Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#72946 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 19 June 2013 - 09:10

Με έπιασε κατάθλιψη με την ιστορία για τον Turing. Δεν τα ήξερα όλα αυτά :(

meidei να δώσεις πανελλήνιες (εννοώ τις αντίστοιχες εξετάσεις εκεί) για να έρθεις σε κάποια σχολή εδώ το σκέφτεσαι? Και αντίθετα με την δημοφιλή άποψη υπάρχουν αρκετές καλές σχολές εδώ. Βασικά ακόμα και στην Κύπρο υπάρχουν αρκετές καλές δημόσιες σχολές. Ή στο πεδίο που σε ενδιαφέρει δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο? Πάντως αν θες πληροφορίες για τα εδώ πανεπιστήμια, για φοιτητικές εστίες, ενοίκια κτλ στείλε μου ένα pm. Don't give up! ~easier said than done I know~ :P

xbJ3b2w.jpeg

#72947 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 posts

Posted 19 June 2013 - 09:28

mono, πού να διαβάσεις και για τον Τέσλα! :unlucky:
Εκεί να δεις κατάθλιψη, και για το τι τράβηξε ο ίδιος, και για το πού θα ήμασταν σήμερα τεχνολογικά, και για το γεγονός πως ακόμα και σήμερα τα σχολεία διδάσκουν τα παιδάκια για το πώς το κλεφτρόνι ο Έντισον "εφήυρε" τη λάμπα. :deadga6:

Και μιας που το ανέφερα...

Youtube Video

Edited by Kain, 19 June 2013 - 09:34.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#72948 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2013 - 10:29

meidei να δώσεις πανελλήνιες (εννοώ τις αντίστοιχες εξετάσεις εκεί) για να έρθεις σε κάποια σχολή εδώ το σκέφτεσαι?

Μετά από τρία χρόνια; Ισχύει ότι ισχύει και για το TCF. Ούτε λεφτά υπάρχουν (υπόλοιπο αποταμιεύσεων: 500EUR και πρέπει να ζω με αυτά) , ούτε επαφή είχα είτε με την γλώσσα είτε με το γνωστικό αντικείμενο τόσο καιρό (6~7 μήνες που προσπαθώ να επαναπροσαρμοστώ μετά τον στρατό, εντάξει, αλλά είμαι τόσο χάλια για ένα σορό λόγους οπότε δεν βγαίνει δουλειά).
Εντάξει. Φτάνει. Από το 2009 το βλέπω δεν μου βγαίνει. Αν είχα μεγαλύτερο κεφάλαιο θα κινούσα για κανένα Βέλγιο να βρω καμιά δουλειά, γιατί εδώ πέρα δεν υπάρχει τίποτα, αλλά αφού ούτε αυτό γίνεται, και το ταβάνι ενδιαφέρον έχει.

Ή στο πεδίο που σε ενδιαφέρει δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο?

Δεν υπάρχει, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο σαν πτυχίο. Στην Ελλάδα υπάρχει η γενική γλωσσολογία σαν κατεύθυνση από το 2ο ή το 3ο έτος, στην Κύπρο μας έταξαν ότι θα ξεκινήσει και έδωσα για αυτό, πήρα και θέση... και μετά μας είπαν άκυρη η κατεύθυνση, οι γλωσσολόγοι είναι ύποπτοι τύποι που θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε Τούρκοι (αυτά λέει και στο ραδιόφωνο ο τύπος). Οπότε, Γαλλία. Στα 3 χρόνια πτυχίο καθαρά γλωσσολογία, μετά μάστερ στην εφαρμοσμένη που με ενδιαφέρει, πέντε χρόνια τελείωσες και δεν έκανες ούτε ένα χρόνο φιλολογία (που με την γλωσσολογία καμιά σχέση και μην ακούτε κουβέντες). Αμ δε, πέρασαν τα 3, χάθηκε αυτόματα και άλλο ένα, και βλέπω αυτές τις μέρες άτομα της δικής μου ηλικίας να ανακοινώνουν σε πόσες μέρες κάνουν defense το thesis τους και ποιο μάστερ διάλεξαν. Ο αδερφός μου 2 χρόνια μικρότερος και θα καταφέρει να τελειώσει πριν ξεκινήσω εγώ. Και ναι, με πειράζει που θα μείνω κολλημένος για άλλες 2 χρονιές σε αυτή την κωλοχώρα. Άντεξα 20 χρόνια, έκανε και 14 μήνες "υπηρεσία" που με έστειλε 2 βδομάδες στην εντατική και δεν μου χάρησαν ούτε 5 μέρες για να πάω στην εγγραφή του πανεπιστημίου, έκανα 3 φορές την ίδια χαρτούρα τρέχοντας από υπουργείο σε υπουργείο... ας πούμε ναι, πιστεύω ότι δικαιούμαι επιτέλους να GTFO και να πάω σε μια χώρα που να μην με φοβίζουν οι δρόμοι της. Και να πέσετε οι φιλελεύθεροι να μου πείτε για το entitlement culture.

Εντάξει τώρα που τα γράφω νευριάζω. Πάλι καλά βέβαια, γιατί τους τελευταίους μήνες υπάρχω μόνο χάρη στο conflict.

Edited by meidei, 19 June 2013 - 10:38.

#72949 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 posts

Posted 19 June 2013 - 11:11

Και ναι, με πειράζει που θα μείνω κολλημένος για άλλες 2 χρονιές σε αυτή την κωλοχώρα. Άντεξα 20 χρόνια, έκανε και 14 μήνες "υπηρεσία" που με έστειλε 2 βδομάδες στην εντατική και δεν μου χάρησαν ούτε 5 μέρες για να πάω στην εγγραφή του πανεπιστημίου, έκανα 3 φορές την ίδια χαρτούρα τρέχοντας από υπουργείο σε υπουργείο... ας πούμε ναι, πιστεύω ότι δικαιούμαι επιτέλους να GTFO και να πάω σε μια χώρα που να μην με φοβίζουν οι δρόμοι της. Και να πέσετε οι φιλελεύθεροι να μου πείτε για το entitlement culture.

I'm right there with you, bro! :wth2: Δε βλέπω την ώρα να καταφέρω να φύγω κι εγώ από 'δω πέρα!

Όσο για το στρατό, άσ' τα βράσ' τα! Με ανίατο πρόβλημα στα γόνατα να πρέπει κάθε χρόνο να τρέχω στους γιατρούς με ακτινογραφίες και μαγνητικές και να τους εξηγώ γιατί χρίζω απαλλαγής.
Έχω πάρει ήδη 4 αναβολές, παρ' όλο που υποτίθεται πως στις 3 παίρνεις απαλλαγή, και τώρα πρέπει να τα ξανακάνω πάλι όλα γιατί όπου να 'ναι τελειώνει η τελευταία αναβολή! :bahhh:
Το τραγικό είναι πως κάθε γιατρός γράφει πως όντως χρίζω απαλλαγής, και απαλλαγή ακόμα δεν έχω δει ούτε ζωγραφιστή!

Edited by Kain, 19 June 2013 - 11:14.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#72950 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 19 June 2013 - 14:57

Πάρ' το και αλλιώς. Τον Τούρινγκ τον έδιωξαν από τα πρότζεκτ που δούλευε όταν έμαθαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος, τον καταδίκασαν σε χημικό ευνουχισμό που ήταν η ποινή για την ομοφυλοφιλία τότε, του δημιουργήθηκε σοβαρή κατάθλιψη και δύο χρόνια μετά αυτοκτόνησε. Από αυτή την οπτική, προφανώς και έχει ενδιαφέρον.

Όπως για παράδειγμα όταν θες να μιλήσεις για τον πόλεμο που δεχόταν πχ ο Καβάφης ή ο Χατζηδάκις, από τους συναδέλφους τους στην εκάστοτε εποχή, είναι λίγο εθελοτυφλία να αγνοήσεις ότι πόλεμο δέχτηκαν και επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

Και πριν μου πεις, ξέρω τι εννοείς. Αν μου χάριζαν και ένα ευρώ κάθε φορά που άκουγα δηλώσεις στις γενικές γραμμές του "γκέι, αλλά καλός άνθρωπος" ή "για ξένος, δεν προκαλεί φασαρίες" κλπ, μπορεί και να μην με ένοιαζε για το TCF που έγραφα πιο πάνω σήμερα.

Αλλά αν θες να καταλάβεις την ζωή ενός ατόμου (ή ενός φανταστικού χαρακτήρα όταν κάνεις λογοτεχνική ανάλυση), ε, προφανώς και δεν αγνοείς ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει αφάνταστα το πώς βιώνει την ζωή του από 1ο και 3ο πρόσωπο.
----------

Και άλλη οπτική. Ναι, σε επηρεάζει. Και όχι μόνο τον Τούρινγκ στην δεκαετία του 50. Εδώ, στο έτος 2013 και σε χώρα τις ΗΠΑ, στις μισές πολιτείες μπορούν να σε απολύσουν αν είσαι ομοφυλόφιλος χωρίς να θεωρηθεί unfair dismissal. Heck, και γυναίκα που έμεινες έγκυος εκτός γάμου να είσαι, ο καθολικός εργοδότης σου λόγω κάποιου τραγικού exception στο εργατικό δίκαιο δικαιούται να σε απολύσει με βάση την θρησκευτική του συνείδηση, και τρέχα στα δικαστήρια να βρεις το δίκιο σου.

Για να μην πιάσουμε την Ευρώπη, και κυρίως την ανατολική και την νότια. Η την Ρωσσία, που αυτόν το μήνα είχε 2 δολοφονίες ομοφυλοφίλων, και καπάκι πέρασε και στην κάτω βουλή με 500-τόσους ψήφους υπερ και 0 κατά, νόμος που ποινικοποιεί την οποιαδήποτε θετική αναφορά στην ομοφυλοφιλία (έι κέι έι "γκέι προπαγάνδα"). Σήμερα στην Ρωσία ο Τούρινγκ θα βρισκόταν σε κανένα χαντάκι ξεκοιλιασμένος, αφού έμενε άνεργος πρώτα. Θα γλύτωνε τον ευνουχισμό μόνο.

Οπότε ναι, ούτε να προσποιούμαστε ότι είμαστε μια ιδανική κοινωνία που όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες και κρίνονται αποκλειστικά από τις γνώσεις, το ταλέντο και της εργατικότητα τους και ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλούμε για διακρίσεις. Γιατί αυτό δεν ισχύει ούτε στην Σουηδία που έχει και δυο τόνους νομοθετικές ρυθμίσεις για την ισότητα.

Προφανώς και δεν εννοούσα ότι δεν περιορίζονται από την κοινωνική πλευρά τους,. Απλά όχι από την προσωπική. Νομίζω ότι η κοινωνική διάκριση έχει φτάσει σε σημείο που να εννοείται πως υπάρχει και δεν χρειάζεται να αναφερθεί.

Όσο για τα παραδείγματα περί της κοινωνικής διάκρισης στην Αμερική νομίζω ότι επίσης είναι προφανές πως πάντα θα βρίσκουν κάποια δικαιολογία για να ξεχωρίζουν τους συνανθρώπους τους.

Είναι μια τραγική ειρωνεία όμως σχετικά και με το σχόλιο πιο πριν που αναφέρει κάποια πράγματα που ίσχυαν παλιά και αντιστράφηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Επιμένω όμως πως η θρησκεία αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

#72951 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 19 June 2013 - 19:03

Προφανώς και δεν εννοούσα ότι δεν περιορίζονται από την κοινωνική πλευρά τους,. Απλά όχι από την προσωπική. Νομίζω ότι η κοινωνική διάκριση έχει φτάσει σε σημείο που να εννοείται πως υπάρχει και δεν χρειάζεται να αναφερθεί.

Όσο για τα παραδείγματα περί της κοινωνικής διάκρισης στην Αμερική νομίζω ότι επίσης είναι προφανές πως πάντα θα βρίσκουν κάποια δικαιολογία για να ξεχωρίζουν τους συνανθρώπους τους.

Είναι μια τραγική ειρωνεία όμως σχετικά και με το σχόλιο πιο πριν που αναφέρει κάποια πράγματα που ίσχυαν παλιά και αντιστράφηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Επιμένω όμως πως η θρησκεία αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Καλύτερα να πεις ο "Θρησκευτική ημιμάθεια".

Όσο για το America εκεί τα εργασιακά είναι λίγ sk@t@ λόγο ότι αν δεν έχεις δουλειά και ασφάλεια πεθαίνεις στην ψάθα. Τουλάχιστον στην ελλάδα υπάρχει ένα υποτυπόδες ασφαλιστικόι σύστημα και δεν χρειάζεσαι (προς το παρόν) να πληρώνεις ασφάλειες.

#72952 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 19 June 2013 - 20:43

Όσο για το America εκεί τα εργασιακά είναι λίγ sk@t@ λόγο ότι αν δεν έχεις δουλειά και ασφάλεια πεθαίνεις στην ψάθα. Τουλάχιστον στην ελλάδα υπάρχει ένα υποτυπόδες ασφαλιστικόι σύστημα και δεν χρειάζεσαι (προς το παρόν) να πληρώνεις ασφάλειες.

Shhhhhh πιο σιγά, μην τους δώσεις καμιά ιδέα..

#72953 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 19 June 2013 - 20:57

Gimme a link. A link to the past.
Posted Image

Edited by Vetus, 19 June 2013 - 21:19.

#72954 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2013 - 21:03

My people!

#72955 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,137 posts

Posted 19 June 2013 - 21:03

Classic Aggelos.

LfNX0dh.png

#72956 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 19 June 2013 - 21:05

μαρεσει που καληφθηκαν ολα τα ονοματα εκτος απο το τελευταιο

#72957 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 19 June 2013 - 21:21

μαρεσει που καληφθηκαν ολα τα ονοματα εκτος απο το τελευταιο

Fixed.
Posted Image
Ευχαριστώ για την παρατήρηση, δεν το 'χα προσέξει ο βλάκας. Ο τυπάς με το κιτρινόφατσο avatar είμαι εγώ. Ωραία συζύτηση κι αυτή με τον Άγγελο, είχε ωραία έμπνευση εκείνη την στιγμή.

#72958 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 19 June 2013 - 21:27

Το κακό εδώ όμως είναι ότι αν θες να ασφαλιστείς σε ιδιωτική εταιρεία πρέπει να πληρώνεις με το ζόρι και το ΙΚΑ/ΤΕΒΕ.
Posted Image
Posted Image

#72959 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 19 June 2013 - 21:38

Το σύστημα ασφάλισης στην Γαλλία καταφέρνει να ασφαλίζει το 99% των κατοίκων με κόστος το μισό ποσοστό του GDP, σε σχέση με USA, που η κάλυψη είναι πολύ πιο χαμηλή (δεν έχω ποσοστό, αλλά εκεί υπάρχουν πολιτείες όπως το Τενεσί, που την ασφάλεια την κληρώνουν σε 200 τυχερούς τον χρόνο).

#72960 JalexWave

JalexWave

Starting...

• Members
  • 31 posts
  • LocationAthens

Posted 19 June 2013 - 22:19

:D :D Και δεν περιγράφω άλλο!!

Και να σας πω και το όμορφο περί ομοφυλοφιλίας, δεν πήρα δουλειά σε γνωστό μαγαζί , επειδή και δεν μπορώ να το γράψω λιγότερο προσβλητικά
Spoiler: