Debatable είναι και αυτά που λέω εγώ, αλλά δεν έχετε κανένα λόγο να τα δεχτείτε.
Καταλαβαίνω πως το debatable το λες αντίθετα, δηλαδή οτι ίσως και να μην είναι πραγματική ανάγκη.
Εγώ διαφωνώ στο οτι είναι μόνο ανάγκη, αλλά πιστεύω πως είναι ένστικτο.
Ναι, για τους πρωτόγονους που ενθουσιάζονταν με τη φαινομενικά υπερφυσική δύναμη μιας γυναίκας να κάνει παιδιά ή με το πώς τα σύννεφα ρίχνουν βροχή. Τώρα όμως που ξέρουμε πώς δουλεύουν αυτά, τα έχουμε απομυθοποιήσει και αναλύσει. Άρα, η επιστήμη ήρθε στη θέση της θρησκείας ως στήριγμα του ανθρώπου να καταλάβει από πού ήρθε.
Ναι, είναι το ίδιο ένστικτο. Αλλά καθοδηγείται προς άλλη κατεύθυνση.
Το αν μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα βασίζεται κυρίως στο αν το θέλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, ουσιαστικά η διαφορά δεν είναι το περιεχόμενο της πίστεως αλλά ο τρόπος στήριξής τους,η ελευθερία που θα έχουν οι άνθρωποι στην ίδια τη ζωή τους δεν αλλάζει.
στην ουσία πάλι όποιος θέλει μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με ότι θέλει, άρα στην ουσία αυτή η μορφή θεοκρατίας δεν είναι τόσο διαφορετική απο αυτή της τωρινής δημοκρατίας, απλά στο δικό μου μυαλό χωράει πολύ καλύτερα.
Αλλάζει, και μάλιστα πάρα πολύ! Κανείς δεν θα μπορεί να πει οτιδήποτε αντίθετο στον Θεό, γιατί είναι περιορισμένος από γεννησιμιού του. Τίποτα δεν θα ήταν αμφισβητήσιμο όταν μιλάμε για το Θεό. Στις πραγματικά δημοκρατικές κοινωνίες, μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε ενάντια στις πολιτικές αρχές, ξέροντας πώς είναι εκλεγμένες. Όποτε έγινε προσπάθεια να σταματήσει αυτό υπήρξαν αντιδράσεις.
Εν τέλει ο συλλογισμός μου για την ιδεάζουσα κοινωνία μου δεν έχει λογική και δεν αποτελεί κάτι παραπάνω απο προσωπικό συλλογισμό που δεν έχει δεχθεί αρκετή τριβή για να θεωρηθεί αληθινή πεποίθηση.
There you go again. Μας προκαλείς να αμφισβητήσουμε και να απορρίψουμε τις ιδέες σου. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις, αλλά αν το κάνεις για να μην σε πάρουμε στα σοβαρά ή να είμαστε πιο επιεικείς, σταμάτα. Αν πάλι το κάνεις επειδή νιώθεις ανασφαλής γι' αυτές (τις ιδέες), έχε λίγη αυτοπεποίθηση!