Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Posted 25 June 2012 - 00:40
καθε περιοχη εχει τους ιδιωματισμους της στην γλωσσα...και μπορω να πω οτι τρελαινομαι οταν πηγαινω ταξιδια να ακουω και να μαθαινω καινουργιες λεξεις......
εγω που κραταω απο κρητη τα σαλιγκαρια τα λεμε χοχλιους..πρεπει να ασκησω βετο δηλαδη στην υπολοιπη ελλαδα.......?
ημουν φανταρος και στον θαλαμο ...4 απο θεσ. και εγω απο αθηνα(εδω γενηθηκα) το τι δουλεμα μου εριχναν ....
Εντωμεταξύ σε τέτοιες συζητήσεις πάντα γελάω γιατί αδυνατώ να καταλάβω την εμμονή ορισμένων ανθρώπων να πείσουν ότι η δικιά τους ονομασία για την παραμικρή βλακεία είναι η σωστή λες και θα αποδείξουν έτσι κάποια ανωτερότητα XD
Τότε να αποφεύγεις να κάνεις παρέα με φιλόλογους
Posted 25 June 2012 - 00:42
Να μια ωραία απάντηση: πάντα έχε έναν γοητευτικό
edit: λάθος επίθετο (και λέμε και για φιλολόγους!...)
Posted 25 June 2012 - 00:43
Αnw εγώ δεν θέλω να μάθω πως λέγεται η τυρόπιτα και το σουβλάκι κανονικά. Να τα φάω θέλω. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
phm.....εδω και λιγη ωρα με εχεις καψει.........Τότε να αποφεύγεις να κάνεις παρέα με φιλόλογους
Posted 25 June 2012 - 00:44
Και ναι συμφωνώ με τον vectapearl ο καθένας ας λέει τα σουβλάκια και τις πίτες όπως θέλει. Δεν είναι ας πούμε ότι χρησιμοποιούμε αιτιατική αντί για γενική στα αντικείμενα των οποίων τα ρήματα από αρχαιοτάτων χρόνων παίρνουν γενική ~ooooooops~
Posted 25 June 2012 - 00:49
Πάνω όταν πηγαίνω στο supermarket λέω «μια πλάκα τυρί» και κατευθείαν μου κόβουν ένα κιλό φέτα.
Εδώ κάτω αν το πω αυτό θα με κοιτάξουν σαν εξωγήινο D:
Όλη η παρέα μου εδώ τυχαίνει να είναι Αθηναίοι και μια Καλαματιανή. Τρώω τρομερό δούλεμα αλλά τους έθεσα την εξής ερώτηση που τους αποστόμωσε και ακόμη αδυνατούν να μου δώσουν απάντηση, οπότε ίσως εσείς μπορείτε...
Υπάρχει η κασερόπιτα. Έχει γέμιση κασέρι (εσείς το λέτε και κίτρινο τυρί). Την αποκαλείτε κασερόπιτα, ωραία;
Η ίδια πίτα + ζαμπόν μέσα, ΜΠΑΜ! γίνεται ζαμπονο«τυρό»πιτα. Επίσης, η τυρόπιτα έχει μέσα μόνο φέτα.
Άρα γιατί δεν μπορείτε να νιώσετε ότι τυρί=φέτα είναι κάτι το φυσιολογικό να λέει κάποιος και ότι κασέρι = οτιδήποτε κίτρινο και γαλακτομικό;
Posted 25 June 2012 - 00:52
Posted 25 June 2012 - 00:53
@iri ε ΟΛΑ γενικά τα λέμε τυριά. Αλλά όταν λες «τυρί» Βόρεια εννοείς αποκλειστικά και μόνο την φέτα.
Edited by Theodore :D, 25 June 2012 - 00:54.
Posted 25 June 2012 - 00:55
1ον)δεν θα ηθελε ταμπελακι ο πωλητης για να το γραψει στον παγκο του αλλα εφημεριδα
2ον)μεχρι να το πεις εχεις λιγωσει
και 3ον)γιατι μπορουμε........
αχαχαχαχαχαχ....το ποστ αυτο ειναι καθαρα χιουμοριστικο.........
Posted 25 June 2012 - 00:57
Posted 25 June 2012 - 00:59
Edited by Theodore :D, 25 June 2012 - 01:16.
Posted 25 June 2012 - 02:29
Μιας και πιάσαμε συζήτηση για φαί, ας μοιραστώ μία πρόσφατη ανακάλυψη μου. Στην Πανόρμου υπάρχει ένα μαγαζί που φτιάχνει λουκουμάδες. Έχει με μέλι, με σοκολάτα ( Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ), παγωτό και διάφορα άλλα. Boulouka λέγεται. Να πάτε να φάτε! Ειρήνη ημίν.
Για λουκουμαδες που εχουν το μελι ΜΕΣΑ στο λουκουμα:
Κτιστακης, κατω απο την ομονοια (γερανιου; μενανδρου; δε θυμαμαι. Νομιζω εκει κοντα κανουν σταση τα λεωφορεια για τει πειραια)
Ενας μυτιληνιος, στην Αριστοτελους στο υψος Πλ. Βικτωριας.
Αλλη φαση να δαγκωνεις και να κανει "κλατς"!

Posted 25 June 2012 - 05:25
του χρονου σε καποιες κοινωνιες και προφανως δεν ειναι απαραιτητο να εχουν αυτολεξει αναλυση
στην εννοια τους ουτε καν να σημαινουν οτι και σε μια προηγουμενη περιοδο!
ετσι λοιπον επισης οταν λεμε οτι ενα αντικειμενο χτυπαει καπου και "εξοστρακιζεται" δεν εχει καμια
σχεση με την εννοια που ειχε στην αρχαια ελλαδα περα απο το οτι απομακρυνεται απο το σημειο κρουσης!
(η λεξη "εποστρακιζεται" που ανακαλυψαν διαφοροι λογιοι πριν λιγα χρονια ειναι ως και γελοια απο την αποψη
οτι ουτε αυτη ειναι σωστη αφου δεν βαλλεται "επι οστρακου" και τα δυο λαθη δεν μας κανουν ενα σωστο)
αρα για το θεμα με τις μπουγατσες και τα σουβλακια ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!
ναι, ολα ειναι σωστα αφου ετσι αποφασισε ο καθε ντοπιος λαος πως του ταιριαζει!
λετε στην νοτια ιαπωνια να ονομαζουν το yakitori μπαμπου,
και να εχουν την ιδια κοντρα?
χαχαχα πλακα θα ειχε.
i aku the shape-shifting master of darkness...