Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94139 replies to this topic

#57076 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 21:32

Αμέσως μετά τους φασίστες και τους θρησκόληπτους, η τρίτη ομάδα ανθρώπων που μισω θανάσιμα είναι αυτοί. Γελοία υποκείμενα που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν την ηθική τους ανωτερώτητα απέναντι σε όλα τα άλλα πλάσματα της Γης επειδή απέχουν από το να τρώνε άλλα ζώα. Super cool story, bros.

Στην πραγματικότητα απλά πάσχουν από ενοχικό σύνδρομο επειδή δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι η επιβίωσή τους συνεπάγεται το θάνατο πολλών πλασμάτων. Έτσι καταλήγουν να τρώνε χόρτα όλη τους τη ζωή (αγνοώντας btw πολύ βολικά το γεγονός ότι και τα χόρτα είναι έμβια όντα - η κούφια ηθική τους καλύπτει μόνο ό,τι έχει πρόσωπο και μπορεί να θεωρηθεί χαριτωμένο).

Όχι ότι έχω πρόβλημα με το να τρώνε χόρτα. Με γεια τους και χαρά τους, και καβαλίνες γαϊδάρου να φάνε, άμα τους αρέσουν. Το πρόβλημα είναι ότι έρχονται μετά σε μένα, την ώρα που απολαμβάνω το τριπλό πιτόγυρό μου, και αφενός βρωμάνε κλανίλα μετά απ' όλα τα χόρτα που έχουν φάει και μου κόβεται κατευθείαν η όρεξη, και αφεδύο μου λένε ότι είμαι εγκληματίας επειδή, άκουσον άκουσον, απολαμβάνω κρέας!

Τι λέτε ρε νούμερα; Επειδή δε με τυραννούν οι ίδιες ανόητες τύψεις που τυραννούν εσάς, είμαι εγκληματίας; Γιατί δεν πάτε σε μια γωνία να ψοφήσετε ήσυχα; Σπαταλάτε οξυγόνο που θα μπορούσαν να το αναπνέουν τα δισεκατομμύρια από αγελάδες και γουρούνια που εκθρέφουμε κάθε χρόνο, ζούνε βαρετές ζωές όπως κάθε αγελάδα και γουρούνι που έζησε ποτέ, και ΔΙΚΑΙΩΣ καταλήγουν στο πιάτο μου.

Εναλλακτικά, step down from your "moral high ground", και φάτε κι εσείς κρέας όπως όλος ο άλλος κόσμος. Άντε μπράβο. Το κρέας είναι απαραίτητο για το σώμα μας. Έχει ουσίες που δεν θα βρεις σε κανένα φυτό. Όπως βιταμίνη B12, η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος (και η έλλειψή της οποίας από τη διατροφή των χορτοφάγων εξηγεί τόσα, μα τόσα πολλά).

Spoiler:

I couldn't DISagree more.

...Για να υπάρχει και μια ισσοροπία απόψεων τουλάχιστον.:P

Ειλικρινά απορώ πως είναι δυνατόν να συμφώνησαν τόσοι πολλοί μ' αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, αλλά δε χρειάζεται να το αναλύσω.
Απλά θα πω οτι κάποτε οι άνθρωποι είχαν μεγάλη ανάγκη τα ζώα για κάθε σκοπό.
Τώρα που έχουμε όλες τις ανεσεις και μπορούμε να αντικαταστήσουμε πολλά πράγματα, το θεωρώ μεγάλη αναισθησια να τρώμε το πενταπλάσιο κρέας απο τότε, και να το θεωρούμε και μαγκιά απο πάνω.

Ίσως με θεωρήσετε υποκριτή που το λέω αυτό χωρίς να είμαι χορτοφάγος, και θα έχετε δίκιο, αλλά πιστεύω πως το να έχουμε τουλάχιστον συνηδειση για κάποια πράγματα δε βλάπτει.

Απο κει και πέρα το να βγεις γυμνός έξω για να πείσεις τον άλλον να γίνει χροτοφάγος δε νομίζω πως βοηθάει κανέναν.
Ας κρατήσει ο καθένας τις συνήθειες του για τον εαυτό του και όλοι θα κριθούμε ανάλογα.

O6rrvsU.jpg

#57077 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:08

^ Οι άνθρωποι πάντα έτρωγαν όσο κρέας άντεχε η τσέπη τους. Ακόμα κι όταν είχαν ανάγκη τα ζώα για άλλες δουλειές, όταν είχαν τη δυνατότητα να τα φάνε μια χαρά το έκαναν. Δεν είναι ότι τώρα θέλουμε περισσότερο κρέας/ νοιαζόμαστε λιγότερο για τα ζώα, απλά τώρα μπορούμε και τρώμε το πενταπλάσιο κρέας.

Τώρα οι χορτοφάγοι δεν έχουν τελείως άδικο, αλλά ώρες ώρες γίνονται υπερβολικά φανατικοί. Άλλο το να τρως εσύ τα χόρτα σου και να είσαι κατά της υπερκατανάλωσης κρέατος και της κρεατοβιομηχανίας και άλλο να είσαι πεπεισμένος ότι ανήκεις σε μια φωτισμένη ομάδα ανθρώπων ενώ οι υπόλοιποι είναι τέρατα που αρνούνται να καταπολεμήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους.

Κι ύστερα αν όντως δεν θέλει κάποιος να αφαιρεί ζωή για να ζήσει πρέπει να τρέφεται μόνο με φρούτα (αφήνοντας το σπόρο), αβγά (τα περισσότερα είναι στείρα), γάλα και βιταμίνες από το φαρμακείο. Και μετά από πέντε χρόνια με τέτοια διατροφή ας έρθει να τον δούμε πόσο καλά θα είναι.

15fkk04.jpg

#57078 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:22

Ειλικρινά απορώ πως είναι δυνατόν να συμφώνησαν τόσοι πολλοί μ' αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, αλλά δε χρειάζεται να το αναλύσω.
Απλά θα πω οτι κάποτε οι άνθρωποι είχαν μεγάλη ανάγκη τα ζώα για κάθε σκοπό.
Τώρα που έχουμε όλες τις ανεσεις και μπορούμε να αντικαταστήσουμε πολλά πράγματα, το θεωρώ μεγάλη αναισθησια να τρώμε το πενταπλάσιο κρέας απο τότε, και να το θεωρούμε και μαγκιά απο πάνω.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Με την ίδια λογική,επειδή σήμερα έχουμε γνώση περί των μικροοργανισμών,θα έπρεπε να καταργήσουμε τα προφυλακτικά γιατί σε κάθε κορύφωση πεθαίνουν εκατομμύρια σπερματοζωάριαΔημοσιευμένη  εικόναΗ ''ιδεολογία'' που αναγκάζει κάποιον να στερηθεί τις βιολογικές του ανάγκες,γιατί και η κατανάλωση κρέατος είναι βιολογική ανάγκη άσχετα που σήμερα υπάρχουν τα μέσα να επιβιώσουμε χωρίς αυτήν,μόνο λογική οσιομάρτυρα μπορεί να χαρακτηριστεί.Βέβαια ας μην μπούμε σε τέτοιο τρυπάκι γιατί η ηθική είναι κάτι υποκειμενικό και μάλλον δεν θα βγούμε πουθενά.

Αλλά πέραν της ηθικής πλευράς,κάτι τέτοιο δεν είναι και τεχνικά υλοποιήσιμο.Εδώ δεν φτάνουν τώρα οι τροφικές ύλες για όλους λόγω του υπερπληθυσμού(υποθέτοντας πάντα ονειρικά,ότι υπάρχει ισομερή κατανομή)και θα φτάνουν άμα κόψουμε ένα μεγάλο μέρος τους,που είναι η κρεατοφαγία(η' πτωματοφαγία όπως λένε και οι vegan XD)?
'Αντε ας υποθέσουμε και ότι φτάνουν οι φυτικές ύλες για όλους-που επαναλαμβάνω ότι δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια-.Γνωρίζεις τι επίπτωση θα είχε στις τροφικές αλυσίδες των περισσότερων οικοσυστημάτων ο αφανισμός μεγάλου μέρους της χλωρίδας για την ανθρώπινη κατανάλωση,έτσι δεν είναι?

Ας μην τα βλέπουμε κοντόφθαλμα,το ότι μπορείς εσύ και εγώ(με τις όποιες επιπτώσεις ειδικά αν έχουμε έντονη καθημερινή ζωή)να κάνουμε χορτοφαγία δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό σε παγκόσμιο επίπεδο.

#57079 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:26

That's what vegans actually (want you to) believe.

Το ότι έχουμε όλες τις ανέσεις (που βασικά δεν τις έχουμε, αλλά κουβέντα να γίνεται) δε σημαίνει κι ότι θα πρέπει να μπούμε στον μπελά να παράγουμε όλες τις θρεπτικές ουσίες του κρέατος συνθετικά, μόνο και μόνο για να μη σφάζουμε ζώα. Κάτι τέτοιο θα ήταν επιεικώς πανηλίθιο.

Το ότι παλιά οι άνθρωποι τρώγανε 5 φορές λιγότερο κρέας δεν ήταν λόγω μεγαλύτερου σεβασμού προς τα ζώα or anything... ήταν γιατί απλούστατα δεν μπορούσαν να εκτρέφουν τόσα πολλά. Αν πήγαινες σε έναν άνθρωπο του 16ου αιώνα και του πρόσφερες 5 φορές περισσότερο κρέας, νομίζεις δεν θα το έτρωγε; Φυσικά και θα το έτρωγε, γιατί το κρέας είναι το πιο λαχταριστό φαγητό.

Και OK, να το δεχτώ ότι η σημερινή ανθρωπότητα (με εξαίρεση τις χώρες του 3ου κόσμου) τρώει ανθυγειινές ποσότητες κρέατος, αλλά αυτό δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι το άλλο άκρο είναι πιο σωστό. Πιο λάθος είναι, και κάθε διατροφολόγος που τιμάει το πτυχίο του το ίδιο θα σου πει.

Edit: I'm slow!

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#57080 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:37

That's what vegans actually (want you to) believe.

Το ότι έχουμε όλες τις ανέσεις (που βασικά δεν τις έχουμε, αλλά κουβέντα να γίνεται) δε σημαίνει ότι θα πρέπει να μπούμε στον μπελά να παράγουμε όλες τις θρεπτικές ουσίες του κρέατος συνθετικά, μόνο και μόνο για να μη σφάζουμε ζώα. Κάτι τέτοιο θα ήταν επιεικώς πανηλίθιο.

Το ότι παλιά οι άνθρωποι τρώγανε 5 φορές λιγότερο κρέας δεν ήταν λόγω μεγαλύτερου σεβασμού προς τα ζώα or anything... ήταν γιατί απλούστατα δεν μπορούσαν να εκτρέφουν τόσα πολλά. Αν πήγαινες σε έναν άνθρωπο του 16ου αιώνα και του πρόσφερες 5 φορές περισσότερο κρέας, νομίζεις δεν θα το έτρωγε; Φυσικά και θα το έτρωγε, γιατί το κρέας είναι πεντανόστιμο.

Και OK, να το δεχτώ ότι η σημερινή ανθρωπότητα (με εξαίρεση τις χώρες του 3ου κόσμου) τρώει ανθυγειινές ποσότητες κρέατος, αλλά αυτό δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι το άλλο άκρο είναι πιο σωστό. Πιο λάθος είναι, και κάθε διατροφολόγος που τιμάει το πτυχίο του το ίδιο θα σου πει.

Edit: I'm slow!

Δεν ανέφερα τους ανθρώπους των παλαιότερων εποχών γι αυτό το λόγο, απλά επειδή έδωσες το παραδειγμα με τις χορδες μίλησα έτσι.
Δηλαδή τότε δεν είχαν άλλο μέσο για να φτιάχνουν χορδές, οπότε βρήκαν αυτό.
Δεν μπορούσαν να αντισταθούν στο κρύο χωρίς γούνα.
Μπορούσαν να επιβιώσουν με ελάχιστο κρέας αλλα όσο εβρισκαν φυσικά το έτρωγαν.

Εμείς εφόσον μπορούμε να φτιάχνουμε συνθετικές γούνες, χορδές, κλπ, δεν είπα πως πρέπει να απαγορέψουμε τη σφαγή, αλλά καλό θα μας κάνει να βάζουμε που και που τον εαυτό μας σε μια διαδικασία συγκράτησης και ολιγάρκειας.

Επείσης αυτό που θέλω να πω είναι οτι έχει μεγαλη διαφορά να κυνηγάς και να τρως για να επιβιώσεις, απο το να αγοράζεις τις ζωές των ζώων σε ξεφτιλιστικες τιμές, για να έχεις πάντα την κοιλιά τίγκα.

Φυσικά οι άνθρωποι δεν κυνηγούσαν απο ειθική ούτε θα έπραταν διαφορετικά στη θέση μας, (παρτε παράδειγμα τους ευγενείς) αλλά αυτό δε σημαίνει οτι εμείς δεν μπορούμε να αλλοιώσουμε λίγο την ανθρώπινη φύση μας (η οποια μοιάζει πάρα πολύ με αυτή των ζώων) και να κάνουμε την παραμικρή προσπάθεια για να βοηθήσουμε έστω και στο ελάχιστο τα ζώα, στα οποία οφείλουμε τις ζωές μας.

Επείσης, περιγράφεις τις ζωές των ζώων σαν κάτι παντελώς ανούσιο, αλλά το ίδιο περίπου δεν ισχύει και για κάποιους ανθρώπους?
Μήπως να επιτρέψουμε δηλαδή και τη σφαγή των ανέργων? (αστειέυομαι φυσικά, το λέω γιατι εχω αντιμετωπίσει και τετοιες γελοιες παρεξηγησεις στο φορουμ)

Just for you to know, δεν με εχει πείσει κανένας ακτιβιστής γι αυτά που λεω, αλλα με τη δικη μου συνειδηση τα εχω σκεφτει.

O6rrvsU.jpg

#57081 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:41

Τhe f*ck? Από πότε το να τρώς ένα ζώο για να ζήσεις είναι το ίδιο με το να σκοτώσεις έναν άνθρωπο επειδή .... γιουβέτσι? Παραλογιζόμαστε μου φαίνεται.

Και συγγνώμη αλλά δεν είναι καταστροφή προς το περιβαλλον το να αντικαθιστάς τα φυσικά προιοντα - τα οποία απαιτούν και λιγότερη ενέργεια για να παραχθούν και αφήνουν λιγότερα κατάλοιπα - με το πλαστικό το οποίο είναι παράγωγο του πετρελαίου?

#57082 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:55

Επείσης, περιγράφεις τις ζωές των ζώων σαν κάτι παντελώς ανούσιο, αλλά το ίδιο περίπου δεν ισχύει και για κάποιους ανθρώπους?
Μήπως να επιτρέψουμε δηλαδή και τη σφαγή των ανέργων?

Give it a few years, εδώ θα είμαστε και θα το δούμε κι αυτό.

OK, crude jokes aside... if it makes any difference to you, είμαι κι εγώ υπέρ των συνθετικών γουνών αντί των γνήσιων κτλ κτλ, αλλά στο θέμα κρέας είμαι κάθετος. Επίσης πιστεύω ότι η μεταχείρηση των ζώων από τον άνθρωπο κατά μέσο όρο στην πραγματικότητα έχει βελτιωθεί μέσα στους τελευταίους 2 αιώνες, χάρη στην πρόοδο της κτηνιατρικής επιστήμης, του ανώτερου μορφωτικού επιπέδου του μέσου ανθρώπου κτλ κτλ. Κι αφήστε την PeTA να χτυπιέται. Η οποία PeTA, και το λέω με σιγουριά, δεν έχει παίξει κανένα ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της μεταχείρησης των ζώων. Μόνο να προκαλούν τα media ξέρουν, από έργα μηδέν.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#57083 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:58

Φυσικά οι άνθρωποι δεν κυνηγούσαν απο ειθική ούτε θα έπραταν διαφορετικά στη θέση μας, (παρτε παράδειγμα τους ευγενείς) αλλά αυτό δε σημαίνει οτι εμείς δεν μπορούμε να αλλοιώσουμε λίγο την ανθρώπινη φύση μας (η οποια μοιάζει πάρα πολύ με αυτή των ζώων) και να κάνουμε την παραμικρή προσπάθεια για να βοηθήσουμε έστω και στο ελάχιστο τα ζώα, στα οποία οφείλουμε τις ζωές μας.

Oh really?

Να μου πεις να μην τα κάνουμε γούνες το καταλαβαίνω. Και στο κάτω κάτω, αν κάποιος έχει τέτοιες ευαισθησίες, θα το καταλάβαινα αν έτρωγε απλά λίγο κρέας. Το να μην τρώει καθόλου είναι τελείως χαζό :stubborn:

Όσο για τέτοιες οργανώσεις είναι κατά κύριο λόγο κερδοσκοπικές και το χειρότερο, χρησιμοποιούνται (γενικώς τα περί οικολογίας) για πολιτική προπαγάνδα.
phmava.php

#57084 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 22:59

Μπορούσαν να επιβιώσουν με ελάχιστο κρέας αλλα όσο εβρισκαν φυσικά το έτρωγαν.

Επείσης αυτό που θέλω να πω είναι οτι έχει μεγαλη διαφορά να κυνηγάς και να τρως για να επιβιώσεις, απο το να αγοράζεις τις ζωές των ζώων σε ξεφτιλιστικες τιμές, για να έχεις πάντα την κοιλιά τίγκα.

Αν θυμαμαι καλα καποτε θυσιαζαν μερα παραμερα 5-6 ζωα σε θεους κλπ. οποτε ειναι το ιδιο πραγμα σχετικα.. οταν θυσιαζαν 100 βοδια με τη μια δε νομιζω να τα κυνηγουσαν για να τα μαζεψουν. Παντα υπηρχαν ζωα που εκτρεφοντουσαν για τη σφαγη

#57085 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 23:02

Τhe f*ck? Από πότε το να τρώς ένα ζώο για να ζήσεις είναι το ίδιο με το να σκοτώσεις έναν άνθρωπο επειδή .... γιουβέτσι? Παραλογιζόμαστε μου φαίνεται.

Καλα στο πρώτο ενοείται πως αστειευομαι, αλλα εξακολουθω να πιστεύω πως ειναι πολυ αδικο να κατατασουμε τα ζωα σε φυσικά προϊόντα, βλέποντας τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες μερικών απο αυτά. (σιγουρα αυτο δεν ισχύει με ολα τα ειδη, αλλα οσοι εχουν κατοικιδια θα καταλαβουν)

Μπορει τα ζωα που σας ερχονται μαγειρεμένα να μην σαν εδνιαφερει η ζωη τους, αλλά και τα κατοικίδια σας θα μπορούσαν να βρεθούν στην ίδια θεση. (ας μην ξεχναμε πως σε καποιες χώρες τρώνε και σκύλους-γατες, ζωα με ιδιαίτερες αισθήσεις και ικανότητες)

Αν θυμαμαι καλα καποτε θυσιαζαν μερα παραμερα 5-6 ζωα σε θεους κλπ. οποτε ειναι το ιδιο πραγμα σχετικα.. οταν θυσιαζαν 100 βοδια με τη μια δε νομιζω να τα κυνηγουσαν για να τα μαζεψουν. Παντα υπηρχαν ζωα που εκτρεφοντουσαν για τη σφαγη

Oι άνθρωποι τότε ήταν ηλίθιοι και πιστεύανε σε βλακείες.
Είναι ανάγκη να φτάνουμε κοντά τους, έστω και στο ελάχιστο?

Anyway εγω είπα αυτό που ήθελα να πω, απλα μήλισα ίσως υπερβολικά επειδη πραγματικά σοκαρίστηκα με τις αποψεις τόσων έξυπνων ατόμων σ' αυτό το θέμα.
Δεν υποχρεωσα κανέναν να γίνει χορτοφάγος, (εδω εγω δεν είμαι) ουτε οι ακτιβιστες κάνουν κατι τετοιο, αλλά τουλαχιστον consider the thought.

Εγω παντως τις τελευταιες δυο φορές που νύστψα ένιωσα πολύ καλύτερα, και ούτε παρατήρησα κάποια αδυναμία στον οργανισμό μου.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να κόψω εντελώς το κρέας, αλλά είμαι σίγουρος πως αμα το ελατόσω και βάλω τα πράγματα στην ισσοροπία που τους αρμόζει, θα εσθάνομαι καλύτερα και σωματικά, και ψυχολογικά.:)

O6rrvsU.jpg

#57086 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 23:08

Oι άνθρωποι τότε ήταν ηλίθιοι και πιστεύανε σε βλακείες.

Αρα τιποτα δεν εχει αλλαξει απο τοτε!

#57087 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 23:16

Κamui αστειευεσαι μεν αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία αντιστοιχία ανάμεσα στον παραλληλισμό άνθρωπος και ζώο για κατανάλωση.

Το να τρως σκύλο ή γάτα από μόνο του πραγματικά δεν λέει κάτι. Και τα κουνέλια και τα ψάρια τα έχουμε ως κατοικιδια αλλά οι περισσότεροι το στιφάδο και την ψαρόσουπα τα τιμούμε δεόντος. Τώρα αν επιλέγει κάποιος να το τηγανίσει ζωντανό ε ναι τότε θελει ξύλο γιατί του προκαλεί αχρείαστο πόνο.

Η νηστεία της μίας ή των δύο εβδομάδων για μία δύο τρείς φορες το χρόνο πραγματικά δεν είναι έγκυρη πηγή συμπερασμάτων. Τα αποτελέσματα θα φανούν όταν υιοθετήσεις έναν τέτοιο τρόπο ζωής συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί η έκπληξη. Το να τρώς κάτι άλλο για να επιβιώσεις είναι μέσα στην φύση από το κατώτερο μέχρι το ανώτερο επίπεδο. Και όπως προαναφέρθηκε ακόμη και τα φυτά είναι έμβιοι οργανισμοί και δεν καταλαβαίνω γιατί παραγνωρίζονται τελείως από την εξίσωση των χορτοφάγων.

Αν κάτι θα έπρεπε πραγματικά να προβληματίζει ενδεχομένως να είναι οι ζωές ανθρώπινες και μη που σπαταλιούνται σε πράγματα χωρίς τα οποία θα μπορούσαμε να ζήσουμε.

#57088 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 23:19

καλα αμα πεσει πεινα οχι τον σκυλο σου αλλα και τον γειτονα σου θα φας

#57089 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 23:21

Την γάτα γιατί νομίζεις ότι την παχαίνω τόσα χρόνια?:hahaha: Ήδη δέχομαι προσφορές και προτεινόμενες συνταγές από φίλους της gourmet κουζίνας.

#57090 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2011 - 23:22

Poor Fillers. You'll become a filler in your owner's stomach.

2112.gif