Αμέσως μετά τους φασίστες και τους θρησκόληπτους, η τρίτη ομάδα ανθρώπων που μισω θανάσιμα είναι αυτοί. Γελοία υποκείμενα που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν την ηθική τους ανωτερώτητα απέναντι σε όλα τα άλλα πλάσματα της Γης επειδή απέχουν από το να τρώνε άλλα ζώα. Super cool story, bros.
Στην πραγματικότητα απλά πάσχουν από ενοχικό σύνδρομο επειδή δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι η επιβίωσή τους συνεπάγεται το θάνατο πολλών πλασμάτων. Έτσι καταλήγουν να τρώνε χόρτα όλη τους τη ζωή (αγνοώντας btw πολύ βολικά το γεγονός ότι και τα χόρτα είναι έμβια όντα - η κούφια ηθική τους καλύπτει μόνο ό,τι έχει πρόσωπο και μπορεί να θεωρηθεί χαριτωμένο).
Όχι ότι έχω πρόβλημα με το να τρώνε χόρτα. Με γεια τους και χαρά τους, και καβαλίνες γαϊδάρου να φάνε, άμα τους αρέσουν. Το πρόβλημα είναι ότι έρχονται μετά σε μένα, την ώρα που απολαμβάνω το τριπλό πιτόγυρό μου, και αφενός βρωμάνε κλανίλα μετά απ' όλα τα χόρτα που έχουν φάει και μου κόβεται κατευθείαν η όρεξη, και αφεδύο μου λένε ότι είμαι εγκληματίας επειδή, άκουσον άκουσον, απολαμβάνω κρέας!
Τι λέτε ρε νούμερα; Επειδή δε με τυραννούν οι ίδιες ανόητες τύψεις που τυραννούν εσάς, είμαι εγκληματίας; Γιατί δεν πάτε σε μια γωνία να ψοφήσετε ήσυχα; Σπαταλάτε οξυγόνο που θα μπορούσαν να το αναπνέουν τα δισεκατομμύρια από αγελάδες και γουρούνια που εκθρέφουμε κάθε χρόνο, ζούνε βαρετές ζωές όπως κάθε αγελάδα και γουρούνι που έζησε ποτέ, και ΔΙΚΑΙΩΣ καταλήγουν στο πιάτο μου.
Εναλλακτικά, step down from your "moral high ground", και φάτε κι εσείς κρέας όπως όλος ο άλλος κόσμος. Άντε μπράβο. Το κρέας είναι απαραίτητο για το σώμα μας. Έχει ουσίες που δεν θα βρεις σε κανένα φυτό. Όπως βιταμίνη B12, η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος (και η έλλειψή της οποίας από τη διατροφή των χορτοφάγων εξηγεί τόσα, μα τόσα πολλά).Spoiler:
I couldn't DISagree more.
...Για να υπάρχει και μια ισσοροπία απόψεων τουλάχιστον.
Ειλικρινά απορώ πως είναι δυνατόν να συμφώνησαν τόσοι πολλοί μ' αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, αλλά δε χρειάζεται να το αναλύσω.
Απλά θα πω οτι κάποτε οι άνθρωποι είχαν μεγάλη ανάγκη τα ζώα για κάθε σκοπό.
Τώρα που έχουμε όλες τις ανεσεις και μπορούμε να αντικαταστήσουμε πολλά πράγματα, το θεωρώ μεγάλη αναισθησια να τρώμε το πενταπλάσιο κρέας απο τότε, και να το θεωρούμε και μαγκιά απο πάνω.
Ίσως με θεωρήσετε υποκριτή που το λέω αυτό χωρίς να είμαι χορτοφάγος, και θα έχετε δίκιο, αλλά πιστεύω πως το να έχουμε τουλάχιστον συνηδειση για κάποια πράγματα δε βλάπτει.
Απο κει και πέρα το να βγεις γυμνός έξω για να πείσεις τον άλλον να γίνει χροτοφάγος δε νομίζω πως βοηθάει κανέναν.
Ας κρατήσει ο καθένας τις συνήθειες του για τον εαυτό του και όλοι θα κριθούμε ανάλογα.