Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#69166 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 15 September 2012 - 14:06

Εγώ απλά θα πετάξω και την λέξη "προνόμιο" (privilege) που εξηγεί και το ποστ άνωθεν, και πολλά άλλα.

#69167 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 15 September 2012 - 15:10

ο συσχεστισμος με το actual raping ειναι αβασιμος και δεν υποστηριζεται ουτε απο τους αριθμους ουτε απο το target group που απευθυνεται

Δεν θέλω να ακουστώ nerdy, αλλά technically speeking, υπάρχει σχέση μεταξύ της συχνότητας χρήσης τέτοιων εκφράσεων και του βαθμού ανοχής απέναντι στον βιασμό και σε συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης. Παρότι είναι αρκετά debatable το όλο ζήτημα, δεν θα ήταν καθόλου αβάσιμο να υποστηρίξει κανείς κάτι τέτοιο. Αβάσιμο θα ήταν ίσως να υποστηρίξει ότι η σχέση αυτή είναι αιτιώδης.

Edited by Gilmaru, 15 September 2012 - 15:18.

#69168 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 September 2012 - 15:15

Lord Leon, εξισώνεις το να αναφέρεσαι σε μια σκηνή βιασμού που είδες σε μία ταινία με την εκούσια εκ μέρους σου χρήση της έννοιας του βιασμού για να αναφερθείς με καμάρι σ' ένα domination που έριξες σ' ένα παιχνίδι; Υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα δύο, you know. Στο πρώτο είσαι παρατηρητής, στο δεύτερο είσαι υπεύθυνος.

Εξακολουθείς να νομίζεις ότι βλέπω τη λέξη βιασμός σαν μια "τζιζ-κακά" λέξη, όπως το fuck το οποίο το κρύβουν με bleep στην τηλεόραση. Καμία σχέση η μία περίπτωση με την άλλη. Αν ήταν όντως έτσι, απλά θα έσβηνα κάθε post που περιέχει τη λέξη βιασμός. I'm wiser than that, though, για τον απλούστατο λόγο ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στη λέξη την ίδια, αλλά στο sentiment από πίσω της. "Κατατρόπωσα κάποιον; Τον βίασα." Εκεί ακριβώς φωλιάζει αυτή η βλαβερή νοοτροπία που εσύ λατρεύεις να αμφισβητείς, και βρίσκεις ευκαιρία για να κόπτεσαι για το που πάει επιτέλους η ελευθερία του λόγου εδώ μέσα.

Τι λεξη βιαζω θα τη βρεις κατα κορον στο φορουμ σε σουνεν θρεντς. και στα παιχνιδοθρεντς. δεν ειναι κατι καινουριο. με τη μεταφορικη της σημασια, παντα.

Θα βρεις και θρεντς τα οποια ομαδες ή φύλα ανθρωπων αντιμετωπιζονται ως ενα κομματι κρεας (ισως και καποια απο αυτα να τα εχουν φτιαξει μελη της ΣΟ) . Μπορει να μην αναφερεται η λεξη "βιαζω" αλλα υποτιθεται οτι το προβλημα μας κρυβεται πισω απο τη λογικη στην οποια οδηγει το rape culture n'est-ce pas?

Report τα πρώτα (αν και ξέρω ότι δεν πρόκειται να το κάνεις γιατί δεν θες), και είμαι περίεργος να μου δείξεις μου τα δεύτερα (θέλω να δω τι θα βρεις να τραβήξεις από τα μαλλιά to make a point - στοιχηματίζω σε yaoi thread).

Όσο για το fuck, αν ήταν semantically ταυτόσημο του rape πριν 300 χρόνια, το ίδιο μου κάνει, sorry. Δεν είναι ταυτόσημο σήμερα, και αυτό είναι που έχει σημασία.

PS1:

Τεσπα απο εμενα σταματαει εδω, και γυριζω στο χαβαλε Mode.

So much for that.

PS2:

Εγώ θελω να το ληξουμε εδώ χωρις να προσπαθουν να με πεισουν για παραλογα πραγματα μεσω μιας "βολικης διαλεκτικης".
Ψήνεστε;

Πρώτα μας λες κατάμουτρα ότι σας αδικούμε κατάφωρα, και μετά προτείνεις να το λήξουμε προτού λάβεις απάντηση; Classy.

PS3: Επειδή φαίνεται να μην το έχεις καταλάβει... δεν υφίσταται βιασμός χαρακτήρων in-game στο League of Legends. Η λέξη "βίασα" χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει ownage, και αναφερόταν, μεταφορικά μεν, σε έναν πολύ υπαρκτό άνθρωπο δε, σ' αυτόν που χειριζόταν τον αντίπαλο χαρακτήρα. Αυτός είναι ο λόγος που γίνεται η όλη συζήτηση.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#69169 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 15 September 2012 - 15:42

Βλακείες

HnH5aB0.jpg

#69170 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 15 September 2012 - 15:49

Οχι ρε μαν τη δεχομαι και την ειρωνεια σου και ολα. Σου είπα και γιατι συνεχισα και οτι δεν θελω να φυγει τιποτα. Θα ηταν ηλιθιο να κανω ρεπορτ εξαλλου μολις μου εδειξες ποιος ειναι ο προκατειλλημενος. Αν δεν εβαζες μονο πραγματα που δεν ειπα θα το εκτιμουσα.

Ετσι και για να σου επιστρεψω το 1/10 του σαρκασμου σου, search function "βιασα,βιαζω,rape" etc. and there u go. δε χρειαζεσαι τη βοηθεια μου σε αυτο. Στα πρωτα αποτελεσματα θα ειναι με τον τροπο που σας ενοχλησε. Και ελπιζω να μη τα σβησετε.

Δεν ηξερα οτι το ζητημα ειναι ποιος θα χει την τελευταια κουβεντα, σορρυ κιολας.

Ψαξε οτι θες για να βρεις οτι θες, αν ακομα δεν καταλαβες γιατι εκανα αυτη την κουβεντα, δικο σου θεμα.

stasou%2520mygdala.jpg

#69171 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 15 September 2012 - 17:33

Θα κάνω κι εγώ μια παρεμβολή απλώς για να δηλώσω κάτι. Θα μείνω με την άποψη του Gilmaru, η οποία είναι μια πολύ σωστή παρατήρηση και συμφωνώ μαζί της.

Δείξτε λίγο αλληλοκατανόηση, αφήστε την ισχυρογνωμοσύνη να πέσει για λίγο και δείτε τα πράγματα αλλιώς. Θα φέρω ένα παράδειγμα.

Η κυριολεκτική έννοια του όρου αποτελεί κάτι σοβαρό και καλώς ή κακώς δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.

Καταλαβαίνω από τη μία τον Λόρδο Λέων, που θεωρεί πως επικρατεί μια υπερβολή γύρω από το φαινόμενο και σαν νοήμων άνθρωπος το αγνοείς ή δεν του δίνεις σημασία, αλλά φαντάσου τι ψυχολογική επίδραση θα είχε αυτή η λέξη(ειδικά εδώ, σε έναν απρόσωπο κυβερνοχώρο) σε έναν άνθρωπο που έχει στην πραγματικότητα πέσει θύμα.

Θα μου πείτε ακραίο κλπ, αλλά το να διαβαστεί "Την/τον βίασα... κλπ" σε παιχνίδι και όπου αλλού από το τάδε άνθρωπο δεν είναι το πιο ωραίο πράγμα και σαν άνθρωπος δεν το δέχομαι. Βγαίνει ο ψυχολόγος από μέσα μου και ενίσταται :P

Και Kenny, συζήτηση κάνουμε, μη χαλάμε τις καρδιές μας για βλακείες.

Lord Leon, don't be so rough. Δε νομίζω κανείς να τα λέει όλα αυτά για κακό. Κι εγώ είπα τα παραπάνω, μόνο και μόνο για να υποδείξω τη πειράζει εμένα και τη δική μου συνείδηση. You can just ignore me. Screw my conscience, δε σε αφορά κιόλας. Κανείς δε θέλει να υποδείξει το σωστό ή το λάθος και κανείς δε θέλει να κριτικάρει τον άλλον. Ας κρατάμε όμως μια γραμμή για το πρέπον. Όλοι άνθρωποι είμαστε, πολλές φορές περνάμε το όριο χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

No hard feelings.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#69172 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 15 September 2012 - 17:39

Ξέρετε ποια θα ήταν μια πολύ κουλ υπερδύναμη; Να μπορούσες να βάζεις κάποιον/α που κάνει απρόσεχτα σχόλια σε μια μη-προνομοιούχα θέση, όχι για τιμωρία, αλλά για να κατανοήσει αμέσως το αντικείμενο και να γλιτώνουμε κιλομπάιτ στην sql. Είναι κάτι που σκέφτομαι εδώ και καιρό, δεν ήταν το παρόν θέμα η αφορμή.

#69173 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 15 September 2012 - 18:49

Ντάξει το θέμα ξεψυρίστηκε. :yawn2:

Ιn other news έφαγα δύο ντόνατς (μικρά σαν αυτά
Spoiler:
) και μισή σοκολάτα (μεγάλη σαν αυτή
Spoiler:
). Είμαι έτοιμος να αρχίσω την εργασία μου....
Spoiler:

Υ.Γ. Λίγο αργότερα θα φτιάξω φακές (σαν αυτές
Spoiler:
). Έχω μάθει να τις φτιάχνω τελευταία καλούτσικα και είμαι πολύ υπερήφανος. :hero:

Edited by Gilmaru, 15 September 2012 - 18:55.

#69174 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,137 posts

Posted 15 September 2012 - 19:53

Youtube Video

LfNX0dh.png

#69175 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 posts
  • LocationAthens

Posted 15 September 2012 - 20:21

Ναι, μετριότατο indeed , είπα να το δω τις προάλλες μιας που το ντιβιντι ριπ είναι παντού και μου βγήκε ξινό.
Spoiler:

Edited by SouLSLayeR, 15 September 2012 - 20:23.

#69176 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 16 September 2012 - 00:28

Youtube Video

So nice?
Το πέτυχα τυχαία και είναι theme από το Mai-Hime o.o

(πάντα μου άρεσαν τα enka)

Edited by Theodore :D, 16 September 2012 - 00:29.

#69177 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 16 September 2012 - 01:38

grrr ήρθε ένας φίλος που καπνίζει σαν φουγάρο σήμερα και όλο μου το σπίτι μυρίζει τσιγαρίλα, πόσο μου τη δίνει αυτό ρε γμτ, ακόμη και τα ρούχα μου και τα σεντόνια μου, είμαι και σε ημιυπόγειο και δεν έχω μπαλκόνι να του πω να βγει έξω :erk:

#69178 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 16 September 2012 - 03:14

να καπνιζει στο παρα8υρο τουλαχιστον ?
εγω (σαν πρώην καπνιστης) θα του λεγα να βγει εκτος σπιτιου για 2-3 λεπτα :P

#69179 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 16 September 2012 - 12:24

Εγώ τους το έχω δηλώσει ότι και τυφώνα να έχει έξω και βροχή μετεωριτών, μέσα στο σπίτι μου δεν θα καπνίσουν· και όντως, τους βγάζω έξω στο μπαλκόνι και κάθονται σε ένα καρεκλάκι, μόνοι. Και έρημοι. Μοναχοί μοναχικοί μόνοι. Με το τσιγάρο τους. Στο κρύο.

*evil laughter*

#69180 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 16 September 2012 - 12:39

Η αυτο που λεει ο απο πανω, ή κατι αοσμα υγρα που μπαινουν στην πριζα σαν τα αντικουνουπικα και "ρουφανε" τον καπνο.

Κανουν πολυ καλη δουλεια, καλυτερη απο τα κερακια.

stasou%2520mygdala.jpg