Πως ήταν, είχε κόσμο?
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Posted 15 June 2014 - 04:49
Posted 15 June 2014 - 09:43
Posted 15 June 2014 - 16:22
H αντίδραση της γατας μου στον κωλοκαιρο σημερα!
Edited by Toriko, 15 June 2014 - 16:23.
Posted 15 June 2014 - 18:26
Πως ήταν, είχε κόσμο?
Είχε μπόλικο κόσμο, μέχρι και τουρίστες συνάντησα στον όχλο! Όμορφα όλα, κρίμα που δεν κατάφερα να μείνω όσο ήθελα λόγω βεβαρημένου προγράμματος~
Posted 15 June 2014 - 18:40
H αντίδραση της γατας μου στον κωλοκαιρο σημερα!
Youtube Video
lol I think it belongs here:
http://www.reddit.com/r/mildlyStartledCats/
Posted 15 June 2014 - 19:56
Posted 15 June 2014 - 21:32
Και κάνεις δε σχολίασε ότι σε βιντεάκι που δεν ταΐζουν κανέναν σκύλο το δεύτερο τον λένε Taisto, με απογοητεύετε.
Edited by FrenzyApe, 15 June 2014 - 21:33.
Posted 16 June 2014 - 20:16
Θα θεωρηθώ φυτό, αλλά η Αντιγόνη είναι καταπληκτικό κείμενο. Ο Σοφοκλής χειρίζεται υπέροχα το λόγο και αν διαβάσεις το πρωτότυπο κείμενο, καταλαβαίνεις ότι έχει μέτρο και είναι όμορφο ακουστικά
Σε ορισμένα σημεία μπορείς να ταυτιστείς με τους χαρακτήρες και μπορείς εύκολα να καταλάβεις τη διαχρονικότητα της ιστορίας. Πραγματικά, λυπάμαι πάρα πολύ που δε δίδεται η πρέπουσα σημασία στο μάθημα από τους μαθητές, όπως λυπάμαι που το θέατρο πλέον έχει το χάλι του το μαύρο (μα να βάζεις το Ρουβά να παίζει στις Βάκχες;
). Άσε που αν μιλήσουμε για επαρχία, ανεβαίνουν πολύ σπάνια ποιοτικές παραστάσεις.
Σήμερα συζητούσα με κάποια παιδιά από το σχολείο για το πώς έχει απαξιωθεί η γνώση και η γνώμη του κάθε μαθητή. Βλέπω αρκετούς συμμαθητές μου που δεν έχουν διαμορφωμένη άποψη για ό,τι συμβαίνει γύρω τους και δε μου αρέσει. Δηλαδή η αναισθησία και η αμάθεια έχουν φτάσει στο ζενίθ τους
Να λες, π.χ., ότι χτες είδες ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ για την αποσύνθεση και ανακύκλωση των σκουπιδιών και να σε κοιτάνε λες και είσαι UFO
Ναι μεν μπορεί να μη σου χρειαστούν πρακτικά ποτέ οι γνώσεις που αποκτάς από τα ντοκιμαντερ ή άλλες εκπομπές τέτοιου είδους, αλλά τουλάχιστον βλέπεις τον κόσμο με μια πιο σφαιρική ματιά, διαμορφώνεις δική σου άποψη, ενημερώνεσαι για θέματα που ενδεχομένως σε ενδιαφέρουν, κλπ.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε ![]()
/εξετάσεις mode
Posted 16 June 2014 - 20:50
Θα θεωρηθώ φυτό, αλλά η Αντιγόνη είναι καταπληκτικό κείμενο. Ο Σοφοκλής χειρίζεται υπέροχα το λόγο και αν διαβάσεις το πρωτότυπο κείμενο, καταλαβαίνεις ότι έχει μέτρο και είναι όμορφο ακουστικά
Σε ορισμένα σημεία μπορείς να ταυτιστείς με τους χαρακτήρες και μπορείς εύκολα να καταλάβεις τη διαχρονικότητα της ιστορίας. Πραγματικά, λυπάμαι πάρα πολύ που δε δίδεται η πρέπουσα σημασία στο μάθημα από τους μαθητές, όπως λυπάμαι που το θέατρο πλέον έχει το χάλι του το μαύρο (μα να βάζεις το Ρουβά να παίζει στις Βάκχες;
). Άσε που αν μιλήσουμε για επαρχία, ανεβαίνουν πολύ σπάνια ποιοτικές παραστάσεις.
Σήμερα συζητούσα με κάποια παιδιά από το σχολείο για το πώς έχει απαξιωθεί η γνώση και η γνώμη του κάθε μαθητή. Βλέπω αρκετούς συμμαθητές μου που δεν έχουν διαμορφωμένη άποψη για ό,τι συμβαίνει γύρω τους και δε μου αρέσει. Δηλαδή η αναισθησία και η αμάθεια έχουν φτάσει στο ζενίθ τους
Να λες, π.χ., ότι χτες είδες ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ για την αποσύνθεση και ανακύκλωση των σκουπιδιών και να σε κοιτάνε λες και είσαι UFO
Ναι μεν μπορεί να μη σου χρειαστούν πρακτικά ποτέ οι γνώσεις που αποκτάς από τα ντοκιμαντερ ή άλλες εκπομπές τέτοιου είδους, αλλά τουλάχιστον βλέπεις τον κόσμο με μια πιο σφαιρική ματιά, διαμορφώνεις δική σου άποψη, ενημερώνεσαι για θέματα που ενδεχομένως σε ενδιαφέρουν, κλπ.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε
/εξετάσεις mode
Πραγματικά, πιστεύω πως ηθοποιοί και σκηνοθέτες του εξωτερικού χειρίζονται τα αρχαία κείμενα με μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι κάνουν οι δικοί μας που το μόνο που έχουν μάθει στον κόσμο είναι να βλέπουν Αριστοφάνη σε μορφή επιθεώρησης...
Related, αν ξέρει κανένας μια πιο ebook-friendly πηγή (αρχεία epub ας πούμε) για αρχαία κείμενα από το 24grammata.gr, ας μου πει pls.
Posted 17 June 2014 - 12:54
Είδα το σημερινό doodle για το mundial, δάκρυσα λίγο, αν και δεν ενδιαφέρομαι καθόλου με το event
Posted 17 June 2014 - 20:21
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε
/εξετάσεις mode
Μωρέ μια χαρά κείμενο είναι η Αντιγόνη, αν και η αρχαία τραγωδία γενικά είναι πολύ υπερεκτημημένο είδος δεδομένου του πόσα λίγα έργα έχουν σωθεί και ότι σημασία έχει πολύ περισσότερο η εκτέλεσή τους στο θέατρο παρά το κείμενο το ίδιο, αν θέλουμε να μιλάμε τουλάχιστον για θέατρο και όχι απλώς για λογοτεχνία. Και όκ το σχόλιο σου για το σύγχρονο θέατρο είναι μάλλον ανατριχιαστικό. Δε ξέρω αν ο Ρουβάς έπαιξε καλά στις Βάκχες ή οχι (από πότε είναι τόσο κακό και αδιανόητο οι ποπ τραγουδιστές να παίξουν τραγωδία πάντως; ), αλλά στην Αθήνα τουλάχιστον (γιατί οκ αν μιλάμε για επαρχία, είναι σαφώς λιγότερο πιθανό να βρεις οτιδήποτε ποιοτικό σε κάθε τομέα) ανεβαίνουν αμέτρητες ποιοτικές παραστάσεις (πιθανότατα πολύ καλύτερες από το mass-produced αρχαίο δράμα, από το οποίο μας σώζονται μόνο κάποια αριστουργήματα) είτε από συγχρονα κείμενα (Δημητριάδης<3333) είτε βασισμένα σε αρχαία/ρομαντικά κτλ και αποδωσμένα σε μοντέρνο ύφος. Έχω δει σε αρχαίο θέατρο Αγαμέμνωνα με splatter και αντικατάσταση σκήπτρων με πατερίτσες και ήταν εξαιρετικό. Έχω δει και παράσταση που να επαναλαμβάνει το ίδιο σύνολο σκηνών με βασανιστική λεπτομέρια γύρω στις 5 φορές. Λατρεία. Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει πια κουλτούρα δεν ξέρουν να βρίσκουν την κουλτούρα.:3
Και πάλι μιλάω έχοντας πάει σε αρκετά λίγες παραστάσεις, σχεδόν ποτέ δεν απογοητεύτηκα πάντως.
Τώρα τα υπόλοιπα που λες μοιάζουν λιγάκι αυτονότητα (αν και πράγματι εντυπωσιάζομαι κι εγώ με την τρομακτική αμάθεια συμφοιτητριών, κάποιες φορές όταν δε μιλάς με πολύ κόσμο χάνεις την επαφή σου με την πραγματικότητα και νομίζεις ότι εσύ είσαι ο αμαθής και απολίτιστος που χάνει το χρόνο του σε μικρές ασχολίες), αλλά μην επαναπαύεσαι σε τέτοιου είδους γνώσεις και τέτοιου είδους ενδιαφέρον για το μάθημα. Πολλές φορές η αναισθησία και η αδιαφορία για τη γνώση και τον πολιτισμό μπορεί να κρύβει μια βαθύτερη ανησυχία ή μια αίσθηση πνευματικού αδιεξόδου, από το οποίο το να βλέπεις ντοκιμαντέρ και να διαβάζεις κλασσικά έργα δε νομίζω ότι θα σε κάνει να γλιτώσεις τόσο εύκολα. Το εκπαιδευτικό σύστημα και τα προβλήματα της ίδιας της επιστήμης και της παράδοσης δεν είναι αμέτοχα σε αυτή την κατάσταση, άσχετα αν οι αδιάφοροι μαθητές δεν έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν σοβαρά περί αυτού πριν απορρίψουν το νόημα όσων αναγκάζονται να μάθουν.
Edited by Kamui, 17 June 2014 - 20:23.
Posted 17 June 2014 - 23:08
Guys please, κοπέλες από τη τάξη μου δε ξέρουν ποιος είναι ο Γκάντι
Posted 17 June 2014 - 23:19
Εμένα μια φίλη μου κιόλας πρόσφατα έμαθε ότι η Αγγλία είναι νησί (λάθος το γράφω βέβαια έτσι κι αλλιως, αλλα καταλαβαίνετε), α και ότι ο Ιησούς ήταν ή τουλάχιστον υποτίθεται ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Βέβαια οκ ίσως μιλάμε για ειδική περίπτωση αλλά με κάτι τέτοια μόνο εγώ εκπλήσσομαι συνήθως ανάμεσα σε παρέες, δεν μιλάω και με πάρα πολλές οπότε φοβάμαι ότι θα άκουγα ίσως και πιο τρομακτικά πράγματα.
Posted 17 June 2014 - 23:45
Σε εξεταστική μία συμφοιτήτριά μου έμαθε ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται στην Αφρική. Μάθημα Γεωπολιτική για όσους έχετε περιέργεια. ![]()
Posted 18 June 2014 - 01:11