Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#66901 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 07:53

Διαφωνώ διότι απουσιάζει η λογική στους μεν D:

#66902 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 09:37

Ρε μου ανοιξατε την ορεξη τωρα. Θελω μπουγατσα.

#66903 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 10:25

Διαφωνώ διότι απουσιάζει η λογική στους μεν D:

Έχω την περίεργη τιμή να είμαι μισός Σαλονικιός και μισός Αθηναίος.... Μετά από άπειρα χρόνια πάνω κάτω και μισοαστείων - μισοσοβαρών συζητήσεων σχετικά με τέτοια θέματα (που δεν γίνονται ποτέ κουραστικές), διαπίστωσα ότι όσο και να προσπαθούν είτε οι μεν είτε οι δε να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκιο, εν τέλει κάποιοι έχουν δίκιο σε κάποια πράγματα ενώ οι άλλοι σε άλλα...

Νότιοι 0
Βόρειοι 0

Σχετικά με τα "κασέρια", οι Βόρειοι λένε κασέρια όλα τα κίτρινα τυριά. Και την γραβιέρα κασέρι την λένε και ας παρασκευάζεται διαφορετικά από το κασέρι (το οποίοι είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες, έναντι της γραβιέρας που έχει τρύπες και άλλη αναλογία γάλακτος).. Όπως ειπώθηκε και από κάποιον πιο πάνω, υπάρχουν πολλά κίτρινα "τυριά" (που είναι το σύνολο των συμπαγών γαλακτοκομικών προϊόντων και όχι μόνο το άσπρο τυρι, η "φέτα") και οι βόρειοι επιμένουν να τα λένε όλα κασέρια και το άσπρο, "τυρί". Δηλαδή το ανθότυρο πως το λένε; Κασερόφετα; Στα τυριά νικάνε οι Νότιοι...

Νότιοι 1
Βόρειοι 0

Σχετικά με τα "καλαμάκια" και τα "σουβλάκια", οι βόρειοι έχουν δίκιο, είναι πιο σωστό το "σουβλάκι" από το "καλαμάκι" και ας το λένε κάτω λόγω συνήθειας καλαμάκι. Στο κάτω κάτω και τον Αθανάσιο Διάκο τον σούβλισαν, δεν τον καλαμάκωσαν. Επίσης με ποια λογική λένε οι Νότιοι το πιτόγυρο "σουβλάκι"; Επειδή έχει μέσα καλαμάκι; Χάος, χάος... Στα σουβλάκια νικάνε συντριπτικά οι Βόρειοι.

Νότιοι 1
Βόρειοι 1

Στην μπουγάτσα δίκιο έχουν οι Βόρειοι, αλλά το λάθος που κάνουν οι Νότιοι σχετικά με το φύλλο vs γέμιση προέρχεται συνήθως από την έλλειψη σωστών πληροφοριών, εξαιτίας εξίσου ανίδεων φουρνάρηδων.

Νότιοι 1
Βόρειοι 2

Και στο "με" εναντίον στο "μου" (όπως στο "τι με λες" εναντίον στο "τι μου λες", το δεύτερο είναι πιο σωστό γραμματικά από το πρώτο, δίνοντας ένα πόντο παραπάνω στους Νότιους. Δεν έχει σχέση με το φαί, αλλά είναι συνήθως το τελευταίο σημείο τριβής μεταξύ Βορείων και Νοτίων.

Νότιοι 2
Βόρειοι 2

Whatever, νίωθω ότι μιλάω για τον αμερικανικό εμφύλιο...

Just my two euros

#66904 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 10:27

Άκυρο, αλλά όταν κάποιος έχει ανοιχτά πολλά tab του Anime.gr, ποιό απ'όλα θα δείχνει στο "Curently: /doing whatever..." ??

#66905 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 947 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 10:35

το καλαμακι που λενε οι αθηναιοι προερχεται απο το υλικο που φτιαχνονταν το σουβλακι
δηλαδη το καλαμι και ετσι απο το "καλαμακι με χοιρινο" γιατι αλλωστε το τυλιχτο ειναι μεταγενεστερο
καθιερωθηκε να ονομαζεται σκετο "καλαμακι" και στην τελικη ο λογος που λεω πως και οι δυο εχουν
δικιο ειναι πως και στην θεσσαλονικη που αυτο που χρησιμοποιουν για να πιουν το φραπε το ονομαζουν
"καλαμακι" αλλα ειναι φτιαχμενο απο πλαστικο δεν το λενε ομως "πλαστικακι με οπη ομοιαζον με καλαμι" !!!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#66906 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 10:44

Στο κάτω κάτω και τον Αθανάσιο Διάκο τον σούβλισαν, δεν τον καλαμάκωσαν

Ναι γιατί δεν τον έβαλαν σε ένα μικρό λεπτό ξύλινο ξυλάκι XD Και για να είμαστε και ακριβείς δεν τον σούβλισαν, τον παλούκωσαν ~the vlad cepes way~ :terror2:

Όπως και να έχει συνεχίζω να θεωρώ γελοίο να αποτελούν σημείο διένεξης διάλεκτοι και συνήθειες ενός τόπου λες και έχει καμιά σημασία! Και για τους μεν και για τους δε υπάρχει λογική στον τρόπο που μιλάνε ενώ σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν άπειρες τοπικές λέξεις, τις οποίες καν δεν γνωρίζουμε, θα τσακωθούμε και για αυτές?

xbJ3b2w.jpeg

#66907 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 10:51

Όχι τσακωμός. Εγώ το βρίσκω αστείο και χαλαρό chat με σχετική ένταση :V

Χαχα. Τέσπα.

@Osama Bin Landen Μην μας τσουβαλιάζεις! Το «με» είναι κυρίως Θεσσαλονικιώτικος ιδιωματισμός παρά «Βόρειος». Αλλά και πάλι, δεν είναι ούτε το ένα λάθος ούτε το άλλο, καθόλου. Δεν υπάρχει «πιο σωστό γραμματικά». Και το «μου» και το «με» είναι σωστά, με την διαφορά ότι το «με» αρχαΐζει.

#66908 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 11:10

Ναι γιατί δεν τον έβαλαν σε ένα μικρό λεπτό ξύλινο ξυλάκι XD Και για να είμαστε και ακριβείς δεν τον σούβλισαν, τον παλούκωσαν ~the vlad cepes way~ :terror2:

Όπως και να έχει συνεχίζω να θεωρώ γελοίο να αποτελούν σημείο διένεξης διάλεκτοι και συνήθειες ενός τόπου λες και έχει καμιά σημασία! Και για τους μεν και για τους δε υπάρχει λογική στον τρόπο που μιλάνε ενώ σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν άπειρες τοπικές λέξεις, τις οποίες καν δεν γνωρίζουμε, θα τσακωθούμε και για αυτές?

Όχι ρε, απλώς έχω κάνει παρόμοιες συζητήσεις τόσες πολλές φορές, που έχουν καταντήσει κλασσικό εικονογραφημένο για εμένα πλεόν. Δεν το θεωρώ "τσακωμό" ούτε σημείο διένεξης, ούτε ποστάρω για να τσακωθώ. Απλώς θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που είναι το λιγότερο αστείο και ενδιαφέρον να το συζητάω με κάποιον και η ιδιότητά μου σαν middle man μου επιτρέπει πάντα να το παίζω σε διπλό ταμπλό χιχιχιχι....

Θόδωρε, πάντως το "με" το έχω ακούσει από την Καστοριά και την Φλώρινα, μέχρι την Θάσο... Και σε μια συζήτηση που είχα με κάποιον σχετικό με την φιλολογία, μου είχε πει ότι γραμματικά το "μου" είναι πιο σωστό από το "με". Κάτι με τις κλίσεις είχε να κάνει, αλλά w/e...

@Berry-kun. Πάντως και εγώ που μεγάλωσα κάτω όταν έλεγα "καλαμάκι" μου ερχόταν πάντα και εμένα στο μυαλό η καλαμιά αλλά με την ιδιότητα των μικρών κούφιων σωλήνων...

#66909 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 11:25

Βρε δεν λέω ότι εμείς εδώ τσακωνόμαστε ή ότι εσείς έχετε πρόθεση για καυγά, μην τρελαίνεστε!

Γενικά μιλάω γιατί έχω ψυχολογικά τραύματα από gang bang Θεσσαλονικιών που είχαν και με έπρηζαν πόσες ώρες για τα κωλοκαλαμοσουβλακοπιτογυρα :nanana:

Συζήτηση τέτοια για πλάκα και εγώ θα την κάνω απλά κάποιοι το παίρνουν στα σοβαρά λες και βασίζεται όλη τους η ύπαρξη στο πώς επιλέγει ο άλλος να παραγγείλει ένα κομμάτι κρέας~

xbJ3b2w.jpeg

#66910 Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 11:32

Κρίμα τον φιλόλογο.
ΤΙ να σου πω, έχω φίλους σε όλη την έκταση της Μακεδονίας και μόνο ένα 20% ή και λιγότερο λέει «με» αντί για «μου». Κυρίως οι Θεσσαλονικείς είπα, όχι ότι το λένε ΜΟΝΟ αυτοί.
Απλώς είναι λιγότερο συχνό στις υπόλοιπες περιοχές. Καβάλα π.χ. λέμε «μου».

#66911 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 12:24

θα συμφωνησω και εγω στο οτι και οι μεν και οι δεν εχουν δικιο.....
αλλα λιγο μαθημα ιστοριας ..τα παλια χρονια το ΄΄καλαμακι΄΄ ηταν μικρες ακρες καλαμου(το γνωστο ξυλινο καλαμι)οπου το κανανε μυτερο μπροστα και περναγανε το κρεας για να το ψησουνε..το καιρο οπου η σουβλα(η σιδερενια ντε) δεν υπηρχε καν..και ναι εχω σουβλησει κρεας με καλαμι ξυλινο στο στρατο....
φανταζομαι οτι καπου εκει ξεκιναει το χαος.....
εντιαυτη περιπτωση,,,,σιγουρα δεν μπορω να πω οτι΄΄το πασχα καλαμακωνω αρνι''αλλα''σουβλιζω''...
να πω την μαυρη μου αληθεια δεν εχω παει θεσσ ποτε..αλλα αμα παω το σιγουρο ειναι οτι πλεον ειμαι εκπαιδευμενος ......

#66912 jimop24

jimop24

Vigilant of The United Mankind

• Members
  • 250 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 12:27

Συμβουλή, όποιος το διαβάσει να ξεκινήσει από κάτω, έχουν πιο πλάκα

:kakaka: :kakaka: Και τα μισά να διαβάσετε πάλι θα λιώσετε :kakaka:
Posted Image

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από jimop24: 25 Ιούνιος 2012 - 12:29

8w32.jpg

#66913 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 947 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 12:35

εχω την εντυπωση πως ολα αυτα ειναι ψευτικα!
να την κανω βεβαιοτητα?

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#66914 jimop24

jimop24

Vigilant of The United Mankind

• Members
  • 250 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 12:38

εχω την εντυπωση πως ολα αυτα ειναι ψευτικα!
να την κανω βεβαιοτητα?

of course they are fake :drink: But they are funny :congrats:

8w32.jpg

#66915 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 12:38

Άμα ήτανε και αστεία να πω πάει στο καλό :P

xbJ3b2w.jpeg