Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα στο πόσο φιλόξενη είναι η οποιαδήποτε κοινότητα ούτε και σε τάσεις ή συμπεριφορές που μπορεί όπως λες και να ακολουθούν κανόνες "ο,τι δίνεις παίρνεις". Η μόνη αναφορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να κάνει για το συγκεκριμένο forum ήταν ότι είναι γεγονός πως, και εδώ όπως και σε κάθε κοινότητα σε αυτό τον πλανήτη, υπάρχουν άτομα που μπορεί να μην αξίζουν την σε βάθος συζήτηση για ορισμένα θέματα.
Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί κατά κύριο λόγο σπανίως υπάρχει κάποια ουσιώδης συζήτηση η οποία να επιφέρει κάποιο ικανοποιητικό απότέλεσμα, εκτός βέβαια από το "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε" η οποία είναι και κατά την γνώμη μου η χειρότερη έκβαση μιας συζήτησης.
Νααααι αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τέχνη και τα γούστα του καθενός διαφέρουν. Ο,τι αρέσει στον έναν όχι απαραίτητα αρέσει και στον άλλον. Οπότε διαφωνίες της τάξης "Αυτό είναι βλακεία γιατί αχ+βy+γ=0 και δεν το χειρίστηκαν καλά." --> "Όχι, δεν είναι επειδή αχ+βy+γ=0 ήταν πολύ ωραίο και το χειρίστηκαν καλά..." και πάει λέγοντας είναι χαζές και όντως δεν φτάνουν σε κάποιο συμπέρασμα εκτός από "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε" .
To θέμα είναι ότι εκτός και από αυτού του είδους τις διαφωνίες συχνά βλέπεις και διάφορες συζητήσεις για πράγματα αντικειμενικά, όπως CG, Αnimation Quality και Backgrounds στα οποία δεν τίθεται λόγος μου αρέσει/δεν μου αρέσει, είτε είναι κάλο είτε όχι. Βλέπε πρόσφατο παράδειγμα για animation F/SN:UBW και Bahamut, για backgrounds KyoAni vs The World, τώρα για CG μην ρωτάς δεν μου έρχεται κάτι. One of them sucks, the other is godly.
Και για να κάνω τον διαχωρισμό: Δεν μιλάω για art style. Π.χ. Monogatari Series σε σύγκριση με ένα generic ecchi με κάπως καλό art style Rail Wars.
Εκεί είναι καθαρά θέμα αισθητικής, αλλά όταν γίνεται λόγος για τα τα πόσα frames έχει ένα action scene, τα περισσότερα είναι πάντοτε καλύτερα.
Κι όμως σε τέτοιες, οι παρόμοιες περιπτώσεις, υπάρχουν άτομα της νοοτροπίας "Έμενα μου αρέσει, είναι καλό".
Αυτό καταλήγει στο να γράφονται πράγματα για διάφορα θέματα όχι μονό anime/manga τα οποία παραμένουν ασχολίαστα όχι γιατί δεν είναι ενδιαφέρον θέματα ή δεν είναι άξια σχολιασμού αλλά γιατί οι περισσότεροι, ή ακόμα και όλοι όσοι τα βλέπουν, σκέφτονται "I can'τ deal with his/her bullshit, better move on."
Το θέμα είναι ότι εδώ υπάρχει ένα πολύ ανεπτυγμένο αίσθημα μοναδικότητας σε αντίθεση με άλλες κοινότητες που την στιγμή που τολμήσεις να πεις κάτι κακό για το Evangelion, Steins;Gate or something το hive-mind παθαίνει ένα είδους enrage και στέλνει καμιά δεκαριά minions να σε κάνουν Dox.
Εδώ κυκλοφορεί το άλλο άκρο και το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται και να υπάρξει κάποιο Moderation σε τέτοιες περιπτώσεις. Χωρίς να γίνουν οι Mods ο Χίτλερ δηλαδή.
Δεν γίνεται να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο έχουν καταλήξει να αναπτύσσονται οι συζητήσεις στο forum. Το μόνο που μπορείς πιθανών να κάνεις είναι να πεις χαλαρά στο νέα μέλη να μην χαλάνε και πολύ την ζαχαρένια τους με τις μαλακίες που μπορεί τυχών να δουν να κυκλοφορούν ελεύθερες γιατί πολύ συχνά είναι χάσιμο χρόνου.