so says who ?
ποιος ειναι αυτος που θα κρινει αν τα ανοίγω-moviemaker-πετάω-μερικές-σκηνές-dragonball-με-80's-ροκιά ειναι απαισια και με βαση τι κριτηρια, αλλα κυριως, ακομα και αν ειναι, απο ποτε αποτελει αυτο κριτιριο για να τα κοστολογησουν;
εχεις την ταση να αναφερεσαι στην τεχνη (επειδη ακομα και τα amv's τεχνη ειναι) με πολυ απολυτο τροπο, ενω στην ουσια ειναι κατι το τελειως υποκειμενικο. ξαναρωταω. ποιος ειναι αυτος που θα κρινει ποιος κανει σοβαρη δουλεια και ποιος οχι; και γιατι για να θεωρουμε οτι κανω σοβαρη δουλεια, θα πρεπει να πληρωσω τα μαλλοκεφαλια μου; απο ποτε οσοι πληρωνουν ειναι οι σοβαροι και οσοι δε πληρωνουν ειναι οι αστειοι;
The fee entitles the video producer to "non-commercial, unlimited views rights in perpetuity,
στην ουσια μιλαμε για το απολυτο νταβαντζιλικι. (κατι το οποιο το συνηθιζουν οι εκαστοτε εταιριες). σε αναγκαζουν πλεον να πληρωσεις για κατι ακομα και οταν εσυ εχει μηδενικο οφελος απο αυτο. αντι να σε πληρωνουν αυτοι που τους κανεις και τζαμπα διαφημιση. ξερατε οτι οποιο καταστημα (ρουχων, supermarket κτλ) παιζει μουσικη ειναι αναγκασμενο να πληρωνει ενα συγκεκριμενο ποσο καθε μηνα στις δισκογραφικες εταιριες για να εχει αυτο το δικαιωμα; ακομα και τα ταξι ειναι αναγκασμενα. και αντε αυτα ειναι επιχειρησεις. γιατι πλεον να αναγκαζομαι και εγω που ειμαι απλος ανθρωπος και κανω κατι για το χομπι μου;
Μην γίνεσαι γραφικός.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα commercial τραγούδι για soundtrack επειδή με αυτό τον τρόπο θα τραβήξεις περισσότερα views/subscribers/etc.? Πλήρωνε. Επωφελήσε περισσότερο εσύ από την δημοφιλότητα του τραγουδιού και λιγότερο ο καλλιτέχνης.
Αν δεν θέλεις να πληρώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις
μουσική που υπάγεται στη
Creative Commons (CC). Με αυτό τον τρόπο προωθείς και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες που μπορεί να έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο.
Μιας και ανέφερες τα supermarket και τα ρουχάδικα, αν είχες σπουδάσει Marketing θα ήξερες ότι η μουσική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία και συμπεριφορά του καταναλωτή. Άλλο είδος μουσική θα παίξεις (σαν καταστηματάρχης) στις ώρες αιχμής που θέλεις ο κόσμος να κινείται, να ψωνίζει γρήγορα, να πληρώνει και να φεύγει - και άλλο είδος μουσικής όταν δεν έχεις πολλή κίνηση και θέλεις ο πελάτης να νιώσει άνετα και να του γεννηθεί η επιθυμία να αγοράσει κάτι/παραπάνω. Επομένως, το κατάστημα επωφελείται οικονομικώς (hence the commercial use), άρα πρέπει να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο στις δισκογραφικές.
Όσο για το αν είναι χόμπυ, είναι χόμπυ όσο το κάνεις για την πάρτη σου και το απολαμβάνεις εσύ και μόνο εσύ (εφόσον έχεις αγοράσει τη μουσική που χρησιμοποιείς). Από τη στιγμή που το διαμοιράζεις στο internet, ισχύει ότι και στο p2p για τα mp3s.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erebos: 29 Ιούνιος 2010 - 15:00