Δεν ειμαι σιγουρος καν αν θα επρεπε να κανω αυτο το τοπικ μιας και δεν γνωριζω κανεναν εδω αλλα μιας και χρειαζομαι καποια επιπλεον βοηθεια και η βοηθεια ειναι παντα ευπροσδεκτη τι στο καλο..
Στο θεμα τωρα. Το προβλημα ειναι ξενογλωσσο. Για να το παρω απο την αρχη, θα πω οτι φετος περασα σε μια σχολη επειτα απο δευτερη πρσπαθεια στις πανελληνιες. Ως γνωστον απαιτουνται πολλες ωρες παρακολουθησης μαθηματων στις σχολες και αυτο ειναι το προβλημα μου (εν μερει τουλαχιστον). Αυτο γιατι εδω και αρκετο εχω αποφασισει να ασχοληθω με μια ξενη γλωσσα. Δεν ειχα νιωσει την αναγκη να "δωσω" για proficiency μεχρι περυσι αλλα ειδα οτι ειναι αναγκαιο ιδιαιτερα μετα τις προσπαθειες μου να βρω δουλεια φετος το καλοκαιρι.
Εδω ξεκιναει το προβλημα. Για την αποκτηση proficiency απαιτουνται δυο χρονια μαθηματων, εκτος και αν κανεις εντατικα μαθηματα που φυσικα ειναι και πιο ακριβα η απλα δεν παρεις το αχρηστο advanced (αντε να πεισεις την καθηγητρια σου). Μου αρεσουν τα αγγλικα σαν γλωσσα αλλα το θεμα ειναι οτι θελω πολυ να μαθω κατι καινουριο οπως τα Ιταλικα ή τα Ιαπωνικα (καταραμενα ανιμε) και βαριεμαι λιγο να κανω 2 χρονια αγγλικα. Επιπλεον τα χρηματα για τα μαθηματα proficiency ειναι πολλα. Οπως τα υπολογισα πανω κατω ξεπερναει τα 1000 ευρω (το χρονο) και υπαρχει παντα το ρισκο αποτυχιας (που πολυ αμφιβαλλω βεβαια). Ομως δεν θα ηθελα να επιβαρυνω τους γονεις μου και αλλο (ιδιατερα σε τετοιες εποχες). Γι'αυτο σκεφτομουν να πιασω μια δουλεια part-time ωστε να καλυπτω τις αναγκες μου και να πληρωνω τα μαθηματα και τα βιβλια μου. Μετα ομως ειναι και η προσαρμογη των ωρων λογω της σχολης οπως ειπα προηγουμενως. Αντε τωρα να κανεις και μαθηματα ξενων γλωσσων και να τρεχεις απο δουλεια σε σχολη και να εχεις και διαβασμα.
Απο τη αλλη ομως δεν ειμαι σιγουρος και ποσο χρησιμες θα ηταν αυτες οι γλωσσες (Ιταλικα, Ιαπωνικα) αν και μου αρεσουν, αφου κυριαρχουν τα αγγλικα και τα γαλλικα. Βεβαια η γνωση διαφορετικων γλωσσων μπορει και να ειναι πλεονεκτημα αλλα ψαχνωντας πληροφοριες (για τα Ιαπωνικα κυριως) καταλαβα οτι ισως να ειναι και πιο δυσκολο. Επιπλεον ειναι επισης δυσκολο να βρω φροντιστηριο Ιαπωνικων ή ακομη και Ιταλικων και θα πρεπει να στηριχτω σε ιδιατερα μαθηματα και ειναι δυσκολο να βρεις καθηγητες (καπως περισσοτερο για τα Ιαπωνικα).
Το τελευταιο μου σχεδιο ειναι να μην κανω κατι φετος αλλα να μαζεψω λεφτα δουλευοντας και να ξεκινησω του χρονου αλλα σκεφτομαι οτι ισως ειναι αργα...
Ξερω, μπορει καποιος να πει τι βαζιεσαι?, αλλα λιαν συντομως παταω τα εικοσι και εχω αγχωθει για το ποτε θα προλαβω να τα κανω αυτα τα πραγματα (καποια βεβαια θα γινουν αλλα η σειρα ειναι που με "τρωει")
Συγγνωμη για τον παραλογισμο αλλα το κεφαλι μου ειναι πολυ μπερδεμενο τελευταια και πρεπει να παρω συντομα μια αποφαση. Θα το καταλαβω απολυτα αν δεν απαντησει κανεις αλλα οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.
Μην τρελαίνεστε !!! άμα προσπαθήσεις πολλά πράγματα μαζί δεν θα καταφέρεις τπτ άμα τρέχεις σχολή φροντιστήριο και δούλα μαζί με τις μετακινήσεις δεν θα έχεις χρόνο για τπτ και δεν θα κάνεις και τπτ … άμα δουλέψεις 3 μήνες το καλοκαίρι μια χαρά βγάζεις τα λεφτά για αγγλικά το χειμώνα … και ναι τελείωσε τα αγγλικά και μετά σκέψου αν πραγματικά χιάζεσαι άλλη ξένη γλώσσα