Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#68506 redqueen

redqueen

Za Zombie Chicken...

• Members
  • 847 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 01:42

οn another note...

επηρεαστηκα απο τν Dante ... παρτε ενα σετ να με θυμαστε!

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...

#68507 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 07:12

Hold the phone! Ποιος έχει στιγματίσει, αλήθεια, τους ασεξουαλικούς; Ασεξουαλικοί είναι (ή τουλάχιστον έτσι λένε) όλοι οι μοναχοί και οι μοναχές στα χριστιανικά μοναστήρια. Δεν τους είδα να κουβαλάνε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Με εξαίρεση ίσως τους μοναχούς για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι το γυρίσανε στην ομοφυλοφιλία, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί στίγμα κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι της ασεξουαλικότητας. Άλλου παπά ευγαγγέλιο τελείως.

Συμφωνώ κατα τα άλλα με όσα λες, αλλά πάνω σε αυτό νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.

Δεν είναι ότι υπάρχει στίγμα για τους ασεξουαλικούς, είναι ότι ο όρος και η έννοια καταρχήν του ασέξουαλ είναι πολύ πρόσφατος και δεν είναι καν καθιερωμένος και αποδεκτός ακόμη. Όταν το άτομο δεν κάνει σχέσεις και δεν ενδιαφέρεται για το σεξ, λίγοι είναι αυτοί που θα το θεωρήσου "οκ", εκτός αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που το καθιστά αδύνατο. Γίνεται συνήθως αντιληπτό ως μη "υγειές" και είναι συχνά ένα κριτήριο "αποτυχίας" μεταξύ συνομηλίκων.
Δεν λέω ότι αυτή η προκατάληψη συγκρίνεται με τον σεξισμό που έχουν υποστεί π.χ. οι ομοφυλόφιλοι, αλλά υπάρχει.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 31 Αύγουστος 2012 - 07:31

#68508 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 09:15

Δεν είναι ότι υπάρχει στίγμα για τους ασεξουαλικούς, είναι ότι ο όρος και η έννοια καταρχήν του ασέξουαλ είναι πολύ πρόσφατος και δεν είναι καν καθιερωμένος και αποδεκτός ακόμη. Όταν το άτομο δεν κάνει σχέσεις και δεν ενδιαφέρεται για το σεξ, λίγοι είναι αυτοί που θα το θεωρήσου "οκ", εκτός αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που το καθιστά αδύνατο. Γίνεται συνήθως αντιληπτό ως μη "υγειές" και είναι συχνά ένα κριτήριο "αποτυχίας" μεταξύ συνομηλίκων.
Δεν λέω ότι αυτή η προκατάληψη συγκρίνεται με τον σεξισμό που έχουν υποστεί π.χ. οι ομοφυλόφιλοι, αλλά υπάρχει.

Βασικα το πρόβλημα δεν είναι αν είναι αποδεκτό από την κοινωνία. Είναι δηλαδή, αλλά όχι τόσο αυτό. Το θέμα είναι αν στέκει επιστημονικά κάποιος να είναι asexual ή όχι. Και οι ομοφυλόφιλοι ή η αμφιφυλόφιλοι έχουν προβλήματα με την κοινωνία, αλλά υπάρχουν επιστημονικές μελέτες πάνω στο θέμα και νομίζω πως οι περισσότεροι στην επιστημονική κοινότητα το αποδέχονται.

Από όσο ξέρω όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους asexual, transexual ή οτιδήποτε άλλο. Δεν το έχω ψάξει το θέμα, και φυσικά δεν είμαι ειδικός, αλλά το βάζω σαν ερώτημα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από phm: 31 Αύγουστος 2012 - 09:30

phmava.php

#68509 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 10:33

Δεν ξέρω αν ο τρόπος γραφής μου δημιούργησε ένα τέτοιο μπέρδεμα, αλλά φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα οτι απο τη στιγμή που δίνω έμφαση στην ίδια τη συνείδηση και τις επιλογές, όπως και στη λέξη "θεόσταλτο" έβαλα εισαγωγικά,

Μόνο την πρώτη φορά, και αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι την δεύτερη φορά που χρησιμοποιείς τη λέξη "θεόσταλτο", την εννοείς. Δεν είναι δικό μου λάθος αν ο γραπτός σου λόγος δεν ανταποκρίνεται σ' αυτά που πραγματικά θες να πεις... ΑΝ φυσικά ήθελες όντως να πεις αυτά από την αρχή, και δεν άλλαξες γνώμη στο ενδιάμεσο.

άρα και δε μιλάω τόσο για την ανθρώπινη φύση ή θεία χαρίσματα κλπ, όσο για πράγματα που καθορίζουμε εμείς με τη δική μας συνείδηση.Ίσως το μπέρδεμα γίνεται απο τη στιγμή που χρησιμοποιώ την ίδια λέξη για να προσδιορίσω δύο έννοιες, μια ειδική και μία γενική, γι αυτό και το ξεκαθάρησα στην πορεία, όπως αναγκάστηκες να κάνεις κι εσύ για το ανάλογο ποστ σου, απο το οποίο θα μπορούσα εγώ να συμπεράνω κι εγώ ότι ήθελα, δεν κατηγορώ εσένα γι αυτό όμως.

Δεν θυμάμαι καμία σημασιολογική ασάφεια στα δικά μου posts. Κάνε quote αυτό που εννοείς.

For god's sake, why take everything personally?
Εγώ χρησιμοποιώ τις έννοιες αντιφατικά για να διατηρήσω την ισορροπία στη συζήτηση, και δεν απευθύνομαι σε σένα, αλλά στα λόγια σου, που απλά μου δίνουν την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα που θέλω.Το οτι λέω μια άποψη βασιζόμενος στη διαφωνία μου με τα λόγια κάποιου δε σημαίνει οτι απαντάω απαραίτητα σε κάποιον και οτι του προσδίδω το ακραία αντίθετο απο αυτό που λέω εγώ.Αν ξαναδείς τα πρώτα ποστ σου, θα δεις οτι μπορεί να μη χρησιμοποιείς αυτές τις έννοιες αλλά δεν είναι εντελώς ανεξάρτητα απο αυτές.Εσύ απλά μιλάς σε τελείως χαλαρό πλαίσιο, όπως και εγώ χαλαρά προσπαθώ να διατηρήσω την ισορροπία σε ένα αρκετά σοβαρό θέμα που θα ήταν καλύτερο κατα τη γνώμη μου να μην παίρνει τόσο χαλαρές διαστάσεις.

Για τον απλούστατο λόγο, ρε Kamui, ότι κάνεις quote δικό μου post, και με τον τρόπο που γράφεις, καθ' όλην την έκταση του post σου φαίνεται σαν να απευθύνεσαι σε μένα. Δεν υπάρχει πουθενά hint ότι χρησιμοποιείς τα λόγια μου απλά σαν εφαλτήριο για να πεις τα δικά σου, άσχετα πράγματα. Στο δικό σου κεφάλι μπορεί αυτό να είναι ξεκάθαρο, αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο γι' αυτούς που σε διαβάζουν. Δεν είναι δικό μου λάθος αν δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις σε ποιον (δεν) απευθύνεσαι. Αν δεν θες να μπερδεύεις κάποιον να νομίζει ότι απευθύνεσαι σ' αυτόν, don't quote his post in the first place. Ακόμα καλύτερα, βάλε επικεφαλίδα "αυτή τη στιγμή λέω τα δικά μου, please ignore me". Ή, ακόμα καλύτερα, μη χρησιμοποιείς forums για να κάνεις αυτό που κάνεις, γιατί τα forums είναι εργαλείο διαλόγου, συνεπώς όλοι υποθέτουν ότι στοχεύεις σε διάλογο, και όχι σε αυτάρεσκη έκθεση ιδεών.

Moreover, δεν μπορώ να καταλάβω με καμία δύναμη πως υποτίθεται ότι διατηρείς την ισορροπία στη συζήτηση με το να χτίζεις ένα straw man και να επιτίθεσαι σ' αυτό, δίνωντας ταυτόχρονα παραπάνω, αχρείαστες και επικίνδυνες προεκτάσεις στη συζήτηση. Speaking of which:

Κατ' αρχήν δεν αναφέρομαι μόνο στους ασεξουαλικούς, αλλά και σε κάθε μορφής σεξουαλική ιδιαιτερότητα, όπως και σε άτομα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σεξουαλικά "ανθυγειή" με βάση τις ανάγκες τους τις ανάγκες που τους προσδίδει ο κόσμος με βάση μια "κοινή φύση". Αλλο πράγμα η μία κατηγορία απο την άλλη, αλλά αν το σκεφτείτε η παρανόηση μου δεν είναι τόσο άκυρη, γιατί τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες και σε γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, και σε σχέση με την ικανοποίηση των σεξουαλικών τους αναγκών.
Δεύτερον, ασεξουαλικοί μπορεί να είναι όλοι οι μοναχοί, αλλά δεν είναι όλοι οι ασεξουαλικοί μοναχοί. (οχι πως υπονοείς κατι τέτοιο ακριβώς αλλά θα δεις που το παω)
Δεν γίνεται κανείς μοναχός επειδή ήδη είναι ασεξουαλικός, η ασεξουαλικότητα είναι κατηγορία σεξουαλικού προσανατολισμού, και την έχει περίπου το 1% του συνολικού πληθυσμού απ' ότι έχω διαβάσει.
Με τα πρότυπα που προβάλλονται νωρίς συχνά μεταξύ των νέων, όχι μόνο είναι λογικό να δεχθεί αρνητική αντιμετώπιση απο άλλους για αυτό το χαρακτηριστικό του, αλλά και να πιεστεί στην ουσία να πράξει σύμφωνα μ' αυτό που προβάλλεται και θεωρείται αυτονόητο και υγιές, δηλαδή η σεξουαλικότητα.Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα κάποιος να μη γνωρίζει οτι είναι ασεξουαλικός, και να πρέπει ξαφνικά να έρθει αντιμέτωπος με την ιδιαιτερότητα του ως κάποια αναπηρία που θα μπορούσε να του προσάψει ένας περίγυρος που θα ήθελε να τον δει πχ παντρεμένο. (όχι πως οι asexuals δεν μπορούν να παντρευτούν ή να κάνουν παιδιά, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο διαφορετικό το πράγμα γι αυτούς, και κυρίως τους συντρόφους τους)
Τρίτον, ο κοινωνικός στιγματισμός που δέχονται οι μοναχοί, υπάρχει στην ουσία απο τη ζωή που τους επιβάλλεται, με τη διαφορά οτι είναι επιλογή τους και την επιβάλλουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Αυτό δεν έχει κάποια σχέση με τη σεξουαλικότητά τους αλλά με τις επιλογές και τη συνείδησή τους, επομένως το θεωρώ άσχετο με το θέμα.

There you go again, επεκτείνοντας το θέμα σε αχρείαστες διαστάσεις. Εδώ τώρα λες ορισμένα σωστά πράγματα, ορισμένα λάθος πράγματα, και κυρίως πλήθος από άσχετα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που δεν απευθύνεσαι σε μένα (in fact, δεν απευθύνεσαι σε κανέναν που έγραψε στις τελευταίες σελίδες), νομίζω μπορώ κάλλιστα να τα αγνοήσω.

Αnyway μην ξεχνάτε οτι όλα όσα λέω δεν υπονοούν απαραίτητα οτι εσείς λέτε το αντίθετο, απλώς διευκρινίζω όσα ήθελα να πω εξ αρχής και προσπαθώ να βγάλω γενικά συμπεράσματα για ένα θέμα για το οποίο δεν έχω ξαναμιλήσει.
Αν έκανα κι εγώ το ίδιο, απλώς θα πω οτι σε μια συζήτηση τα λόγια του συνομιλιτή σε φτάνουν κοντύτερα σε αυτό που θέλεις να πεις και γι αυτό βασίζεσαι σε αυτά, δεν το κάνεις για να πας κόντρα στον ίδιο το συνομιλιτή.

Άρα, let's recap:

Ο γραπτός σου λόγος περιέχει διάφορες ασάφειες για τις οποίες πρέπει εμείς να μυρίσουμε τα νύχια μας, 1.

Κάνεις quote δικό μου post, φαίνεται σαν να απαντάς σε μένα, αλλά στην πραγματικότητα απλά έψαχνες αφορμή για να γράψεις τα δικά σου, μη απευθυνόμενος σε μένα, κάτι για το οποίο πρέπει επίσης να μυρίσω τα νύχια μου, 2.

Μόνος σου ξεστρατίζεις επικίνδυνα από τα αρχικά, στενά και καλώς ορισμένα όρια της συζήτησης, απλά και μόνο για να έχεις την αμφιλεγόμενη πνευματική ευχαρίστηση να απαντήσεις σε πράγματα που κανείς δεν φάνηκε να υποστήριξε εδώ μέσα, 3.

Kamui, μήπως αντί να γράφεις σε forum, όπου υποτίθεται γίνεται διάλογος, να έγραφες σε κάποιο blog; Εκεί θα μπορείς να φιλοσοφίζεις όσο αχαλίνωτα θες. Εδώ υπάρχουν κανόνες. Όχι, δεν εννοώ τους κανόνες του forum, εννοώ κανόνες διαλόγου.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#68510 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 10:48

:nanana: :nanana: :nanana: Υοu guyz... make love not war

#68511 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 10:55

Μαρή βάλε μέσα τα pop corn εσύ .

#68512 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 11:16

Έβαλα να δω Γιουγκιο τώρα. Βρήκα τα DVD στα τζαμπο.

#68513 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 14:30

Youtube Video

Πολύ φιλοσοφία έπεσε στην τρύπα χθες.

#68514 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 15:31

Aς απαντήσω για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα γιατί θα μου βγει το όνομα, και για να κάνω λίγο brain gymnastics μετά το ξύπνημα. :P
Iσχύει οτι συχνά μιλάω με ασάφειες και οτι ο λόγος μου κάποιες φορές είναι δυσνόητος αλλά τελευταία, ή τουλάχιστον στη συγκεκριμένη συζήτηση είμαι πολύ πιο προσεκτικός στο πως γράφω και αν προσπαθήσει έστω και λίγο κανείς μπορεί να βγάλει ξεκάθαρο νόημα απο τα ποστ μου. Εκτός κι αν απλά δε θέλει, και προτιμά να δημιουργεί μάλλον αυτός straw man versions του εαυτού μου, και όχι μόνο να βγάζει εντελώς άκυρα συμπεράσματα αλλά να μου τα αποδίδει και σε προσωπικό επίπεδο επειδή τάχα μου "δίνω μια εντύπωση".

Μόνο την πρώτη φορά, και αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι την δεύτερη φορά που χρησιμοποιείς τη λέξη "θεόσταλτο", την εννοείς. Δεν είναι δικό μου λάθος αν ο γραπτός σου λόγος δεν ανταποκρίνεται σ' αυτά που πραγματικά θες να πεις... ΑΝ φυσικά ήθελες όντως να πεις αυτά από την αρχή, και δεν άλλαξες γνώμη στο ενδιάμεσο.

Το τι ήθελα να πω φαίνεται ξεκάθαρα απο το γεγονός οτι δεν έχω έρθει στο forum με διάθεση να ασκήσω καμία θρησκευτική προπαγάνδα σε κανέναν. Πριν μόλις είχαμε άθεο που χρησιμοποίησε τη λέξη, και εγώ επεχείρησα τη διπλή αναπαραγωγή της για να προσδιορήσω κάτι μεταφορικά, και τη δεύτερη φορά ξεκαθάρησα πως μπορεί να ισχύει κυριολεκτικά σε μένα ή σε κάποιους, αλλά για κάποιον που δε θεωρεί οτι υπάρχει θεός η λέξη αυτή αυτομάτως γίνεται μεταφορική, και απο τη στιγμή που γνωρίζω οτι γράφω σε forum με την πλειοψηφία των μελών να είναι άθεοι, (αυτό μπορεί να μην είναι αυτονόητο, αλλά γνωριζόμαστε δυο χρόνια, δεν μπορεί να μη ξέρω πως θα πάρει το καθε τι ο ενας και πως ο αλλος) τη χρησιμοποιώ έτσι ώστε ο καθένας να τη δεχτεί ανάλογα με τα δικά του πιστεύω.
Και όχι, δε χρειάζεται κανείς να σκεφτεί όλο το παραπάνω για να μου απαντήσει, μπορώ να εξηγήσω και πιο ξεκάθαρα ως προς το ποστ αυτό καθ' αυτό και όχι ανάλογα με το ποιος το έγραψε και τι σκεφτόταν.

Ας υποθέσουμε οτι υπάρχει Θεός, και οτι δημιούργησε τον άνθρωπο. Τότε αυτομάτως όλες οι εκ γενετής ιδιότητες του ανθρώπου (δε ξέρω αν είναι αποδεδειγμένο αλλά θεωρείται οτι και η ασεξουαλικότητα μπορεί να οφείλεται σε γενετικά αίτια) είναι θεόσταλτες.
Αν υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει Θεός, τότε η λέξη "θεόσταλτο" σημαίνει αυτομάτως "εκ γενετής".
Ο meidei όμως χρησιμοποιεί τη λέξη για να πορσδιορίσει ένα φυσικό προτέρημα, κάτι μάλιστα, που υπάρχει σε ελάχιστους ανθρώπους.
Κι εγώ του απαντάω με την ίδια ορολογία λέγοντας οτι αν κάτι μπορεί να θεωρηθεί θεόσταλτο, δεν είναι ένα "προτέρημα" που μπορεί να έχουν κάποιοι άνθρωποι εκ γενετής, αλλά θεόσταλτη μπορεί να θεωρηθεί και μια ιδιότητα την οποία έχουν όλοι, και μέσω αυτής μπορούν να κατακτήσουν το "προτέρημα" που θεωρείται θεόσταλτο σε ένα βαθμό.

Εσύ όμως μου απαντάς σε καθαρά θρησκευτικό πλαίσιο στην ουσία και κολλάς στην ίδια την έννοια, λέγοντας μάλιστα πως "δε θα 'πρεπε να ευχαριστούμε το Θεό" ενώ εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο, απλά επειδή παρέλειψα να βάλω εισαγωγικά σε μία λέξη που εν τέλει η κυριολεκτική της σημασία δεν έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε.

Δεν θυμάμαι καμία σημασιολογική ασάφεια στα δικά μου posts. Κάνε quote αυτό που εννοείς.

Σημασιολογική ασάφεια υπάρχει και στο να συγκρίνεις το σεξ με το παγωτό φυστίκι, δύο πράγματα με εντελώς διαφορετική βαρύτητα και σημασία, σημασιολογική ασάφεια είναι και ο όρος του meidei "άτσαλος πιγκουϊνος", που αφήνει να εννοηθούν ένα σωρό διαφορετικά πράγματα.
Ασάφεια είναι και το να μιλάς για την ανθρώπινη φύση (we're built for this) σε μια συζήτηση οπου παίρνουμε υπόψη μας και τους ασεξουαλικούς.
Ίσως ήταν λάθος μου που το ανέφερα τόσο συγκεκριμένα, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι οτι μέσα απο κάθε ποστ μπορεί ο καθένας να βγάλει ένα σωρό συμπεράσματα αν δεν είναι διατεθημένος να μιλήσει στα πλαίσια των συνομιλητών του, δε φταίει ο άλλος πάντα.Παρα πάνω κιόλας εξήγησα οτι δεν υπήρξαν ξεκάθαρες ασάφειες στα ίδια τα ποστς μου, το αν αφήνω να εννοηθούν δεκάδες πράγματα που πηγάζουν μάλλον απο τη φαντασία των συνομιλητών μου, δεν ξέρω αν μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Για τον απλούστατο λόγο, ρε Kamui, ότι κάνεις quote δικό μου post, και με τον τρόπο που γράφεις, καθ' όλην την έκταση του post σου φαίνεται σαν να απευθύνεσαι σε μένα. Δεν υπάρχει πουθενά hint ότι χρησιμοποιείς τα λόγια μου απλά σαν εφαλτήριο για να πεις τα δικά σου, άσχετα πράγματα. Στο δικό σου κεφάλι μπορεί αυτό να είναι ξεκάθαρο, αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο γι' αυτούς που σε διαβάζουν. Δεν είναι δικό μου λάθος αν δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις σε ποιον (δεν) απευθύνεσαι. Αν δεν θες να μπερδεύεις κάποιον να νομίζει ότι απευθύνεσαι σ' αυτόν, don't quote his post in the first place. Ακόμα καλύτερα, βάλε επικεφαλίδα "αυτή τη στιγμή λέω τα δικά μου, please ignore me". Ή, ακόμα καλύτερα, μη χρησιμοποιείς forums για να κάνεις αυτό που κάνεις, γιατί τα forums είναι εργαλείο διαλόγου, συνεπώς όλοι υποθέτουν ότι στοχεύεις σε διάλογο, και όχι σε αυτάρεσκη έκθεση ιδεών.

Moreover, δεν μπορώ να καταλάβω με καμία δύναμη πως υποτίθεται ότι διατηρείς την ισορροπία στη συζήτηση με το να χτίζεις ένα straw man και να επιτίθεσαι σ' αυτό, δίνωντας ταυτόχρονα παραπάνω, αχρείαστες και επικίνδυνες προεκτάσεις στη συζήτηση.

There you go again, επεκτείνοντας το θέμα σε αχρείαστες διαστάσεις. Εδώ τώρα λες ορισμένα σωστά πράγματα, ορισμένα λάθος πράγματα, και κυρίως πλήθος από άσχετα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που δεν απευθύνεσαι σε μένα (in fact, δεν απευθύνεσαι σε κανέναν που έγραψε στις τελευταίες σελίδες), νομίζω μπορώ κάλλιστα να τα αγνοήσω.

Κατ' αρχήν, το φόρουμ δεν είναι μόνο για να γίνονται διάλογοι μεταξύ δύο ατόμων, και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο.
Είναι ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας οπου μπορεί ο καθένας να σχολιάσει τα λόγια οποιουδήποτε άλλου, είτε αυτά απευθύνονται στον ίδιο είτε όχι.
Το οτι δε σου απευθύνομαι προσωπικά δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να μου απαντήσεις, αλλά δε χρειάζεται να δημιουργήσω και κανένα straw man version σου και μάλιστα να σου επιτεθώ κιόλας.Αυτό μόνο εσένα έχω δει να το ισχυρίζεσαι.
Μπαίνω στη συζήτηση για να υποστηρίξω κάτι βασιζόμενος σε κάτι που είπε ο meidei.Έπειτα μπλέκονται και περισσότεροι σε αυτή.Εν τέλει εγώ προσπαθώ να υποστηρίξω την αρχική μου θέση (απο την οποία δε βλέπω να εξωστρακίστηκα απο μόνος μου σε κάποιο ποστ, ούτε είναι άσχετη με τη συζήτηση) με βάση τις απαντίσεις που λαμβάνω για όσα λέω.
Εσύ μπορεί να μην ισχυρίζεσαι το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που λέω, αλλά αν θέλω να ανακεφαλαιώσω και να δηλώσω ξεκάθαρα την άποψη μου, (η οποία απευθύνεται όχι μόνο σε σένα αλλά και σε ολόκληρο το forum, αλλιώς να γράφουμε σε pms) δε με εμποδίζεις απο το να το κάνω. Στα σημεία οπου αναφέρομαι σε σένα απαντάω ξεκάθαρα, αν θέλω να δόσω μια επέκταση (καθόλου άσχετη θα έλεγα) στη συζήτηση δε σημαίνει οτι πριν εσύ υπονόησες το αντίθετο.

Το πιο αστείο όμως είναι οτι ενώ κατακρίνεις αυτό που κάνω, εσύ ο ίδιος το κάνεις σε κάθε quote που απευθύνεται σε μένα, με τη διαφορά οτι όχι μόνο αποδίδεις το άσχετο των συμπερασμάτων σου στη δική μου ασάφεια, (είπαμε κι αλλοι μπερδεύονται αλλά τέτοια ακραία συμπεράσματα μόνο επίτηδες τα βγάζει κανείς) αλλά και μου προσάπτεις όλη την προέκταση των λεγομένων σου προσωπικά, σαν να το ισχυρίστηκα ξεκάθαρα.

Μάλιστα, πώς η τελευταία μου απάντηση να μην καταλήγει να είναι στην ουσία off-topic, όταν μόλις πριν λίγο μας μιλάς για τον κοινωνικό στιγματισμό των μοναχών σε σχέση με την ασεξουαλικότητά τους, κατι που πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, γιατί μιλάμε για την ασεξουαλικότητα γενικά, όχι με το τι κοινωνικό στιγματισμό δεν δέχονται όσοι επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν εντελώς ιδιόμορφο τρόπο ζωής που δεν έχει να κάνει μόνο με την αποχή απο το σεξ αλλά και με ενα σωρό πράγματα ακόμα που αυτομάτως τους καθιστούν κοινωνικά στιγματισμένους?
Όταν οι απαντήσεις σου είναι άσχετες και απο τη μια μιλάς για τη μοιρολατρία και τους προικισμένους ανθρώπους (ίσως θα μπορούσες να απευθυνθείς στο ποστ του meidei που έκανα quote, αν δεν ενοούσα το αντίθετο δε θα του απαντούσα έτσι) και απο την άλλη για τους μοναχούς και τη δήθεν έλλειψη κοινωνικού στιγματισμού; (πες στους γνωστούς σου οτι αποφασίζεις να γίνεις μοναχός και περίμενε χαλαρές αντιδράσεις)

Άρα, let's recap:

Ο γραπτός σου λόγος περιέχει διάφορες ασάφειες για τις οποίες πρέπει εμείς να μυρίσουμε τα νύχια μας, 1.

Κάνεις quote δικό μου post, φαίνεται σαν να απαντάς σε μένα, αλλά στην πραγματικότητα απλά έψαχνες αφορμή για να γράψεις τα δικά σου, μη απευθυνόμενος σε μένα, κάτι για το οποίο πρέπει επίσης να μυρίσω τα νύχια μου, 2.

Μόνος σου ξεστρατίζεις επικίνδυνα από τα αρχικά, στενά και καλώς ορισμένα όρια της συζήτησης, απλά και μόνο για να έχεις την αμφιλεγόμενη πνευματική ευχαρίστηση να απαντήσεις σε πράγματα που κανείς δεν φάνηκε να υποστήριξε εδώ μέσα, 3.

Kamui, μήπως αντί να γράφεις σε forum, όπου υποτίθεται γίνεται διάλογος, να έγραφες σε κάποιο blog; Εκεί θα μπορείς να φιλοσοφίζεις όσο αχαλίνωτα θες. Εδώ υπάρχουν κανόνες. Όχι, δεν εννοώ τους κανόνες του forum, εννοώ κανόνες διαλόγου.

Μπλέκεις το φαινομενικά ξεκάθαρο σε σένα με το ξεκάθαρο γενικά, νομίζεις δηλαδή οτι πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου για να δεις ένα υπολανθάνον νόημα στα ποστ μου ενώ μόνος σου μυρίζεις τα νύχια σου σε ακραίο βαθμό και βγάζοντας δικά σου συμπεράσματα (τα οποία μπορεί σε σένα να φαίνονται λογικά σε σχέση με τα λεγόμενά μου, ενώ αυτό ίσως πρέπει να ξανακοιτάξεις) και εξωστρακίζεις το νόημα των ποστ μου, κάτι που δε συμβαίνει μεταξύ εμένα και όλων των μελών του forum.
Αν o λόγος μου περιέχει ασάφειες, εδώ είμαι για να το κάνω πιο ξεκάθαρο, όπως όλοι μας συχνά λέμε ασάφειες και παρεξηγούμε ο ένας τον άλλον.Το να κατηγορείς τον άλλον για ασάφεια για να δικαιολογήσεις τις ακραίες και άσχετες απαντήσεις σου προς αυτόν είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Μήπως σε blog μπορώ να σχολιάζω άμεσα πράγματα που διαβάζω απο μέλη μιας κοινότητας;
Μήπως αν δεν ήθελα να κάνω διάλογο θα πετούσα την άποψη μου σκέτη και δε θα απαντούσα σε κανένα;

Ειλικρινά συγγνώμη αν σας κουράζω τσάμπα αλλά δε νομίζω πως ευθύνομαι εγώ για το οτι συγκεκριμένα φέτος κάθε συζήτηση στην οποία συμμετέχω στο black hole πρέπει να καταλήξει έτσι.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 31 Αύγουστος 2012 - 15:55

O6rrvsU.jpg

#68515 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 15:51

Είμαι πολύ μοιραίο κοπέλλι τελικά. Ακόμα δεν γύρισα καλά-καλά :-P

#68516 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 15:55

Ah these walls of text~
Πρέπει να είμαι πολύ ρήχο άτομο που γράφω μόνο 2 σειρούλες πάντα ή κάνω post εικόνες =(

#68517 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 16:07

Ah these walls of text~
Πρέπει να είμαι πολύ ρήχο άτομο που γράφω μόνο 2 σειρούλες πάντα ή κάνω post εικόνες =(

Nah, εγώ ξέρω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια :canthelp:
phmava.php

#68518 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 16:35

Indeed.
Silence is golden.

#68519 Botsun