Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 14:25
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 15:33
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MpJGkG1g-Lk[/youtube]
Aπλά τα πράγματα.
Κάτι τέτοιοι εμετοί είναι που δίνουν λανθασμένη εντύπωση για τον απόλυτο σεξισμό στα video games σήμερα και όσος υπάρχει τον διατηρούν και τον βγάζουν προς τα έξω με το χειρότερο τρόπο.
Μιας και είχε ξεκινήσει το θέμα με τα βίντεο της feminist frequency, θεωρώ ότι κι εκείνη έλεγε κάποιες υπερβολές και δε στηριζόταν σε απολύτως επαρκή δεδομένα, αλλά διαφωνούσα πολύ περισσότερο με όσους προσπαθούν να διαφωνήσουν μ' αυτήν, με τη λανθασμένη εως ανύπαρκτη επιχειρηματολογία τους να κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη και να δημιουργεί ακραίες εντυπώσεις.
Δηλαδή, ας "εξετάσουμε" το "επιχείρημα" του τύπου από το βίντεο.
Τα video games είναι σαν τα γυναικεία περιοδικά. (πολύ έξυπνη σύνδεση της τέχνης με το εμπόριο σεξιστικών προτύπων "lifestyle" και την προώθηση του καταναλωτισμού, συγχαρητήρια)
Εμάς μας αρέσει να αυνανιζόμαστε και να νιώθουμε ότι μεγαλώνει το πέος μας φτιάχνοντας παιχνίδια, εσάς φτιάχνοντας γυναικεία περιοδικά.
Συμπέρασμα:Φτιάχτε κι εσείς παιχνίδια για να αυνανίζεστε και μέσα απο εκεί και να είμαστε όλοι ευχαρηστημένοι.
Το αποτέλεσμα; Εκεί που υπάρχουν αρκετά μέτρια και σεξιστικά από την αντρική κυρίως πλευρά παιχνίδια, να υπάρχουν και άλλα τόσα από τη γυναικεία πλευρά. Δεν παύουν όμως να είναι μέτρια, εκεί είναι το πρόβλημα.
By the way, δεν λαμβάνει υπόψη τα αντρικά περιοδικά, που έχουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τα γυναικεία. Να βγάζουν καταναλωτικά πρότυπα.
Συχνά μπορεί να βρεις διάφορα σεξιστικά στερεότυπα και ανισότητα στην "εκπροσώπηση" των δύο φύλων και σε πολύ καλά παιχνίδια, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή το επιβάλλει το setting τους, είτε η πλοκή, είτε απλώς η αισθητική και οπτική του καλλιτέχνη. Τα video games δεν πρέπει να είναι φερέφωνα ούτε της πατριαρχίας ούτε του φεμινισμού. Τα video games είναι τέχνη, και στην τέχνη δεν έχει τόση σημασία τι ακριβώς παρουσιάζεις, αλλά πώς το παρουσιάζεις. Όταν τα πάντα σε ένα παιχνίδι βασίζονται στο πώς θα βγάλει λεφτά από ένα συγκεκριμένο κοινό που δεν μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες του και θέλει να βλέπει μόνο αυτό που εκφράζει τις ορμόνες του, είναι νομίζω αναπόφευκτο ότι το παιχνίδι είτε θα βγει μέτριο, είτε ότι θα έχει κάποια προβλήματα.
Όντως η αναπαραγωγή διάφορων στερεοτύπων επικρατούσε και σε ένα βαθμό επικρατεί από τα πρώτα χρόνια εώς σήμερα, κυρίως λόγω του φύλου των περισσοτέρων δημιουργών και του κοινού, καθώς και παρατηρείται σε πολλά ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα παιχνίδια που ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα είναι "εξαιρέσεις".
Πρόκειται για έναν νέο κανόνα που αναπτύσσεται στα τελευταία χρόνια και φέρνει μια σταδιακή στροφή στα video games, την οποία αν στηρίξει το γυναικείο κοινό και δεν αντιμετωπίζει τα video games με προκατάληψη για τους παραπάνω λόγους, θα αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση και θα προωθήσει την απαλλαγή της τέχνης από στερεότυπα και tropes που μέχρι στιγμής ανεβάζουν την εμπορικότητά τους.
Εν τω μεταξύ άλλο γελοίο στοιχείο του παραπάνω βίντεο είναι ότι φέρνει ως παράδειγμα παιχνιδιού με ισότητα αντρικών και γυναικείων χαρακτήρων το uncharted 2, που είναι ένα από τα πιο σεξιστικά και σεναριακά μέτρια παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Και οι δύο γυναικείοι χαρακτήρες δεν λαμβάνουν καμία σκηνή χωρίς τον πρωταγωνιστή ούτε έχουν κάποιο character development που να μην τον αφορά, ζηλεύονται φυσικά μεταξύ τους για εκείνον, και πιο πολύ αποτελούν ένα βάρος για τον πρωταγωνιστή στην περιπέτειά του, καθώς και ευκαιρίες να αποδείξει πόσο άντρας είναι σώζοντάς τις, παρά ουσιαστική βοήθεια.
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 18:30
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 19:57
Kamui μια μίκρη σημίωση απλά, το σενάριο για το UC2 το έχει γράψει γυναίκα, πληροφοριακά πάντα.Κάτι τέτοιοι εμετοί είναι που δίνουν λανθασμένη εντύπωση για τον απόλυτο σεξισμό στα video games σήμερα και όσος υπάρχει τον διατηρούν και τον βγάζουν προς τα έξω με το χειρότερο τρόπο.
Μιας και είχε ξεκινήσει το θέμα με τα βίντεο της feminist frequency, θεωρώ ότι κι εκείνη έλεγε κάποιες υπερβολές και δε στηριζόταν σε απολύτως επαρκή δεδομένα, αλλά διαφωνούσα πολύ περισσότερο με όσους προσπαθούν να διαφωνήσουν μ' αυτήν, με τη λανθασμένη εως ανύπαρκτη επιχειρηματολογία τους να κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη και να δημιουργεί ακραίες εντυπώσεις.
Δηλαδή, ας "εξετάσουμε" το "επιχείρημα" του τύπου από το βίντεο.
Τα video games είναι σαν τα γυναικεία περιοδικά. (πολύ έξυπνη σύνδεση της τέχνης με το εμπόριο σεξιστικών προτύπων "lifestyle" και την προώθηση του καταναλωτισμού, συγχαρητήρια)
Εμάς μας αρέσει να αυνανιζόμαστε και να νιώθουμε ότι μεγαλώνει το πέος μας φτιάχνοντας παιχνίδια, εσάς φτιάχνοντας γυναικεία περιοδικά.
Συμπέρασμα:Φτιάχτε κι εσείς παιχνίδια για να αυνανίζεστε και μέσα απο εκεί και να είμαστε όλοι ευχαρηστημένοι.
Το αποτέλεσμα; Εκεί που υπάρχουν αρκετά μέτρια και σεξιστικά από την αντρική κυρίως πλευρά παιχνίδια, να υπάρχουν και άλλα τόσα από τη γυναικεία πλευρά. Δεν παύουν όμως να είναι μέτρια, εκεί είναι το πρόβλημα.
By the way, δεν λαμβάνει υπόψη τα αντρικά περιοδικά, που έχουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τα γυναικεία. Να βγάζουν καταναλωτικά πρότυπα.
Συχνά μπορεί να βρεις διάφορα σεξιστικά στερεότυπα και ανισότητα στην "εκπροσώπηση" των δύο φύλων και σε πολύ καλά παιχνίδια, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή το επιβάλλει το setting τους, είτε η πλοκή, είτε απλώς η αισθητική και οπτική του καλλιτέχνη. Τα video games δεν πρέπει να είναι φερέφωνα ούτε της πατριαρχίας ούτε του φεμινισμού. Τα video games είναι τέχνη, και στην τέχνη δεν έχει τόση σημασία τι ακριβώς παρουσιάζεις, αλλά πώς το παρουσιάζεις. Όταν τα πάντα σε ένα παιχνίδι βασίζονται στο πώς θα βγάλει λεφτά από ένα συγκεκριμένο κοινό που δεν μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες του και θέλει να βλέπει μόνο αυτό που εκφράζει τις ορμόνες του, είναι νομίζω αναπόφευκτο ότι το παιχνίδι είτε θα βγει μέτριο, είτε ότι θα έχει κάποια προβλήματα.
Όντως η αναπαραγωγή διάφορων στερεοτύπων επικρατούσε και σε ένα βαθμό επικρατεί από τα πρώτα χρόνια εώς σήμερα, κυρίως λόγω του φύλου των περισσοτέρων δημιουργών και του κοινού, καθώς και παρατηρείται σε πολλά ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα παιχνίδια που ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα είναι "εξαιρέσεις".
Πρόκειται για έναν νέο κανόνα που αναπτύσσεται στα τελευταία χρόνια και φέρνει μια σταδιακή στροφή στα video games, την οποία αν στηρίξει το γυναικείο κοινό και δεν αντιμετωπίζει τα video games με προκατάληψη για τους παραπάνω λόγους, θα αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση και θα προωθήσει την απαλλαγή της τέχνης από στερεότυπα και tropes που μέχρι στιγμής ανεβάζουν την εμπορικότητά τους.
Εν τω μεταξύ άλλο γελοίο στοιχείο του παραπάνω βίντεο είναι ότι φέρνει ως παράδειγμα παιχνιδιού με ισότητα αντρικών και γυναικείων χαρακτήρων το uncharted 2, που είναι ένα από τα πιο σεξιστικά και σεναριακά μέτρια παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Και οι δύο γυναικείοι χαρακτήρες δεν λαμβάνουν καμία σκηνή χωρίς τον πρωταγωνιστή ούτε έχουν κάποιο character development που να μην τον αφορά, ζηλεύονται φυσικά μεταξύ τους για εκείνον, και πιο πολύ αποτελούν ένα βάρος για τον πρωταγωνιστή στην περιπέτειά του, καθώς και ευκαιρίες να αποδείξει πόσο άντρας είναι σώζοντάς τις, παρά ουσιαστική βοήθεια.
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 20:05
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 20:15
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 20:36
Πάντως για το UC θεωρώ ότι το 1 γέρνει προς τα εκεί κι όχι το 2.
Στο 2 η Elena μου είχε φανεί πιο δυναμική , σαν χαρακτήρας και σίγουρα πιο ανεξάρτητη.
Η Chloe οκ ναι είναι όντως μέτρια ως χαρακτήρας πάντως, αλλά και πάλι καμιά σχέση σαν το UC1
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 22:06
Εγώ το ανέφερα γιατί ο Kamui αναρωτήθηκε γιστί χρησιμοποιεί αυτό το παιδί στο video.
Πάντως για το UC θεωρώ ότι το 1 γέρνει προς τα εκεί κι όχι το 2.
Στο 2 η Elena μου είχε φανεί πιο δυναμική , σαν χαρακτήρας και σίγουρα πιο ανεξάρτητη.
Η Chloe οκ ναι είναι όντως μέτρια ως χαρακτήρας πάντως, αλλά και πάλι καμιά σχέση σαν το UC1
Το αστείο είναι ότι έχω παίξει μόνο το 2.
Ακρίβως αυτό το πρότυπο της "δυναμικής" είναι το πρόβλημα.
Δεν παύουν και οι δύο να βρίσκονται σε πλήρη εξάρτηση από αυτόν και να είναι ψυχολογικά πολύ πιο αδύναμες.
Αυτό είναι που κάνει τη μία να προσκολλάται πάνω του και την άλλη να τραβάει το δικό της δρόμο επειδή προς μεγάλη της πικρία δεν μπορεί να τον έχει. Εν τέλει και οι δύο είναι αδύναμες και αναδεικνύουν τον Nathan ως πρότυπο του ψυχικά ισορροπημένου και σωστού αλλά ελαφρώς αφελούς άντρα και των άλλων ως αδύναμες αλλά πιο πονηρές γυναίκες που θα έκαναν τα πάντα για να τον αποκτήσουν/κρατήσουν.
Όσον αφορά στην πρώτη σου απάντηση τα παιδιά από πάνω απάντησαν απόλυτα επαρκώς.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 14 Ιούνιος 2013 - 22:06
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 22:43
Δεν το θυμάμαι αυτό στο 2 να γίνεται.Αυτό που περιγράφεις γινόταν στο 1.Μήπως τα έχεις μπερδέψει ρε συΤο αστείο είναι ότι έχω παίξει μόνο το 2.
Ακρίβως αυτό το πρότυπο της "δυναμικής" είναι το πρόβλημα.
Δεν παύουν και οι δύο να βρίσκονται σε πλήρη εξάρτηση από αυτόν και να είναι ψυχολογικά πολύ πιο αδύναμες.
Αυτό είναι που κάνει τη μία να προσκολλάται πάνω του και την άλλη να τραβάει το δικό της δρόμο επειδή προς μεγάλη της πικρία δεν μπορεί να τον έχει. Εν τέλει και οι δύο είναι αδύναμες και αναδεικνύουν τον Nathan ως πρότυπο του ψυχικά ισορροπημένου και σωστού αλλά ελαφρώς αφελούς άντρα και των άλλων ως αδύναμες αλλά πιο πονηρές γυναίκες που θα έκαναν τα πάντα για να τον αποκτήσουν/κρατήσουν.
Όσον αφορά στην πρώτη σου απάντηση τα παιδιά από πάνω απάντησαν απόλυτα επαρκώς.
Στο 2 έτσι κι αλλιώς δεν την έδειχνε και πολύ την Ελένα. Στα μισά του game εμφανίζεται και μετά από λίγο πάει Bhutan ο Drake οπότε πάλι χάνεται και δεν την δείχνει.
Γενικά στα λίγα σημεία που την δείχνει μου είχε φανεί πολύ πιο βελτιωμένη σαν χαρακτήρας σε σχέση με το UC1.
Επίσης αυτό που περιέγραψες είναι η Chloe όχι η Elena, για Chloe θα συμφωνήσω ήθελα να το πω κι εγώ έτσι είναι όντως αλλά όχι για την Elena διαφωνώ, μου άρεσε η αλλαγή χαρακτήρα. Στο UC1 θύμισε αυτές τις σπαστικές γυναίκες που γκρινιάζουν είναι συνέχεια αβοήθητες σε ταινίες όπως π.χ. στο Indiana Jones 2.Η Ελένα του UC2 δείχνει να έχει μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της πιο πολυ. Παρά το ότι είναι δημοσιογράφος έμαθε να χρησιμοποιεί όπλο και δεν φοβάται να ταξιδέψει σε επικίνδυνα μέρη όπως γινόταν πριν.
Πιστεύω αν παίξεις το πρώτο θα δεις την διαφορά.
Βέβαια οκ, τα αναφέρω αυτά γιατί μου αρέσει ως χαρακτήρας η Ελένα, θεωρώ ότι προσωπικά πάντα ότι είναι από τους καλούς δευτευρεύοντες γυναικείους χαρακτήρες σε video game, από το UC2 και μετά
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 22:59
Δεν το θυμάμαι αυτό στο 2 να γίνεται.Αυτό που περιγράφεις γινόταν στο 1.Μήπως τα έχεις μπερδέψει ρε συ
?
Στο 2 έτσι κι αλλιώς δεν την έδειχνε και πολύ την Ελένα. Στα μισά του game εμφανίζεται και μετά από λίγο πάει Bhutan ο Drake οπότε πάλι χάνεται και δεν την δείχνει.
Γενικά στα λίγα σημεία που την δείχνει μου είχε φανεί πολύ πιο βελτιωμένη σαν χαρακτήρας σε σχέση με το UC1.
Επίσης αυτό που περιέγραψες είναι η Chloe όχι η Elena, για Chloe θα συμφωνήσω ήθελα να το πω κι εγώ έτσι είναι όντως αλλά όχι για την Elena διαφωνώ, μου άρεσε η αλλαγή χαρακτήρα. Στο UC1 θύμισε αυτές τις σπαστικές γυναίκες που γκρινιάζουν είναι συνέχεια αβοήθητες σε ταινίες όπως π.χ. στο Indiana Jones 2.Η Ελένα του UC2 δείχνει να έχει μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της πιο πολυ. Παρά το ότι είναι δημοσιογράφος έμαθε να χρησιμοποιεί όπλο και δεν φοβάται να ταξιδέψει σε επικίνδυνα μέρη όπως γινόταν πριν.
Πιστεύω αν παίξεις το πρώτο θα δεις την διαφορά.
Βέβαια οκ, τα αναφέρω αυτά γιατί μου αρέσει ως χαρακτήρας η Ελένα, θεωρώ ότι προσωπικά πάντα ότι είναι από τους καλούς δευτευρεύοντες γυναικείους χαρακτήρες σε video game, από το UC2 και μετά.
Σου είπα ότι έχω παίξει μόνο το 2. Αλλιώς δεν θα γνώριζα καν την Chloe.
Δε θυμάμαι ακριβώς σε πόσες στιγμές του παιχνιδιού εμφανίζεται, πάντως βρίσκεται στις πιο έντονες σκηνές και σίγουρα τουλάχιστον στο 1/4 του παιχνιδιού. Αλλιώς δε θα τη θυμόμουν καν.
Περιέγραψα και τις δυο, απλώς δεν είπα ονόματα για να αποφύγω τα spoilers. Αν γνωρίζεις το plot του game θα καταλάβεις σε ποια αναφέρομαι και που.
Δεν κάνω σύγκριση ανάμεσα σε UC1 και UC2. Το ότι το πρώτο είναι πολύ πιο σεξιστικό και μέτριο από το δεύτερο δε σημαίνει ότι το 2 δεν είναι σεξιστικό. Η Elena δεν παύει να αποτελεί περισσότερο βάρος απ' ότι βοήθεια στον πρωταγωνιστή.
Το ότι είναι δημοσιογράφος και μπορεί να κάνει όσα κάνει δε σημαίνει κάτι στον ανάποδο κόσμο του Uncharted, όπου ο Drake παρουσιάζεται ως ένας απλός εξερευνητής ενώ έχει ικανότητες λίγο πριν το στάδιο του Super Sayan και μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι παρουσιάζεται ένας γέρος που καπνίζει πούρα και μπορεί να τρέχει κανονικότατα και να κάνει σχεδόν όσα και ο Drake.
By the way δεν αναρωτήθηκα γιατί αναφέρει το Uncharted ο τύπος στο video, απλώς το βρήκα παράλογο και αστέιο, πράγμα που σίγουρα δεν αντιτίθεται στον υπόλοιπο χαρακτήρα του video.
Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2013 - 23:50
Ειδικά στην περίπτωση της Samus δείχνουν παντελής άγνοια καθώς μόνο σεξιστικός χαρακτήρας δεν είναι. Κι αν προσπαθείτε να με πείσετε ότι είναι σεξιστική μια ηρωίδα που φορά μια στολή την οποία αν δεν την βγάλει δεν καταλαβαίνεις ότι είναι γυναίκα (εξού κι η έκπληξη όλων των gamers στο πρώτο Metroid όταν στο τερματισμό του παιχνιδιού ανακαλύπτουν ότι ο ήρωας του παιχνιδιού είναι γυναίκα) κι έχει δυναμικό χαρακτήρα που δεν μασά κάστανα τότε αξίζετε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.
Aλλά τι να λέμε τώρα. Μια φόρα βγάλανε ένα παιχνίδι όπου η πριγκήπισσα Peach αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο με σκοπό να σώσει τον Mario, το Super Princess Peach, κι αμέσως να το χαρακτηρίσουν κι αυτό σεξιστικό επειδή η Peach χρησιμοποιεί ως όπλο τα συναισθήματά της. Έλεος! Δείτε την διαφήμιση του παιχνιδιού και πείτε μου πόσο σεξισμό προβάλει:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Bhb6wXYSOY[/youtube]
T' αντιθετο μάλιστα: σου προβάλει το μήνυμα "Ακόμα κι οι πριγκήπισσες μπορούν να γίνουν κομάντος." κάνοντας σκόνη το κλασσικό πρώτυπο της πριγκήπισσας όπως μας προβάλουν τα παιδικά παραμύθια, ειδικά μέσω των ταινιών της Disney. Aπό τις πιο έξυπνες διαφημίσεις που 'χω δει ποτέ μου.
Συγνώμη, τ' ότι ένας άνδρας είναι ο πρωταγωνιστής είναι κι αυτό σεξιστικό; Tι άλλο θ' ακούσω Θέε μου. Και τ' ότι δύο γυναίκες κάνουν ζήλιες μεταξύ τους για έναν άνδρα δεν είναι σεξισμός, είναι η σκληρή πραγματικότητα που συναντάμε συχνά στην καθημερινή μας ζωή ακόμα και σε μικρά κορίτσια.Εν τω μεταξύ άλλο γελοίο στοιχείο του παραπάνω βίντεο είναι ότι φέρνει ως παράδειγμα παιχνιδιού με ισότητα αντρικών και γυναικείων χαρακτήρων το uncharted 2, που είναι ένα από τα πιο σεξιστικά και σεναριακά μέτρια παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Και οι δύο γυναικείοι χαρακτήρες δεν λαμβάνουν καμία σκηνή χωρίς τον πρωταγωνιστή ούτε έχουν κάποιο character development που να μην τον αφορά, ζηλεύονται φυσικά μεταξύ τους για εκείνον, και πιο πολύ αποτελούν ένα βάρος για τον πρωταγωνιστή στην περιπέτειά του, καθώς και ευκαιρίες να αποδείξει πόσο άντρας είναι σώζοντάς τις, παρά ουσιαστική βοήθεια.
Θέλω πολύ να σε δω να λες πουθενά αλλού (ειδικά σε gaming community) ότι το Uncharted είναι σεξιστικό. Θα γελάνε μαζί σου μέχρι κι οι πέτρες.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Vetus: 14 Ιούνιος 2013 - 23:53
Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2013 - 00:09
Καλά το οτι κάποιοι εκθειάζουν το uncharted δεν το κάνει αψεγάδιαστο για όλους.Θέλω πολύ να σε δω να λες πουθενά αλλού (ειδικά σε gaming community) ότι το Uncharted είναι σεξιστικό. Θα γελάνε μαζί σου μέχρι κι οι πέτρες.
Αν και δεν το τελείωσα δεν μπορώ να πως πως έχω δει πάντως καμια έντονα σεξιστική σκηνη.
In other news ΓΙΑΤΙΠΡΕΠΕΙΝΑΕΧΩΜΑΘΗΜΑΣΧΕΔΙΟ8:30ΤΟΠΡΩΙΤΗΝΤΥΧΗΜΟΥΜΕΣΑ.
Βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από BoredForLife: 15 Ιούνιος 2013 - 00:09
Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2013 - 00:20
Πέραν του ότι η ομαδοποίηση του όλλου ζητήματος είναι του επιπέδου της ταινίας γάτες vs σκύλοι.
Ο άνθρωπος το ανδρικό φύλο υποτιμά χωρίς να το καταλαβαίνει.
Επίσης, this:
Και τα video αυτής με τα damsel in distress τα βρήκα επιφανίακα και μονόπλευρα στην προσέγγιση του θέματος, αλλά το παραπάνω είναι επιπέδου "Λες άσχετο τον οφορίκουε? Πήγαινε παίξε καλύτερα"
Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2013 - 00:21
Ειδικά στην περίπτωση της Samus δείχνουν παντελής άγνοια καθώς μόνο σεξιστικός χαρακτήρας δεν είναι. Κι αν προσπαθείτε να με πείσετε ότι είναι σεξιστική μια ηρωίδα που φορά μια στολή την οποία αν δεν την βγάλει δεν καταλαβαίνεις ότι είναι γυναίκα (εξού κι η έκπληξη όλων των gamers στο πρώτο Metroid όταν στο τερματισμό του παιχνιδιού ανακαλύπτουν ότι ο ήρωας του παιχνιδιού είναι γυναίκα) κι έχει δυναμικό χαρακτήρα που δεν μασά κάστανα τότε αξίζετε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.
Aλλά τι να λέμε τώρα. Μια φόρα βγάλανε ένα παιχνίδι όπου η πριγκήπισσα Peach αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο με σκοπό να σώσει τον Mario, το Super Princess Peach, κι αμέσως να το χαρακτηρίσουν κι αυτό σεξιστικό επειδή η Peach χρησιμοποιεί ως όπλο τα συναισθήματά της.
Για την samus αν έχεις παίξει το metroid other m οφείλεις να παραδεχτείς πως το θέμα είναι τουλάχιστον συζητήσιμο και η άποψη πως ο χαρακτήρας της ήταν σεξιστικός δεν είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.
Όσο για την peach.Ε τώρα μισό λεπτό όταν πέρνεις την ύψιστη damsel in distress όλων των εποχών και πας να την παρουσιάσεις ως δυναμική ηρωίδα και την κανεις να πολεμαει του εχθρους της κλαιγοντας είναι λογικό να τσαντίζεις κόσμο.Για να μην σχολιάσω τα ssb όπου η peach πολέμαγε με τηγάνι,ραπανάκια και τον κώλο της.Γενικά δεν συμφωνώ με την άποψη πως η αντικειμενοποίηση των γυναικών στα video games επικρατεί στο βαθμό που θέλουν να μας πείσουν διάφοροι αλλά στην πριγκίπισσα peach δεν υπάρχει δικαιολογία.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kalamaris: 15 Ιούνιος 2013 - 00:22
Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2013 - 00:35