοτερο σε ενηλικα ειδικα αμα εχει ενα IQ της προκοπης.
2ον βιβλια που εχεις ξαναδιαβασει και θα τους εκανες ενα περασμα. Οπωσδηποτε μικρο πριγκηπα, και μετα αδραξε την ευκαιρια να δεις ποσο πιο γαματα ειναι καποια πραγματα στη μητρικη τους, απο τον αστεριξ μεχρι το μικρο νικολα. Αλλα τετοιο επιπεδο, ουτε πολυ ευκολο να βαρεθεις ουτε πολυ ζορικο να το παρατησεις.
Καινουρια πολιτικη. Θα διαγράψω το account μου και θα πάω στο Google + όσο και αν το μισώ.
Το κανα ηδη. Εβαλα δοκιμαστiκα το κανονικο μου ονομα χωρις επιθετο (λες και υπαρχει αλλος αλλα λεμε τωρα) πρωτα να δω αν θα το δεχτει, και μου ζητησε και "καποιο ΙD". Τους εγραψα οτι δεν εχουμε καποια συναλλαγη που να το δικαιολογει. Μου απαντησαν οτι ειναι για λογους διασφαλισης των μελων απο ανωνυμες επιθεσεις και με διαβεβαιωσαν οτι θα "διαγραψουν το αρχειο αμεσως μετα την ταυτοποιηση" Τους εστειλα και γω μια φωτο οπου διαβεβαιωνα οτι αυτα θα παρουνε.
Δυστυχως αμα δεν στειλεις κατι δεν μπορεις να το διαγραψεις αλλα χεστηκαμε ετσι κια αλλιως ποτε δε σου κανανε κανονικη διαγραφη. Ασε που δεν ειχα ουτε μισο στοιχειο μου εκει μεσα περα απο φωτο.
Ο Πεοκλής Κλειτορίδης απεβίωσε λοιπον μετα απο 8 περίπου χρονια.
![]()

Posted 01 December 2014 - 01:13
η αρχη εγινε ετσι
και αφου γελαγα για κανα 5λεπτο δοξα στο tube εφτασα εδω
I LOVE ENGRISH ![]()
Posted 01 December 2014 - 04:06
εεε... νομίζω από ψυχολογικής πλευράς θα ήθελα εξήγηση.
Αν η δήλωση σου ότι "γνωρίζεις πολύ καλά" υπονοεί μια γενικά πολύ έντονη σεξουαλική επιθυμία, δε μου φαίνεται περίεργο αυτό να γενικεύεται ασυνείδητα στα αντικείμενα της. Είναι φυσιολογικό ιδίως στην εφηβία νομίζω.
Αν εννοείς ότι νιώθεις κάποια έντονη ερωτική έλξη για ένα συγκεκριμένο αγόρι, τότε σκέφτομαι ότι ίσως νιώθεις ανασφαλής σχετικά με το αν μπορείς να την ικανοποιήσεις ή να νιώσεις άνετα με αυτή, με αποτέλεσμα όταν το ασυνείδητο προσπαθεί να την ενεργοποιήσει, να μπλοκάρεται ο συγκεκριμένος συνδιασμός και η επιθυμία να απωθείται, βρίσκοντας διαφορετικά υποκατάστατα. Δεν είμαι κανένας φοβερός γνώστης φροϊδικής ψυχολογίας, αλλά οι μεσήλικες γυναίκες προκύπτουν ίσως από μια τάση να επιστρέψει ο ερωτικός πόθος προς τη μητέρα σου, αυτό με το οποίο είσαι κατα βάθος από πάντα εξοικειωμένη μέσα σου, καθώς ενδέχεται να φοβαται να βγει προς ένα άτομο με το οποίο δεν μπορεί να νιώσει την ίδια ασφάλεια.
Posted 01 December 2014 - 05:50
Αν η δήλωση σου ότι "γνωρίζεις πολύ καλά" υπονοεί μια γενικά πολύ έντονη σεξουαλική επιθυμία, δε μου φαίνεται περίεργο αυτό να γενικεύεται ασυνείδητα στα αντικείμενα της. Είναι φυσιολογικό ιδίως στην εφηβία νομίζω.
Αν εννοείς ότι νιώθεις κάποια έντονη ερωτική έλξη για ένα συγκεκριμένο αγόρι, τότε σκέφτομαι ότι ίσως νιώθεις ανασφαλής σχετικά με το αν μπορείς να την ικανοποιήσεις ή να νιώσεις άνετα με αυτή, με αποτέλεσμα όταν το ασυνείδητο προσπαθεί να την ενεργοποιήσει, να μπλοκάρεται ο συγκεκριμένος συνδιασμός και η επιθυμία να απωθείται, βρίσκοντας διαφορετικά υποκατάστατα. Δεν είμαι κανένας φοβερός γνώστης φροϊδικής ψυχολογίας, αλλά οι μεσήλικες γυναίκες προκύπτουν ίσως από μια τάση να επιστρέψει ο ερωτικός πόθος προς τη μητέρα σου, αυτό με το οποίο είσαι κατα βάθος από πάντα εξοικειωμένη μέσα σου, καθώς ενδέχεται να φοβαται να βγει προς ένα άτομο με το οποίο δεν μπορεί να νιώσει την ίδια ασφάλεια.

Edited by FrenzyApe, 01 December 2014 - 05:51.
Posted 01 December 2014 - 06:13
αν χεσεις προφορες και τονισμο
'Ε χαίρω πολύ ρε,αυτό είναι το θέμα αυτό λέμε τόση ώρα.
Η μόνη άλλη γνωστή γλώσσα που έχω ακούσει και προσφέρεται για εκμάθηση στην Ελλάδα,που έχει την ίδια φήμη με τα Γαλλικά σε αυτόν τον τομέα(δλδ ξέρω γραμμ/λεξιλόγιο πολύ καλά αλλά άμα δεν έχω ρίξει τρελή εξάσκηση στο listening δεν παίζει να καταλάβω χριστό)είναι τα ρώσικα,και εκεί πες οκ γιατί είναι σλαβική γλώσσα άρα είναι μάλλον επόμενο να έχουμε θέμα στην ελλαδίτσα
80% νομίζω είναι υπερβολικό αλλά γενικά ναι εννοείται πως σε γραπτό λόγο μοιάζουν πολύ με ισπ/αγγλ κτλ λατινογενής γλώσσα είναι εξάλλου κ έχουν κ αρκετές ατόφιες ελληνικές λέξεις.
Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά πάω ήδη σε φροντιστήριο.
Για τίποτα κλασικά έργα ναι,το σκέφτομουν κιόλας αυτές τις μέρες να πιάσω κάνα Αστερίξ(για πιο δύσκολη βιβλιογραφία ούτε καν,και θα μου βγει ο πάτος να μεταφράσω κάνα δισέλιδο κ δεν θα ξέρω κ αν το μετέφρασα σωστά)'Οσο μένουν στα γραπτά καλούληδες είναι,το πρόβλημα ξεκινά όταν ανοίγουν το στόμα τους![]()
Posted 01 December 2014 - 10:20
Εχω διαβασει τις εκδοχες, αλλα απο προσωπικη εμπειρια αμα εσενα σου φαινεται ταινιαρα και εχεις κλεισει τα ματια για 20 λεπτα, τότε έτσι ειναι, αφου έτσι σου φαινεται.
Το πως το βιώνει ο καθένας είναι διαφορετικό σίγουρα, αλλά μην ξεχνάς ότι στο όνειρο συμμετέχεις πολύ πιο ενεργά σε σχέση με μια ταινία και τα συναισθήματα είναι συνήθως πολύ πιο έντονα. Άλλωστε το πόσο γρήγορα σου φαίνεται ότι περνάει ο χρόνος μπορεί να διαφέρει πολύ και στο ξύπνιο σου από κατάσταση σε κατάσταση.
Μέσες άκρες όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει τέτοια δυσαναλογία στο χρόνο στα όνειρα και στο πραγματικό χρόνο. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται από όσα γνωρίζουμε για τα όνειρα.
Edited by Gilmaru, 01 December 2014 - 10:29.
Posted 01 December 2014 - 19:39
wt...???
what is graveyard????lol
αν μπορει και καποιος να διορθωσει τον τιτλο μου στο τοπικ γιατι τον εκανα μανταρα απο την βιασυνη μου ![]()
Edited by vectrapearl, 01 December 2014 - 19:39.
Posted 01 December 2014 - 22:54

Posted 01 December 2014 - 23:10
Posted 01 December 2014 - 23:14

Posted 01 December 2014 - 23:23

Posted 02 December 2014 - 01:24
wt...???
what is graveyard????lol
αν μπορει και καποιος να διορθωσει τον τιτλο μου στο τοπικ γιατι τον εκανα μανταρα απο την βιασυνη μου
Το μετέφερα εις τόπον χλοερό και αναψύξεως γιατί το έκανες εις διπλούν. Τον τίτλο τον έχω διορθώσει ήδη. Το service μας εδώ είναι άψογο όπως βλέπεις ![]()
Posted 02 December 2014 - 01:56
η μανα μου με πρηζει,μουρμουραει συνεχεια,απειρες συμβουλες,απειρες συμβουλες μιλαμε, απεριγραπτη περιεργεια....!!!!!
ελεος
Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...
Μπρεχτ