Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#5056 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 02:10

Καλό ε;;;;;;

Posted Image

Posted Image

Space Battle Ship YAMATO 1/350 scale Plastic Model Ryuk Photo Frame ~ Death Note για πιο πολλές λεπτομέρειες.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#5057 Haruspex

Haruspex

Anime Amateur

• Members
  • 70 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 05:37

Ως γνωστόν η μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά είναι το λίτρο. Η απορία μου είναι αν το λίτρο είναι πιο βαρύ, πιο ελαφρύ ή το ίδιο από ότι το αντίστοιχο βάρος σε κιλά.

Παραδείγματος χάριν

1 Λίτρο νερό vs 1 Κιλό πατάτες. (Εννοείται καθαρό βάρος, δηλαδή δεν μετράμε και το βάρος του μπουκαλιού ας πούμε που περιέχεται το νερό)

Ευχαριστώ.

#5058 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 06:23

Ως γνωστόν η μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά είναι το λίτρο. Η απορία μου είναι αν το λίτρο είναι πιο βαρύ, πιο ελαφρύ ή το ίδιο από ότι το αντίστοιχο βάρος σε κιλά.

Παραδείγματος χάριν

1 Λίτρο νερό vs 1 Κιλό πατάτες. (Εννοείται καθαρό βάρος, δηλαδή δεν μετράμε και το βάρος του μπουκαλιού ας πούμε που περιέχεται το νερό)

Ευχαριστώ.

Acatually,με το λιτρο μετραμε τον ογκο των υγρων,με το κιλο μετραμε το βαρος (ακριβεστερα με το κιλο μετραμε τη μαζα,το βαρος μετριεται σε Newton).
Σε συνηθη θερμοκρασια και πιεση η πυκνοτητα του νερου ειναι 998 kg/m3,οποτε ενα λιτρο κιλου ζυγιζει λιγο λιγοτερο απο ενα κιλο.

Για να ειμαστε ακριβεις,η μεγιστη πυκνοτητα του νερου ειναι 999,9 kg/m3 σε θερμοκρασια 4 βαθμους Κελσιου,οποτε σε κανονικη πιεση,το ενα λιτρο νερο ειναι παντα (εστω και ελαχιστα) ελαφρυτερο απο ενα κιλο πατατες.

Τι λεω ο ανθρωπος ακομα δεν ξυπνησα:nosey:?

#5059 Haruspex

Haruspex

Anime Amateur

• Members
  • 70 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 06:45

Acatually,με το λιτρο μετραμε τον ογκο των υγρων,με το κιλο μετραμε το βαρος (ακριβεστερα με το κιλο μετραμε τη μαζα,το βαρος μετριεται σε Newton).
Σε συνηθη θερμοκρασια και πιεση η πυκνοτητα του νερου ειναι 998 kg/m3,οποτε ενα λιτρο κιλου ζυγιζει λιγο λιγοτερο απο ενα κιλο.

Για να ειμαστε ακριβεις,η μεγιστη πυκνοτητα του νερου ειναι 999,9 kg/m3 σε θερμοκρασια 4 βαθμους Κελσιου,οποτε σε κανονικη πιεση,το ενα λιτρο νερο ειναι παντα (εστω και ελαχιστα) ελαφρυτερο απο ενα κιλο πατατες.

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι αν έχουμε ένα πιο πηχτό υγρό θα είναι βαρύτερο?

Για παράδειγμα ένα λίτρο μέλι θα είναι βαρύτερο από ένα κιλό πατάτες? (Εννοείται με γνώμονα ότι μετράμε το μέλι πάντα σε λίτρα και όχι σε κιλά)

Τώρα θυμήθηκα στο Γυμνάσιο που ρωτάει ο Φυσικός την κλασσική ερώτηση:

"Τι είναι βαρύτερο ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι?"

Και απαντάω εγώ βιαστικά:

"Ε, ένα κιλό σίδερο, γιατί το σίδερο είναι πιο βαρύ από το βαμβάκι!":hahaha::deadga6:

#5060 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 06:46

Καλό ε;;;;;;

Posted Image

Και τώρα φανταστείτε την φωτογραφία σας από όταν ήσασταν μωρό εδώ μέσα:hahaha:

Για να ειμαστε ακριβεις,η μεγιστη πυκνοτητα του νερου ειναι 999,8 kg/m3 σε θερμοκρασια 0,01 βαθμους Κελσιου,οποτε σε κανονικη πιεση,το ενα λιτρο νερο ειναι παντα (εστω και ελαχιστα) ελαφρυτερο απο ενα κιλο πατατες.

Ναι έτσι είναι, το λίτρο ΔΕΝ μετράει βάρος. Μετράει τον χώρο που πιάνει κάτι, απλά χρησιμοποιείται ως συνήθως στα υγρά, γιατί καταλαμβάνουν όλο τον χώρο στον οποίο τα βάζουμε... Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ειδική μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά όπως νομίζουν μερικοί. Για να κάνω και ένα παράδειγμα, σκεφτείτε ένα άδειο κουτί όπου από πάνω είναι ανοιχτό. Με τα λίτρα μπορείς να μετρήσεις πόσο ΧΩΡΟ έχει μέσα στο κουτί. Είτε έχει μέσα νερό, είτε πατάτες, είτε σιδερικά, ο χώρος που καταλαμβάνει το εσωτερικό του κουτιού, είναι ο ίδιος. Βέβαια το πόσο ζυγίζει, είναι ένα άλλο πράγμα. Ε προφανώς άμα το γεμίσεις με σιδερικά θα ζυγίζει πολύ περισσότερο με το να το αφήσεις άδειο, ή έστω με το να το γεμίσεις με νερό.

Επιμένω και το εξηγώ με τέτοια λεπτομέρεια, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω αρκετό κόσμο να τα μπερδεύει (ακόμα και αν του το πεις κάπως συνοπτικά)

Πάντως αυτό για το νερό δεν το ήξερα... Μας κορόιδευαν στο σχολείο δηλαδή που μας έλεγαν ότι στο νερό η αναλογία είναι 1:1;:oo::deadga6:

Edit: Ακόμα δεν πρόλαβα να το postάρω, επιβεβαιώθηκα :deadga6:
phmava.php

#5061 Haruspex

Haruspex

Anime Amateur

• Members
  • 70 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 06:54

Και τώρα φανταστείτε την φωτογραφία σας από όταν ήσασταν μωρό εδώ μέσα:hahaha:

Ναι έτσι είναι, το λίτρο ΔΕΝ μετράει βάρος. Μετράει τον χώρο που πιάνει κάτι, απλά χρησιμοποιείται ως συνήθως στα υγρά, γιατί καταλαμβάνουν όλο τον χώρο στον οποίο τα βάζουμε... Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ειδική μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά όπως νομίζουν μερικοί. Για να κάνω και ένα παράδειγμα, σκεφτείτε ένα άδειο κουτί όπου από πάνω είναι ανοιχτό. Με τα λίτρα μπορείς να μετρήσεις πόσο ΧΩΡΟ έχει μέσα στο κουτί. Είτε έχει μέσα νερό, είτε πατάτες, είτε σιδερικά, ο χώρος που καταλαμβάνει το εσωτερικό του κουτιού, είναι ο ίδιος. Βέβαια το πόσο ζυγίζει, είναι ένα άλλο πράγμα. Ε προφανώς άμα το γεμίσεις με σιδερικά θα ζυγίζει πολύ περισσότερο με το να το αφήσεις άδειο, ή έστω με το να το γεμίσεις με νερό.

Επιμένω και το εξηγώ με τέτοια λεπτομέρεια, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω αρκετό κόσμο να τα μπερδεύει (ακόμα και αν του το πεις κάπως συνοπτικά)

Πάντως αυτό για το νερό δεν το ήξερα... Μας κορόιδευαν στο σχολείο δηλαδή που μας έλεγαν ότι στο νερό η αναλογία είναι 1:1;:oo::deadga6:

Edit: Ακόμα δεν πρόλαβα να το postάρω, επιβεβαιώθηκα :deadga6:

Εντάξει τώρα το κατάλαβα απόλυτα. Για αυτό άλλωστε στα μίξερ έχουνε κάτι σαν στάθμιση χαραγμένη πάνω στο πλαστικό ώστε να μετράς πόσο γάλα, νερό κτλ. έχεις βάλει (Μην χαλάσουμε και την συνταγή της γιαγιάς!:hahaha:)

#5062 djagil

djagil

Anime Fan

• Members
  • 127 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 07:43

γιατί καταλαμβάνουν όλο τον χώρο στον οποίο τα βάζουμε...

και τα αέρια το ίδιο κάνουν και πάλι λέμε ένα λίτρο αέρα αλλά στα υγρά ειναι πιο προφανές γιατί είναι ασυμπίεστα σε συνθήκες καθημερινότητας...
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#5063 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 09:13

Είναι διαφορετικά τα αέρια από τα υγρά. Το υγρό έχει πάντα συγκεκριμένο όγκο, δηλαδή εαν ένα υγρό είναι 1 λίτρο δεν θα χωρέσει σε μπουκάλι μισού λίτρου! Αντίθετα το αέριο δεν έχει όγκο, και η ίδια ποσότητα αερίου (η οποία μετράτε με διάφορους τρόπους) θα χωρέσει και σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου και σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου, και σε οποιοδήποτε δοχείο, κουτί κλπ. όσο μεγάλο ή μικρό και εαν είναι αυτό.

Δηλαδή δεν υπάρχει ένα λίτρο αέρα, εκτός εαν υγροποιήσεις τον αέρα. Σαν αέριο δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης όγκου ή βάρους.

#5064 Haruspex

Haruspex

Anime Amateur

• Members
  • 70 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 09:38

Είναι διαφορετικά τα αέρια από τα υγρά. Το υγρό έχει πάντα συγκεκριμένο όγκο, δηλαδή εαν ένα υγρό είναι 1 λίτρο δεν θα χωρέσει σε μπουκάλι μισού λίτρου! Αντίθετα το αέριο δεν έχει όγκο, και η ίδια ποσότητα αερίου (η οποία μετράτε με διάφορους τρόπους) θα χωρέσει και σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου και σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου, και σε οποιοδήποτε δοχείο, κουτί κλπ. όσο μεγάλο ή μικρό και εαν είναι αυτό.

Δηλαδή δεν υπάρχει ένα λίτρο αέρα, εκτός εαν υγροποιήσεις τον αέρα. Σαν αέριο δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης όγκου ή βάρους.

Μάλιστα πολύ επιμορφωτικά όλα αυτά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση εάν κατάλαβα καλά είναι ότι τα αέρια μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε δοχείο ανεξαρτήτου μεγέθους και ανεξάρτητα με την ποσότητα του αερίου. Δεν υπάρχει κάποιο όριο σε αυτό? Ή είναι άπειρη η ποσότητα αερίου που μπορείς να βάλεις σε ένα μπουκάλι ας πούμε ενός λίτρου.

#5065 denCorg

denCorg

Anime Fan

• Members
  • 211 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 09:51

Αν θυμάμαι καλά από το λύκειο υπάρχουν κάποιοι κανόνες με τα αέρια ώστε αν μειώσεις τον όγκο του αερίου αυξάνεται η πίεση του και διάφορα τέτοια(οι φυσικοχημικοί του forum ας το επιβεβαιώσουν). Άρα κάποιο όριο θα υπάρχει στη ποσότητα αερίου που θα χωρέσει σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου...
Go figure...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#5066 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 09:59

εγώ με τόσα λίτρα που διάβασα και τόσα υγρά νομίζω θα έχω πρόβλημα σε λίγο.

#5067 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 10:12

Αυτό που μου κάνει εντύπωση εάν κατάλαβα καλά είναι ότι τα αέρια μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε δοχείο ανεξαρτήτου μεγέθους και ανεξάρτητα με την ποσότητα του αερίου. Δεν υπάρχει κάποιο όριο σε αυτό? Ή είναι άπειρη η ποσότητα αερίου που μπορείς να βάλεις σε ένα μπουκάλι ας πούμε ενός λίτρου.

Λογικά τα αέρια συνεχίζουν να συμπιέζονται μέχρι να υγροποιηθούν. Το αν κάθε αέριο θέλει διαφορετική συμπίεση μέχρι να γίνει αυτό, δεν το γνωρίζω

E5VV38U.jpg

#5068 Haruspex

Haruspex

Anime Amateur

• Members
  • 70 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 10:44

Λογικά τα αέρια συνεχίζονται να συμπιέζονται μέχρι να υγροποιηθούν. Το αν κάθε αέριο θέλει διαφορετική συμπίεση μέχρι να γίνει αυτό, δεν το γνωρίζω

Ναι όντως αυτό βγάζει νόημα.

εγώ με τόσα λίτρα που διάβασα και τόσα υγρά νομίζω θα έχω πρόβλημα σε λίγο.

Μην δεν το κάνεις το σχόλιο εσύ, θα πάθεις τίποτα.

#5069 Blademaster_X

Blademaster_X

N.ew W.orld

• Members
  • 294 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 10:47

Δεν εχω που αλλου να το φωναξω αρα ποσταρω εδω...

ΠΕΡΑΣΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΑΜΩ ΤΗ *&%$@@$!$@^&$&$)(*)&)()**(^

best δωρο για τα γενεθλια μου ever!!!
παω να φαω ενα γαλακτομπoυρεκο γιατι ειμαι γαματος!:P

#5070 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 10:54

Το κάθε αέριο χρειάζεται διαφορετικές συνθήκες για να υγροποιηθεί (ανάλογα με την μοριακή και ατομική δομή του). Και οποιαδήποτε ουσία μπορεί να γίνει αέριο, υγρό ή στερεό ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Anyways... πρέπει να μιλήσω με κάτι @$$#&$#$ για την δουλειά. Ποιος τους αντέχει τώρα?????