Η Batwoman είναι κανονικά στο reboot (και με πολύ καλό γράψιμο και σχέδιο, I should add).
What?! In the New52? Κάτι έχω παρεξηγήσει, φαίνεται... *τρέχει να ψάξει*
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 14:57
Η Batwoman είναι κανονικά στο reboot (και με πολύ καλό γράψιμο και σχέδιο, I should add).

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 15:36
Nice strawman there. Ποιος συναγερμός και ποια υπερευαισθησία;Αλλά πέραν αυτού προσωπικά έχω βαρεθεί το ότι όταν κάποιον λέει την λέξει rape όλοι τρελαίνονται, χτυπάει συναγερμός και αυτός που το λέει πρέπει σίγουρα να είναι ένα σίχαμα που έχει μέσα του μίσος και διαστροφή. Αλλά αν έλεγε πχ kill κανείς σχεδόν δεν νοιάζεται. Δεν λέω ότι ο βιασμός είναι οκ.. Προφανώς όταν είσαι σε μια παρέα με άτομα που ξέρεις μπορείς να έχεις μια αίσθηση του τι τους πειράζει, αλλά επειδή εδώ μπορεί να έχει και άτομα που είτε είναι θύματα είτε για τον άλφα βήτα λόγο τους πειράζει το καταλαβαίνω να υπάρχει μια ευαισθησία. Παρόλα αυτά είναι τρελό το ότι είναι τόσο δεδομένο να μιλάμε και να βλέπουμε σειρές με θανάτους, πολέμους, εκδικήσεις, σφαγές, να παίζουμε παιχνίδια με αυτά και όλα τα σχετικά, και να μην αγγίζει σχεδόν κανέναν... άλλα άμα κάποιος χρησιμοποιήσει την λέξει rape σε context που σίγουρα δεν έχει ως σκοπό το μίσος και την πραγματική βία εκεί όλοι παθαίνουν κρίση.
[...]
Σιγά που είναι ανδροκρατούμενη, γυναίκες δεν πάνε στο cinema;Βέβαια η κάθε ταινία έχει και το target group της.
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:13

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:19
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:20

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:21
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:22
Μόνο όταν το διαβάζει ο Gilbert Gottfried.
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:40
Μόλις έπιασα τον πατέρα μου να διαβάζει το 50 shades of gray, το οποίο ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΕΦΤΑ και αγόρασε.
I HAVE NO FATHER.
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:47
Δε μιλάω για το αγοραστικό κοινό, μιλάω για τους δημιουργούς. Πόσες γυναίκες-σεναριογράφους ξέρεις; Και πιο συγκεκριμένα, πόσες ξέρεις που να γράφουν/ζωγραφίζουν για comics; Κάνε την αναλογία με τους άντρες. Και ανάθεμα κι αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον! Ξέρω καλλιτέχνες και συγγραφείς που όσο και να προσπαθούν δε γίνεται να μπουν στη βιομηχανία, λόγω φύλου επειδή υπάρχει η λανθασμένη νοοτροπία "οι γυναίκες γράφουν για γυναικείο κοινό, οι άντρες γράφουν για όλους".
Όσον αναφορά το target group, δε θα πάω μακρυά, ας πάμε στους Avengers. Ξέρεις πόσες κοπέλες όρμησαν να δουν τη ταινία μόνες τους; Κι όμως, οι Avengers φτιάχτηκαν με άντρες ως target group. Και ναι, πολλές κοπέλες πήγαν για τους χαρακτήρες, τα εφέ και τη δράση, πράγματα τα οποία "παραδοσιακά" θα ενδιέφεραν τους άντρες.
...
Αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, η σχέση είναι πάρε-δώσε με το κοινό. Δε μπορείς να πεις ότι "α, δεν ενδιαφέρεται το κοινό για κάτι τέτοιο", όταν δεν του έχεις ΔΩΣΕΙ τέτοιας ποιότητας θέαμα. Τόσο το Hollywood, όσο και το κοινό έχουν διαμορφώσει τη κατάσταση. Είναι σαν να μου λες ότι εσύ από παιδί έχεις μάθει στα πούπουλα, τις διακοπές και στα πλούτη, και ξαφνικά σου λένε "τελείωσε το χρήμα, βγάλτα πέρα μόνος σου". Θα μπορείς; Όχι. Αλλιώς έχεις μάθει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορείς να μάθεις κι αλλιώς. Το Hollywood κάνει μια χαρά τη δική του προπαγάνδα, η οποία προήλθε από προηγούμενες καταστάσεις. Με δυο λόγια, μια χα΄ρα το κοινό θα ζητάει καλογραμμένους χαρακτήρες αν το Hollywood το μάθει σε αυτούς. Γιατί δε το κάνει; Γιατί είναι δύσκολο να φτιάξεις ποιοτική ιστορία από μια με εκρήξεις ala Bay.
Αυτός ο συλλογισμός με στεναχωρεί και μου φαίνεται αστείος.
Είναι γιατί ο φόνος, σε αντίθεση με το βιασμό, δεν έχει ~τουλάχιστον νομικά σε ανεπτυγμένες χώρες~ ποτέ αμφισβητηθεί. Ο φόνος δεν είναι σήμα κατατεθέν για μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της ανθρωπότητας.
Αλλά όχι. Έχω κάτι που μιλάει για τη διαφορά των δύο με πολύ όμορφο τρόπο. Επέτρεψέ μου να βάλω αυτό να απαντήσει γιατί δεν μπορώ να τα πω τόσο καλά.
Rape VS Murder
Nice strawman there. Ποιος συναγερμός και ποια υπερευαισθησία;
Κατ' αρχάς, κανένας δεν απαγορεύει κάθε χρήση της λέξης (ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο). Όμως ο βιασμός είναι όντως μια μορφή βίας και έκφρασης μίσους και η λέξη δε θα 'πρεπε να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι άσχετο, όπως την ήττα μιας ομάδας. Ούτε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται σαν αστείο εις βάρος του θύματος, το οποίο αναπαράγει στερεότυπα του στυλ "καλά να πάθει/αυτή φταίει/να μη ντυνόταν έτσι/να μην έπινε τόσο" και φυσικά δε θα 'πρεπε να χρησιμοποιείται σαν απειλή.
Κατά δεύτερον, οι φόνοι, οι σφαγές και οι γενοκτονίες αναγνωρίζονται απ' όλους ως εγκλήματα. Κανένας (in their right mind) δε λέει "ο δολοφόνος δε μπορούσε να συγκρατηθεί, το θύμα φταίει που τον προκάλεσε".
Τέλος, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι πρέπει να είσαι θύμα βιασμού για να σε πειράζουν τα rape jokes.
ΥΓ. Και μιλάμε για superhero comics, πιο ανδροκρατούμενα δε γίνεται. (Όχι ότι το Hοllywood πάει πίσω, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.)
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:17
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Carnival Of Rust: 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:19
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:33
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:34

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:56
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Carnival Of Rust: 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:58
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 18:34
Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 19:37