Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94114 replies to this topic

#79096 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2014 - 00:11

Παρασαιτ παιδες...πολυ καλο

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#79097 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2014 - 17:06

4hckma.gif

#79098 hgatakoskylos

hgatakoskylos

Anime Fan

• Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2014 - 23:24

Άκυρη απορία της ημέρας:

οι φαν του Bleach λέγονται Bleachtards.

οι φαν του Naruto λέγονται Narutards.

οι φαν του One piece λέγονται One-piece-tards(?).

Οι φαν όμως της Sailor moon πώς αποκαλούνται; Sailor-moontards?! :deadga6: Σαν διαστροφή ακούγεται!!

Εδιτ: κι άλλα άκυρα σχόλια:

Κάπου στο άπειρο(!) είχαν γίνει κάποια κοροιδευτηκά σχόλια για ένα christian forum για ανιμέ. Δεν είναι (φυσικά) θέμα πίστης, απλά το θεωρώ λίγο ανοήτο να κοροιδεύει κανείς κα΄ποιους που το μόνο τους σφάλμα είναι ότι το παίζουν ανοιχτόμυαλοι και καλά(στη χειρότερη) ή ότι προσπαθούν να συνδυάσουν 2 πράγματα που τους έμαθαν πως είναι ασυμβίβαστα(στην καλύτερη). Φυσικά, δεν το κοίταξα πολύ, επειδή βαριόμουν, μπορεί πράγματι να λέγονται εκει μέσα διάφορα κουφά, αλλά εδώ που τα λέμε ούτε το δικό μας φόρουμ είναι αλώβητο από κουφαμάρες(με διαφορετικό τρόπο μάλλον, αλλά τέσπα). Εννοείται, ότι το χαρακτηρισμό κουφαμάρες τον έκανα για πλάκα, δεν εννοώ κάτι άσχημο για κανενα ποστ ή συζήτηση!  Ποια είμαι εγώ εξάλλου για να σχολιάσω αρνητικά ποστς ή συζητήσεις ατόμων που ασχολούνται πολύ περισσότερο καιρό από εμένα με το σπορ ανιμέ-μάνγκα και προφανέστατα γνωρίζουν περισσότερα για το πεδίο!

Κι ένα λίγο ανόητο αστείο:

Όταν σε ταινία/ανιμέ/μάνγκα/whatever παίζουν δύο άντρες οι οποίοι είναι αντίζηλοι/κολλητοί/κάτι παραπώνω από κολλητοί δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος είναι ποιος και τους μπερδεύω!! Πού το θυμήθηκα;

Spoiler:
Πάντως, ο Heath Ledger είναι λατρεία θρησκεία κι ότι άλλο θέλετε!! :nbleed: 
Spoiler:
Κρίμα που πέθανε τόσο νέος.. Αυτάα...
Spoiler: Αυτοσαρκασμός

#79099 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2014 - 23:34

Gotta love random posts :D

2bbd14fc.jpg

#79100 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 05:44

Εδιτ: κι άλλα άκυρα σχόλια:

Κάπου στο άπειρο(!) είχαν γίνει κάποια κοροιδευτηκά σχόλια για ένα christian forum για ανιμέ. Δεν είναι (φυσικά) θέμα πίστης, απλά το θεωρώ λίγο ανοήτο να κοροιδεύει κανείς κα΄ποιους που το μόνο τους σφάλμα είναι ότι το παίζουν ανοιχτόμυαλοι και καλά(στη χειρότερη) ή ότι προσπαθούν να συνδυάσουν 2 πράγματα που τους έμαθαν πως είναι ασυμβίβαστα(στην καλύτερη). Φυσικά, δεν το κοίταξα πολύ, επειδή βαριόμουν, μπορεί πράγματι να λέγονται εκει μέσα διάφορα κουφά, αλλά εδώ που τα λέμε ούτε το δικό μας φόρουμ είναι αλώβητο από κουφαμάρες(με διαφορετικό τρόπο μάλλον, αλλά τέσπα). Εννοείται, ότι το χαρακτηρισμό κουφαμάρες τον έκανα για πλάκα, δεν εννοώ κάτι άσχημο για κανενα ποστ ή συζήτηση!  Ποια είμαι εγώ εξάλλου για να σχολιάσω αρνητικά ποστς ή συζητήσεις ατόμων που ασχολούνται πολύ περισσότερο καιρό από εμένα με το σπορ ανιμέ-μάνγκα και προφανέστατα γνωρίζουν περισσότερα για το πεδίο!

Δε ξέρω τι πίνεις γενικά (με το συμπάθειο) και καταλαβαίνω ότι δεν σοβαρολογείς, αλλά τo να θεωρείς σφάλμα το να είναι κανείς ταυτόχρονα ανοιχτόμυαλος και θρήσκος δεν κάνει κάτι πέρα από το να ενισχύει τη στενομυαλιά αθέων και θρήσκων μαζι, το να θεωρείς σφάλμα το ότι προσπαθουν να συνδυάσουν 2 πράγματα που τους έμαθαν ότι είναι ασυμβίβαστα (και στην καλύτερη κιόλας!) δεν κάνει τίποτα πέρα από το να υπονοεί ότι αυτό που τους έμαθαν είναι σωστό, αγνωόντας πόσο υποκριτικό είναι να μιλάμε για χριστιανική κατήχηση σε σχέση με την τέχνη στο πλαίσιο που οι χριστιανοί προσπαθούν ακόμα να πείσουν τους εαυτούς τους ότι ο παραδοσιακός και "πολιτισμένος" βίος τους στην εποχή μας είναι χριστιανικός. Δεν έχει νόημα να το παίζω υπεράνω ούτε να λέω ότι ο αυτούσια χριστιανικός βίος είναι κάτι εύκολο ή που έχει σίγουρα βαθύτερο νόημα από το να συνδιάζεται με απολαύσεις της ζωής, αλλά πρέπει κανείς να καταλάβει ότι ναι, υπάρχουν αγιορίτες που τους αρέσει Lord of the Rings, και δεν είναι κάτι ιδιαίτερα παράδοξο αυτό. Με τον πρώτο μου εξομολόγο μιλούσαμε για τζαζ και μηχανές κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, δεν υπήρξε καμία αντίφαση σε αυτό πέρα από την τεράστια γενικότερη αντίφαση του ότι ο χριστιανισμός είναι κόντρα στην ανθρώπινη φύση, πράγμα που παύει να είναι αντίφαση όταν το συνειδητοποιήσουμε και το πάρουμε σοβαρά, είτε σκοπεύουμε εν τέλει να ξεπεράσουμε τη φύση μας είτε να συμβιβαστούμε με αυτήν.

Gotta love serious replies to random posts. :D

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 07 Οκτώβριος 2014 - 06:36

O6rrvsU.jpg

#79101 hgatakoskylos

hgatakoskylos

Anime Fan

• Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 09:10

Ωω, ενδιαφέρουσα συζήτηση στη μαύρη τρύπα με αφορμή ποστ μου.. Λέτε να μπλεχτούν και άλλα άτομα και να γίνει χαμός;

Spoiler:

Αγαπητέ Kamui, παραδέχομαι ότι χθες νύσταζα πολύ και δεν μπόρεσα, φαίνεται, να καθορίσω καλύτερα το νόημα των γραφόμενων μου(άσε που, όπως αναφέρεις και εσύ, δεν σοβαρολογούσα). Στην πραγματικότητα, η αφορμή για το σχόλιο προς το συγκεκριμένο φόρουμ ξεκίνησε από κάποια σχόλια εδώ στην τρύπα, στα οποία ο χρήστης που το είχε ανακαλύψει και μερικά άλλα άτομα το σχολίαζαν με πάρα πολύ αρνητικό και κοροιδευτικό τρόπο. Η αρχική σκέψη μου ήταν πάρα πολύ κοντά σε αυτά που λες εσύ, δηλαδή: "καλά, και γιατί είναι τόσο κακό ένα χριστιανικό φόρουμ να αποδέχεται(έστω και πολύ μερικά) κάποια εξωχριστιανικά πράγματα; Στο κάτω-κάτω, μαγκιά τους!"  Όμως, από τη σκέψη στο πληκτρολόγιο μεσολάβησαν κλισέ και απεικονίσεις των αμερικάνικων (κυρίως) θρησκευτικών πραγμάτων και απόψεων, όπως τα βλέπουμε στα βιβλία και στις ταινίες(δηλαδή άτομα που όλα εκτός πίστεως τα βλέπουν διαβολικά, προσκολλώνται υπερβολικά στο γράμμα της θρησκείας και ... απορίπτουν τη θεωρία του Δαρβίνου). Πάντως, χαίρομαι πολύ για την συζήτησή μας γιατί αποδείχτηκε ζωντανά ότι τα κλισέ και τα στερεότυπα για τις διάφορες ομάδες είναι πάντα αρνητικά και κλείνουν τη σκέψη.

Πάνω στο θέμα θυμισέ μου(με π.μ.) να σου στείλω ή να ποστάρω εδώ στο φόρουμ(αν και δεν έχω ιδέα πού θα ταίριαζε) μια ανάρτηση σε αμερικάνικο χριστιανο-συντηριτικό  μπλογκ, καθώς είναι εντυπωσιακό πόσο στενόμυαλες και γελοίες μπορούν να είναι και οι 2 πλευρές!

#79102 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 11:21

μερικα πραγματα δεν αλλαζουν ποτε..η συζητησεις περι χριστιανισμου η το μεγαλο θεμα σουβλακι η καλαμακι μονοπωλουντε εδω μεσα.. :riiight:

γενικα ομως εγω ως πιστος  ορθοδοξος θα παω με τον kamui..

η σκλυροπυρινικοι ειναι αυτοι που χαλανε την πιατσα...με οποιον σωστο ιερεα και αν μιλησεις(και τον τελευταιο καιρο οι ποιο νεοι ειναι ακομα ποιο κοντα σου)θα καταλαβεις οτι η πυρα και το κυνηγι των μαγισσων εχει σταματησει γιατι εστω και δειλα δειλα αρχιζουν να περνουν πρεφα οτι για να μπορεσεις να φερεις κοντα σου περισσοτερο κοσμο πρεπει να κανεις και καποια πραγματα out of the box....

αυτο απαραιτητα δεν ειναι κακο...για τους ανθροπους που θελουν να στραφουν προς την εκκλησια αλλα δεν μπορουν την ολη ξυλινη και μουχλιασμενη κατασταση που επικρατει...

σε συγκεκριμενη εκκλησια που παω(λιγη σημασια εχει που και πια)ο ιερεας ειναι ενας εξαιρετικος ανθρωπος και απο τους λιγους που θα ακουσω μετα το περας της λειτουργειας τον λογο του..ειναι σαν να μιλαει ενας φιλος σου η γνωστος σου...θα μιλησει με καθαρα λογια χωρις καθαρευουσες και τα σχετικα..

επειδη οι σκλυροπιρινικοι παντα θα υπαρχουν εθιξε πριν καιρο ενα θεμα γιατι μια μανα του ειπε να πιασει το παιδι της και να τον ''φοβερισει για να σταματισει να βλεπει παιδικα στην τηλεοραση γιατι ειναι του διαβολου και να τον παει προς την χριστιανικη μουσικη και τα σχετικα...

οταν αρχισε να μιλαει και ακουσα το θεμα ομολογω οτι ειπα ''ωχ κυριγμα''...εξεπλαγην οταν κομψα μεν την εκανε κουρελι λεγοντας οτι αυτα ειναι αστεια πραγματα και οτι τα παιδια πρεπει να παραμενουν ΠΑΙΔΙΑ με την εκαστοτε ψυχαγωγια της εποχης...πηγε και στα κομπιουτερ και στις κονσολες και γενικα ηταν απολαυστικοτατος..το νοημα ......παν μετρον αριστον βεβαια...

γενικα σε εξομολογο του εχω πει για της ασχολιες μου που δεν βαδιζουν προς τα χριστιανικα ιδεωδη(σεξ προ γαμου,διαφορετικη συντροφοι κατα καιρους ανιμε αμαξια κοντρες μηχανες παρτυ καφετεριες ποτα η οτι αλλο απαρχαιομενο λενε οτι ειναι''κακο'' αλλα νορμαλ για ολους εμας πηρα μια απαντηση ....

-ε και?πας για καλογερος?πας για παπας?οχι..οποτε συνεχισε αυτο που κανεις,χωρις να επεκταθεις σε κακουργηματικες πραξεις(εκει σκασαμε στα γελια)να ερχεσαι ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ολα καλα...

αναφερθηκε ποιο πανω για καποια αμερικανικα ειδη θρησκειων...να σημειωσω οτι ολα αυτα ειναι παραθρησκευτικα..παρακλαδια μιας βασικης θρησκειας και συχνα πυκνα εξεραιτικα σκλυροπυρινικα χωρις λογο....

δυστιχως ακομα ειμαστε πισω αρκετα στο να δεχθουν η μεν τους δε...και η πιστοι τους μη η λιγοτερο πιστους και η μη τους πιστους...

εγω λεω οτι κανω νηστεια 40 μερες το πασχα(που παρεπιπτωντος ειναι και τρομερη αποτοξινωση το 40ημερο του πασχα..) και 15 τα χριστουγενα και ενιοτε κραταω και το τεταρτη- παρασκευη και με κοιτενε μερικοι σαν εξωγηινο...

ασε που ακουω και το κορυφαιο...''εεε και τι πας και κοινωνας κιολας???''

οσο για την θεωρια του δαρβινου να πω κατι και θα κλεισω εδω

εγω προσωπικα ειμαι υπερ αυτης της θεωριας παροτι δεν ταιριαζει με το οτι ειμαι και πιστος...λολ εδω

ο ιδιος εξομολογος μου ειπε οτι ...

-''ολο αυτο με τον αδαμ και την ευα ειναι μια παραβολη που λεγεται για να γινει ποιο ευκολο στο μυαλο τον ανθρωπων περι της διμιουργιας του ανθρωπου και το μεγαλειο της δυναμης του θεου....δεν θα σου πω οτι η θεωρια του δαρβινου ειναι σωστη η οχι αλλα θα σου πω οτι εγω δεν ειμαι αξιος για να μπορεσω να δωσω απαντηση στο θεμα της δημιουργιας....ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 07 Οκτώβριος 2014 - 11:22

#79103 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 11:54

Kamuiii, δεν περιμενα απο σένα θα δω επίθεση σε κάποιον που δεν εκφραστηκε καλά ;) chill mate!

Αnyway ως αθρησκος το σχολιο μου ειναι οτι 3-4 απο τις βασικες θρησκειες που εχουν το μεγαλυτερο κομματι του πλανητη - Ιουδαισμος. χριστιανισμος κάθε μορφης, Σατανισμος, και ισλαμισμος - εχουν βάση (και) στην παλαια διαθηκη. Αναλογα την εκκλησια που εκπροσωπει το όλο θέμα, παιρνουν περισσοτερα ή λιγοτερα στοιχεια απο ένα βιβλιο, που το λιγοτερο που μπορουμε να πουμε είναι ότι έχει ανάγκη να εναντιωνεται σε κάθε τι νέο που δεν μπορει να ελέγξει ή να καθορισει κατευθυντηριες. Αν σκεφτει κανεις τι είναι "νεο" για ένα βιβλιο 2000 ετων, η κολαση θα πρεπει να κανει ανακαινιση καθε μηνα για να μας χωρεσει.

Από κει και πέρα το πόσο φανατικος θα είναι κανένας και σε τι βαθμο θα φιλτράρει τις πληροφοριες που παιρνει ειναι προσωπικο του καθενος. Οι ανθρωποι γενικοτερα δεν εχουν την ταση να σεβονται ευκολα τη διαφορετικοτητα και προτιμουν να συμβιβαζονται, προκειμενου να ανηκουν σε ομάδες και να επιτιθονται στον "διαφορετικο". So we smile, we deal with it, και προσπαθουμε να μην μπουμε στο τριπακι "ή βουλιάζουμε στις ενοχες, ή γινομαστε ίδιοι με αυτους και περναμε στην αντεπιθεση" - ή και τα δύο μαζι που είναι και το συνηθέστερο.

Προσωπικά για μενα αυτοι που ήταν πάντα πιο επικινδυνοι δεν ήταν οι φανατικοι θρησκευομενοι, αλλά περισσοτερο όλοι οι υπολοιποι μη-θεϊστές, οι οποίοι πιστεύουν φανιατικά ότι π.χ. η μονογαμία είναι στη φύση του ανθρωπου, ενω η ομοφυλοφιλια όχι γιατι δεν οδηγει στην τεκνοποιηση, οποιος δεν εργαζεται και τρωει απο τα έτοιμα ειναι μιασμα, οποιος δεν παραταει την προωπικη του ζωη ωστε να ασχολειται 24/7 με το παιδι του απο τη στιγμη που θα τεκνοποιήσει ειναι ανευθυνος, και μπορω να μιλάω επί ώρες. 

Δυστυχως όλοι αυτοί οι κολλημένοι που δεν αντιλαμβανονται οτι οι θρησκειες εχουν επηρρεάσει τις σκεψεις τους και τις πραξεις τους πολλοι περισσοτερο απο καποιους ανοιχτομυαλους θρησκευομενους εκει έξω, εχουν ενα σεβαστο αριθμο που ειναι ικανος να επηρρεασει τις ζωές μας κατα καιρους. 

Αν έχετε όρεξη για αντιπαραθεση μαζί τους, χρησιμοποιείστε τη σκηνη απο House M.D. που η μανα παει το παιδι στο γιατρο για να το φοβερισει για τις βλαβερες συνεπειες  της ζαχαρης.

Εν συντομία γυριστε τον καθρεφτη πάνω τους.

Ασχετο, πάρτε και ενα φιλμακι για το bullying που βρηκα το οποίο μικραινει κάθε φορα που το μοιράζεσαι - ωραια πρωτοβουλια αν με ρωτάτε.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 07 Οκτώβριος 2014 - 11:59

stasou%2520mygdala.jpg

#79104 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 11:55

Ωω, ενδιαφέρουσα συζήτηση στη μαύρη τρύπα με αφορμή ποστ μου.. Λέτε να μπλεχτούν και άλλα άτομα και να γίνει χαμός;

Spoiler:

Αγαπητέ Kamui, παραδέχομαι ότι χθες νύσταζα πολύ και δεν μπόρεσα, φαίνεται, να καθορίσω καλύτερα το νόημα των γραφόμενων μου(άσε που, όπως αναφέρεις και εσύ, δεν σοβαρολογούσα). Στην πραγματικότητα, η αφορμή για το σχόλιο προς το συγκεκριμένο φόρουμ ξεκίνησε από κάποια σχόλια εδώ στην τρύπα, στα οποία ο χρήστης που το είχε ανακαλύψει και μερικά άλλα άτομα το σχολίαζαν με πάρα πολύ αρνητικό και κοροιδευτικό τρόπο. Η αρχική σκέψη μου ήταν πάρα πολύ κοντά σε αυτά που λες εσύ, δηλαδή: "καλά, και γιατί είναι τόσο κακό ένα χριστιανικό φόρουμ να αποδέχεται(έστω και πολύ μερικά) κάποια εξωχριστιανικά πράγματα; Στο κάτω-κάτω, μαγκιά τους!"  Όμως, από τη σκέψη στο πληκτρολόγιο μεσολάβησαν κλισέ και απεικονίσεις των αμερικάνικων (κυρίως) θρησκευτικών πραγμάτων και απόψεων, όπως τα βλέπουμε στα βιβλία και στις ταινίες(δηλαδή άτομα που όλα εκτός πίστεως τα βλέπουν διαβολικά, προσκολλώνται υπερβολικά στο γράμμα της θρησκείας και ... απορίπτουν τη θεωρία του Δαρβίνου). Πάντως, χαίρομαι πολύ για την συζήτησή μας γιατί αποδείχτηκε ζωντανά ότι τα κλισέ και τα στερεότυπα για τις διάφορες ομάδες είναι πάντα αρνητικά και κλείνουν τη σκέψη.

Πάνω στο θέμα θυμισέ μου(με π.μ.) να σου στείλω ή να ποστάρω εδώ στο φόρουμ(αν και δεν έχω ιδέα πού θα ταίριαζε) μια ανάρτηση σε αμερικάνικο χριστιανο-συντηριτικό  μπλογκ, καθώς είναι εντυπωσιακό πόσο στενόμυαλες και γελοίες μπορούν να είναι και οι 2 πλευρές!

Δεν καταλαβαίνω πώς προέκυψε η αφορμή ακριβώς στην τρύπα αλλά αν θες να ποστάρεις κάτι μπορείς να το κάνεις εδώ, γι' αυτό είναι οι τρύπες, να βρίσκουμε αφορμές για συζητήσεις και να λέμε ό,τι προλάβουμε μέχρι να τις κλειδώνουν όταν δεν αρέσουν στην παρέα των mods. :)

Ντάξει σίγουρα η στάση μου και οι απόψεις μου σε σχέση με τη θρησκεία είναι αρκετά διαφορετικές από του vectrapearl, αλλά είναι σημαντικό να αναφέρονται τέτοια παραδείγματα όταν συχνά ανακυκλώνονται εντελώς πεπαλαιωμένα στερεότυπα σχετικά με την κατασταση που επικρατεί στην ορθοδοξια του σήμερα.. Σέβομαι τον σκληροπυρινικό ασκητισμό και θεωρώ ότι μόνο εκεί αποκαθιστά το νόημά της η θρησκεία, αυτό που με εκνευρίζει όταν αυτός ο σκληρός πυρίνας συγκεντρώνεται σε κοινωνικούς κύκλους συντήρησης και τροφοδότησης συγκεκριμένων πολιτικών και ψυχολογικών σχημάτων που είτε δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκευτική πίστη ή βρίσκουν επιλεκτικά μόνο πάτημα στη θρησκευτική παράδοση, προσπαθώντας να ενισχύσουν μια κοινωνική παράδοση. Αυτό το έκτρωμα δεν έχει πάψει καθόλου να συμβαίνει στις μέρες μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, απλά τα πράγματα είναι εντελώς πολύπλευρα και χαοτικά στην εκκλησία, όπως είναι σχεδόν όλοι οι τομείς του σημερινού πολιτισμού. Σε ένα θεσμό που αποτελείται από ανθρώπους δεν μπορείς παρά να συναντήσεις ένα σωρό διαφορετικές προσωπικότητες που επηρεάζουν περισσότερο ή λιγότερο τη γενική εικόνα.

Πάρτε αν θέλετε μια ομιλία του πατέρα Κονάνου για τις ενοχές, που είχα πετύχει και είχα ακούσει αποσπασματικά. Όχι, δεν ταυτίζομαι με τον τρόπο σκέψης του, αλλά είναι συμπαθής και δείχνει μια αρκετά εναλλακτική εικόνα για τους εκπροσωπους της εκκλησίας γενικότερα.

Youtube Video

Εdit: @Lord Leon, δεν το είπα σαν προσωπική επίθεση, περισσότερο με διάθεση οικειότητας, αλλά ίσως...δεν εκφράστηκα σωστά!

Anyway συμφωνώ στα υπόλοιπα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 07 Οκτώβριος 2014 - 12:01

O6rrvsU.jpg

#79105 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 12:22

@kamui

τον σκλυροπυρινικο ασκιτισμο τον σεβομαι και εγω....

εγω μιλησα για σκλυροπυρινικους χριστιανους..απλους ανθρωπους..οχι ιερεις μοναχους καλογερους και τα σχετικα....

γενικοτερα το τελευταιο σου ποστ με καλυπτει εξολοκληρου...

μαλλον δεν ειναι και τοσο διαφορετικες οι αποψεις μας....

γενικοτερα πιστευω οτι απο την στιγμη που δεν βλαπτεις αλλα ουτε και ενοχλεις καποιον με τα πιστευω σου οποια και αν ειναι αυτα(χριστιανισμος ισλαμισμος ιουδαισμους αθεισμος και ολα τα αλλα) ολα καλα...αν ομως μπαινεις ακαλεστος στα χωραφια μου και μου κουνας το δαχτυλο επιδικτικα προσπαθοντας να μου αποδειξεις οτι π.χ. ενας ροζ ελεφαντας που πεταει υπαρχει και πρεπει να το πιστεψω τοτε εχουμε προβλημα....

@lord leon 

δεν περιμενα τιποτα περισσοτερο απο καποιον που φοραει το ανγκ στο αυτι του...αχαχαχαχχα(πλακιτσα....)

Από κει και πέρα το πόσο φανατικος θα είναι κανένας και σε τι βαθμο θα φιλτράρει τις πληροφοριες που παιρνει ειναι προσωπικο του καθενος. Οι ανθρωποι γενικοτερα δεν εχουν την ταση να σεβονται ευκολα τη διαφορετικοτητα και προτιμουν να συμβιβαζονται, προκειμενου να ανηκουν σε ομάδες και να επιτιθονται στον "διαφορετικο". So we smile, we deal with it, και προσπαθουμε να μην μπουμε στο τριπακι "ή βουλιάζουμε στις ενοχες, ή γινομαστε ίδιοι με αυτους και περναμε στην αντεπιθεση" - ή και τα δύο μαζι που είναι και το συνηθέστερο.
Προσωπικά για μενα αυτοι που ήταν πάντα πιο επικινδυνοι δεν ήταν οι φανατικοι θρησκευομενοι, αλλά περισσοτερο όλοι οι υπολοιποι μη-θεϊστές, οι οποίοι πιστεύουν φανιατικά ότι π.χ. η μονογαμία είναι στη φύση του ανθρωπου, ενω η ομοφυλοφιλια όχι γιατι δεν οδηγει στην τεκνοποιηση, οποιος δεν εργαζεται και τρωει απο τα έτοιμα ειναι μιασμα, οποιος δεν παραταει την προωπικη του ζωη ωστε να ασχολειται 24/7 με το παιδι του απο τη στιγμη που θα τεκνοποιήσει ειναι ανευθυνος, και μπορω να μιλάω επί ώρες. 

:riiight:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 07 Οκτώβριος 2014 - 12:23

#79106 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 12:26

Δεν καταλαβαίνω πώς προέκυψε η αφορμή ακριβώς στην τρύπα αλλά αν θες να ποστάρεις κάτι μπορείς να το κάνεις εδώ, γι' αυτό είναι οι τρύπες, να βρίσκουμε αφορμές για συζητήσεις και να λέμε ό,τι προλάβουμε μέχρι να τις κλειδώνουν όταν δεν αρέσουν στην παρέα των mods. :)

Μην πολυτεντώνεις το σκοινί γιατί θα σπάσει.

xbJ3b2w.jpeg

#79107 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 12:50

Tι υπέροχο πράγμα η διαλεκτική. Και κάπως έτσι, με ένα τελεσίγραφο, πείστηκαν όλοι οτι δεν υπαρχει περίπτωση να ισχύει αυτό που είπε ο καμούι. 

stasou%2520mygdala.jpg

#79108 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 13:20

Εσύ τωρα κατάλαβες ότι έδωσα κάποιο τελεσίγραφο πόσο μάλλον για τη συζήτηση που είχατε, ε? Βλέπω ακονισμένα τα έχετε όλοι τα μαχαίρια σας. Αν ο Kamui και ο κάθε Kamui θέλει να πιστεύει ότι κλείνουμε θέματα που δεν μας αρέσουν και όχι ας πούμε όταν τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά και αρχίζουν να εξαπολύονται προσβολές εκατέρωθεν τότε δικαίωμα του. Δικαίωμα μου όμως και μένα να του ζητάω να σταματήσει τις προσβολές απέναντι στην ομάδα. Αν εσύ από την άλλη βολεύεσαι να ερμηνεύεις τα πράγματα όπως γουστάρεις δικαίωμα σου και σένα και δικαίωμα μου και μένα να σου πω ότι κάνεις λάθος.

Σε περίπτωση που δεν έγινα αρκετά σαφής γιατί εδώ πέρα πρέπει να τα κάνουμε όλα ταληράκια μπορείτε να συνεχίσετε επάπειρον τη συζήτηση σας.

xbJ3b2w.jpeg

#79109 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 14:23

Άλλη μια επανάσταση καταπνίγηκε στο αίμα.

#LifeOfAMod

qzMHWHd.png

#79110 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2014 - 14:29

#shotsfired

Δημοσιευμένη  εικόνα