Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#71356 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 25 February 2013 - 16:54

Τι γίνεται ακριβώς με αυτό το καινούργιο το Harlem Shake? Πρώτη φορά το βλέπω, τι είναι μόδα; Viral Video? Πως ξεκίνησε;

#71357 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 February 2013 - 17:12

http://knowyourmeme.com/memes/harlem-shake

xbJ3b2w.jpeg

#71358 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 25 February 2013 - 17:45

Youtube Video

#71359 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 25 February 2013 - 17:52

Δεν ξέρω, αν δεις το υπόλοιπό μου ποστ, πέρα από το κομμάτι που quotaρες πιστεύω ότι φαίνεται ότι μιλάω για ισότητα και όχι για ανωτερότητα ενός εκ των δύο (και αυτό γιατί υπάρχει και αυτή η παρανόηση). Όπως επίσης φαίνεται, εγώ επιπρόσθετα πιστεύω ότι "φεμινισμός=ισοπολιτεία για όλους".
Συμφωνώ ότι τα κινήματα του φεμινισμού διαφέρουν, αν κ οκ χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι αν το πιστεύω εγώ αυτό αφού είναι γεγονός έτσι και αλλιώς, και διαφωνώ με τους radicals σε πολύ βασικά θέματα.
Αναφερόμουν στο σύνηθες misconception ότι φεμινισμός=man hate.
Γενικά διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν το ότι δε ζούμε σε rape culture κόσμο, αν και δε διαφωνώ για τη βία, την απάτη και το βύσμα. Θεωρώ ότι όλα είναι σημαντικά. Το ότι έχουμε την τύχη να είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες δε σημαίνει ότι το ζήτημα δεν είναι εξίσου σημαντικό και ότι δε δυσκολεύει τις ζωές πολλών ανθρώπων σε τραγικό σημείο.

Δεν καταλαβαίνω το " Εκεί πράγματι, αξίζει να υποστηρίξει κανείς τους φεμινιστές." Όσο και να έχουν καλυτερέψει τα πράγματα δε ζούμε σε έναν post feminist κόσμο και με στεναχωρεί που βλέπω πολλούς να υποστηρίζουν αυτό το πράγμα (δεν αναφέρομαι σε εσένα, καθότι αν κατάλαβα καλά αυτή δεν είναι μια άποψη που υποστηρίζεις, το αναφέρω γιατί από συζητήσεις, pop media κτλ έχω δει ότι είναι μια ιδέα που υπάρχει.)
Θεωρώ ότι every little bit helps. Ακόμα και πράξεις σαν αυτή του εικονιζόμενου.

Didimakia δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για τη σκιά.

Το διάβασα. Διαφωνώ με το notion ότι feminism = egalitarianism, γιατί δεν μιλάμε πλέον μόνο για τις γυναίκες. Μιλάμε για όλους. Μιλάμε για πιο σύνθετα προβλήματα. Το ότι στα μπαράκια ή τις καφετέρις προσλαμβάνουν συνήθως κοπέλες ας πούμε το θεωρώ πιο σύνθετο πρόβλημα από το να λέμε απλά ότι πρόκειται για αντικειμενοποίηση των γυναικών (είναι και αυτό). Γιατί ένα τόσο μεγάλο κίνημα να έχει ένα καθάρα σεξιστικό όνομα; Αυτό είναι το point μου και ο λόγος για την διαφωνία μου.
Επιπλέον, γιατί χρειάζομαι τον φεμινισμό σε περιπτωση που μου αρέσει η ποίηση ή αν είμαι gay ή trans; Ποιά είναι η λογική; Αν σε μία γυναίκα αρέσουν τα ΜΜΑ (mixed martial arts) ή το να διορθώνει αυτοκίνητα ή αν της αρέσουν τα monster trucks, χρείαζεται τους MRAs;

Rape culture κατά μέσον όρο και παγκοσμοίως ίσως. Στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι είναι τόσο οξυμένο το φαινόμενο, όπως μπορεί να είναι στην Ινδία. Με όσους έχω μιλήσει στην ζωή μου και από τα ελληνικά media, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θα ήθελαν να λιντσάρουν τον/την οποιονδήποτε βιαστή ή παιδεραστή. Αν έχεις κάποια έρευνα για τα ελληνικά δεδομένα, link plz (no sarcasm intended).

Επιπλέον, δεν ξέρω τι πάει να πει post-feminism, αλλά θεωρώ ότι ο φεμινισμός όχι μόνο δεν είναι αρκετός, αλλά είναι κακή βάση για social justice στον Δυτικό κόσμο.

#71360 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 25 February 2013 - 18:47

Και ποιά είναι αυτή η έννοια; Δεν είναι "the advocacy of women’s rights on the ground of the equality of the sexes";
Δεν θα στραφώ στον φεμινισμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος π.χ. των βιασμών ανδρών στις φυλακές ή για το "τι σημαίνει να είσαι άνδρας". Γενικά υπάρχει η ιδέα ότι φεμινισμός=ισοπολιτεία για όλους, με την οποία διαφωνώ. Είναι ξεκάθαρα κίνημα για τις γυναικές.
Τα πρώτα δυο κύματα του φεμινισμού είχαν νόημα. Το third-wave feminism είναι ένας αχταρμάς που δεν έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες (που αμέσως κάνει το όνομα του σεξιστικό, btw). Και μην ξεχνάμε πώς αντιμετωπίζουν οι radfems τους/τις trans (case in point, Cathy Brennan) και το όλο "all men are rapists" τους.
Όσο για το rape culture που αναφέρθηκε πιο πριν, να αναφέρω ότι στον δυτικό κόσμο ζούμε κυριώς σε violence culture και fraud culture (ειδικά στην Ελλάδα έχουμε και το "vysma culture"). Αν θέλετε να μιλήσουμε για rape culture και φεμινισμό, μπορούμε να μιλήσουμε για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου επίσημο καθεστώς είναι το Ισλάμ, ή για χώρες όπως η Ινδία. Εκεί πράγματι, αξίζει να υποστηρίξει κανείς τους φεμινιστές.
Γενικά θεωρώ πως το rape culture στην Δύση δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο στην Ανατολή. Είναι πρόβλημα, αλλά η λύση δεν μπορεί να δοθεί από ένα μάτσο φεμινιστών σαν τον παρακάτω:

Σε ευχαριστούμε πολύ λευκέ άνδρα που μας εξήγησες τι είναι ο φεμινισμός και το rape culture.
Αν έχεις την εντύπωση ότι ο φεμινισμός αφορά μόνο τις γυναίκες είσαι γελασμένος.Αφορά οποιονδήποτε είναι θύμα του πατριαρχικού συστήματος.Συμπεριλαμβάνονται και οι ομοφυλόφιλοι (άνδρες και γυναίκες) που πλήττονται από αυτό και οι άνδρες που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα της κοινωνίας.Αντί να το απορρίπτεις λόγω ημιμάθειας και προνομιακής θέσης, θα σου πρότεινα να διαβάσεις παραπάνω περί τίνος πρόκειται και μετά για έλα να μου πεις ότι είναι σεξιστικό κίνημα!
Όσο για το rape culture, φαντάζομαι δεν ανήκεις στο κοινό που αν βγει έξω φορώντας φόρεμα/φούστα/κολάν/v-neck θα σου πουν ότι είσαι τσούλα και το άξιζες,αλλά στο αντίθετο κοινό που ότι προωθείται συνοδεύεται με αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#71361 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 February 2013 - 18:49

Oποτε με λιγα λογια επειδη δεν εχουμε φτάσει στον Δυτικο κοσμο στο σημειο που ειναι η χι ψι χωρα θεωρείται ότι δεν υπάρχει προβλημα. Με την ίδια ακριβως λογικη αφου δεν εχουμε φτασει και σε αλλες πτυχες της ζωης μας στο σημειο που είναι οι χειρότερες χωρες δεν υπαρχει λογος για κάθε λογής κινηματα. We are o-k.

Πολλοι απο αυτους που θα ρωτησεις γυρω σου θα σου πουν ναι να μπει φυλακη ο βιαστης. Θα σου πουν ομως παραλληλα,και αυτή που "παει ετσι ντυμενη τι ηθελε?'' " καλο τσουλακι και του λογου της" "τα θελε και τα παθε" και με χιλιους δύο τροπους θα προσπαθησουν να μεταφερουν το φταιξιμο απο τον θυτη στο θυμα. Επισης θα γελασουμε με τα rape jokes , θα πουμε και κανα δυο ακομη γιατι ελα μωρε δεν είναι τιποτα, ενας βιασμος ειναι και θα ελαφρύνουμε την πραξη. Αλλα κατα τα αλλα μέτοχοι στο rape culture? 'Οχι ποτε.

Αλλα αν πω εγω οτι η χι ψι εκφραση " μειωνει μεν εμενα ως γυναικα γιατι ειναι μισογυνισμος καθαρος αλλα μειωνει και τους αντρες γιατι σας βαζει σε στερεοτυπα και καλουπια που δεν σας αντιπροσωπευουν" ειναι faux pas? Γιατι εχουμε κατι να χωρισουμε τα φυλα και οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι και ειναι παίγνιο μηδενικου αθροισματος τα ανθρωπινα δικαιώματα και ο αγωνας προς αυτα.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατί είναι μεμπτο που ο φεμινισμος πλέον δεν ασχολειται με ενα συγκεκριμενο πράγμα αλλα έχει αποτελέσει κατι το πιο γενικο. H LGBT κοινοτητα εχει την δικη της δραστηριοποιηση και πλεον δεν νομιζω οτι χρειάζεται κανεναν. Αλλά οι διαφυλικες σχεσεις δεν ειναι χωρισμενες σε κουτακια. Δεν απευθύνεται ο φεμινισμος μονο στις str8 γυναικες και πολλα απο αυτά τα οποια λεει δεν εχουν εφαρμογη μονο σε ενα στενα προσδιορισμένο κοινο. Πλεον εχει αλλαξει ο ορισμος του γιατι εχει αλλάξει η κοινωνία και η ευρυτερη προσεγγιση απέναντι στα φυλα. Δεν μπορείς να απομονώνεις κατα βουληση. Οταν λεμε για παραδειγμα για το πώς ο κατεξοχήν πολιτης του κρατους ειναι ο λευκος straight αντρας επειδη εχει αποσυνδεσει την εννοια των δικαιωματων του από τον σεξουαλικο του προσανατολισμο και θεωρουνται αυτονοητα, απο εκεί και περα μιλαμε για ολες τις υπολοιπες ομαδες που αντιμετωπιζουν την ελλειψη του παραπανω. Το να αγνοησουμε ολους τους υπολοιπους και να λέμε οτι μονο οι γυναικες εχουν προβλημα είναι αγνοια της πραγματικοτητας. Το ιδιο ισχυει και με τα στερεοτυπα.

Προφανως η κοινωνικη δικαιοσυνη δεν μπορεί να επιτευχθει μονο με τον φεμινισμο. Γιατί τα προβληματα ειναι γενικότερα και πολυ διαφορετικα. Αλλα πως από αυτήν την παραδοχη φτανουμε στο οτι κάτι που εξεταζει κατι συγκεκριμενο είναι ανουσιο? Πως απο την εξέταση του violence culture ακυρωνουμε την εξεταση του rape culture ως κατι το ελασσον. Και ποια ειναι η συλλογικη απαντηση που εχεις να αντιπροτεινεις.

#71362 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 February 2013 - 18:58

4.500 βιασμοί το χρόνο στην rape culture free Ελλάδα μας. Παράλληλα σήμερα το πρωί στη δουλειά ένας δικηγόρος όχι ιδιαίτερα ηλικιωμένος μου έδινε μαθήματα συμπεριφοράς λέγοντας μου ότι η γυναίκα πρέπει να κινείται στα παρασκήνια και να μην βγαίνει μπροστά ενώ οι υπόλοιπες κοπέλες δικηγόροι στο γραφείο κουνούσαν συμφωνόντας το κεφάλι. Πριν κάποιους μήνες εδώ στη black hole κάποιοι υποστήριζαν με σθένος ότι αν βγει μια γυναίκα έξω ντυμένη προκλητικά τα θέλει ο κώλος της.

xbJ3b2w.jpeg

#71363 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 25 February 2013 - 20:14

Καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, ήθελα να σημειώσω κάτι

Επιπλέον, γιατί χρειάζομαι τον φεμινισμό σε περιπτωση που μου αρέσει η ποίηση ή αν είμαι gay ή trans;

Αν είσαι τρανς, χρειάζεσαι τον φεμινισμό γιατί είσαι μέρος του -αφού οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες-. Απ' την άλλη, αν είσαι gay χρειάζεσαι οποιοδήποτε κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε την ισότητα, είτε μιλάμε για τον φεμινισμό, είτε για το civil rights movement και πάει λέγοντας. Αυτό, επειδή μεγάλο μέρος των ΛΟΑΔ οργανώσεων θεωρεί την ύπαρξη τους συνέχεια των παλιότερων κινημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. ;)

Αυτά από εμένα, συνεχίστε, έχει πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση.

Edited by red pyramid, 25 February 2013 - 20:15.

Posted Image

#71364 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 25 February 2013 - 21:00

λευκέ άνδρα

θύμα του πατριαρχικού συστήματος

προνομιακής θέσης

ο κατεξοχήν πολιτης του κρατους ειναι ο λευκος straight αντρας επειδη εχει αποσυνδεσει την εννοια των δικαιωματων του από τον σεξουαλικο του προσανατολισμο και θεωρουνται αυτονόητα

Posted Image

Ουγκ!!!

#71365 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 February 2013 - 21:11

Posted Image

xbJ3b2w.jpeg

#71366 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 February 2013 - 21:23

Posted Image

#71367 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 February 2013 - 21:32

Posted Image

Posted Image

#71368 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 25 February 2013 - 21:40

Posted Image

#71369 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 25 February 2013 - 22:31

Jotaro.jpg

qzMHWHd.png

#71370 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 25 February 2013 - 23:08

Σε ευχαριστούμε πολύ λευκέ άνδρα που μας εξήγησες τι είναι ο φεμινισμός και το rape culture.

What? Που ξέρεις τι χρώμα, φύλο και γένος είμαι και ποιάς σεξουαλικότητας;

Αν έχεις την εντύπωση ότι ο φεμινισμός αφορά μόνο τις γυναίκες είσαι γελασμένος.

Και γιατί λέγεται φεμινισμός και όχι απλώς "κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων";

Αφορά οποιονδήποτε είναι θύμα του πατριαρχικού συστήματος.Συμπεριλαμβάνονται και οι ομοφυλόφιλοι (άνδρες και γυναίκες) που πλήττονται από αυτό και οι άνδρες που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα της κοινωνίας.Αντί να το απορρίπτεις λόγω ημιμάθειας και προνομιακής θέσης, θα σου πρότεινα να διαβάσεις παραπάνω περί τίνος πρόκειται και μετά για έλα να μου πεις ότι είναι σεξιστικό κίνημα!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πατριαρχική συνομωσία που μας ελέγχει. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι πολυπλοκότερο από αυτό που προτείνεις. Δηλαδή εκμεττάλευση από γυναίκα σε γυναίκα δεν υπάρχει; Οικογενειακή βία από μητέρα σε παιδί; How aboot hypergamy? Ή φταίει και για αυτό η "πατριαρχία"; Είχα την εντύπωση ότι στην Δύση, αλλά και στην Ελλάδα, προωθούνταν οι γυναίκες και τα παιδιά ως ο σημαντικός πληθυσμός και ότι οι άντρες ήταν λίγο πολύ αναλώσιμοι, τουλάχιστον στα λόγια και συνήθως στην πράξη. Υπάρχει κάποια έρευνα που υποστηρίζει αυτό που λες ή είναι απλά η ιδεολογία σου;
Στην Ελλάδα του 2013 προνόμιο; Αν εννοείς την ελληνική μου υπηκοότητα, ναι σίγουρα, έχω ένα προνόμιο. Και την τύχη ο πατέρας μου έχει ακόμα δουλειά, γιατί αλλιώς θα πεθαίναμε από την πείνα. Ναι, έχω κάποια προνόμια.
Αν είναι να μου επιτίθεσαι έτσι, κατα πρώτον περιμένω να μου αποδείξεις ότι είμαι ημιμαθής (where yo activism at) και κατα δεύτερον να μου δείξεις ότι εσύ δεν είσαι ημιμαθής και προνομιούχος/α.

Όσο για το rape culture, φαντάζομαι δεν ανήκεις στο κοινό που αν βγει έξω φορώντας φόρεμα/φούστα/κολάν/v-neck θα σου πουν ότι είσαι τσούλα και το άξιζες,αλλά στο αντίθετο κοινό που ότι προωθείται συνοδεύεται με αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος.

Ούτε στο μεν, ούτε στο δε.

-----------------------------------

4.500 βιασμοί το χρόνο στην rape culture free Ελλάδα μας.

Πού τσέκαρες τον αριθμό; Ό,τι βρήκα ήταν από την βάση στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE) και είναι για το 2005, 32 βιασμοί από άντρες. Δεν μου φαίνεται και πολύ rape-culture-ish.

Παράλληλα σήμερα το πρωί στη δουλειά ένας δικηγόρος όχι ιδιαίτερα ηλικιωμένος μου έδινε μαθήματα συμπεριφοράς λέγοντας μου ότι η γυναίκα πρέπει να κινείται στα παρασκήνια και να μην βγαίνει μπροστά ενώ οι υπόλοιπες κοπέλες δικηγόροι στο γραφείο κουνούσαν συμφωνόντας το κεφάλι. Πριν κάποιους μήνες εδώ στη black hole κάποιοι υποστήριζαν με σθένος ότι αν βγει μια γυναίκα έξω ντυμένη προκλητικά τα θέλει ο κώλος της.

Εγώ έχω την αντίθετη εμπειρία. Και με προσωπικές εμπειρίες μπορούμε να μιλάμε όλη μέρα. Για αυτό μίλησα και για τα ελληνικά μίντια (να τονίσω ότι μιλάω για rape culture, όχι μισογυνισμό γενικά και αόριστα). Να προσθέσω ότι όντως ήταν κακή η διαφημιση για την τούρκικη σειρά (και πιθανώς και η ίδια η σειρά) και περνάει εντελώς λανθασμένα μηνύματα κατά την άποψη μου. Αν και παίζει να υπάρχουν γυναίκες με Stockholm syndrome που θα επιδίωκαν σχέση με τον βιαστή τους, που ουδεμία σχέση έχουν με την πλειοψηφία των περιπτώσεων βιασμού.
Αν υπήρξαν άτομα που είπαν κάτι τέτοιο εδώ, διαφωνώ κάθετα μαζί τους. Πάντα φταίει ο θύτης στον βιασμό. Αν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν στο σεξ, είναι εξ'ορισμού βιασμός.
Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει από μικρό σε κάποιον/κάποιο να διδάσκεις ότι ο βιασμός είναι λάθος, αλλά και να συνιστάς προσοχή, γιατί, ρεαλιστικά, κάποιοι/κάποιες δεν θα το πιάσουν το νόημα και θα προσπαθήσουν να βιάσουν έτσι κι αλλιώς.

Αν είσαι τρανς, χρειάζεσαι τον φεμινισμό γιατί είσαι μέρος του -αφού οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες-. Απ' την άλλη, αν είσαι gay χρειάζεσαι οποιοδήποτε κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε την ισότητα, είτε μιλάμε για τον φεμινισμό, είτε για το civil rights movement και πάει λέγοντας. Αυτό, επειδή μεγάλο μέρος των ΛΟΑΔ οργανώσεων θεωρεί την ύπαρξη τους συνέχεια των παλιότερων κινημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. file:///C:\Users\John\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif

Πράγματι. Αν και το τρίτο κύμα φεμινισμού κατακρίνει και απορρίπτει το gender binary (ελληνικός όρος υπάρχει; ), τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου έχει δωθεί. Υπό αυτήν έννοια μάλλον εξυπηρετούνται καλύτερα από το LGBT rights κίνημα.

Oποτε με λιγα λογια επειδη δεν εχουμε φτάσει στον Δυτικο κοσμο στο σημειο που ειναι η χι ψι χωρα θεωρείται ότι δεν υπάρχει προβλημα. Με την ίδια ακριβως λογικη αφου δεν εχουμε φτασει και σε αλλες πτυχες της ζωης μας στο σημειο που είναι οι χειρότερες χωρες δεν υπαρχει λογος για κάθε λογής κινηματα. We are o-k.

Νοπ. Δεν είπα ότι είναι άχρηστος γενικά και αόριστα. Και δεν μίλησα για το μέλλον, μίλησα για τώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε χώρες όπου καθεστώς είναι το Ισλάμ, όχι στην Ελλάδα, τουλάχιστον από ότι έχω δει από το site της ΕλΣτατ. Αν έχεις κάποια άλλη έγκυρη πηγή, plz provide a linkage.

Πολλοι απο αυτους που θα ρωτησεις γυρω σου θα σου πουν ναι να μπει φυλακη ο βιαστης. Θα σου πουν ομως παραλληλα,και αυτή που "παει ετσι ντυμενη τι ηθελε?'' " καλο τσουλακι και του λογου της" "τα θελε και τα παθε" και με χιλιους δύο τροπους θα προσπαθησουν να μεταφερουν το φταιξιμο απο τον θυτη στο θυμα. Επισης θα γελασουμε με τα rape jokes , θα πουμε και κανα δυο ακομη γιατι ελα μωρε δεν είναι τιποτα, ενας βιασμος ειναι και θα ελαφρύνουμε την πραξη. Αλλα κατα τα αλλα μέτοχοι στο rape culture? 'Οχι ποτε.

Εδώ διαφωνώ κάθετα. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να μην γελάμε με death/murder jokes γιατί συμβάλλουμε σε death/murder culture. Και συνήθως η δολοφονία είναι χειρότερη μοίρα για κάποιον/α από τον βιασμό, γιατί μετά γιοκ, καπούτ, τέρμα (εκτός και αν είσαι πιστός, “your” choice). Επίσης να σταματήσουμε την παραγωγή κάθε λογής βίαιου βιντεοπαιχνιδιού επειδή ο άλλος άρχισε να γαζώνει όποιον έβρισκε μπροστά του και έτυχε να έχει μια κόπια του Halo 4 στο σπίτι του.

Αλλα αν πω εγω οτι η χι ψι εκφραση " μειωνει μεν εμενα ως γυναικα γιατι ειναι μισογυνισμος καθαρος αλλα μειωνει και τους αντρες γιατι σας βαζει σε στερεοτυπα και καλουπια που δεν σας αντιπροσωπευουν" ειναι faux pas? Γιατι εχουμε κατι να χωρισουμε τα φυλα και οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι και ειναι παίγνιο μηδενικου αθροισματος τα ανθρωπινα δικαιώματα και ο αγωνας προς αυτα.

Όχι, δεν είναι. Αλλά δεν είναι θέμα φεμινισμού. Είναι γενικότερο το πρόβλημα. Επίσης δεν κατάλαβα τι λες στην τελευταία σου πρόταση, οπότε no comment.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατί είναι μεμπτο που ο φεμινισμος πλέον δεν ασχολειται με ενα συγκεκριμενο πράγμα αλλα έχει αποτελέσει κατι το πιο γενικο. H LGBT κοινοτητα εχει την δικη της δραστηριοποιηση και πλεον δεν νομιζω οτι χρειάζεται κανεναν. Αλλά οι διαφυλικες σχεσεις δεν ειναι χωρισμενες σε κουτακια. Δεν απευθύνεται ο φεμινισμος μονο στις str8 γυναικες και πολλα απο αυτά τα οποια λεει δεν εχουν εφαρμογη μονο σε ενα στενα προσδιορισμένο κοινο. Πλεον εχει αλλαξει ο ορισμος του γιατι εχει αλλάξει η κοινωνία και η ευρυτερη προσεγγιση απέναντι στα φυλα. Δεν μπορείς να απομονώνεις κατα βουληση. Οταν λεμε για παραδειγμα για το πώς ο κατεξοχήν πολιτης του κρατους ειναι ο λευκος straight αντρας επειδη εχει αποσυνδεσει την εννοια των δικαιωματων του από τον σεξουαλικο του προσανατολισμο και θεωρουνται αυτονοητα, απο εκεί και περα μιλαμε για ολες τις υπολοιπες ομαδες που αντιμετωπιζουν την ελλειψη του παραπανω. Το να αγνοησουμε ολους τους υπολοιπους και να λέμε οτι μονο οι γυναικες εχουν προβλημα είναι αγνοια της πραγματικοτητας. Το ιδιο ισχυει και με τα στερεοτυπα.

Ξαναεξηγώ πως διαφωνώ με το ότι θα πρέπει να ονομάζεται φεμινισμός, ακριβώς επειδή δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, όπως λες και εσύ. Όλα αυτά στα οποία αναφέρεσαι είναι περισσότερο πρόβλημα στο Αμέρικα και όχι εδώ, γιατί εδώ δεν μιλάμε για το λευκό ετεροφυλόφιλο non-trans άντρα, αλλά για τον ΤΡΑΝΟ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ, ΓΚΙΒ ΜΙ ΜΠΑΚ ΜΑΙ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΕΜ, τις αηδίες της Χ.Α., την κάθε Τζούλια που βγαίνει σε κάθε Τατιάνα και λέει ότι είναι γαμώ και κουλ να γυρνας τσόντες, τον ρατσισμό προς τους πρόσφυγες κ.α.πολλά (όχι ότι δεν είναι τα προβλήματα της Αμερικής σημαντικά, κάθε άλλο). Το θέμα δεν είναι να αγνοήσεις τους άλλους, είναι να δουλεύεις μαζί με τα άλλα κινήματα, έχοντας ξεκάθαρο στόχο για το κάθε κίνημα. Άλλο ο φεμινισμός, άλλο τα δικαιώματα των ανδρών, άλλο αυτά των ομοφυλόφιλων, των τρανς, των προσφύγων/μεταναστών κλπ.

Προφανως η κοινωνικη δικαιοσυνη δεν μπορεί να επιτευχθει μονο με τον φεμινισμο. Γιατί τα προβληματα ειναι γενικότερα και πολυ διαφορετικα. Αλλα πως από αυτήν την παραδοχη φτανουμε στο οτι κάτι που εξεταζει κατι συγκεκριμενο είναι ανουσιο? Πως απο την εξέταση του violence culture ακυρωνουμε την εξεταση του rape culture ως κατι το ελασσον. Και ποια ειναι η συλλογικη απαντηση που εχεις να αντιπροτεινεις.

Επειδή δεν εξετάζει κάτι συγκεκριμένο. Εξ'αρχης το πρόβλημα μου με τον σημερινό φεμινισμό είναι ότι δεν είναι focused και κατηγορεί για τα πάντα την λεγόμενη πατριαρχία.
Και φυσικά δεν ακυρώνουμε την εξέταση οποιασδήποτε κουλτούρας που προωθείται ως καλή και ωραία (πχ το Ισλάμ από τους φιλελεύθερους στην Αγγλία, επειδή είναι μια ειρηνική θρησκCUT.THE.PICKPOCKET.S.HAND).