Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 5 votes

Manga Recommendations

recommendations

• Please log in to reply
1133 replies to this topic

#241 greenpower

greenpower

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 25 May 2010 - 21:42

Ευχαριστώ για τα recommendations iristella. Μάλλον θα δοκιμάσω το Ikigami καθώς το έχω στα υπόψην εδώ και καιρό αν και έχω διαβάσει πολλά καλά λόγια και για τα άλλα 2.

#242 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 25 May 2010 - 21:50

Βασικα βαλε και το MPD στις προτεραιότητες σου καθώς φέρνει πολύ στο στυλ που ψάχνεις

#243 greenpower

greenpower

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 25 May 2010 - 22:07

Οκ θα το τσεκάρω μόλις τελειώσω το Ga-rei που δίαβάζω τώρα και το Ikigami μετά.

#244 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 25 May 2010 - 23:20

Έκατσα να ψάξω αυτό το thread για να αποφύγω να ανοίξω άλλο και να ζητήσω recommendations. Παρόλα αυτά όμως οι προτάσεις εδώ μέσα είναι υπερβολικά πολλές.
Ουσιαστικά ο καθένας γραφει ότι διάβασε και του άρεσε, λογικό, αλλα εγώ θέλω προτάσεις που να αφορούν το γούστο μου.
Για να μην ανοίξω thread λοιπόν θα ρωτήσω εδώ να δω αν θα έχω ανταποκρίσεις....
Το λοιπόν θέλω προτάσεις για manga οι οποιες οι προτάσεις θα εκτιμούσα να γίνουν βάση των εξής παραγόντων. (θα τους κάνω όσο πιο συγκεκριμένους μπορώ για να δώσω μια κατεύθυνση)

1. να αξίζουν την αγορά τους ως αυθεντικά βιβλία manga ενός αγγλόφωνου εκδοτικού οίκου (tokyopop, D.Η. κτλ κτλ)

2. Να μην είναι υπερβολικά παλιά (όχι πριν το 2000 κατά προτίμηση)

3. Να μην είναι manga που έχει και 40 volumes γιατί θέλω να αποκτήσω όλη την σειρά χωρίς να τρυπήσει η τσέπη μου (οποτε να αξίζει και τα λεφτά του)

4. Μου αρέσουν τα sci-fi, τα vampire stories που έχουν και splatter σαν το hellsing, zombies, guns, καλο action, έχω μεγάλη αδυναμία στο να έχουν πολύ καλο και πρωτότυπο σχέδιο και όχι κοινοτύπους χαρακτήρες-faces, δεν θέλω πολύ romance και τα γούστα μου είναι υπερβολικά περίεργα γιατί πχ ιστορίες με έρωτες που κρατάνε μέχρι το τέλος και τελικά δεν πέφτει ούτε ένα φιλί με ξενερώνουν.

5. Να τονίσω ότι δεν μου αρέσουν τα giant robots και τα σχετικά :P

6. παραδείγματα από μάγκα που έχω αγοράσει και έμεινα ικανοποιημένος: Gantz, Blame!, Samurai Champloo, Hellsing

7. Λατρεύω τα μάγκα αλλα δεν είναι το μονο μου hobby, δηλαδή μπορώ να διαθέσω αξιοσέβαστο ποσο αλλα δεν είναι το μονο πράγμα στο οποιο θα αφιερώσω έξοδα. Γι αυτό κατά προτίμηση θα ήθελα τα recommendations να είναι κάπως high rated ή πολύ μοναδικά!

ευχαριστώ εκ των προτερων!

Edited by zweistein, 26 May 2010 - 00:09.

#245 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 25 May 2010 - 23:26

ενα Trigun/ Trigun Maximum θες εσυ...

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#246 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 25 May 2010 - 23:27

Για να λες sci-fi και splatter θα σου προτεινα Battle Angel Alita, αλλα δυστυχως ειναι μεγαλουτσικο, 9 volume το κανονικο και αλλα τοσα + ongoing το sequel του, the last order.

qzMHWHd.png

#247 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 25 May 2010 - 23:45

Mέχρι 10 volumes τρώγονται, από amazon θα τα πάρω όλα, αρκεί αν είναι διαθέσιμα.
Το trigun max από το απλό τι σεναριακή διαφορα έχει? Έχω δει το παλιό anime και μου φάνηκε παρα πολύ καλο αλλα δεν ξέρω με πιο manga έχει σχέση.
Από ότι βλέπω γενικά το maximum υπάρχει μονο σε διαθεσιμότητα, το απλό δεν το βρίσκω :P
Το Battle Angel Alita είναι αυτό που είχε βγει σε anime με μονο 2 episodes?

#248 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 25 May 2010 - 23:52

Ναι, 2 oves εβγαλαν μονο.
Δεν τις εχω δει, λενε καλυπτουν ελαχιστο μερος του manga.

qzMHWHd.png

#249 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 25 May 2010 - 23:59

Ωραία, το έχω δει, αλλα επειδή τα manga είναι πάντα ανωτερα το έβαλα στο καλαθάκι μου :)
Mad_Hatter ευχαριστώ πολύ για την πρόταση και την ιδέα! :nod:

more recommendations please :D
θέλω και άλλες προτάσεις να συμπληρώσω αλλα και για να έχω υπόψιν μου για πολύ κοντινό μέλλον!

おねがい!:congrats:

edit:

-Να τονίσω ότι δεν μου αρέσουν τα giant robots και τα σχετικά :)
-Please let them be later than 00s :P

Edited by zweistein, 26 May 2010 - 00:09.

#250 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 26 May 2010 - 00:39

ενα Trigun/ Trigun Maximum θες εσυ...

Ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν τη στιγμή που διάβαζα το post, νομίζω πως είναι ό,τι πρέπει. Το Trigun Maximum είναι συνέχεια του Trigun, όμως αν έχεις δει το anime δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα στη ροή της ιστορίας. Στην Ιαπωνία βγήκαν 3 τόμοι Trigun, όμως η Dark Horse τους ένωσε σε 2 μεγαλύτερους. Εσύ αυτούς ψάχνεις, και φυσικά τους 14 Maximum.

Επίσης, ίσως να σε ενδιαφέρει και το Old Boy. Δεν είναι στο στυλ που ζητάς,
όμως είναι ολοκληρωμένη uber σειρά 8 τόμων πάλι από την Dark Horse. Το τέλος μόνο είναι λίγο ξενέρωμα, αλλά αξίζει την αγορά και με το παραπάνω.

Για συνδυασμό σεξ, μαχών επιβίωσης, άγριου splatter και πολύ καλής υπόθεσης, το απόλυτο manga είναι το Battle Royale. Περιληπτικά, μία τάξη λυκείου απαγάγεται από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής, και μεταφέρεται σε ένα νησί. Στους μαθητές περνιούνται κολάρα που ανατινάζονται αν δεν ακολουθήσουν τις διαταγές που θα λάβουν. Εφοδιάζονται με κάποια τρόφιμα και όπλα και αφήνονται ελεύθεροι στο νησί. Ο νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας, αυτός που θα καταφέρει να μείνει ζωντανός. Αν δεν σκοτωθεί κανένα άτομο σε διάστημα πάνω από 24 ώρες, θα ανατιναχθούν όλα τα κολάρα. Αν οι μαθητές μείνουν στις απαγορευμένες ζώνες του νησιού, παρομοίως.

Είναι 15 τόμοι σύνολο, όμως η Tokyopop πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε την Ultimate έκδοση 5 συγκεντρωτικών τόμων. Η διαφορά της Ultimate έκδοσης με την απλή, είναι πως η Ultimate έχει μεγαλύτερο μέγεθος, σκληρό εξώφυλλο, καλύτερη τιμή αναλογικά από την απλή, και κάθε τόμος της περιλαμβάνει 3 τόμους της απλής έκδοσης. 5 συγκεντρωτικοί τόμοι ~650 σελίδων σύνολο. Επίσης περιλαμβάνονται διάφορα έξτρα όπως έγχρωμα εξώφυλλα και κάποιες συνεντεύξεις που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση. Το σχέδιο είναι όλα τα λεφτά ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ίχνος λογοκρισίας, γενικά είναι must buy απόκτημα.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι η εκδοτική (Tokyopop it is). Ο τύπος που έκανε την μετάφραση έχει θαφτεί από όλο το internet επειδή άλλαξε τους διαλόγους και χάλασε μεγάλο μέρος της πλοκής. Ουσιαστικά μετέτρεψε την απαγωγή των παιδιών σε reality show, δημιουργώντας έτσι σεναριακά κενά. Σε κάποια φάση π.χ. λένε στους μαθητές να χαμογελάνε για να βγει καλό το DVD και να ικανοποιηθεί το κοινό, ενώ μεγάλο μέρος της πλοκής της σειράς βασίζεται στο ότι δεν υπάρχουν κάμερες στο νησί. Το ακόμα χειρότερο της υπόθεσης είναι πως τα scans που κυκλοφορούν στο νετ, είναι από την έκδοση της Tokyopo, ενώ κάποιες απόπειρες μετάφρασης του manga από fans, έχουν μείνει στο κενό. Ο μόνος τρόπος να διαβάσεις το Battle Royale όπως του αρμόζει είναι να γνωρίζεις γιαπωνέζικα. Και η Tokyopop φυσικά, δεν ξαναέφτιαξε τη μετάφραση για την Ultimate έκδοση, αλλά χρησιμοποίησε την παλιά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως περισσότερο σέβεται την τσέπη της, παρά τον αναγνώστη. Anyways, ακόμα κι έτσι, η Ultimate έκδοση αξίζει τον κόπο.

E5VV38U.jpg

#251 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 May 2010 - 00:45

Στα manga προς αγορά, πρόσθεσε και το Eden: It's An Endless World. Καταπληκτικός τίτλος, τον εκδίδει η Dark Horse. Μην το χάσεις.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#252 Aglarod

Aglarod

The Explorer

• Members
  • 1 posts

Posted 26 May 2010 - 00:56

Λοιπόον, έχω λιώσει εδώ και καιρό και ψάχνω και διαβάζω manga (πλήν των mainstream) τα οποία είναι λιγο "σκοτεινά" και λίγο mindgames.

Και έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό:
Posted ImagePosted ImagePosted Image

Mirai Nikki
από τον Esuno Sakae

Στα site που το βρήκα κατηγοριοποιείται ως Action, Psychological, Romance, Supernatural
Δέν είδα να γίνεται αναφορά του κάπου στα recommendations οπότε ορίστε κυρίες και κύριοι.
Φοβερό σενάριο, έξυπνο, και προσωπικά το λάτρεψα γιατί είχε "Dark romance" (διαβάστε και θα καταλάβετε..) .Το διάβασα μονορούφι έως το τελευταίο κεφάλαιο ( δέν ειναι complete ακόμα, βγαίνει κάθε μήνα). Επίσης υπάρχουν και 2 manga τα οποία είναι συμπληρωματικά αυτού ( κάτι σαν bonus chapters) , Τα mirai nikki mosaic και mirai nikki paradox

Εάν το διαβάσει κάποιος και ξέρει άλλα manga που μοιάζουν, ας μου πεί πού να τα βρώ :D.

Και παρεπιπτόντως, αυτό είναι το πρώτο post που κάνω οπότε μή με σκοτώσετε....:deadga6:

#253 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 26 May 2010 - 01:15

Ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν τη στιγμή που διάβαζα το post, νομίζω πως είναι ό,τι πρέπει. Το Trigun Maximum είναι συνέχεια του Trigun, όμως αν έχεις δει το anime δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα στη ροή της ιστορίας. Στην Ιαπωνία βγήκαν 3 τόμοι Trigun, όμως η Dark Horse τους ένωσε σε 2 μεγαλύτερους. Εσύ αυτούς ψάχνεις, και φυσικά τους 14 Maximum.

Επίσης, ίσως να σε ενδιαφέρει και το Old Boy. Δεν είναι στο στυλ που ζητάς, όμως είναι ολοκληρωμένη uber σειρά 8 τόμων πάλι από την Dark Horse. Το τέλος μόνο είναι λίγο ξενέρωμα, αλλά αξίζει την αγορά και με το παραπάνω.

Για συνδυασμό σεξ, μαχών επιβίωσης, άγριου splatter και πολύ καλής υπόθεσης, το απόλυτο manga είναι το Battle Royale. Περιληπτικά, μία τάξη λυκείου απαγάγεται από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής, και μεταφέρεται σε ένα νησί. Στους μαθητές περνιούνται κολάρα που ανατινάζονται αν δεν ακολουθήσουν τις διαταγές που θα λάβουν. Εφοδιάζονται με κάποια τρόφιμα και όπλα και αφήνονται ελεύθεροι στο νησί. Ο νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας, αυτός που θα καταφέρει να μείνει ζωντανός. Αν δεν σκοτωθεί κανένα άτομο σε διάστημα πάνω από 24 ώρες, θα ανατιναχθούν όλα τα κολάρα. Αν οι μαθητές μείνουν στις απαγορευμένες ζώνες του νησιού, παρομοίως.

Είναι 15 τόμοι σύνολο, όμως η Tokyopop πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε την Ultimate έκδοση 5 συγκεντρωτικών τόμων. Η διαφορά της Ultimate έκδοσης με την απλή, είναι πως η Ultimate έχει μεγαλύτερο μέγεθος, σκληρό εξώφυλλο, καλύτερη τιμή αναλογικά από την απλή, και κάθε τόμος της περιλαμβάνει 3 τόμους της απλής έκδοσης. 5 συγκεντρωτικοί τόμοι ~650 σελίδων σύνολο. Επίσης περιλαμβάνονται διάφορα έξτρα όπως έγχρωμα εξώφυλλα και κάποιες συνεντεύξεις που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση. Το σχέδιο είναι όλα τα λεφτά ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ίχνος λογοκρισίας, γενικά είναι must buy απόκτημα.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι η εκδοτική (Tokyopop it is). Ο τύπος που έκανε την μετάφραση έχει θαφτεί από όλο το internet επειδή άλλαξε τους διαλόγους και χάλασε μεγάλο μέρος της πλοκής. Ουσιαστικά μετέτρεψε την απαγωγή των παιδιών σε reality show, δημιουργώντας έτσι σεναριακά κενά. Σε κάποια φάση π.χ. λένε στους μαθητές να χαμογελάνε για να βγει καλό το DVD και να ικανοποιηθεί το κοινό, ενώ μεγάλο μέρος της πλοκής της σειράς βασίζεται στο ότι δεν υπάρχουν κάμερες στο νησί. Το ακόμα χειρότερο της υπόθεσης είναι πως τα scans που κυκλοφορούν στο νετ, είναι από την έκδοση της Tokyopo, ενώ κάποιες απόπειρες μετάφρασης του manga από fans, έχουν μείνει στο κενό. Ο μόνος τρόπος να διαβάσεις το Battle Royale όπως του αρμόζει είναι να γνωρίζεις γιαπωνέζικα. Και η Tokyopop φυσικά, δεν ξαναέφτιαξε τη μετάφραση για την Ultimate έκδοση, αλλά χρησιμοποίησε την παλιά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως περισσότερο σέβεται την τσέπη της, παρά τον αναγνώστη. Anyways, ακόμα κι έτσι, η Ultimate έκδοση αξίζει τον κόπο.

Στα manga προς αγορά, πρόσθεσε και το Eden: It's An Endless World. Καταπληκτικός τίτλος, τον εκδίδει η Dark Horse. Μην το χάσεις.

Τα OldBoy και Battle Royal επειδή έχω δει τις ταινίες και προσωπικά τις βρίσκω αριστουργηματικές θα ψηθώ να τα αποκτήσω. Αλλα πιο μετά για να δώσω προτεραιότητα σε κάτι που σεναριακά θα μου είναι πρωτόγνωρο.

γενικά μου έκαναν τώρα ενδιαφέρον τα:
Eden: It's Αν Endless World
Battle Angel Alita
Trigun & Trigun maximum

αλλα στο amazon δεν φαίνεται να είναι όλα τα volumes διαθέσιμα, έχετε να προτείνεται κάποιο site? :P (ελπίζω να μην οδηγήσει την συζήτηση σε off topic αυτή η ερώτηση..)

#254 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 May 2010 - 01:20

Book Depository

Για τα υπόλοιπα απευθύνσου εδώ για να μην ξεφεύγει η συζήτηση.

#255 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 26 May 2010 - 01:58

Κάτι παρόμοιο με τις δουλειές του Naoki Urasawa(Pluto,Monster,20th Century Boys,Billy Bat) υπάρχει???Κάτι σε ψυχολογικό θρίλερ και seinen???THX.

φανταζομαι το berserk manga το εχεις διαβασει , ετσι ; για μενα παντως αυτο ηταν το μονο ικανοποιητικο μετα απο αυτα που διαβασα ...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

Also tagged with one or more of these keywords: recommendations