

Space Battle Ship YAMATO 1/350 scale Plastic Model Ryuk Photo Frame ~ Death Note για πιο πολλές λεπτομέρειες.
Posted 11 October 2007 - 02:10



Posted 11 October 2007 - 05:37
Posted 11 October 2007 - 06:23
Acatually,με το λιτρο μετραμε τον ογκο των υγρων,με το κιλο μετραμε το βαρος (ακριβεστερα με το κιλο μετραμε τη μαζα,το βαρος μετριεται σε Newton).Ως γνωστόν η μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά είναι το λίτρο. Η απορία μου είναι αν το λίτρο είναι πιο βαρύ, πιο ελαφρύ ή το ίδιο από ότι το αντίστοιχο βάρος σε κιλά.
Παραδείγματος χάριν
1 Λίτρο νερό vs 1 Κιλό πατάτες. (Εννοείται καθαρό βάρος, δηλαδή δεν μετράμε και το βάρος του μπουκαλιού ας πούμε που περιέχεται το νερό)
Ευχαριστώ.
Posted 11 October 2007 - 06:45
Acatually,με το λιτρο μετραμε τον ογκο των υγρων,με το κιλο μετραμε το βαρος (ακριβεστερα με το κιλο μετραμε τη μαζα,το βαρος μετριεται σε Newton).
Σε συνηθη θερμοκρασια και πιεση η πυκνοτητα του νερου ειναι 998 kg/m3,οποτε ενα λιτρο κιλου ζυγιζει λιγο λιγοτερο απο ενα κιλο.
Για να ειμαστε ακριβεις,η μεγιστη πυκνοτητα του νερου ειναι 999,9 kg/m3 σε θερμοκρασια 4 βαθμους Κελσιου,οποτε σε κανονικη πιεση,το ενα λιτρο νερο ειναι παντα (εστω και ελαχιστα) ελαφρυτερο απο ενα κιλο πατατες.
Τι λεω ο ανθρωπος ακομα δεν ξυπνησα?
Posted 11 October 2007 - 06:46
Και τώρα φανταστείτε την φωτογραφία σας από όταν ήσασταν μωρό εδώ μέσαΚαλό ε;;;;;;
Ναι έτσι είναι, το λίτρο ΔΕΝ μετράει βάρος. Μετράει τον χώρο που πιάνει κάτι, απλά χρησιμοποιείται ως συνήθως στα υγρά, γιατί καταλαμβάνουν όλο τον χώρο στον οποίο τα βάζουμε... Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ειδική μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά όπως νομίζουν μερικοί. Για να κάνω και ένα παράδειγμα, σκεφτείτε ένα άδειο κουτί όπου από πάνω είναι ανοιχτό. Με τα λίτρα μπορείς να μετρήσεις πόσο ΧΩΡΟ έχει μέσα στο κουτί. Είτε έχει μέσα νερό, είτε πατάτες, είτε σιδερικά, ο χώρος που καταλαμβάνει το εσωτερικό του κουτιού, είναι ο ίδιος. Βέβαια το πόσο ζυγίζει, είναι ένα άλλο πράγμα. Ε προφανώς άμα το γεμίσεις με σιδερικά θα ζυγίζει πολύ περισσότερο με το να το αφήσεις άδειο, ή έστω με το να το γεμίσεις με νερό.Acatually,με το λιτρο μετραμε τον ογκο των υγρων,με το κιλο μετραμε το βαρος (ακριβεστερα με το κιλο μετραμε τη μαζα,το βαρος μετριεται σε Newton).
Σε συνηθη θερμοκρασια και πιεση η πυκνοτητα του νερου ειναι 998 kg/m3,οποτε ενα λιτρο κιλου ζυγιζει λιγο λιγοτερο απο ενα κιλο.
Για να ειμαστε ακριβεις,η μεγιστη πυκνοτητα του νερου ειναι 999,8 kg/m3 σε θερμοκρασια 0,01 βαθμους Κελσιου,οποτε σε κανονικη πιεση,το ενα λιτρο νερο ειναι παντα (εστω και ελαχιστα) ελαφρυτερο απο ενα κιλο πατατες.
Τι λεω ο ανθρωπος ακομα δεν ξυπνησα?
Posted 11 October 2007 - 06:54
Και τώρα φανταστείτε την φωτογραφία σας από όταν ήσασταν μωρό εδώ μέσα
Ναι έτσι είναι, το λίτρο ΔΕΝ μετράει βάρος. Μετράει τον χώρο που πιάνει κάτι, απλά χρησιμοποιείται ως συνήθως στα υγρά, γιατί καταλαμβάνουν όλο τον χώρο στον οποίο τα βάζουμε... Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ειδική μονάδα μέτρησης βάρους για τα υγρά όπως νομίζουν μερικοί. Για να κάνω και ένα παράδειγμα, σκεφτείτε ένα άδειο κουτί όπου από πάνω είναι ανοιχτό. Με τα λίτρα μπορείς να μετρήσεις πόσο ΧΩΡΟ έχει μέσα στο κουτί. Είτε έχει μέσα νερό, είτε πατάτες, είτε σιδερικά, ο χώρος που καταλαμβάνει το εσωτερικό του κουτιού, είναι ο ίδιος. Βέβαια το πόσο ζυγίζει, είναι ένα άλλο πράγμα. Ε προφανώς άμα το γεμίσεις με σιδερικά θα ζυγίζει πολύ περισσότερο με το να το αφήσεις άδειο, ή έστω με το να το γεμίσεις με νερό.
Επιμένω και το εξηγώ με τέτοια λεπτομέρεια, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω αρκετό κόσμο να τα μπερδεύει (ακόμα και αν του το πεις κάπως συνοπτικά)
Πάντως αυτό για το νερό δεν το ήξερα... Μας κορόιδευαν στο σχολείο δηλαδή που μας έλεγαν ότι στο νερό η αναλογία είναι 1:1;
Edit: Ακόμα δεν πρόλαβα να το postάρω, επιβεβαιώθηκα
Posted 11 October 2007 - 09:13
Posted 11 October 2007 - 09:38
Είναι διαφορετικά τα αέρια από τα υγρά. Το υγρό έχει πάντα συγκεκριμένο όγκο, δηλαδή εαν ένα υγρό είναι 1 λίτρο δεν θα χωρέσει σε μπουκάλι μισού λίτρου! Αντίθετα το αέριο δεν έχει όγκο, και η ίδια ποσότητα αερίου (η οποία μετράτε με διάφορους τρόπους) θα χωρέσει και σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου και σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου, και σε οποιοδήποτε δοχείο, κουτί κλπ. όσο μεγάλο ή μικρό και εαν είναι αυτό.
Δηλαδή δεν υπάρχει ένα λίτρο αέρα, εκτός εαν υγροποιήσεις τον αέρα. Σαν αέριο δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης όγκου ή βάρους.
Posted 11 October 2007 - 09:51
Posted 11 October 2007 - 09:59
Posted 11 October 2007 - 10:12
Λογικά τα αέρια συνεχίζουν να συμπιέζονται μέχρι να υγροποιηθούν. Το αν κάθε αέριο θέλει διαφορετική συμπίεση μέχρι να γίνει αυτό, δεν το γνωρίζωΑυτό που μου κάνει εντύπωση εάν κατάλαβα καλά είναι ότι τα αέρια μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε δοχείο ανεξαρτήτου μεγέθους και ανεξάρτητα με την ποσότητα του αερίου. Δεν υπάρχει κάποιο όριο σε αυτό? Ή είναι άπειρη η ποσότητα αερίου που μπορείς να βάλεις σε ένα μπουκάλι ας πούμε ενός λίτρου.
Posted 11 October 2007 - 10:44
Λογικά τα αέρια συνεχίζονται να συμπιέζονται μέχρι να υγροποιηθούν. Το αν κάθε αέριο θέλει διαφορετική συμπίεση μέχρι να γίνει αυτό, δεν το γνωρίζω
εγώ με τόσα λίτρα που διάβασα και τόσα υγρά νομίζω θα έχω πρόβλημα σε λίγο.
Posted 11 October 2007 - 10:47
Posted 11 October 2007 - 10:54