Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94138 replies to this topic

#66076 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 13:53

Debatable είναι και αυτά που λέω εγώ, αλλά δεν έχετε κανένα λόγο να τα δεχτείτε.
Καταλαβαίνω πως το debatable το λες αντίθετα, δηλαδή οτι ίσως και να μην είναι πραγματική ανάγκη.
Εγώ διαφωνώ στο οτι είναι μόνο ανάγκη, αλλά πιστεύω πως είναι ένστικτο.

Ναι, για τους πρωτόγονους που ενθουσιάζονταν με τη φαινομενικά υπερφυσική δύναμη μιας γυναίκας να κάνει παιδιά ή με το πώς τα σύννεφα ρίχνουν βροχή. Τώρα όμως που ξέρουμε πώς δουλεύουν αυτά, τα έχουμε απομυθοποιήσει και αναλύσει. Άρα, η επιστήμη ήρθε στη θέση της θρησκείας ως στήριγμα του ανθρώπου να καταλάβει από πού ήρθε.

Ναι, είναι το ίδιο ένστικτο. Αλλά καθοδηγείται προς άλλη κατεύθυνση.

Το αν μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα βασίζεται κυρίως στο αν το θέλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, ουσιαστικά η διαφορά δεν είναι το περιεχόμενο της πίστεως αλλά ο τρόπος στήριξής τους,η ελευθερία που θα έχουν οι άνθρωποι στην ίδια τη ζωή τους δεν αλλάζει.

στην ουσία πάλι όποιος θέλει μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με ότι θέλει, άρα στην ουσία αυτή η μορφή θεοκρατίας δεν είναι τόσο διαφορετική απο αυτή της τωρινής δημοκρατίας, απλά στο δικό μου μυαλό χωράει πολύ καλύτερα.

Αλλάζει, και μάλιστα πάρα πολύ! Κανείς δεν θα μπορεί να πει οτιδήποτε αντίθετο στον Θεό, γιατί είναι περιορισμένος από γεννησιμιού του. Τίποτα δεν θα ήταν αμφισβητήσιμο όταν μιλάμε για το Θεό. Στις πραγματικά δημοκρατικές κοινωνίες, μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε ενάντια στις πολιτικές αρχές, ξέροντας πώς είναι εκλεγμένες. Όποτε έγινε προσπάθεια να σταματήσει αυτό υπήρξαν αντιδράσεις.

Εν τέλει ο συλλογισμός μου για την ιδεάζουσα κοινωνία μου δεν έχει λογική και δεν αποτελεί κάτι παραπάνω απο προσωπικό συλλογισμό που δεν έχει δεχθεί αρκετή τριβή για να θεωρηθεί αληθινή πεποίθηση.

There you go again. Μας προκαλείς να αμφισβητήσουμε και να απορρίψουμε τις ιδέες σου. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις, αλλά αν το κάνεις για να μην σε πάρουμε στα σοβαρά ή να είμαστε πιο επιεικείς, σταμάτα. Αν πάλι το κάνεις επειδή νιώθεις ανασφαλής γι' αυτές (τις ιδέες), έχε λίγη αυτοπεποίθηση!

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#66077 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:02

Για να είστε σίγουροι ότι τα posts σας είναι ευανάγνωστα σε όλα τα skins, αποφύγετε να χρωματίζετε τα κείμενά σας με άσπρο (στα σκούρα skins) ή μαύρο (στα ανοιχτόχρωμα skins). Αφήστε τα στο default χρώμα, το οποίο μεταβάλλεται αυτόματα από skin σε skin.

To bold μετράει και αυτό ως default έτσι? Just to be sure.

#66078 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:07

Το bold δεν επηρρεάζει την ευαναγνωσιμότητα του κειμένου, οπότε don't worry.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#66079 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:10

Το bold δεν επηρρεάζει την ευαναγνωσιμότητα του κειμένου, οπότε don't worry.

Αα οκ ευχαριστώ. Το ρώτησα γιατί απ'ότι θυμάμαι παλιότερα στα πιο σκούρα skins υπήρχε πρόβλημα με το bold.

#66080 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:18

Ναι, για τους πρωτόγονους που ενθουσιάζονταν με τη φαινομενικά υπερφυσική δύναμη μιας γυναίκας να κάνει παιδιά ή με το πώς τα σύννεφα ρίχνουν βροχή. Τώρα όμως που ξέρουμε πώς δουλεύουν αυτά, τα έχουμε απομυθοποιήσει και αναλύσει. Άρα, η επιστήμη ήρθε στη θέση της θρησκείας ως στήριγμα του ανθρώπου να καταλάβει από πού ήρθε.
Ναι, είναι το ίδιο ένστικτο. Αλλά καθοδηγείται προς άλλη κατεύθυνση.

Eίναι πολύ περισσότερα τα ερωτήματα και οι σκέψεις των ανθρώπων που σχετίζονται με το Θεό που φτάνουν στο σημείο να το κάνουν να αποτελεί κάτι τελείως διαφορετικό.
Ο τρόπος για τον οποίο μιλάς γι αυτά τα ερωτήματα είναι σα να βάζεις τη σκέψη όλων των ανθρώπων σε ένα τσουβάλι, προφανώς βλέπεις οτι δεν είμαι πρωτόγονος ούτε είμαι τόσο "πίσω", απλά πιστεύω πως αυτά τα θέματα είναι μη αντικαταστήσιμα στις συνθήκες της μοντέρνας εποχής και οτι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και να ισχύουν ανέκαθεν.
Δε ξέρω αν χρειάζεται να παραθέσω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, ή απλά το επιχείρημα οτι υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που δέχονται και αναγνωρίζουν την πρόοδο της επιστήμης, και μάλιστα αρκετοί επιστήμονες, αλλά εξακολουθούν να πιστεύουν στο Θεό και να ακολουθούν τη θρησκεία τους.
Η επιστήμη δε θεωρεί επισήμως πως απέδειξε τη μη ύπαρξη του Θεού, απλά εξήγησε κάποια πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι στο παρελθόν στρέφονταν στο θεό και τη μυθολογία.Προφανώς η πίστη στη θρησκεία θίγει πολύ περισσότερα ζητήματα απο τα οντολογικά, και η επιστήμη ή η ψυχολογία απο μόνες τους δε φτάνουν για να αντικαταστήσουν τη θρησκεία.
Το αν πιστεύεις πως θα τα καταφέρουν στο μέλλον είναι θέμα πεποιθήσεων, we'll see.

Αλλάζει, και μάλιστα πάρα πολύ! Κανείς δεν θα μπορεί να πει οτιδήποτε αντίθετο στον Θεό, γιατί είναι περιορισμένος από γεννησιμιού του. Τίποτα δεν θα ήταν αμφισβητήσιμο όταν μιλάμε για το Θεό. Στις πραγματικά δημοκρατικές κοινωνίες, μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε ενάντια στις πολιτικές αρχές, ξέροντας πώς είναι εκλεγμένες. Όποτε έγινε προσπάθεια να σταματήσει αυτό υπήρξαν αντιδράσεις.

Υποτίθεται πως δε θα ήταν αμφισβητίσιμο γιατί μέσα απο τη διδασκαλία οι άνθρωποι θα αναγνώριζαν την πραγματική ύπαρξη και αξία του, και θα πίστευαν με τη θέλησή τους.Αλλά πάλι γυρνάμε σε ουτοπικές χαζομάρες και τρόπους πρόβλεψης της ανθρώπινης σκέψης, κάτι που δε θέλω να στηρίξω αυτή τη στιγμή.

There you go again. Μας προκαλείς να αμφισβητήσουμε και να απορρίψουμε τις ιδέες σου. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις, αλλά αν το κάνεις για να μην σε πάρουμε στα σοβαρά ή να είμαστε πιο επιεικείς, σταμάτα. Αν πάλι το κάνεις επειδή νιώθεις ανασφαλής γι' αυτές (τις ιδέες), έχε λίγη αυτοπεποίθηση!

Εδώ απλά λέω τις απόψεις μου για ένα θέμα, το οποίο έθιξα ελαφρώς αλλά μου ζητήθηκε να το αναλύσω.
Προφανώς δεν το είχα σκεφτεί αρκετά και η θέση μου στο να το στηρίξω ήταν πάρα πολύ δύσκολη.
Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την προηγούμενη κουβέντα.Απλώς κατάφερα κάπως να μπλέξω κάποιες πεποιθήσεις μου εκεί και χρειάστηκε στην πορεία να τις εξηγήσω καλύτερα, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό και δυσκολότερο απο το να κριτικάρεις ότι διαβάζεις.

I think we have had enough for the day, η πλάκα βέβαια είναι οτι δε μετάνιωσα που μίλησα χθες εξ αρχής.
Δεν παίρνω πίσω κάτι απο αυτό που είπα, απλά η συζήτηση ξέφυγε απο τα πλαίσια στα οποία κυμαινόταν και πλέον επιστρέφει σε θέματα που έχουν αναφερθεί σε θρεντ.

O6rrvsU.jpg

#66081 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:37

Posted Image

#66082 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:42

Ο τρόπος για τον οποίο μιλάς γι αυτά τα ερωτήματα είναι σα να βάζεις τη σκέψη όλων των ανθρώπων σε ένα τσουβάλι, προφανώς βλέπεις οτι δεν είμαι πρωτόγονος ούτε είμαι τόσο "πίσω", απλά πιστεύω πως αυτά τα θέματα είναι μη αντικαταστήσιμα στις συνθήκες της μοντέρνας εποχής και οτι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και να ισχύουν ανέκαθεν.
Δε ξέρω αν χρειάζεται να παραθέσω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, ή απλά το επιχείρημα οτι υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που δέχονται και αναγνωρίζουν την πρόοδο της επιστήμης, και μάλιστα αρκετοί επιστήμονες, αλλά εξακολουθούν να πιστεύουν στο Θεό και να ακολουθούν τη θρησκεία τους.

Δεν ξέρω πώς είσαι για να μπορώ να σε κρίνω, λυπάμαι. Αν ένιωσες πως σε "τσουβάλιασα" μαζί με διάφορες θρησκόληπτες κυρούλες, ξανά συγνώμη. Νόμιζα πως δεν θα προσβαλλόσουν, γιατί το κατάλαβες.
Όντως, η θρησκεία και η επιστήμη, ultimately, απαντάνε σε διαφορετικά ερωτήματα: η μία "πώς έγιναν τα πράγματα;", η άλλη "γιατί έγιναν τα πράγματα;". Δεκτό, αλλά και πάλι, αφενός οι απαντήσεις της είναι σύμφωνες με ένα ευρύτερο σύστημα αξιών και σημείων που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων, αφετέρου έχω την εντύπωση πως οι επιστήμονες ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο την ύπαρξη του Θεού απ' ό,τι αρκετοί ακόλουθοι του Χριστιανισμού, απογυμνωμένο από όλη την ηθική του υπόσταση, περισσότερο σαν ένα σοφό τεχνίτη που έπλασε το σύμπαν παρά σαν επιβλέποντα της διαγωγής των πιστών.

Eίναι πολύ περισσότερα τα ερωτήματα και οι σκέψεις των ανθρώπων που σχετίζονται με το Θεό που φτάνουν στο σημείο να το κάνουν να αποτελεί κάτι τελείως διαφορετικό.

Η επιστήμη δε θεωρεί επισήμως πως απέδειξε τη μη ύπαρξη του Θεού, απλά εξήγησε κάποια πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι στο παρελθόν στρέφονταν στο θεό και τη μυθολογία.Προφανώς η πίστη στη θρησκεία θίγει πολύ περισσότερα ζητήματα απο τα οντολογικά, και η επιστήμη ή η ψυχολογία απο μόνες τους δε φτάνουν για να αντικαταστήσουν τη θρησκεία.

Ναι, γιατί η θρησκεία δεν αποδέχεται καμία απάντηση. Δέχεται μόνο το πως ο Θεός είναι κάτι πέρα από την αντίληψή μας. Άρα, πώς να αποδείξεις την ύπαρξή του, τη στιγμή που χρειάζεσαι πραγματικά, χειροπιαστά στοιχεία; Αν κάποτε ο Θεός αφήσει χειροπιαστές, αδιάσειστες αποδείξεις πίσω του για την ύπαρξή του, αλλάζει το πράγμα.
Όσο για το ότι η ψυχολογία δεν κάλυψε τις ανάγκες της φιλοσοφίας, σου προτείνω να διαβάσεις Φρόυντ. Ο Θεός, σύμφωνα με αυτόν, δεν είναι παρά ο αντικαταστάτης του αυταρχικού πατέρα. Με αυτή την έννοια, ο άνθρωπος θέλει συνεχώς κάποιον πάνω απ' το κεφάλι του, να τον ελέγχει. Βέβαια, ο Φρόυντ προερχόταν από μεγαλοαστικό, συντηρητικό περιβάλλον, αλλά ακόμα κι έτσι, αυτή η ερμηνεία δεν μπορεί να περάσει τόσο αψήφιστα.

Υποτίθεται πως δε θα ήταν αμφισβητίσιμο γιατί μέσα απο τη διδασκαλία οι άνθρωποι θα αναγνώριζαν την πραγματική ύπαρξη και αξία του, και θα πίστευαν με τη θέλησή τους.Αλλά πάλι γυρνάμε σε ουτοπικές χαζομάρες και τρόπους πρόβλεψης της ανθρώπινης σκέψης, κάτι που δε θέλω να στηρίξω αυτή τη στιγμή.

Επιμένω πως δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη του Θεού. Αλλά for the sake of the argument, ας πούμε πως όντως υπάρχει και πως όντως έχει αποδειχθεί η ύπαρξή του.

Γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα της επιλογής; Αυτό είναι που περισσότερο με προβληματίζει σε αυτό το συλλογισμό.

Εδώ απλά λέω τις απόψεις μου για ένα θέμα, το οποίο έθιξα ελαφρώς αλλά μου ζητήθηκε να το αναλύσω.
Προφανώς δεν το είχα σκεφτεί αρκετά και η θέση μου στο να το στηρίξω ήταν πάρα πολύ δύσκολη.
Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την προηγούμενη κουβέντα.Απλώς κατάφερα κάπως να μπλέξω κάποιες πεποιθήσεις μου εκεί και χρειάστηκε στην πορεία να τις εξηγήσω καλύτερα, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό και δυσκολότερο απο το να κριτικάρεις ότι διαβάζεις.

Απολύτως κατανοητό. Μπορείς να το σκέφτεσαι όσο θέλεις. Δεν είναι πως θα σου το απαγορεύσει κανείς or anything! Αλλά ναι, ας το λήξουμε για σήμερα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

^MyAnimeList^

#66083 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:46

Δεν ξέρω πώς είσαι για να μπορώ να σε κρίνω, λυπάμαι. Αν ένιωσες πως σε "τσουβάλιασα" μαζί με διάφορες θρησκόληπτες κυρούλες, ξανά συγνώμη. Νόμιζα πως δεν θα προσβαλλόσουν, γιατί το κατάλαβες.

Και αυτή είναι η βέλτιστη απάντηση που δίνει ένα μέλος όταν άθελά του έχει προσβάλει κάποιο άλλο. Just sayin' XD

In other news, ΖΕΣΤΗ!
Έχω ανοιχτό τον ανεμιστήρα στο ταβάνι στο φουλ και δεν κάνει καμία διαφορά. Εσείς ζεσταίνεστε;
Φίλε Πουτιν, μοιράσου κ εσύ μαζί μας τις εμπειρίες σου. :D

Δημοσιευμένη  εικόνα

#66084 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:48

Μπλα μπλα μπλα, να εμφανιστεί η επόμενη σελίδα, μπλα!

(edit: Κάτι πρέπει να πηγαίνει στραβά με τα πρώτα posts σε επόμενη σελίδα!)

Δημοσιευμένη  εικόνα

^MyAnimeList^

#66085 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 14:53

(edit: Κάτι πρέπει να πηγαίνει στραβά με τα πρώτα posts σε επόμενη σελίδα!)

Yes it does. Κάποτε θα φτιαχτεί και αυτό! >_<

Δημοσιευμένη  εικόνα

#66086 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 15:04

Εδώ δεν κάνει πολλή ζέστη καλά είναι αλλά όταν έχεις διάβασμα όλα χάλια σου φαίνονται συμφωνείς

HnH5aB0.jpg

#66087 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 15:06

Πριν την κοινωνική παιδεία θα έπρεπε να κάνουν και μερικά μαθήματα προτασιακού λογισμού και λογικής πρώτου βαθμού, ειδάλλως και η κοινωνική παιδεία απ' το ένα αυτί θα μπει κι απ' το άλλο θα βγει.

Kamui, οι ομοιότητες είναι πιο σημαντικές από τις διαφορές, αλλά εν τέλει πίστεψε ό,τι θες. Το φόρτε σου είναι άλλωστε.

Στον προτασιακό λογισμό θα σταθώ μόνον. Είναι πράγματι απορίας άξιο που τόσοι γουαναμπήδες φιλόσοφοι δεν έχουν κάτσει να μελετήσουν τα βασικά της λογικής. Και όταν τους το λες, σου απαντάνε ότι «αυτά είναι μαθηματικά δεν μας ενδιαφέρουν εμάς....»

Βέβαια από την άλλη παίζει ρόλο και με τι φιλοσοφική άποψη το βλέπεις το θέμα.Πόση δύναμη θες εσύ να δώσεις στη λογική σου ή πόσο θες να την αποδυναμώσεις βάζοντας μέσα Θεούς , δάιμονες και εξωγήινους....

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#66088 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 15:08

Εδώ δεν κάνει πολλή ζέστη καλά είναι αλλά όταν έχεις διάβασμα όλα χάλια σου φαίνονται συμφωνείς

Χαχαχα ναι, ωραία τα λες φίλε Πούτιν. Κ εγώ με το πρώτο πράγμα που ξενερώνω είναι τα σημεία στίξης. Αλλά χαχα τι να κάνεις, πρέπει να διαβάσουμε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#66089 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 15:10

λολ

HnH5aB0.jpg

#66090 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2012 - 15:13

Σε πάω γιατί είσαι κουλ και λακωνικός φίλε Πούτιν!

Δημοσιευμένη  εικόνα