Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 5 Ψήφοι

Manga Recommendations

recommendations

  • Please log in to reply
1133 replies to this topic

#256 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάιος 2010 - 20:23

Όπως άκουσα την περιγραφή από phantom, αυτό το battle royal φαίνεται ιδανικό υποκατάστατο του Gantz, μπήκε στην λίστα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#257 Kagemaro

Kagemaro

    Darkness Incarnate

  • Members
  • 9 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 04:02

Λοιπον παιδια θα σας βαλω δυσκολα και περιμενω οι πιο καλα πληροφορημενοι να με καλυψουν. :kill4u:

Ψαχνω να διαβασω ενα καλο manga το οποιο να πληρει τα εξης στοιχεια:
Θελω ενα adventure/action manga το οποιο ομως να μην περιοριζεται η επικεντρωνεται σε εναν πρωταγωνιστη τοσο πολυ αλλα να αποτελειται απο μια ομαδα πρωταγωνιστων, superpowers/metaphysical powers επιβαλλεται (χωρις ομως να φτανουμε σε πολυ "παιδιαστικα" πραγματα σε στυλ dragonball),να περιβαλλεται η ολη σειρα απο μια αισθηση μυστηριου και σκοτεινων μυστικων, εξελιξη των πρωταγωνιστων τοσο σε δυναμεις οσο και χαρακτηρα,αν υπαρχει και καποιο romance σε οποιοδηποτε σημειο της ιστοριας ευπροσδεκτο ειναι.

Οτιδηποτε mecha απορριπτεο (μιας και δεν μου αρεσει το ειδος)
Αν καποιος σκεφτει να μου προτεινει το Gantz,το HunterXHunter η το Fairy Tail (τα οποια πληρουν τα περισσοτερα κριτηρια απο οσα ανεφερα) ας μην μπει στον κοπο διοτι τα 2 πρωτα τα δοκιμασα και δεν μου αρεσαν και το Fairy Tail το διαβαζω ηδη :)

Ευχαριστω προκαταβολικα οποιον με βοηθησει γιατι ξερω οτι ζητησα κατι δυσκολο και απαιτητικο την στιγμη που τα περισσοτερα manga ακολουθουν πιστα ενα genre και δεν ξεκολλανε απο αυτο καθ'ολη την διαρκεια τους.
Sanity? Sorry, but I don't remember having such a useless thing in the first place.:burningbe3:

#258 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 04:24

Χμμ, αν έκρινα καλά κάτι προς shonen και με μεγάλη διάρκεια ζητάς (βάσει των σειρών που ανέφερες), οπότε νομίζω One Piece ή D.Gray-man είναι ότι πρέπει για σένα, μάλλον.

Το One Piece είναι πειρατική περιπέτεια, έχει την ομάδα ατόμων με υπερφυσικές δυνάμεις που θες, σαν περιβάλλον/σχέδιο και λίγο χιούμορ (αν και το θεωρώ ακόμα καλύτερο το τελευταίο) θυμίζει κάπως το Fairy Tail, ενώ είναι ανώτερο από άποψη πλοκής/βάθους. Τώρα, μυστήριο/ανατροπές έχει (που μάλιστα σε "τραβάνε" αρκετά έως πολύ), σκοτεινά δεν θα τα 'λεγα και τόσο όμως, αλλά περιέχει μια καλή δόση δράσης/βίας σαν υποκατάστατο. Romance σχεδόν ανύπαρκτο. Επίσης ξεκινάει αρκετά ως παιδικό αλλά βελτιώνεται όσο προχωράει, δώσε του μια δεύτερη ευκαιρία αν δεν σου αρέσει αρχικά λοιπόν.

Προτίμησε το από άποψη περιπέτειας/χιούμορ κυρίως.

Το D.Gray-man περιέχει επίσης ομάδες ατόμων με υπερδυνάμεις, έχει και τα σκοτεινά μυστικά που θες (γενικά είναι αρκετά σκοτεινό, αλλά ωραίο), όπως και εξελίξεις πρωταγωνιστών σε δυνάμεις και χαρακτήρα (και το OP έχει, απλώς εδώ τα θεωρώ καλύτερα). Romance κι εδώ σχεδόν ανύπαρκτο.

Προτίμησε το από άποψη σκοτεινιάς/χαρακτήρων.

Σαν μυστήριο/ιστορία και τα 2 καλά είναι, αν και διαφορετικά. Επίσης ένα καλό mix και των 2 προσφέρει το Naruto.

#259 Kagemaro

Kagemaro

    Darkness Incarnate

  • Members
  • 9 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 04:41

Lexus σε ευχαριστω για τις προτασεις σου αν και μαλλον ητανε λαθος να μην αναφερω οτι τα One Piece,naruto,bleach τα διαβαζω επισης (ειναι πολυ γνωστα οποτε τα θεωρησα δεδομενα).

Το D-Gray-man ειναι μια φοβερη σειρα που επισης διαβαζω και προσεγγιζει κατα πολυ το στυλ manga που ψαχνω (με μοναδικα παραπονα οτι ενω ειχε το στοιχειο της ομαδικης προσσεγγισης και επικεντρωσης χαρακτηρων καπου στην μεση,τωρα στο current state εχει κανει focus στον Allen και στον Kanda, το romance ανυπαρκτο και οτι καθε νεο chapter αργει πολυ).

Αλλα ναι η αληθεια ειναι οτι ψαχνω κατι σαν το d-grayman (οπως ητανε στην μεση του με allen,kanda,linalee kai lavi ολους μαζι εν δρασει) το οποιο θα εδινε και λιγο παραπανω βαθος στην σχεση των χαρακτηρων μεταξυ τους.

Παντως το επιασες το νοημα και αν ξερεις κατι αναλογο/παραπλησιο μην διστασεις να με διαφωτισεις.

Ευχαριστω για τον κοπο σου! :D
Sanity? Sorry, but I don't remember having such a useless thing in the first place.:burningbe3:

#260 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 04:54

Αχά, μου πέρασε από το μυαλό ότι θα τα παρακολουθούσες κι αυτά (ανέφερες DB και Fairy Tail οπότε χλωμό να μην ασχολιόσουν και με τα άλλα), αλλά είπα να τα προτείνω και πάλι.

Δυστυχώς δεν είμαι και ιδιαίτερα εξπέρ ειδικά στα manga, απάντησα καθαρά γιατί το είδος που ζητούσες έφερνε προς αυτές τις σειρές.

Το μόνο άλλο που μου έρχεται στο μυαλό βάσει όσων είπες είναι το αγαπημένο μου (atm) manga, το Berserk!

Είναι seinen όμως, σε αντίθεση με τα άλλα, δλδ προορίζεται για πιο ώριμο κοινό, καθώς περιέχει μεγάλες δόσεις βίας κυρίως, αλλά και πιο "γεμάτα" μηνύματα, imo. Ακριβώς γιατί είναι πιο "σοβαρό", ενώ υπάρχει η ομάδα ατόμων που θες (κατά αρκετά διαστήματα έστω, στα άλλα βλέπουμε μόνο τον πρωταγωνιστή, αλλά αξίζει πολύ ο τύπος), δεν έχει υπερδυνάμεις με την τυπική έννοια (katana που κόβει βουνά, όπλο με laser beams κλπ), αλλά είναι κάπως πιο γειωμένη, ενώ φυσικά έχει ικανότητες που στον κόσμο μας θα θεωρούσες υπερφυσικές.

Dark Fantasy μεσαιωνικού στυλ είναι (πλησιάζει LOTR σε κάποια σημεία), γεμάτο σκοτεινιά (την καλής πάστας ποιότητα, έχει και το DGM) και μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα μέσα: action, friendship, rivalry, betrayal, hope, despair, splatter και μέχρι και καλά αστεία και λίγο romance, κατά καιρούς. Ειδικά στα τωρινά chapters η ομάδα που έχει φτιαχτεί γύρο από τον πρωταγωνιστή έρχεται αρκετά κοντά σε αυτό που λες (σημείωσε και ότι η πρώτη ομάδα "φτιάχνεται" γύρο στο vol.4, αρχικά είναι μόνος ο main, μετά πάλι μόνος και πάλι ομάδα... πάει κάπως zig zag το πράγμα).

Recommended, ρίξ' του μια ματιά λέω λοιπόν, σου ξανατονίζω ότι είναι το αγαπημένο μου στο είδος. :gotit:

(ελπίζω να μην το έχεις διαβάσει κι αυτό, I give up αλλιώς :sigh2:)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 30 Μάιος 2010 - 05:02


#261 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 04:55

Κagemaro από τα κλασσικά βάλε και ένα Full Metal Alchemist και ίσως και το Yu Yu Hakusho.

Aπό εκεί και πέρα μου έρχονται κάποιες προτάσεις που λιγότερο περισσότερο ταιριάζουν με αυτά που ζητάς αλλά ξεφεύγουν αρκετά έως πάρα πάρα πολύ από το shonen adventure genre σε στυλ Fairy Tail.

Πχ. To Angel Sanctuary πάω στοίχημα ότι θα σου άρεσε επειδή έχει αυτά που ζητάς. Ωριμότητα σαν manga έχει, romance υπάρχει (καθότι μιλάμε για shoujo κατά βάση αλλά don't let the genre fool you ^^), πλοκή σκοτεινή ατμόσφαιρα και συνωμοσίες υπάρχουν, τρομερή ανάπτυξη χαρακτήρων και τροφή για σκέψη δίνει, οι δευτερεύοντες είναι απλά απίστετοι και πολύ πολύ adventure.

Έπειτα είναι το manga του Terra E αλλά το συγκεκριμένο θα ήταν ίσως καλύτερο να το δείς σε anime. Απίστευτη σειρά παρόλαυτά.

Υπάρχει το Until Death Do Us Part το οποίο προσφέρει άφθονο action όπως επίσης και το Dogs (sequels and prequels included) με αυτά που θες πάνω κάτω.

Tραβώντας το λίγο από τα μαλλιά (κοινώς πατώντας πάνω στην δύναμη του main) θα έλεγα ότι ίσως και το Akumetsu να σου αρέσει.

Για κανά Hellsing, Deadman Wonderland το έχεις ψάξει?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 30 Μάιος 2010 - 05:01


#262 Kagemaro

Kagemaro

    Darkness Incarnate

  • Members
  • 9 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 05:07

Iristella το FMA φυσικα και το εχω διαβασει το Yu yu Hakusho οχι και θα το κοιταξω αφου το προτεινες.

Το angel sanctuary ετσι οπως το περιεγραψες μου κινησες εντονα το ενδιαφερον θα το δοκιμασω επισης!

Θα ριξω και μια ματια στα υπολοιπα αναλογα την πρωτη εντυπωση που μου κανουν θα αποφασισω αναλογως αλλα απο τα recommendations σου θα δωσω προτεραιοτητα στα 2 που αναφερα σε αυτο το post. Ευχαριστω για τις προτασεις σου!!! :D

Hellsing το εχω διαβασει ητανε πολυ μπροστα για το ειδος του και με αφησε απολυτως ικανοποιημενο.
Deadman wonderland το δοκιμασα πιο παλια μετα τα 5 πρωτα chapter δεν μου εδωσε κατι να με κρατησει (απο την αρχη δεν μου εκατσε καλα αλλα ειπα να του δωσω μια χαριστικη).

Lexus το Berserk το εχω ακουστα αν και δεν το εχω διαβασει,μου εχουν μιλησει φιλοι μου για αυτο. Νομιζα οτι επικεντρωνεται στον πρωταγωνιστη του αλλα αφου μου λες οτι παιζει teamplay, θα το διαβασω αναμφιβολα! Το οτι ειναι Seinen δεν με πειραζει ουτε στο ελαχιστο thanks για την προταση να εισαι καλα!!! :D

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kagemaro: 30 Μάιος 2010 - 05:14

Sanity? Sorry, but I don't remember having such a useless thing in the first place.:burningbe3:

#263 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 12:01

Το reborn δοκίμασε...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#264 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 14:50

Ψαχνω να διαβασω ενα καλο manga το οποιο να πληρει τα εξης στοιχεια:
Θελω ενα adventure/action manga το οποιο ομως να μην περιοριζεται η επικεντρωνεται σε εναν πρωταγωνιστη τοσο πολυ αλλα να αποτελειται απο μια ομαδα πρωταγωνιστων, superpowers/metaphysical powers επιβαλλεται (χωρις ομως να φτανουμε σε πολυ "παιδιαστικα" πραγματα σε στυλ dragonball),να περιβαλλεται η ολη σειρα απο μια αισθηση μυστηριου και σκοτεινων μυστικων, εξελιξη των πρωταγωνιστων τοσο σε δυναμεις οσο και χαρακτηρα,αν υπαρχει και καποιο romance σε οποιοδηποτε σημειο της ιστοριας ευπροσδεκτο ειναι.


Fist Of The North Star και το υπέρτατο shonen Rurouni Kenshin, έφυγες ήδη για download. Και Hajime No Ippo εννοείται, αν και δεν έχει supernatural μυστηριώδη αίσθηση, όμως είναι must.

E5VV38U.jpg


#265 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 16:01

Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης και το Kurozuka, που είναι 10 τόμοι και έχει τα περισσότερα από αυτά που ζητάς. Sci-fi/Fantasy/Post-Apocalyptic με αρκετό μυστήριο, romance, superpowers, πολλά σκοτεινά μυστικά και καλό καστ χαρακτήρων. Είναι βέβαια βαρύ και στα πρώτα κεφάλαια μπορεί να μπερδευτείς μέχρι να στρώσει η ιστορία αλλά κατά τη γνώμη μου λέει.

15fkk04.jpg


#266 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2010 - 16:46

Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης και το Kurozuka, που είναι 10 τόμοι και έχει τα περισσότερα από αυτά που ζητάς. Sci-fi/Fantasy/Post-Apocalyptic με αρκετό μυστήριο, romance, superpowers, πολλά σκοτεινά μυστικά και καλό καστ χαρακτήρων. Είναι βέβαια βαρύ και στα πρώτα κεφάλαια μπορεί να μπερδευτείς μέχρι να στρώσει η ιστορία αλλά κατά τη γνώμη μου λέει.



Τέλειο manga, το είχα φιλοσοφήσει τρελα για μέρες όταν το τελειωσα!

#267 adamsbankai

adamsbankai

    MangaReader

  • Members
  • 512 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Ιούνιος 2010 - 18:35

Mπορείτε να μου προτείνετε κανένα manga romance και Shoujo(όχι απαραιτητο) όπως το Kimi no Iru machi, Kaikan Phase, High School Debut, Boku ni Natta Watashi και Skip Beat;;

Θα προτιμούσα να μην είναι ongoing.



#268 amaya3

amaya3

    high priestess of homin

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Ιούνιος 2010 - 18:57

^Τρέχεις για Tokyo Crazy Paradise και Basara(όχι το Sengoku). Το πρώτο είναι από τη mangaka του Skip Beat! οπότε είναι στο ίδιο στυλ αλλά πολύ διαφορετικό γενικά και είναι imho από τα καλύτερα (shoujo) romance manga ever. Η αρχή ίσως σου φανεί κάπως αλλά όσο προχωράει η ιστορία τόσο καλυτερεύει και τελικά απογειώνεται. Το δεύτερο είναι απλά EPIC love story(και γενικώς επικό). Και τα δύο είναι ολοκληρωμένα.
Δοκίμασε επίσης το Kare Kano(school life shoujo).

2s9p2fs.jpg
 


#269 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούνιος 2010 - 02:14

Το Jojo's bizzare adventure το χει διαβάσει κανείς ....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#270 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούνιος 2010 - 02:29

Έχω κάνει απόπειρες όμως είναι τεράστιο το ρημάδι. Πάντως αξίζει με τα χίλια, θα το αρχίσω σοβαρά κάποια στιγμή.

E5VV38U.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: recommendations