Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94114 replies to this topic

#79231 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 15:45

Οι αντιληπτικές και γνωστικές μου ικανότητες είναι περιορισμένες. Τώρα, αν κάποιοι πιστεύουν πως οι δικές τους είναι απεριόριστες, πάω πάσο.

Η πραγματικότητα είναι μεγάλη λέξη πάντως.

Botsun, τα ΄χα χάσει αυτά :P

#79232 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:
  • Locationalways searching for nii-chan

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 15:46

Για να βλέπεις τον κοσμο όπως τον βλέπω θες μόνο γυαλιά μυωπικου αστιγματισμου βαθμοί 3.00.
και ένα ζευγαρακι γυαλάκια πρεσβυωπιας γιατί μεγαλώνουμε

#79233 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 15:52

Τι είναι πραγματικότητα; Υπάρχει αυτό το φορούμ; Γράφω αυτή τη στιγμή; Είναι το ψευδώνυμο μου σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο "Warchief"; Δεχόνται οι γυναίκες συστηματική καταπίεση;

Κανείς δεν ξέρει. Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.

Από που παραλαμβάνω το μετάλλιο του βαθυστόχαστου φιλόσοφου; ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ;;

Α, σόρι. Something something Marx.

Ελπίζω να σας έπεισα τώρα

#79234 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 15:54

Ένα πρόβλημα το οποίο οδηγεί στον σεξισμό στα comics είναι η ένταξη των masculine/feminine traits ως ολοκληρωτικά male/female. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να φτάνουμε στα άκρα για έναν απλό λόγο: Θα μπορούσε το επόμενο επόμενο Superman να παρουσιάζει τον ομώνυμο χαρακτήρα στο εξώφυλλο, με κορμάκι και φούστα μπαλαρίνας, και πόζα σαν την παραπάνω. Μη σκέφτεστε το κατά πόσο είναι δικαίωμα του superman να φοράει και να ποζάρει όπως θέλει ανεξάρτητα με πολλά πράγματα: σκεφτείτε τώρα πως θα μιλούσε το εξώφυλλο αυτό στους τωρινούς αναγνώστες σύμφωνα με τα υπάρχοντα αποδεκτά κοινωνικά standards. Τι θα τους έλεγε για τον Superman; κατά πόσο αυτό σχετίζεται με τον μέχρι τώρα προφίλ του χαρακτήρα του, και τι αντίκτυπο θα είχε γενικά;

Δίνω παράδειγμα των άκρων για να τονίσω τα άκρα.

Μα πάλι φτιάχνεις στερεότυπα με βάση κοινωνικά sexual traits. To παράδειγμά σου δεν είναι απλά ακραίο, αλλά είναι missing the point, γιατί: 1. δεν υπάρχει κανένα συχνό πραγματικό αντίστοιχο ακραίο παράδειγμα γυναικών με male-exclusive traits που να μην εξηγούνται ή να μην έχουν κάποια σχέση με το χαρακτήρα της.

2.αν το δούμε λογικά, τα κοινωνικά sexual traits σε σχέση με το ντύσιμο διαφέρουν ως προς τη βολικότητα και τη χρηστικότητά τους ανάμεσα σε αυτά που υποτίθεται ότι αντιστοιχούν σε κάθε φύλο (απόδειξη ότι μακράν οι περισσότερες πλέον νεαρές γυναίκες στην καθημερινότητά τους φοράνε συχνότερα παντελόνι παρά φούστα), πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αθλητές/υπερήρωες και γενικότερα ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σώμα τους για να δείξουν τη δύναμή τους. Δεν υπάρχει τίποτα το ακραίο ή παράδοξο στο να παρουσιάσεις τη Jeanne D' arc με full plate mail που να μη διαγράφει καν τις καμπύλες του στήθους της, υπάρχει όμως κάτι εντελώς awkward στο να βάλεις τον La Hire να φοράει πανοπλία μόνο στο στήθος και στους γοφούς, με κοιλιές και πόδια εντελώς ακάλυπτα. Είναι το ίδιο άβολο και δυσχρηστο και για τα δύο φύλα να πολεμάνε φορώντας κάτι τέτοιο, αλλά στις γυναίκες μοιάζει απόλυτα φυσικό και συνηθισμένο καθαρά λόγω των κοινωνικών traits που αναφέρεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο superman να φοράει κάτι τέτοιο, υπάρχουν όμως λόγοι γυναικείοι super ήρωες να φοράνε πιο χρηστικές στολές, να παίρνουν πιο φυσικές και χρηστικές πόζες κλπ.

3.Αναφέρεις τη φούστα μπαλαρίνας συγκεκριμένα, βάζοντας ένα άκυρο context στη συζήτηση που δείχνει ακριβώς το πώς έχεις εσωτερικοποιήσει αυτά τα traits. Λες και το μπαλέτο είναι μόνο γυναικείος χορός και δεν υπάρχουν άντρες χορευτές του μπαλέτου που ΔΕΝ χρειάζεται να φοράνε φούστα για να είναι χορευτές του μπαλέτου. And guess what: Βάλε μια γυναίκα να χορέψει με αντρική στολή του μπαλέτου και έναν άντρα με μια γυναικεία. Θα κινούνται και οι δύο με την ιδια άνεση αμέσως; Όχι. Γιατί όμως; Επειδή οι γυναικείες στολές φτιάχνονται για να βολεύουν μόνο τα γυναικεία σώματα ή μηπως για να τα αναδεικνύουν οπτικά για διαφορετικούς λόγους;

@Οdymonaxos πολύ ψαγμένα αυτά που λές, έχει πλάκα το πόσο καλύτερα ταιριάζουν στο αντίθετο από αυτό που πιστεύεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 13 Οκτώβριος 2014 - 15:55

O6rrvsU.jpg

#79235 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:02

It's inevitable

http://www.jstor.org/discover/10.2307/20115475?uid=2129&uid=2&uid=70&uid=4&sid=21104327826741

μόνο 43 και 95

#79236 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 Δημοσιεύσεις:
  • Location2.09km off the City Walls

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:03

Γονιός σου είμαι να σου πω εγώ τι να τρως; Φάε και τηγανητά τα kinder αν θες.

Τη Mars πάντως, μπορείς να τη φας τηγανητή.

#79237 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:06

@Οdymonaxos πολύ ψαγμένα αυτά που λές, έχει πλάκα το πόσο καλύτερα ταιριάζουν στο αντίθετο από αυτό που πιστεύεις.

Το δεύτερο κομμάτι, ειλικρινά το βρίσκω μεγάλο κομπλιμέντο. Πολύ ανθρώπινο.

Όταν μιλάω για το τι πιστεύω και νομίζω, προσπαθώ να εξηγήσω αντί να δηλώσω, σε αντίθεση με την τάση εδώ μέσα "αυτό είναι κι εσύ είσαι στραβός αν βλέπεις κάτι άλλο".

Δίνω στον εαυτό το δικαίωμα ν΄ αλλάζω γνώμη με τον καιρό, αλλιώς θα ήμουν ηλίθιος.

Δίνω το δικαίωμα στους άλλους να εξηγούν τι πιστεύουν χωρίς να σκέφτομαι πως να τους καρατομήσω επειδή είναι αλλόδοξοι.

Γαμώ το insert γαμώ, έγραφα τόση ώρα με μια μπλε μπάρα μέχρι να μου κόψει...

#79238 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:
  • Locationalways searching for nii-chan

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:06

Ω ναι, φυσικά και μπορείς να φας τηγανητές τις mars. Τρομερές είναι.

#79239 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:17

Το δεύτερο κομμάτι, ειλικρινά το βρίσκω μεγάλο κομπλιμέντο. Πολύ ανθρώπινο.

Όταν μιλάω για το τι πιστεύω και νομίζω, προσπαθώ να εξηγήσω αντί να δηλώσω, σε αντίθεση με την τάση εδώ μέσα "αυτό είναι κι εσύ είσαι στραβός αν βλέπεις κάτι άλλο".

Δίνω στον εαυτό το δικαίωμα ν΄ αλλάζω γνώμη με τον καιρό, αλλιώς θα ήμουν ηλίθιος.

Δίνω το δικαίωμα στους άλλους να εξηγούν τι πιστεύουν χωρίς να σκέφτομαι πως να τους καρατομήσω επειδή είναι αλλόδοξοι.

Ε ναι αλλά δε λες και τι ακριβώς πιστεύεις πέρα από το να πετάς φράσεις και να επιμένεις σε αυτές έναντι ατόμων που πιστεύουν κάτι πιο ξεκάθαρα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποστηρίζεις ένα κατεστημένο με το να το παίζεις αντισυστημικός αλλά όχι ξεκάθαρα.

O6rrvsU.jpg

#79240 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:33

Τι είναι πραγματικότητα; Υπάρχει αυτό το φορούμ; Γράφω αυτή τη στιγμή; Είναι το ψευδώνυμο μου σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο "Warchief"; Δεχόνται οι γυναίκες συστηματική καταπίεση;

Κανείς δεν ξέρει. Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.

Από που παραλαμβάνω το μετάλλιο του βαθυστόχαστου φιλόσοφου; ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ;;

Α, σόρι. Something something Marx.

Ελπίζω να σας έπεισα τώρα

images?q=tbn:ANd9GcRSfgHUVPwLwGoeldPlDAw

#79241 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:40

Ε ναι αλλά δε λες και τι ακριβώς πιστεύεις πέρα από το να πετάς φράσεις και να επιμένεις σε αυτές έναντι ατόμων που πιστεύουν κάτι πιο ξεκάθαρα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποστηρίζεις ένα κατεστημένο με το να το παίζεις αντισυστημικός αλλά όχι ξεκάθαρα.

Πιστεύω πως είναι καλύτερο να μιλάει κανείς χωρίς να ξεκινάει από δεδομένα που δεν διαπραγματεύεται, και δεν πιστεύω πως επειδή κάποιος πρέπει να δέχεται προσωπική επίθεση επειδή βρίσκω την άποψή του βλακώδη.

Τώρα, στο θέμα comics - sexual objectification, απλά δεν ενδιαφέρομαι. Δεν ενδιαφέρομαι για τα αμερικανικά κόμιξ και τον τρόπο που παρουσιάζουν το ανθρώπινο σώμα, δεν ενδιαφέρομαι για την άποψη του κοινού που διαμαρτύρεται, θεωρώ και τις δύο απόψεις λάθος. Δεν μ΄ αρέσει αισθητικά να βλέπω το σώμα σαν ένα κομμάτι κρέας βάζοντας κάποιον να το αγοράσει, ούτε όμως είναι ένα ιερό ταμπού. Ο μόνος που θα μ' ενδιέφερε στην περίσταση αυτή είναι ο Μανάρα που δημιούργησε όλα τα τελευταία θέματα και τραβάει τα νήματα, όπου απέτυχε προερχόμενος από ένα διαφορετικό background. Αυτόν, αν πάμε εκεί, θα τον υπερασπιστώ.

Όσον αφορά το sexual objectification, ένας μουσουλμάνος έχει μια τελείως διαφορετική οπτική του ανθρώπινου σώματος. Ένας φυσιολάτρης το ίδιο. Το sexual objectification είναι μια άποψη με συγκεκριμένες ρίζες, όχι η υπέρτατη κι αδιαμφισβήτητη αλήθεια.  

Απλά δε γουστάρω όσους φέρονται ως αρχιερείς του σωστού και του λάθους.

Κι όσους βγαίνουν μόνο όταν βρέχει, σαν τα σαλιγκάρια. Η καλύτερη προοπτική για το μέλλον τους είναι στη γαλλική ή την κρητική κουζίνα.

Edit. Α, ναι. Όταν η φεμινιστική κριτική της κοινωνίας μετατρέπεται σε δηλώσεις βασισμένες στη φεμινιστική κριτική, οι οποίες αφορούν τα κόμιξ, το βρίσκω απλά εκφυλισμό της σκέψης αυτής. Αν κι αυτό ισχύει σε κάθε σχολή κριτικής σκέψης. 

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από OdyMonaxos: 13 Οκτώβριος 2014 - 16:46

#79242 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:46

kamui post incoming

#79243 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 16:56

Αγαπητέ Καμούη

Το ξέρω πως κάθε ρούχο είναι σχεδιασμένο με βάση την εκάστοτε του χρήση αλλά δεν ήταν αυτό το point της παρατήρησης μου.

Δεν έκανα λόγο περί μπαλέτου ως γυναικείου χορού, χρησιμοποίησα απλά το γεγονός της διάκρισης στις στολές για να δώσω το παράδειγμα μου. Το θέμα είναι ότι στην κοινωνία που ζούμε, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, υπάρχουν θέλουμε δε θέλουμε κάποια sexual traits καταταγμένα ως αποδεκτά για το άλφα ή το βήτα φύλο (στερεότυπα). Οι δημιουργοί σε κάποιες περιπτώσεις τα εκμεταλλεύονται για να δώσουν πιο άμεσα στον προκατειλημμένο κοσμάκη αυτό που θέλουν να πουν και τους ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Με βάση αυτά, απλά ήθελα να πω πως υπάρχουν κάποια όρια όσων αφορά το double standard που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθώς και να προσθέσω πως δεν είναι κακό στην τελική κάποιος χαρακτήρας να παρουσιάζεται με ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται περιορισμένο στο φύλο του (π.χ. φούστα), αρκεί αυτό να γίνεται με τρόπο που δεν αντικειμενοποιεί αυτόν τον χαρακτήρα, γιατί σε λίγο θα το απαγορεύσουμε και αυτό για χάρη της εξάτμισης του σεξισμού. Η χρηστικότητα btw της στολής τόσο του superman όσο του supergirl (new52) *στην μάχη* είναι ίδια (δηλαδή 0)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Six Winged Angel: 13 Οκτώβριος 2014 - 17:07

#79244 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 17:46

Με βάση αυτά, απλά ήθελα να πω πως υπάρχουν κάποια όρια όσων αφορά το double standard που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθώς και να προσθέσω πως δεν είναι κακό στην τελική κάποιος χαρακτήρας να παρουσιάζεται με ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται περιορισμένο στο φύλο του (π.χ. φούστα), αρκεί αυτό να γίνεται με τρόπο που δεν αντικειμενοποιεί αυτόν τον χαρακτήρα, γιατί σε λίγο θα το απαγορεύσουμε και αυτό για χάρη της εξάτμισης του σεξισμού. Η χρηστικότητα btw της στολής τόσο του superman όσο του supergirl (new52) *στην μάχη* είναι ίδια (δηλαδή 0)

Το πρόβλημα δεν είναι πως οι κάποιος χαρακτήρας παρουσιάζεται με ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται περιορισμένο στο φύλο του. Το πρόβλημα είναι το ποσοστό των γυναικών στα κομικς που παρουσιάζονται μονο με τέτοια ρούχα περιορισμένα στο φύλο τους, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν εξυπηρετούν σε απολύτως τίποτα, και δυσκολεύουν και την κίνηση τους.

Δεν θεωρώ κακό το να φοράνε οι γυναίκες κοντές φούστες ή ανοιχτά μπλουζάκια στο στήθος, αλλά όταν μιλάμε για περίπτωση υπερηρώων, που μια τέτοια ενδυμασία σε καθιστά πολύ περισσότερο ευάλωτο, σε αποτρέπει από ελευθερία κινήσεων και αυτό αρχίζει να γίνεται σύνηθες μοτίβο, τότε ναι, νομίζω υπάρχει ένα πρόβλημα. Στο κάτω κάτω, μπορούν κάλλιστα να φορούν φούστες/μπλούζες πάνω από κάτι που τις προστατεύει, αλλά πόσο συχνά γίνεται αυτο, και πόσο συχνά βγαίνουν τα πάντα ακάλυπτα.

Και όσων αφορά το θέμα της χρηστικότητας σχετικά με superman-supergirl μπορεί μεν η στολή του superman να έχει χρηστικότητα 0, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν τον έχω δει ποτέ με τους γοφούς και τα μπούτια έξω. 

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Keito: 13 Οκτώβριος 2014 - 17:47

#79245 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2014 - 18:45

#leh

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.