Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
#71206
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 12:43
Στην πρώτη σου πρόταση έχεις δίκιο πάντως.Τα όρια μεταξύ των ανθρωπιστικών επιστημών είναι δυσδιάκριτα,και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτα.
Υ.Γ:Απλά σαν διευκρίνηση το παραπάνω.'Οπως είπα και πριν,δεν έχω σκοπό να (ξανα)μπω σε κουβέντα περί αξιοπιστίας μεθόδων,και πόσο μάλλον μέσω φόρουμ
#71207
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 12:44
Εδώ απλώς θα σταθώ ότι είναι λίγο παράλογο να συνδέουμε τα πράγματα που συνέβαιναν στο μεσαίωνα με το τι θεωρούν κάποιοι ως ανθρώπινη φύση λες και ο μεσαίωνας ήταν η αρχή των πάντων, ή οτιδήποτε απαγορευόταν κάποτε και επιτρέπεται τώρα να θεωρείται ντε και καλά πρόοδος και εξέλιξη.
Οι άνθρωποι που ζούσαν σε σπηλιές δεν καίγανε μάγισσες, οι χριστιανοί καίγανε μάγισσες.
Το να υπάρχει ελευθερία λόγου όντως είναι πρόοδος, γιατί αυτό ουσιαστικά δεν το είχαν οι προϊστορικοί άνθρωποι καθώς δεν είχαν αναπτύξει αρκετά το λόγο.
Το να υπάρχει σεξουαλική ελευθερία όμως είναι κάτι καθαρά σύμφωνο με την φύση του ανθρώπου, συνέβαινε απο τα πρωτόγονα χρόνια και εμποδίστηκε στην πορεία απο το χριστιανισμό κλπ.
Δε νομίζω ότι η φύση του ανθρώπου άλλαξε στην πορεία της ιστορίας, απλώς καταπιέστηκε, χαλιναγωγήθηκε, και η συμπεριφορά τους διαμορφώθηκε ανάλογα με τις αλλαγές που συνέβησαν στον κόσμο και τις ανθρώπινες κοινωνίες (διαφορετικές φιλοσοφίες, θρησκείες, καταπίεση εκ μέρους της εξουσίας κλπ)
Στα περισσότερα που λες δεν έχεις άδικο, εγώ απλώς επισσημαίνω κάποιες λεπτομέριες για κάποια πράγματα που δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο πρέπει να συσχετίζονται.
Δεν είναι καθόλου παράλογο όταν μιλάμε για μορφές καταπίεσης και πώς η ανθρωπότητα τις άφησε πίσω. Και αυτά που είπα κάποτε θεωρούνταν θέσφατα και ότι ήταν στη φύση του ανθρώπου γιατί τότε ο μέσος ανθρώπινος νους δεν μπορούσε να συλλάβει μια φιαφορετική πραγματικότητα. Το γεγονός ότι εμείς τώρα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε θεωρούμε θέσφατο την ταξική κοινωνία είναι ανάλογο.
#71208
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 13:28
Δεν είναι καθόλου παράλογο όταν μιλάμε για μορφές καταπίεσης και πώς η ανθρωπότητα τις άφησε πίσω. Και αυτά που είπα κάποτε θεωρούνταν θέσφατα και ότι ήταν στη φύση του ανθρώπου γιατί τότε ο μέσος ανθρώπινος νους δεν μπορούσε να συλλάβει μια φιαφορετική πραγματικότητα. Το γεγονός ότι εμείς τώρα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε θεωρούμε θέσφατο την ταξική κοινωνία είναι ανάλογο.
Με την ίδια λογική μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένη την ύπαρξη της βαρύτητας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον και αρχίσουμε να αιωρούμαστε. Άρα κι εγώ μπορώ να αρχίζω να υποστηρίζω πως αυτό θα γίνει και πως απλά δεν το χωράει ακόμα ο νους μας
#71209
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 14:09
Με τοσα λογικα αλματα δεν θα απορησω αν όντως αρχισει κόσμος και αιωρειται σε λιγακι.
#71210
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 15:05
Eπειδη το γενικό και αόριστο περι ανθρώπινης φυσης και ταξικης κοινωνιας που σε περιπτωσεις κοινωνιων αποδεδειγμενα δεν ισχυει, ειναι ακριβως στο ιδιο επίπεδο με τον νόμο της βαρυτητας.
Με τοσα λογικα αλματα δεν θα απορησω αν όντως αρχισει κόσμος και αιωρειται σε λιγακι.![]()
![]()
Μα μόνη σου το είπες, είναι περιπτώσεις, δεν είναι ο κανόνας! Αν και να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω σε ποιες περιπτώσεις αναφέρεσαι. Δεν το έχω ψάξει, το ομολογώ!
Και ναι λογικά άλματα, γιατί με κάτι τέτοια άλματα μπορείς να αξιολογήσεις μια συλλογιστική πορεία υπό διαφορετικές συνθήκες.
#71211
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 15:50
Εφόσον θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη της βαρύτητας και είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, άρα ότι θεωρούμε δεδομένο δεν πρόκειται να αλλάξει. Is this what you are saying?
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 12 Φεβρουάριος 2013 - 15:52
#71212
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 16:10
Αυτό που θέλω να πω είναι πως επειδή γνωρίζουμε πως έγιναν κάποιες αλλαγές, δεν σημαίνει αυτόματα πως όποια αλλαγή σκεφτούμε θα γίνει.
Με λίγα λόγια, για να το εφαρμόσω και στο θέμα της συζήτησης, επειδή έγιναν κάποιες αλλαγές στην κοινωνία, δεν σημαίνει πως μπορούμε να βρούμε μια αλλαγή (η κατάργηση των κοινωνικών τάξεων στην προκειμένη περίπτωση) και να πούμε, άρα αφού έγιναν και οι άλλες αλλαγές, θα γίνει (ή έστω μπορεί να γίνει) και αυτή.
Το πρόβλημα μου σε αυτήν την περίπτωση είναι ο συλλογισμός "Όπως πριν θεωρούνταν δεδομένο πως θα υπάρχουν σκλάβοι, και όλοι λέγαν ότι δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε πως, κάποια στιγμή, θα εξαλειφθούν οι κοινωνικές τάξει και οι ιεραρχικές δομές." Μπορεί να γίνουν πολύ καλύτερες. Αλλά άλλο αυτό και άλλο, είναι ένα πρόβλημα της εποχής μας, και θα το ξεπεράσουμε. Σε όλα υπάρχει ένα όριο. Είναι σαν να λες ότι επειδή μπορούμε να φτιάξουμε όλο και πιο γρήγορα αμάξια, κάποια στιγμή τα αμάξια θα τρέχουν με άπειρη ταχύτητα. Μάλλον όμως δεν γίνεται.
Είμαι απαισιόδοξος; Μπορεί. Αλλά προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχουν βάσεις για μια τέτοιου είδους αλλαγή, τουλάχιστον όχι για πολλά πολλά χρόνια.
#71213
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 16:58
Μα μου αναφέρετε φαινόμενα κοινωνικών διακρίσεων βάσει φύλου/εθνικότητας/whatever τα οποία δεν φέρουν καμία απολύτως αναλογία με αυτό που λέω εγώ. Τα προβλήματα στα οποία αναφέρεστε εσείς λύθηκαν (well, mostly... ακόμα το παλεύουμε) χάρη στην συνειδητοποίηση ότι είμαστε όλοι ίδιοι ανεξαρτήτως φύλου/χρώματος/κτλ. Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρομαι εγώ δεν έχει να κάνει με διακρίσεις. Ο πιο κακοπληρωμένος εργάτης του κόσμου, άμα του έδινες κουστούμι, οικονομική/επιχειρηματική μόρφωση και την ηγετική καρέκλα μιας πολυεθνικής, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαζόταν παραπάνω από ένα χρόνο για να αποβάλλει κάθε πονόψυχο συναίσθημα και να μετατραπεί σε καπιταλιστικό τύραννο. Γιατί; Γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, και ελάχιστοι μπορούν να ξεφύγουν απ' αυτήν. Δεν έχει να κάνει με το ποιον διάλεξες να βάλεις στην καρέκλα. Παρομοίως και για τις υπουργικές καρέκλες BTW.
Όμως μην ξεχνάς πως "είναι στην φύση του ανθρώπου" να ξεπερνά και τα πάθη του, τις αδυναμίες του, τους φόβους του ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Άρα "είναι στην φύση του ανθρώπου" να ξεπερνά και την απληστία του, εφόσον είναι ένα πάθος ή μια αδυναμία που έχει. Ειδάλλως ακόμα θα ζούσαμε σε σπηλιές.
Ακόμη "είναι στην φύση του ανθρώπου" αλλά και κάθε έμβιου πλάσματος να εξελίσσετε.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι
GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
#71214
Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2013 - 17:10
Ωστόσο η όλη κουβέντα είχε αρχίσει αντίστροφα (για να κάνουμε και ένα review γιατί έχει κρατήσει πολύ). Είχε αρχίσει με αφορμή την άποψη που είχε εκφράσει ο Kenny ότι είναι στην "φύση του ανθρώπου" η ταξική κοινωνία, όπως εσύ αντίστοιχα την παρομοίωσες με νόμο της φυσικής.
Κανείς δεν είπε ότι επειδή πολλά πράγματα που ίσχυαν για καιρό άλλαξαν, άρα νομοτελειακά θα αλλάξει κι αυτό. Αλλά αντίστοιχα, το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ σε κάποιες κοινωνίες δεν τα κάνει νομοτέλεια. That was the point.
In other news http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231234855
Γ.Παπανδρέου: "Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας"
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 12 Φεβρουάριος 2013 - 17:43
#71216
Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2013 - 13:56
Με τοσα λογικα αλματα δεν θα απορησω αν όντως αρχισει κόσμος και αιωρειται σε λιγακι.
![]()
![]()
Για τον υπιλοιπο κοσμο δε γνωριζω, αλλα το παιδι της mono εχουμε πει πως σιγουρα θα αιωρειται XD
#71217
Καταχωρήθηκε 14 Φεβρουάριος 2013 - 07:26
Μπράβο! Πάντα τέτοια ν' ακούμε!
#71218
Καταχωρήθηκε 14 Φεβρουάριος 2013 - 18:26
μέχρι και το google επιστράτευσα και απέτυχα....τεσπα τώρα το βρήκα τυχαία
αλλά ποια είναι τα σωστά word keys για να βρω αυτό που ψάχνω;
(τι είναι η ζωή; τι είναι ο άνθρωπος
#71219
Καταχωρήθηκε 14 Φεβρουάριος 2013 - 18:34
> γραφεις τον τιτλο που θες στο κενο
> επιλεγεις το forums απο το Search in section
> απο το match τα " all words" και " Only search in titles"
> ....
> Profit!
:3
#71220
Καταχωρήθηκε 14 Φεβρουάριος 2013 - 18:45
Advanced Search
> γραφεις τον τιτλο που θες στο κενο
> επιλεγεις το forums απο το Search in section
> απο το match τα " all words" και " Only search in titles"
> ....
> Profit!
:3
θεά μου προσκυνώ στην Unintentional awesomeness σου...
σιγά μην το έβρισκα ποτέ αν δεν μου απαντούσες.





