Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#68491 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 30 August 2012 - 21:31

Eίπες επί λέξη ότι " κάνετε κάποιες επιλογές και δεν είστε έρμαια της φύσης σας" σε αντιπαραβολή με τους "σεξουαλικά υγιείς,. Τι άλλο θα μπορούσες να εννοείς πέρα από το ότι αυτά δεν ισχύουν για την ομάδα που διαχώρισες?

Anw το τι (δεν) κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του είναι καθαρά και μόνο δική του υπόθεση όχι αφορμή για να ισχυριστεί ανωτερότητα έναντι κάποιου άλλου οπότε χαλαρώστε.

Νο, really, δεν εννοούσα τέτοιου είδους αντιπαραβολή.
Δεν είμαι καν σίγουρος δηλαδή για το πως ο meidei εννοούσε το "σεξουαλικά υγιείς", απλά θέλω να πω οτι κάτι τέτοιο δεν είναι καλό να έχει τόσο άμεση επίδραση στον ίδιο τον άνθρωπο ούτε θα 'πρεπε να έχει τόση σημασία ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή οι ανάγκες του κάθε ατόμου στην ίδια του τη συνείδηση.
Το γεγονός οτι αντιστέκομαι στην κατηγοριοποίηση ενός ανθρώπινου χαρακτηριστικού το οποίο δεν είναι απόλυτα θέμα φύσεως αλλά μπορεί να είναι και επίκτητο ή θέμα επιλογής ως μορφή "αναπηρίας", και στην αντιμετώπιση που μπορεί να δεχθεί απο τους "σεξουαλικά υγιείς", και αμφιβάλλω για το πόσο το γεγονός οτι κάποιος είναι "straight" ή σεξουαλικά ενεργός τον κάνει και αυτομάτως υγιή σε αυτό τον τομέα, δε σημαίνει οτι προβάλλω μια ανωτερότητα.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι αν ο άνθρωπος πιστεύει σ' αυτή την ανωτερότητα (όχι για να συγκριθεί με τους άλλους αλλά για να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του) είναι περισσότερο θέμα συνείδησης ή επιλογής να την κατακτήσει, παρά θέμα εκ φύσεως σεξουαλικότητας.

Edited by Kamui, 30 August 2012 - 21:34.

O6rrvsU.jpg

#68492 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 August 2012 - 21:37

Tη λέξη θεόσταλτος τη χρησιμοποίησα επειδή τη χρησιμοποίησε ο meidei, για μένα μπορεί να ισχύει κυριολεκτικά, άλλοι να την αντιλαμβάνονται αλλιώς, δεν είναι αυτό το ζήτημα.
Το ζήτημα είναι όχι να έχει απλά κάτι που να τον αποτρέπει απο αυτό με το ζόρι, αλλά να μπορεί με τη συνείδησή του να προσδιορίζει τις πραγματικές του επιθυμίες και ανάγκες.
Για κάποιον κάτι τέτοιο μπορεί να είναι και το σεξ, δεν είπα οτι είναι λάθος ή κακό, και αυτό δεν τον κάνει αυτομάτος έρμαιο, αλλά το να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης και της ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου και μάλιστα σαν κάτι που θα έκανε τη ζωή ενός ασεξουαλικού αυτομάτως χειρότερη ή ανιαρή, το θεωρώ υπερβολή και σχεδόν προσβολή της προσωπικότητας του ατόμου.

By the way πείτε μου πως "φιλοσοφίζει" κανείς, ή τι είναι αυτό που κάνει αυτομάτως ένα ποστ φιλοσοφικό, το γεγονός οτι έχει στόχο την αναζήτηση της αλήθειας, που, αν δεν είναι αυτός ο στόχος των περισσοτέρων συζητήσεων, τότε ποιος είναι? :P

Αν για σένα το θεόσταλτο ισχύει κυριολεκτικά, έχουμε πρόβλημα. Φαντάσου μία κοινωνία στην οποία η δική σου αντίληψη περί συνείδησης ήταν η πλέον διαδεδομένη. Σε μια τέτοια κοινωνία, είτε δεν θα τιμωρούνταν κανένας εγκληματίας, διότι "δεν φταίνε οι ίδιοι, έρμαια είναι οι καημένοι... ο θεός φταίει που δεν τους προίκησε με συνείδηση όπως εμάς τους υπόλοιπους", είτε θα τιμωρούνταν όλοι υπό το σκεπτικό ότι "ορισμένοι άνθρωποι είναι ειδικά προορισμένοι από το θεό για να εγκληματίσουν και να δεχτούν επίγεια τιμωρία". Αν αυτό (είτε το ένα είτε το άλλο) δεν είναι η επιτομή της μοιρολατρείας, I don't know what is.

Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε έχω σκοπό να προσβάλλω την προσωπικότητα κανενός ασεξουαλικού, ούτε θεωρώ τη ζωή τους απαραίτητα χειρότερη από τη δική μου. If it works for them, good for them. Το βλέπω πολύ πιο πεζά το θέμα, όπως πχ βλέπω αυτούς που για κάποιο fucked up λόγο δεν τρώνε παγωτό φυστίκι. Αυτοί χάνουν.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#68493 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 30 August 2012 - 21:46

ahm, Καμούι, σεξουαλικά υγιής = αυτός που τα πάει καλά με τις σεξουαλικές του ανάγκες. Ούτε σημαίνει να είναι στρέιτ (ο προσανατολισμός είναι μια εντελώς διαφορετική κουβέντα), ούτε κατ' ανάγκη σεξουαλικά ενεργός (σεξουαλικά υγιής είναι και ο ασέξουαλ που δεν τον αναγκάζουν να κάνει σεξ, και ο σέξουαλ που κάνει όσο θέλει και δεν νιώθει άσχημα).
Τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω καν. Σκουζάτιμι.

Edited by meidei, 30 August 2012 - 21:47.

#68494 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 30 August 2012 - 21:48

Δεν μίλησε κανείς για σεξουαλικό προσανατολισμό. Για ποια αναπηρία μιλάς? Κamui κάνω φιλότιμες προσπάθειες να ακολουθήσω την σκέψη σου αλλά ομολογουμένως σε χάνω. :run:

Το ότι θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να εφευρίσκει αφορμές και χαρακτηριστικά για να νιώθει καλά με τον εαυτό του επίσης δεν το καταλαβαίνω. Tι δεν είναι αρκετά μοναδική χιονονιφάδα χωρίς αυτά;

Edit: Meidei δεν σε συγχωρούμε. Είσαι αυθάδης και χρειάζεσαι να τιμωρηθείς ώστε να πειθαρχήσεις. :P

#68495 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 30 August 2012 - 21:55

Αν για σένα το θεόσταλτο ισχύει κυριολεκτικά, έχουμε πρόβλημα. Φαντάσου μία κοινωνία στην οποία η δική σου αντίληψη περί συνείδησης ήταν η πλέον διαδεδομένη. Σε μια τέτοια κοινωνία, είτε δεν θα τιμωρούνταν κανένας εγκληματίας, διότι "δεν φταίνε οι ίδιοι, έρμαια είναι οι καημένοι... ο θεός φταίει που δεν τους προίκησε με συνείδηση όπως εμάς τους υπόλοιπους", είτε θα τιμωρούνταν όλοι υπό το σκεπτικό ότι "ορισμένοι άνθρωποι είναι ειδικά προορισμένοι από το θεό για να εγκληματίσουν και να δεχτούν επίγεια τιμωρία". Αν αυτό (είτε το ένα είτε το άλλο) δεν είναι η επιτομή της μοιρολατρείας, I don't know what is.

Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε έχω σκοπό να προσβάλλω την προσωπικότητα κανενός ασεξουαλικού, ούτε θεωρώ τη ζωή τους απαραίτητα χειρότερη από τη δική μου. If it works for them, good for them. Το βλέπω πολύ πιο πεζά το θέμα, όπως πχ βλέπω αυτούς που για κάποιο fucked up λόγο δεν τρώνε παγωτό φυστίκι. Αυτοί χάνουν.

Θα τρελαθούμε τελείως.
Πριν εκτός απο συνείδηση μίλησα και για επιλογή.
Αν δεν είχαμε όλοι τη συνείδηση, δε θα είχαμε και την επιλογή.
Επομένως η συνείδηση δεν είναι κανένα θεόσταλτο δώρο που έχουν κάποιοι προικισμένοι, είναι κάτι που το έχουμε όλοι μας σε διαφορετικό βαθμό και πηγάζει απο τους διαφορετικούς χαρακτήρες μας, και δεν εξαρτάται απο τη σεξουαλικότητά μας.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της μοιρολατρίας, τότε είναι το ακριβώς αντίθετο.
Δεν έχει νόημα να καταργιόμαστε τη φύση μας επειδή έχουμε σεξουαλικές ορμές ή επειδή μπορεί να έχουμε κάποια ιδιαιτερότητα που να μη μας καθιστά "υγιείς" σε σχέση με την πλειοψηφία, (όπου, σε κάθε ανθρώπινη πραγματικότητα η πλειοψηφία είναι πάντα υγιείς, ε παιδιά;) και γι αυτό να ζηλεύουμε κάποιους ανθρώπους που γεννήθηκαν με το "θεόσταλτο χάρισμα" της εκ φύσεως έλλειψης ανάγκης απο το σεξ, αλλά αν θέλουμε να γίνουμε σαν κι αυτούς σε αυτό τον τομέα, (και φυσικά ΑΝ το θέλουμε, δεν θα επιβάλλω σε κανέναν τι προτιμάω εγώ, αυτό ακριβώς υποστηρίζω και στη συζήτηση, την ανοχή στην ιδιαιτερότητα) μπορούμε να βρούμε πολλά πράγματα στη ζωή που να καταστήσουν τη σεξουαλική επιθυμία μη αναναγκαία ή αδιάφορη.

Για μένα σε γενικές γραμμές οι όσο το δυνατόν λιγότερες ανάγκες είναι προτέριμα, το οτι κάποιος όμως γεννιέται με κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό δεν τον κάνει αυτομάτως ανώτερο ή κάτι τέτοιο.

Η διαφορά όμως είναι οτι δεν αντιμετώπισε κανείς κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της αποχής του απο το παγωτό φυστίκι, υπάρχουν όμως άλλα πράγματα που έχουν στιγματίσει ανθρώπους σχετικά με αυτό το θέμα (και όχι δε μιλάω απο προσωπική εμπειρία) και έχουν πιέσει άλλους να αποδεχθούν κάτι σαν δεδομένο ενώ δεν είναι.

O6rrvsU.jpg

#68496 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 30 August 2012 - 22:01

Dante δε σε ακούνε ...
Posted Image

iri είσαι και εσύ εκεί ?

#68497 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 30 August 2012 - 22:04

Anw το τι (δεν) κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του είναι καθαρά και μόνο δική του υπόθεση όχι αφορμή για να ισχυριστεί ανωτερότητα έναντι κάποιου άλλου εκτός της κρεβατοκάμαράς του (το σωσα?)

anw...the point was to talk about bdsm...chan...ah..fuck it.

this thread is now about conscience Compatibilism.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#68498 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 30 August 2012 - 22:05

Ειμαι πολυ fucked up αν κοιτοντας τη φωτο σκεφτομαι τι σκατω παπουτσια φοραει ο δεξια?ο.Ο

sc5bab.jpg

#68499 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 30 August 2012 - 22:20

Iri, I really should get a new avatar, eh? It gives you weird thoughts :-P

#68500 olesos

olesos

Anime/Manga Veteran

• Members
  • 526 posts

Posted 30 August 2012 - 22:39

Dante δε σε ακούνε ...
Posted Image

iri είσαι και εσύ εκεί ?

Posted Image

MbcN7u5.png

#68501 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 30 August 2012 - 23:16

Μαύρη τρύπα, τι σου κάνανε σήμερα!

Για μένα σε γενικές γραμμές οι όσο το δυνατόν λιγότερες ανάγκες είναι προτέριμα, το οτι κάποιος όμως γεννιέται με κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό δεν τον κάνει αυτομάτως ανώτερο ή κάτι τέτοιο.

Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο είναι πραγματικό η πλασματικό το ότι έχουν λιγότερες ανάγκες :P
phmava.php

#68502 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 August 2012 - 23:28

Θα τρελαθούμε τελείως.
Πριν εκτός απο συνείδηση μίλησα και για επιλογή.
Αν δεν είχαμε όλοι τη συνείδηση, δε θα είχαμε και την επιλογή.
Επομένως η συνείδηση δεν είναι κανένα θεόσταλτο δώρο που έχουν κάποιοι προικισμένοι, είναι κάτι που το έχουμε όλοι μας σε διαφορετικό βαθμό και πηγάζει απο τους διαφορετικούς χαρακτήρες μας, και δεν εξαρτάται απο τη σεξουαλικότητά μας.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της μοιρολατρίας, τότε είναι το ακριβώς αντίθετο.

Ναι, ωραία όλα αυτά, μόνο που άφησες να εννοηθεί το ακριβώς αντίθετο κάμποσα posts πιο πριν. Don't make me quote it. Τουλάχιστον παραδέξου την πνευματική κωλοτούμπα.

Δεν έχει νόημα να καταργιόμαστε τη φύση μας επειδή έχουμε σεξουαλικές ορμές ή επειδή μπορεί να έχουμε κάποια ιδιαιτερότητα που να μη μας καθιστά "υγιείς" σε σχέση με την πλειοψηφία, (όπου, σε κάθε ανθρώπινη πραγματικότητα η πλειοψηφία είναι πάντα υγιείς, ε παιδιά ;) και γι αυτό να ζηλεύουμε κάποιους ανθρώπους που γεννήθηκαν με το "θεόσταλτο χάρισμα" της εκ φύσεως έλλειψης ανάγκης απο το σεξ, αλλά αν θέλουμε να γίνουμε σαν κι αυτούς σε αυτό τον τομέα, (και φυσικά ΑΝ το θέλουμε, δεν θα επιβάλλω σε κανέναν τι προτιμάω εγώ, αυτό ακριβώς υποστηρίζω και στη συζήτηση, την ανοχή στην ιδιαιτερότητα) μπορούμε να βρούμε πολλά πράγματα στη ζωή που να καταστήσουν τη σεξουαλική επιθυμία μη αναναγκαία ή αδιάφορη.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω what your deal is. Εσύ είσαι που επιμένεις να αναφέρεις (ενώ ταυτόχρονα πολεμάς) την έννοια του "υγειούς". Εσύ είσαι που συνέχεια κοπανάς (ενώ ταυτόχρονα πολεμάς) την έννοια της "ανωτερότητας". Εγώ δεν υποστήριξα καμία απ' αυτές τις δύο έννοιες. Μήπως έχεις φτιάξει μια straw man εκδοχή του εαυτού μου που υποστηρίζει αυτά τα πράγματα και απαντάς σ' αυτόν αντί να απαντάς σε μένα;

Η διαφορά όμως είναι οτι δεν αντιμετώπισε κανείς κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της αποχής του απο το παγωτό φυστίκι, υπάρχουν όμως άλλα πράγματα που έχουν στιγματίσει ανθρώπους σχετικά με αυτό το θέμα (και όχι δε μιλάω απο προσωπική εμπειρία) και έχουν πιέσει άλλους να αποδεχθούν κάτι σαν δεδομένο ενώ δεν είναι.

Hold the phone! Ποιος έχει στιγματίσει, αλήθεια, τους ασεξουαλικούς; Ασεξουαλικοί είναι (ή τουλάχιστον έτσι λένε) όλοι οι μοναχοί και οι μοναχές στα χριστιανικά μοναστήρια. Δεν τους είδα να κουβαλάνε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Με εξαίρεση ίσως τους μοναχούς για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι το γυρίσανε στην ομοφυλοφιλία, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί στίγμα κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι της ασεξουαλικότητας. Άλλου παπά ευγαγγέλιο τελείως.

Μου δίνεις την εντύπωση ατόμου που φαντασιώνεται ότι η πλειοψηφία τον μισεί για τις επιλογές του, έτσι για να νιώσει ξεχωριστός, ενώ στην πραγματικότητα ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#68503 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 31 August 2012 - 00:12

Ναι, ωραία όλα αυτά, μόνο που άφησες να εννοηθεί το ακριβώς αντίθετο κάμποσα posts πιο πριν. Don't make me quote it. Τουλάχιστον παραδέξου την πνευματική κωλοτούμπα.

Alright then ας το κάνω εγώ quote για σένα, έχει περισσότερη πλάκα έτσι.

Μη βλέπεις τον εαυτό σου σαν "άτσαλο πιγκουίνο" και τους άλλους "σεξουαλικά υγιείς", ούτε ειρωνικά δεν αξίζει να το σκεφτείς. Κάτι τέτοιο και για μένα θα ήταν αυτό που θα έλεγα "θεόσταλτο", αλλά μάλλον θεόσταλτη είναι η ίδια μας η συνείδηση, που μας επιτρέπει ως ένα σημείο να παίρνουμε κάποιες επιλογές και να μην είμαστε έρμαια της φύσης μας.

Δεν ξέρω αν ο τρόπος γραφής μου δημιούργησε ένα τέτοιο μπέρδεμα, αλλά φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα οτι απο τη στιγμή που δίνω έμφαση στην ίδια τη συνείδηση και τις επιλογές, όπως και στη λέξη "θεόσταλτο" έβαλα εισαγωγικά, άρα και δε μιλάω τόσο για την ανθρώπινη φύση ή θεία χαρίσματα κλπ, όσο για πράγματα που καθορίζουμε εμείς με τη δική μας συνείδηση.Ίσως το μπέρδεμα γίνεται απο τη στιγμή που χρησιμοποιώ την ίδια λέξη για να προσδιορίσω δύο έννοιες, μια ειδική και μία γενική, γι αυτό και το ξεκαθάρησα στην πορεία, όπως αναγκάστηκες να κάνεις κι εσύ για το ανάλογο ποστ σου, απο το οποίο θα μπορούσα εγώ να συμπεράνω κι εγώ ότι ήθελα, δεν κατηγορώ εσένα γι αυτό όμως.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω what your deal is. Εσύ είσαι που επιμένεις να αναφέρεις (ενώ ταυτόχρονα πολεμάς) την έννοια του "υγειούς". Εσύ είσαι που συνέχεια κοπανάς (ενώ ταυτόχρονα πολεμάς) την έννοια της "ανωτερότητας". Εγώ δεν υποστήριξα καμία απ' αυτές τις δύο έννοιες. Μήπως έχεις φτιάξει μια straw man εκδοχή του εαυτού μου που υποστηρίζει αυτά τα πράγματα και απαντάς σ' αυτόν αντί να απαντάς σε μένα;

For god's sake, why take everything personally?
Εγώ χρησιμοποιώ τις έννοιες αντιφατικά για να διατηρήσω την ισορροπία στη συζήτηση, και δεν απευθύνομαι σε σένα, αλλά στα λόγια σου, που απλά μου δίνουν την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα που θέλω.Το οτι λέω μια άποψη βασιζόμενος στη διαφωνία μου με τα λόγια κάποιου δε σημαίνει οτι απαντάω απαραίτητα σε κάποιον και οτι του προσδίδω το ακραία αντίθετο απο αυτό που λέω εγώ.Αν ξαναδείς τα πρώτα ποστ σου, θα δεις οτι μπορεί να μη χρησιμοποιείς αυτές τις έννοιες αλλά δεν είναι εντελώς ανεξάρτητα απο αυτές.Εσύ απλά μιλάς σε τελείως χαλαρό πλαίσιο, όπως και εγώ χαλαρά προσπαθώ να διατηρήσω την ισορροπία σε ένα αρκετά σοβαρό θέμα που θα ήταν καλύτερο κατα τη γνώμη μου να μην παίρνει τόσο χαλαρές διαστάσεις.

Hold the phone! Ποιος έχει στιγματίσει, αλήθεια, τους ασεξουαλικούς; Ασεξουαλικοί είναι (ή τουλάχιστον έτσι λένε) όλοι οι μοναχοί και οι μοναχές στα χριστιανικά μοναστήρια. Δεν τους είδα να κουβαλάνε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Με εξαίρεση ίσως τους μοναχούς για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι το γυρίσανε στην ομοφυλοφιλία, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί στίγμα κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι της ασεξουαλικότητας. Άλλου παπά ευγαγγέλιο τελείως.

Κατ' αρχήν δεν αναφέρομαι μόνο στους ασεξουαλικούς, αλλά και σε κάθε μορφής σεξουαλική ιδιαιτερότητα, όπως και σε άτομα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σεξουαλικά "ανθυγειή" με βάση τις ανάγκες τους τις ανάγκες που τους προσδίδει ο κόσμος με βάση μια "κοινή φύση". Αλλο πράγμα η μία κατηγορία απο την άλλη, αλλά αν το σκεφτείτε η παρανόηση μου δεν είναι τόσο άκυρη, γιατί τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες και σε γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, και σε σχέση με την ικανοποίηση των σεξουαλικών τους αναγκών.
Δεύτερον, ασεξουαλικοί μπορεί να είναι όλοι οι μοναχοί, αλλά δεν είναι όλοι οι ασεξουαλικοί μοναχοί. (οχι πως υπονοείς κατι τέτοιο ακριβώς αλλά θα δεις που το παω)
Δεν γίνεται κανείς μοναχός επειδή ήδη είναι ασεξουαλικός, η ασεξουαλικότητα είναι κατηγορία σεξουαλικού προσανατολισμού, και την έχει περίπου το 1% του συνολικού πληθυσμού απ' ότι έχω διαβάσει.
Με τα πρότυπα που προβάλλονται νωρίς συχνά μεταξύ των νέων, όχι μόνο είναι λογικό να δεχθεί αρνητική αντιμετώπιση απο άλλους για αυτό το χαρακτηριστικό του, αλλά και να πιεστεί στην ουσία να πράξει σύμφωνα μ' αυτό που προβάλλεται και θεωρείται αυτονόητο και υγιές, δηλαδή η σεξουαλικότητα.Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα κάποιος να μη γνωρίζει οτι είναι ασεξουαλικός, και να πρέπει ξαφνικά να έρθει αντιμέτωπος με την ιδιαιτερότητα του ως κάποια αναπηρία που θα μπορούσε να του προσάψει ένας περίγυρος που θα ήθελε να τον δει πχ παντρεμένο. (όχι πως οι asexuals δεν μπορούν να παντρευτούν ή να κάνουν παιδιά, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο διαφορετικό το πράγμα γι αυτούς, και κυρίως τους συντρόφους τους)
Τρίτον, ο κοινωνικός στιγματισμός που δέχονται οι μοναχοί, υπάρχει στην ουσία απο τη ζωή που τους επιβάλλεται, με τη διαφορά οτι είναι επιλογή τους και την επιβάλλουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Αυτό δεν έχει κάποια σχέση με τη σεξουαλικότητά τους αλλά με τις επιλογές και τη συνείδησή τους, επομένως το θεωρώ άσχετο με το θέμα.

Αnyway μην ξεχνάτε οτι όλα όσα λέω δεν υπονοούν απαραίτητα οτι εσείς λέτε το αντίθετο, απλώς διευκρινίζω όσα ήθελα να πω εξ αρχής και προσπαθώ να βγάλω γενικά συμπεράσματα για ένα θέμα για το οποίο δεν έχω ξαναμιλήσει.
Αν έκανα κι εγώ το ίδιο, απλώς θα πω οτι σε μια συζήτηση τα λόγια του συνομιλιτή σε φτάνουν κοντύτερα σε αυτό που θέλεις να πεις και γι αυτό βασίζεσαι σε αυτά, δεν το κάνεις για να πας κόντρα στον ίδιο το συνομιλιτή.

Μου δίνεις την εντύπωση ατόμου που φαντασιώνεται ότι η πλειοψηφία τον μισεί για τις επιλογές του, έτσι για να νιώσει ξεχωριστός, ενώ στην πραγματικότητα ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.

Μέχρι στιγμής ένιωθα τόσο ξεχωριστός απο τη στιγμή που οι πάντες -και ειδικά η κοινότητα του anime.gr που γνωρίζει καλύτερα κι απο μένα εμένα και τις επιλογές μου- με μισούσαν για τις τόσο σοβαρές και συγκλονιστικές επιλογές που θα στιγματίζουν για πάντα τη ζωή μου, αλλά αφού διάβασα αυτό, μπορώ να πω επισήμως πως θα πεθάνω δυστυχισμένος.

Edited by Kamui, 31 August 2012 - 00:13.

O6rrvsU.jpg

#68504 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 31 August 2012 - 00:16

God, μου λειψε αυτο

2bbd14fc.jpg

#68505 Theodore :D

Theodore :D