Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94145 replies to this topic

#48676 aiswpos

aiswpos

Starting...

• Members
  • 25 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:04

Καλα αν δεν σου αρεσει ο ορος ταλιμπαν, τοτε να τους πουμε ισλαμιστες (που η συντριπτικη πλειοψηφεια ειναι). Αυτοι λοιπον, δεν πηγαν μονοι τους εκει.. Καποιοι τους συγκεντρωσαν, τους στειλανε πακετο στην Αθηνα, τους χωσανε στην νομικη χωρις να εχουν παρει αδεια απο κανεναν, τους υπαγορεψανε τους λογους/ανακοινωσεις και τα αιτηματα τους.. Τους χειραγωγουν σαν μαριονετες.. Για τα ψηφισματα των φοιτητικων συλλογων δεν χρειαζονται σχολια αφου ειναι θρυλικα τα μπαχαλα που γινονται εκει... Οσο για την Αγγλια δεν αντιλεγω οτι εχει προβλημα, αλλα το ελεγχει καλυτερα αποτι εμεις.. Και μπορει εμεις να μην ειχαμε τρομοκρατια απο αυτους ακομα, αλλα ειναι θεμα χρονου.. Και η αριστερα θα ειναι και ηθικη αυτουργος αφου αυτη τους ανοιγει τις επαναστατικες ορεξεις. Εγω χρονια τωρα φωναζω για την μεταναστευση ακριβως επειδη ολα αυτα τα χρονια εβλεπα τι τραβουσε η Αγγλια. Και αν διαπιστωσα κατι ολα αυτα τα χρονια εκει, ειναι οτι οι μουσουλμανοι συγκεκριμενα οσα χρονια και οσες γενεες και αν περασουν δεν ενσωματωνονται και δεν προοδευουν στο ελαχιστο. Και οι Αγγλοι μονο κοκκινο χαλι δεν τους εχουν στρωσει μπας και καραφερουν να τους ενταξουν στην κοινωνια τους.

Good night!

Οταν εσυ γραφεις τετοια ποστ και προσβαλεις τους μουσουλμανους του φορουμ και την κοπελα μου και πολλους φιλους μου και κανεις δεν αντιδραει ,θα λεω οτι γουσταρω.... Το οτι νευριασες μου δειχνει οτι ολα οσα ειπα για την παρτη σου ειναι σωστα. Τωρα για το 'χαιβαινι' και τα 'αδειασε μας τη γωνια' δεν νομιζω οτι πρεπει να συζηταμε εδω. Στειλε μου ενα πμ το τηλεφωνο σου να βρεθουμε , διπλα ημαστε...μια γειτονια. Δεν λεει να βριζομαστε....στειλε να παμε για καφε να συζητησουμε. Δεν απανταω αλλο στη Τρυπα. Αλλα αμα δεν στειλεις τηλ να βρεθουμε θα μαθουνε ολοι οτι τα @@ σου ειναι μονο πισω απο το keyboard.
Spoiler:
The absolute anime babe

#48677 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:13

Α και btw, επειδή μιλάτε με φοιτητή της Νομικής Αθηνών, την ιστορία με τους μετανάστες την ξέρω πολύ καλύτερα απ΄ότι ο καθένας εδώ μέσα. Αυτά περί Ταλιμπάν είναι π@π@ρολογίες.

#48678 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:15

Γειά σου συνάδελφε :P

xbJ3b2w.jpeg

#48679 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:17

Rofl δεν το περίμενα να βρω συνάδελφο εδώ:joyful:

#48680 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:17

Eγώ πάντως έχω να πω ότι το δίλημμα gay pride ή κανονική παρέλαση είναι πολύ passe γιατί η LGBT κοινότητα σας έχει προλάβει εδώ και κάτι μήνες με μια λύση που ικανοποιεί όλα τα γούστα . :hahaha:

#48681 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:20

για μενα εθνικισμος δεν θεωρειτε να διαβαζω την ιστορια μου.. τεσπα.

Οι παρελασεις δεν εχουν στοχο να μαθουμε την ιστορια μας...οι παρελασεις αποσκοπουν καθαρα στην υπενθυμιση και στην τιμηση αυτων που που πολεμησαν για την Ελλαδα. Κανονικα αυτοι που επρεπε να βρισκονται στην παρελαση επρεπε να ειναι οι ιδιοι. Ομως επειδη εχουν πεθανει, οι μαθητες αναλαμβανουν αυτον τον ρολο. Τα ντοκιμαντερ ή μαθημα ειδικο εκεινη την ημερα δεν προσφερει σχεδον τιποτα. Αν απο μονος του καποιος δεν ασχοληθει ποτε δε θα μαθει ουσιαστικα την ιστορια του ή θα μεινει με γενικες γνωσεις.

Ζoro77, λες "όχι την ιστορία του σχολείου", αλλά από όσα λες φαίνεται πως έχεις μια μάλλον ιδεατή αντίληψη της ιστορίας, όπως περίπου παρουσιάζεται στο σχολείο.

Το να διαβάζουμε και να μελετάμε την ιστορία είναι κάτι απαραίτητο για να κατανοήσουμε την κοινωνία μας και κατά συνέπεια και τον εαυτό μας καλύτερα.

Εγώ το παρομοιάζω με μια διαδικασία αυτογνωσίας σε ατομικό επίπεδο. Είναι κάτι που απαιτεί θάρος και τόλμη γιατί πρεπει να είμαστε σε θέση να δούμε και να εξετάσουμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τον αποδεχτούμε και έπειτα να τον δούμε θετικά και να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλιώς η αυτοεκτίμησή μας δεν είναι πραγματική και ούτε και η πρόοδός μας, αφού δεν ξέρουμε που πατάμε.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την ιστορία του πολιτισμού μας και του κράτους στο οποίο ζούμε. Αν θέλουμε να "δούμε" σ' αυτήν τους "ήρωες" και το "ένδοξο παρελθόν" τότε την εξετάζουμε με χρωματιστά γυαλιά και θα δούμε μόνο αυτό που θέλουμε να δούμε. Μια τέτοια ιστορία δεν είναι μόνο άχρηστη, αλλά επικίνδυνη. Και πολύ φοβάμαι ότι είναι το σύνηθες.

Οι παρελάσεις και η εθνική υπερηφάνεια και ο όλος ενθουσιασμός και "δέος" εξυπηρετούν μόνο τις αυταπάτες μας και τον "εθνικό εγωισμό" μας. Η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά (η μάλλον έχει στο γιατί ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν).

Δεν τιμούμε αυτούς που πολέμησαν, δεν τιμούμε κανένα. Αν θέλουμε να τιμήσουμε έναν αγώνα για ελευθερία, τότε πρέπει να το κάνουμε κάθε μέρα με το να σκεφτόμαστε και να πράττουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι και όχι σαν στρατιωτάκια μιας "εθνικόφρονης" προπαγάνδας.
Αν και η "τιμή" είναι μια έννοια την οποία δυσκολεύομαι να κατανοήσω. Τιμή για μένα είναι να εκτιμάς την αξία κάποιου πράγματος. Και δεν συμβαίνει με αγήματα και παρελάσεις. Συμβαίνει στην καθημερινή σου ζωή.

Αλλά φυσικά όλα αυτά μπορεί να είναι λίγο δύσκολα να τα καταλάβει κανείς όταν είναι στο σχολείο, άλλωστε δυστυχώς έχω πάει κι εγώ σε παρελάσεις. Αλλά σιγά σιγά είναι καλό να ψαχνόμαστε. :)

#48682 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:21

@ αισωπος

Εχεις δικαιωμα να διαφωνεις με τις αποψεις μου οπως εχω και εγω το δικαιωμα να τις λεω. Δεν ειμαι δα και ο μονος που πιστευει οτι οι μουσουλμανοι εχουν προβλημα προσαρμογης στις δυτικες κοινωνιες, ειδικα αμα παρεις συγκριτικα ολες τις διαφορετικες κοινοτητες. Γενικα πιστευω οτι η ανεξελεγκτη μεταναστευση και η παγκοσμιοποιηση δεν βοηθανε τις τοπικες κοινωνιες.. Αμα αυτο σου φαινεται ακροδεξιο τοτε τι να πω..

Το να στολιζεις κοσμο με υβρεις και μετα να τον λες παμε για καφεδακι δεν συνιθιζεται.. Αμα δεν μπορεις να κανεις πολιτισμενη κουβεντα σε ενα φορουμ που υπαρχουν και τα edit/preview κουμπια, τοτε δεν μπορω να φανταστω οτι θα τα πας καλυτερα εκει εξω..

Sorry, αλλα εγω και τα @@ μου θα αποριψουν την προσκληση σου.

I have better things to do and better people to meet..

Sweet dreams everybody!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#48683 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:23

Rofl δεν το περίμενα να βρω συνάδελφο εδώ:joyful:

Ωραία! Έχουν αρχίσει να εκπληρώνονται τα όνειρα μου για δημιουργία λόμπυ δικηγόρων στο anime.gr :hahaha:

Eγώ πάντως έχω να πω ότι το δίλημμα gay pride ή κανονική παρέλαση είναι πολύ passe γιατί η LGBT κοινότητα σας έχει προλάβει εδώ και κάτι μήνες με μια λύση που ικανοποιεί όλα τα γούστα . :hahaha:

Λάδι στη φωτιά? Παρανάλωμα θα γίνουμε :nanteee:

xbJ3b2w.jpeg

#48684 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:23

LOL αυτό θα πει ''λάδι στη φωτιά'':hahaha:

On another note, ένα βίντεο από την εν λόγω εκδήλωση θα ήθελα να το δω:8):.

Edit: Ρε συνάδελφε, μέχρι και τις ίδιες φράσεις μεταχειριζόμαστε:hihi2:.

#48685 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:27

Γιατί ρε παιδιά? Εγώ απλά ήθελα να δείξω ότι με λίγη καλή θέληση όλα συνδυάζονται, και εσέις με αποπαίρνετε. :( Ι haz a sad nao.

Kαι στο κάτω κάτω με τόσα που έχω πληρώσει για τους δρόμους ως Ελληνίδα φορολογούμενη πολίτης όχι απλά θα παρελάσω, θα τους λιώσω στο περπάτημα με κάθε αφορμή.

#48686 aiswpos

aiswpos

Starting...

• Members
  • 25 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:29

Αχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!! Οκ , μας βρηκα τον σημαιοφορο για το Gay parade !!!!!!!!!!!! Problem Solved!!! Που θα με πεις και χαιβανι.....θρασυδειλε!!!!
Spoiler:
The absolute anime babe

#48687 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:32

Γιατί ρε παιδιά? Εγώ απλά ήθελα να δείξω ότι με λίγη καλή θέληση όλα συνδυάζονται, και εσέις με αποπαίρνετε. :( Ι haz a sad nao.

Kαι στο κάτω κάτω με τόσα που έχω πληρώσει για τους δρόμους ως Ελληνίδα φορολογούμενη πολίτης όχι απλά θα παρελάσω, θα τους λιώσω στο περπάτημα με κάθε αφορμή.

Δε ξέρω για τη συνάδελφο, αλλά εγώ το σχόλιο το έκανα πιο πολύ για να σου τραβήξω την προσοχή:blush2:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Wild Monkey: 26 Μάρτιος 2011 - 03:39

#48688 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:37

Τη συνάδελφο...Όχι και να αλλάξουμε φύλο στα γεράματα...

Βέβαια αν είναι να πάρω πτυχίο μέχρι και αλλαγή φύλου κάνω :nanana:

xbJ3b2w.jpeg

#48689 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1.601 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 03:48

Ζoro77, λες "όχι την ιστορία του σχολείου", αλλά από όσα λες φαίνεται πως έχεις μια μάλλον ιδεατή αντίληψη της ιστορίας, όπως περίπου παρουσιάζεται στο σχολείο.

Mα εγω δεν ειπα οτι ειναι λαθος η ιστορια του σχολειου. Ειπα οτι δεν ειναι ουτε στο ελαχιστο επαρκης.

Το να διαβάζουμε και να μελετάμε την ιστορία είναι κάτι απαραίτητο για να κατανοήσουμε την κοινωνία μας και κατά συνέπεια και τον εαυτό μας καλύτερα.

Εγώ το παρομοιάζω με μια διαδικασία αυτογνωσίας σε ατομικό επίπεδο. Είναι κάτι που απαιτεί θάρος και τόλμη γιατί πρεπει να είμαστε σε θέση να δούμε και να εξετάσουμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τον αποδεχτούμε και έπειτα να τον δούμε θετικά και να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλιώς η αυτοεκτίμησή μας δεν είναι πραγματική και ούτε και η πρόοδός μας, αφού δεν ξέρουμε που πατάμε.

Σωστο.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την ιστορία του πολιτισμού μας και του κράτους στο οποίο ζούμε. Αν θέλουμε να "δούμε" σ' αυτήν τους "ήρωες" και το "ένδοξο παρελθόν" τότε την εξετάζουμε με χρωματιστά γυαλιά και θα δούμε μόνο αυτό που θέλουμε να δούμε. Μια τέτοια ιστορία δεν είναι μόνο άχρηστη, αλλά επικίνδυνη. Και πολύ φοβάμαι ότι είναι το σύνηθες.

Δε θυμαμαι να ειπα οτι η ιστορια μας ειναι μονο ενδοξη... Εγω μιλησα συγκεκριμενα για τις παρελασεις που γινονται προς τιμη των ηρωων του 40 και του 21.

Οι παρελάσεις και η εθνική υπερηφάνεια και ο όλος ενθουσιασμός και "δέος" εξυπηρετούν μόνο τις αυταπάτες μας και τον "εθνικό εγωισμό" μας. Η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά (η μάλλον έχει στο γιατί ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν).

Δεν τιμούμε αυτούς που πολέμησαν, δεν τιμούμε κανένα. Αν θέλουμε να τιμήσουμε έναν αγώνα για ελευθερία, τότε πρέπει να το κάνουμε κάθε μέρα με το να σκεφτόμαστε και να πράττουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι και όχι σαν στρατιωτάκια μιας "εθνικόφρονης" προπαγάνδας.

Αν και η "τιμή" είναι μια έννοια την οποία δυσκολεύομαι να κατανοήσω. Τιμή για μένα είναι να εκτιμάς την αξία κάποιου πράγματος. Και δεν συμβαίνει με αγήματα και παρελάσεις. Συμβαίνει στην καθημερινή σου ζωή.

Αλλά φυσικά όλα αυτά μπορεί να είναι λίγο δύσκολα να τα καταλάβει κανείς όταν είναι στο σχολείο, άλλωστε δυστυχώς έχω πάει κι εγώ σε παρελάσεις. Αλλά σιγά σιγά είναι καλό να ψαχνόμαστε. :)

Λες καποια πολυ σωστα πραγματα. Κατα την γνωμη μου ομως τα συσχετιζεις λαθος με την παρελαση. Η παρελαση δεν εχει σκοπο να νιωσουμε εμεις υπερηφανοι για το γενος το οποιο εμεις εχουμε. Αντε αυτο να ειναι το 5%. Το αλλο 95% ειναι οτι μεσα απο την τιμη των ηρωων αυτων εμεις προσπαθουμε να τους μοιασουμε... (Αλλο φυσικα πως το αντιλαμβανεται ο καθενας..)Οποτε να ζησουμε μια ζωη με αξιες οπως ζουσαν και εκεινοι. Αν δεν ζουσαν με αξιες τοτε με την καμια δε θα θυσιαζαν το τομαρι τους.
Παντως ασχετα αν εχουμε διαφορετικη αποψη σ αυτο το ζητημα, εγω σε παραδεχομαι.

2po6sfa_jpg.gif

#48690 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 04:28

Δε θυμαμαι να ειπα οτι η ιστορια μας ειναι μονο ενδοξη... Εγω μιλησα συγκεκριμενα για τις παρελασεις που γινονται προς τιμη των ηρωων του 40 και του 21.

Μιλάγαμε για την ιστορία με αφορμή την επέτειο του 1821 και τις περελάσεις, άρα αναφερόμουν έμεσα στην ιστορία που αφορά αυτά τα γεγονότα.

Λες καποια πολυ σωστα πραγματα. Κατα την γνωμη μου ομως τα συσχετιζεις λαθος με την παρελαση. Η παρελαση δεν εχει σκοπο να νιωσουμε εμεις υπερηφανοι για το γενος το οποιο εμεις εχουμε. Αντε αυτο να ειναι το 5%. Το αλλο 95% ειναι οτι μεσα απο την τιμη των ηρωων αυτων εμεις προσπαθουμε να τους μοιασουμε... (Αλλο φυσικα πως το αντιλαμβανεται ο καθενας..)Οποτε να ζησουμε μια ζωη με αξιες οπως ζουσαν και εκεινοι. Αν δεν ζουσαν με αξιες τοτε με την καμια δε θα θυσιαζαν το τομαρι τους.
Παντως ασχετα αν εχουμε διαφορετικη αποψη σ αυτο το ζητημα, εγω σε παραδεχομαι.

Οι παρελάσεις και η μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων του 1821 δεν είναι κάτι που συμβάλει στην ελευθερία της σκέψης.
Η παρέλαση είναι κάτι το στρατιωτικό από τη φύση της. Χρησιμοποιείται στον στρατό γιατί εκεί χρειάζονται πειθήνια στρατιωτάκια που δεν αμφισβητούν, δεν σκέφτονται και δεν πράττουν τίποτα πέρα από τις διαταγές τους. Μια ομοιόμορφη μάζα που δρα σύμφωνα με την βούληση άλλων ανθρώπων. Πέρα από αυτό, είναι κάτι που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε απολυταρχικά καθεστώτα, ακριβώς επειδή είναι ένας είδος "παιδείας" στην συμμόρφωση, τους κανόνες και τα "καλούπια" που απαιτείται να μπεις από το εκάστοτε καθεστώς και εξουσία.
Κατά συνέπεια δεν είναι κάτι που "τιμά" την ελευθερία, το αντίθετο.

Η αντίληψή μου για τα άτομα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο την εποχή εκείνη είναι μάλλον πιο σύνθετη από την οπτική που τους θέλει απλώς "ήρωες". Αλλά και εγώ βρίσκομαι σε μια φάση που δεν θεωρώ ότι έχω ασχοληθεί αρκετά για να βγάλω ακόμη συμπεράσματα γι αυτό θα μείνω σ' αυτά.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 26 Μάρτιος 2011 - 05:00