Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#69121 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2.491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 14:57

Η Batwoman είναι κανονικά στο reboot (και με πολύ καλό γράψιμο και σχέδιο, I should add).

What?! In the New52? Κάτι έχω παρεξηγήσει, φαίνεται... *τρέχει να ψάξει*

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69122 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 15:36

Αλλά πέραν αυτού προσωπικά έχω βαρεθεί το ότι όταν κάποιον λέει την λέξει rape όλοι τρελαίνονται, χτυπάει συναγερμός και αυτός που το λέει πρέπει σίγουρα να είναι ένα σίχαμα που έχει μέσα του μίσος και διαστροφή. Αλλά αν έλεγε πχ kill κανείς σχεδόν δεν νοιάζεται. Δεν λέω ότι ο βιασμός είναι οκ.. Προφανώς όταν είσαι σε μια παρέα με άτομα που ξέρεις μπορείς να έχεις μια αίσθηση του τι τους πειράζει, αλλά επειδή εδώ μπορεί να έχει και άτομα που είτε είναι θύματα είτε για τον άλφα βήτα λόγο τους πειράζει το καταλαβαίνω να υπάρχει μια ευαισθησία. Παρόλα αυτά είναι τρελό το ότι είναι τόσο δεδομένο να μιλάμε και να βλέπουμε σειρές με θανάτους, πολέμους, εκδικήσεις, σφαγές, να παίζουμε παιχνίδια με αυτά και όλα τα σχετικά, και να μην αγγίζει σχεδόν κανέναν... άλλα άμα κάποιος χρησιμοποιήσει την λέξει rape σε context που σίγουρα δεν έχει ως σκοπό το μίσος και την πραγματική βία εκεί όλοι παθαίνουν κρίση.

[...]

Σιγά που είναι ανδροκρατούμενη, γυναίκες δεν πάνε στο cinema; :P Βέβαια η κάθε ταινία έχει και το target group της.

Nice strawman there. Ποιος συναγερμός και ποια υπερευαισθησία;
Κατ' αρχάς, κανένας δεν απαγορεύει κάθε χρήση της λέξης (ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο). Όμως ο βιασμός είναι όντως μια μορφή βίας και έκφρασης μίσους και η λέξη δε θα 'πρεπε να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι άσχετο, όπως την ήττα μιας ομάδας. Ούτε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται σαν αστείο εις βάρος του θύματος, το οποίο αναπαράγει στερεότυπα του στυλ "καλά να πάθει/αυτή φταίει/να μη ντυνόταν έτσι/να μην έπινε τόσο" και φυσικά δε θα 'πρεπε να χρησιμοποιείται σαν απειλή.

Κατά δεύτερον, οι φόνοι, οι σφαγές και οι γενοκτονίες αναγνωρίζονται απ' όλους ως εγκλήματα. Κανένας (in their right mind) δε λέει "ο δολοφόνος δε μπορούσε να συγκρατηθεί, το θύμα φταίει που τον προκάλεσε".

Τέλος, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι πρέπει να είσαι θύμα βιασμού για να σε πειράζουν τα rape jokes.

ΥΓ. Και μιλάμε για superhero comics, πιο ανδροκρατούμενα δε γίνεται. (Όχι ότι το Hοllywood πάει πίσω, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.)

6dqFccT.gif

#69123 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:13

Μόλις έπιασα τον πατέρα μου να διαβάζει το 50 shades of gray, το οποίο ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΕΦΤΑ και αγόρασε.

I HAVE NO FATHER.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69124 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:19

Μα γιατι? Ειναι εξαιρετικο βιβλιο

#69125 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:20

Μόνο όταν το διαβάζει ο Gilbert Gottfried.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69126 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:21

Προσωπικά κάνω έναν διαχωρισμό. Στα παιχνίδια που παίζω, είτε είναι ανταγωνιστικά είτε single player ποτέ δεν σκοτώνω αθώους και άσχετους. Στη περίπτωση του quake 3 για παράδειγμα έχεις μια αρένα, οι συμμετέχοντες της οποίας ήρθαν να αλληλοσκοτωθούν. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, όλοι είναι εκουσίως aggressors.
Στην περίπτωση του βιασμού έχεις τον aggressor μόνο από τη μια μεριά, άρα είναι κατακριτέο και ορθώς γίνεται προσπάθεια να αποβληθεί από την ιντερνετική κουλτούρα. Σκέψου ένα παιχνίδι στο οποίο η μια πλευρά θα είχε άρματα και η άλλη δεν θα είχε τίποτα. Ποιος θα ήθελε να παίξει τον άοπλο;

#69127 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:22

Μόνο όταν το διαβάζει ο Gilbert Gottfried.

point

#69128 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:40

Μόλις έπιασα τον πατέρα μου να διαβάζει το 50 shades of gray, το οποίο ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΕΦΤΑ και αγόρασε.

I HAVE NO FATHER.

Αυτο ειναι το equivalent του να τον πιασεις να βλεπει καθηλωμενος το remake του the haunting?XD

sc5bab.jpg

#69129 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 16:47

Δε μιλάω για το αγοραστικό κοινό, μιλάω για τους δημιουργούς. Πόσες γυναίκες-σεναριογράφους ξέρεις; Και πιο συγκεκριμένα, πόσες ξέρεις που να γράφουν/ζωγραφίζουν για comics; Κάνε την αναλογία με τους άντρες. Και ανάθεμα κι αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον! Ξέρω καλλιτέχνες και συγγραφείς που όσο και να προσπαθούν δε γίνεται να μπουν στη βιομηχανία, λόγω φύλου επειδή υπάρχει η λανθασμένη νοοτροπία "οι γυναίκες γράφουν για γυναικείο κοινό, οι άντρες γράφουν για όλους".

Όσον αναφορά το target group, δε θα πάω μακρυά, ας πάμε στους Avengers. Ξέρεις πόσες κοπέλες όρμησαν να δουν τη ταινία μόνες τους; Κι όμως, οι Avengers φτιάχτηκαν με άντρες ως target group. Και ναι, πολλές κοπέλες πήγαν για τους χαρακτήρες, τα εφέ και τη δράση, πράγματα τα οποία "παραδοσιακά" θα ενδιέφεραν τους άντρες.

...

Αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, η σχέση είναι πάρε-δώσε με το κοινό. Δε μπορείς να πεις ότι "α, δεν ενδιαφέρεται το κοινό για κάτι τέτοιο", όταν δεν του έχεις ΔΩΣΕΙ τέτοιας ποιότητας θέαμα. Τόσο το Hollywood, όσο και το κοινό έχουν διαμορφώσει τη κατάσταση. Είναι σαν να μου λες ότι εσύ από παιδί έχεις μάθει στα πούπουλα, τις διακοπές και στα πλούτη, και ξαφνικά σου λένε "τελείωσε το χρήμα, βγάλτα πέρα μόνος σου". Θα μπορείς; Όχι. Αλλιώς έχεις μάθει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορείς να μάθεις κι αλλιώς. Το Hollywood κάνει μια χαρά τη δική του προπαγάνδα, η οποία προήλθε από προηγούμενες καταστάσεις. Με δυο λόγια, μια χα΄ρα το κοινό θα ζητάει καλογραμμένους χαρακτήρες αν το Hollywood το μάθει σε αυτούς. Γιατί δε το κάνει; Γιατί είναι δύσκολο να φτιάξεις ποιοτική ιστορία από μια με εκρήξεις ala Bay.

Καλά εξαρτάται πως βλέπεις τις ταινιές. Αν το θέμα είναι αν σου περνάν καλά μηνήματα, αυτό είναι άλλο θέμα, εγώ το βλέπω από την οπτική του πόσο το κοινό είναι ευχαριστημένο με αυτό που βλέπει. Προφανώς ένα μεγάλο μέρος του κοινού είναι, αλλά δεν αρέσει σε όλους.. Τώρα το ότι οι σεναριογράφοι είναι κυρίως άντρες, δεν αμφιβάλω, αλλά δεν νομίζω ότι αν ήταν γυναίκες θα ήταν πολύ διαφορετικό, αυτό που μετράει είναι τι πουλάει νομίζω, και αυτό είναι το κρητήριο για το τι θα γίνει ταινία και τι όχι.

Και οκ έχουμε συνηθήσει στις ταινίες του Holywood... οκ αλλά ειδικά που τώρα που υπάρχουν περισσότερες επιλογές λόγο internet κλπ το ότι οι ταινίες του Holywood συνεχίζουν να είναι επιτιχημένες, λέει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού τις προτιμά.

Αυτός ο συλλογισμός με στεναχωρεί και μου φαίνεται αστείος.
Είναι γιατί ο φόνος, σε αντίθεση με το βιασμό, δεν έχει ~τουλάχιστον νομικά σε ανεπτυγμένες χώρες~ ποτέ αμφισβητηθεί. Ο φόνος δεν είναι σήμα κατατεθέν για μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της ανθρωπότητας.

Αλλά όχι. Έχω κάτι που μιλάει για τη διαφορά των δύο με πολύ όμορφο τρόπο. Επέτρεψέ μου να βάλω αυτό να απαντήσει γιατί δεν μπορώ να τα πω τόσο καλά.

Rape VS Murder

Nice strawman there. Ποιος συναγερμός και ποια υπερευαισθησία;
Κατ' αρχάς, κανένας δεν απαγορεύει κάθε χρήση της λέξης (ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο). Όμως ο βιασμός είναι όντως μια μορφή βίας και έκφρασης μίσους και η λέξη δε θα 'πρεπε να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι άσχετο, όπως την ήττα μιας ομάδας. Ούτε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται σαν αστείο εις βάρος του θύματος, το οποίο αναπαράγει στερεότυπα του στυλ "καλά να πάθει/αυτή φταίει/να μη ντυνόταν έτσι/να μην έπινε τόσο" και φυσικά δε θα 'πρεπε να χρησιμοποιείται σαν απειλή.

Κατά δεύτερον, οι φόνοι, οι σφαγές και οι γενοκτονίες αναγνωρίζονται απ' όλους ως εγκλήματα. Κανένας (in their right mind) δε λέει "ο δολοφόνος δε μπορούσε να συγκρατηθεί, το θύμα φταίει που τον προκάλεσε".

Τέλος, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι πρέπει να είσαι θύμα βιασμού για να σε πειράζουν τα rape jokes.

ΥΓ. Και μιλάμε για superhero comics, πιο ανδροκρατούμενα δε γίνεται. (Όχι ότι το Hοllywood πάει πίσω, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.)

Οκ τουλάχιστον πήρα καλά επιχειρήματα :P Και το θέμα με τον βιασμό στα games ξεφεύγει κάπως, το ερώτημα είναι κατά πόσο το να χρησιμοποιείς μια λέξη στο context που την χρησιμοποίησε ο Carnival of Rust είναι τόσο πιο κακό από το να έλεγε Kill.. Ίσως τελικά εγώ αντέδρασα πιο υπερβολικά από όλους... Απλά μου κάνει εντύπωση που κανείς συνήθως αυτή την άποψη που παρέθεσα (δηλαδή ότι υπάρχει υπερευαισθησία στη λέξη βιάζω όταν χρησιμοποιείται για πλάκα, σε σχέση με την λέξη σκοτώνω) δεν την βλέπω ποτέ.

Τουλάχιστον το επιχείρημα ότι ο φόνος είναι δεδομένο ότι είναι κακός αλλά η σεξουαλική κακοποίηση όχι, είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα. Απλά έχει σημασία και πως/που την χρησιμοποιείς την λέξη.

Και δεν υπονόησα ότι απαγορεύεται η λέξη, (αν απαγορεύονταν θα είχε αφαιρεθεί από το post) απλώς με κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση ανάμεσα στον βιασμό και στον φόνο.

Βέβαια δεν είμαστε μηχανές, το πως λειτουργούμε και σκεφτόμαστε σαν άνθρωποι αλλά και σαν κοινωνία δεν μπορεί να λυθεί με απλά μαθηματικά.
phmava.php

#69130 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:17

Βρε για δες που καταλήξαμε σαφώς να ανακαλέσω την λέξη δεν τίθεται λόγος.Εξάλλου για pixel αφορούσε αν και νομίζω ότι αν στη θέση της Ashe ήτανε κάποιο αρσενικό όνομα δεν νομίζω να ενοχλούσε.Και ξανατονίζω σε pixel αναφερότανε και επειδή το θέμα μονο για woman studies δεν κατέληξε και δεν θέλω καμια διαδήλωση έξω από την πόρτα μου με επικεφαλή την Alice Walker με χαρακτηρισμούς σεξιστή που βλέπει κάθε γυναικα σαν tool ξαναλέω ανακαλώ.Απλά η ευγένεια ο σεβασμός δεν είναι κάτι το οποιο το χαρακτηρίζεις σε μια στιγμή πλακας (όχι με τον ορο της λέξης αλλα με το περιστατικό που περιέγραψα) χοντροκομμένο να το πούμε και εγώ μαζί σας αλλα σε καμια περίπτωση δεν είμαι ούτε υπέρμαχος του βιασμού (πως να γίνει άλλωστε όταν η δουλειά μου είναι να αποτρέπω τέτοια φαινόμενα) ούτε οτιδήποτε άλλο και πριν αγαπητοί μου sumforoumites με θεωρήσετε παράδειγμα προς αποφυγει όπως διάβασα και πιο πριν να αναλογιστείτε ότι τα φαινόμενα απατούν και δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον επειδή από αφέλεια η από καυστικό η χυδαίο χιούμορ είπε κάτι και από την μια είναι πολύ υποκριτικό γιατί όπως ξαναείπα αν αναφερόμουνα σε αντρικό χαρακτήρα πιθανότατα να μην καιγότανε χαρτί.Είναι σαν παράδειγμα να πάει μια γυναικα να με καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση στο τμήμα με έχουνε τσιμπήσει και με έχουνε μπουζουριάσει.Αν πάω εγώ όμως να καταγγείλω σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα σε εμενα οι αστυνομικοί θα γελάνε μαζί μου.Είναι μεγάλη κουβέντα και γενικά δεν βγάζει πουθενά ναι σαφώς ξέρω εγώ το ξεκίνησα με μια λέξη που είπα μπλα μπλα μπλα δέχομαι σταύρωση και βασανισμό με δόσεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Carnival Of Rust: 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:19

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69131 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:33

Το rape culture αφορά και τα δύο φύλα παντως οπότε αυτό το οποίο λες πέρα από αναληθές είναι και πολύ άσχημο για την συζήτηση γιατί παρερμηνεύεις αυτά που είπαν οι συνομιλητές σου και προδικάζεις τις προθέσεις τους. Νομίζω κανείς δεν σου έκανε προσωπική επίθεση απλά εξηγήθηκε το γιατί είναι άσχημο σαν έκφραση. Διέθεσε λίγα λεπτά από το χρόνο σου να διαβάσεις το άρθρο που παρέθεσε η Anelis. To χιούμορ είναι αποτέλεσμα των αντιλήψεών μας και των προτύπων που μας έχει περάσει η κοινωνία, το πώς αντιμετωπίζεται η σεξουαλική παρενόχληση ανάλογα με το φύλο το ίδιο (που btw εκεί θα έχουν άδικο οι αστυνομικοί), και γενικότερα η όλη αντίληψη της σεξουαλικότητας και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "οπλο" για να μειώσεις κάποιον δεν περιορίζεται μόνο σε άμμεσες επιθέσεις.

#69132 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:34

Το ότι πιστεύεις ότι αν ο χαρακτήρας τον οποίο "βίαζες" ήταν άντρας εμείς δε θα είχαμε πει τίποτα, πέρα από λάθος, είναι δικό σου συμπέρασμα το οποίο είναι και εσφαλμένο.

Δε σε κρίνουμε από το καυστικό, ή μη, σχόλιό σου, αλλά κρίνουμε το ίδιο το σχόλιό σου το οποίο παραμένει παράδειγμα προς αποφυγή, χωρίς αυτό να αφήνει την οποιαδήποτε υπόνοια εκ μέρους μας για τον χαρακτήρα σου. Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι, αλλά δεν ισχύει.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69133 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:56

Το αν θα λέγατε η όχι είναι κάτι το οποιο πλέον δεν πρόκειται να μάθουμε και εξάλλου δεν είναι εκεί το point.Ανέφερα ανακάλεσα όσο για το άθρο δεν χρειάζεται να το διαβάσω ούτε από σνομπισμό ούτε για να το παίξω ξερόλας.Αλλα κάποια πράγματα τα ξέρουμε νομίζω ανέφερα το women's studies κάτι που δείχνει ότι δεν είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα.Μονο έτσι όπως το αναφέρεις για παράδειγμα προς αποφυγή αυτομάτως παρερμηνεύεις και την πρόθεση μου που το είπα και παράλληλα βγάζετε ένα συμπέρασμα που δεν αντιπροσωπεύει το άτομο μου και την νοοτροπία μου μπορεί όχι φανερά με ένα post αλλα ουσιαστικά.Όχι δεν παρερμήνευσα απλά είμαι προ το πυλών του χαρακτηρισμού επόμενος ανέφερα γενικά την δικια μου αντίληψη και νοοτροπία για το πως βλέπω τα πράγματα για αποφυγή μετέπειτα χαρακτηρισμών προς το άτομο μου.Βλέπεις στο γραπτό λόγο τα πάντα είναι στον αέρα και ο καθένας ερμηνεύει το οτιδήποτε διαβάζει πάντα με το δικό του σκεπτικό αυτό αυτομάτως δεν σημαίνει ότι το διάβασε με το τρόπο που το έγραψε ο άλλος.Για αυτό πρέπει να γίνεσαι γλαφυρός-απολογητικός για να αποτραπούνε παρεξηγήσεις.Εξάλλου το μονο που μπορώ να πω είναι μια συγγνώμη για αυτούς που ήρθανε σε δύσκολη θέση με τον ορο και την αιτιολογία της λέξης.Δεν ζητάω συγγνώμη ούτε απολογούμαι για την πρόθεση μου στο πρωταρχικό post μου γιατί πολύ απλά δεν είχα καμια πρόθεση δυσαρέσκειας σε αλλα άτομα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Carnival Of Rust: 14 Σεπτέμβριος 2012 - 17:58

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69134 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 18:34

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους τα rips του καλύτερου ED της σαιζόν έχουν βγει :3

#69135 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2012 - 19:37

Eμενα παλι ολο αυτο που διαβασα στην αρχη μου φαινοταν απλως υπερβολικο, και μετά ασχημο. Τα συμπερασματα που εξηχθησαν απο τη χρηση της λεξεως rape ηταν εντελως αυθαιρετα, και μου θυμισαν αυτους που λεγαν οτι τα λυκειοπαιδα σκοτωσαν τους συμμαθητες τους στο columbine επειδη ακουγαν marilyn manson. Ολη αυτη η λογικη για το πως πρεπει να χρησιμοποιειται η λεξη rape ειναι τελειως λαθος. Και υποκρισια εν μερει διοτι προυπαρχει εδω και 3 δεκαετιες με τη λεξη fuck.

Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να απολογηθει ο CoR και ελπιζω να μην ειναι καποιος καινουριος κανονας του σαιτ. Γιατι σιγουρα δεν ισχυε οταν γραφτηκα.

Αλλα εννοειται πως αν συμφωνειτε ολοι, Σ.Ο. και μελη, οτι οι σελιδες που προηγηθηκαν ειναι κατι το φυσιολογικο, και οι αλλες αποψεις προκαλουν εμετους και τα συναφη, παω πασο.

stasou%2520mygdala.jpg