κοιτα επειδη δν ειμαι σε θεση να postαρω ακομη ενα σεντονακι θα σου θεσω καποιους προβληματισμους...It's all about the numbers...
Ρατσιστης ειναι αυτος που μισει καποιον επειδη απλα ειναι αλλη ρατσα, χρωμα, η θρησκεια απο αυτον. Οποιος ομως ευλογα δεν νιωθει ανετα με την προοπτικη να καταντησει σε λιγα χρονια μειονοτητα στην ιδια του τη χωρα, δεν ειναι σωστο να θεωρειται ρατσιστης.
Δεν μπορει σε μια μικρη χωρα σαν την Ελλαδα να ερθει το μισο Πακισταν. Συν το μισο Σουδαν, συν η μιση Αλβανια και παει λεγοντας... Εδω δεν μπορουμε να φροντισουμε τους εαυτους μας, πως θα καταφερουμε να φροντισουμε τους μισους φτωχους και καταπιεσμενους της υφηλιου?
Και η χωρα μας εχει και καποιες γεωπολιτικες ιδιαιτεροτητες. Περασαμε δυο βαλκανικους πολεμους. Εχουμε ιστορικα ζητηματα με πολλους απο τους γειτονες μας.. Αυτο πρεπει να λαμβανεται υποψην οταν δινεις ιθαγενεια σε εκατονταδες χιλιαδες κοσμο απο αυτες τις χωρες μετατρεποντας τους ασκοπα απο οικονομικους μεταναστες σε μειονοτητα με δικαιωμα ψηφου. Επισης, δεν ειναι φρονιμο να γεμισεις την χωρα σου με μουσουλμανους που δεν τα πανε καλα με την ευρωπαικη κουλτουρα γενικοτερα και οπως ολα τα ευρωπαικα παραδειγματα εχουν αποδειξει, οσες γενιες και να περασουν δεν ενσωματωνονται.
Η εθνικη μας ταυτοτητα οντως κυνδυνευει απο την αποψη οτι εκτιθομαστε σε ενα σωρο μελλοντικους κυνδυνους χωρις να υπαρχει λογος.
ΠΟΣΩΣΤΩΣΗ... What's wrong about that? Οσους αντεχουμε, τοσους να κρατησουμε. Και δεν ειναι η ιθαγενεια το ζουμι. Δεν εχω καμμια αντιρηση να δινονται ισα δικαιωματα σε οσα παιδια γενιουνται, και ζουνε ΝΟΜΙΜΑ ολη τους την ζωη εδω, εκπληρονωντας παραλληλα τις εκπαιδευτικες και στρατιωτικες τους υποχρεωσεις. Πρεπει ομως να λαμβανονται υποψη οι ιδιαιτεροτητες της χωρας μας και να σταματησουμε επιτελους να ειμαστε ξεφραγο αμπελι.
Ενα απο τα κακα του νομοσχεδιου ειναι οτι κανει καθε επιδοξο λαθρομεταναστη που θελει να μπει στην Ευρωπη, να προτιμησει την Ελλαδα ως τοπο ευκολης εισοδου και νομιμοποιησης..
λες οτι δν ημαστε σε θεση να φροντισουμε τους εαυτους μας γτ να εχουμε να φροντισουμε κ αλλους... αυτο δν εχει καμια απολυτως βαση... το μισο πακισταν η μιση αλβανια κτλ κτλ κτλ δουλευουν περισσοτερο παραγουν περισσοτερο προσφερουν περισσοτερο απο τους μισους ελληναρες που αποζητουν μια θεση να βολευτουν στο δημοσιο... γτ ειναι κ πολυ ανωτεροι για να δουλεψουν στα χωραφια... και στο κατω κατω... εσυ τους ταιζεις? το κανεις να φαινεται λες κ δουλευεις για να τρωνε οι αλβανοι, αντε καλε σιγα
δευτερον μονο κ μονο επειδη ημαστε μια τετοια χωρα που εχει περασει τοσα θα επρεπε να δεχομαστε πιο ευκολα τους ξενους... οπως μας δεχτηκαν κ εμας σε αλλες χωρες ως μεταναστες, γερμανια, αγγλια, σε χωρες της αμερικης η της αυστραλιας... εκτος αν θεωρεις πως εμεις ειμαστε καλυτερης ποιοτητας μεταναστες απο τους αλβανους κ τους πακιστανους
τριτον, ποια εθνικη σου ταυτοτητα κινδυνευει καλο μου? να τν χεσω τν εθνικη μας ταυτοτητα... τι προνομιο εχει να εισαι ελληνας το 2010??? α ναι ξεχασα ο σωκρατης ο αριστοτελης... η τζουλια... ο καρατζαφερης... ναι εγω φιλε μου παντως νιωθω στν ιδια μου τν χωρα μεταναστης.
βαριεμαι.