Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

* * * * * 7 votes

[New member Section]:A few words about yourself

• Please log in to reply
4855 replies to this topic

#4621 srnickolas

srnickolas

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 08 December 2014 - 21:07

Γεια σας,αγαπώ πολύ τα άνιμε και είπα να γραφτώ σ'αυτό το θαυμάσιο φόρουμ για να χω να λέω και να συζητώ. http://www.anime-planet.com/users/srnickolas ,τόυτη ειναι η σελίδα μου στο άνιμε πλάνετ και θα χαρω όποιος θέλει να με κάνει και κει φίλο!

Edited by srnickolas, 08 December 2014 - 21:12.

#4622 Historia

Historia

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 04 January 2015 - 16:29

Καλησπεραα χδ ~

Ειπα επιτελους να αρχιζω να ψαχνω ενα φορουμ με ελληνες otakus γιατι οσο και να λεμε αλλη η χαρη του να μιλας με ελληνες για κοινα ενδιαφεροντα (anime) κλπ

και ετσι κατεληξα εδω.

(ειμαι μελος σε ενα ακομη φορουμ το οποιο εχει σχεση αποκλειστικα με το Fairy Tail) 

ελπιζω να με δεχτητε και θα χαρω πολυ να συζητησω μαζι σας για anime αλλα και να γινω ενεργο μελος αυτου του φορουμ ~

Υ.Γ.=AoT ftw ~! 

-Historia

#4623 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 January 2015 - 18:04

Kαλώς ήρθες και εύχομαι να περάσεις όμορφα μαζί μας.

#4624 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 04 January 2015 - 18:36

Kαλώς ήρθες και εύχομαι να περάσεις όμορφα μαζί μας.

Ανάλογα στα ποιά sub-forum συχνάζει. Μπλέξε με καποια sub-forums ή συγκεκριμένα άτομα για περισσότερο απ' οτι αξίζουν και δεν θα περάσεις καθόλου όμορφα. 'Tis a very weird place indeed...

Κατά τ' άλλα καλώς σε βρήκαμε και καλή διαμονή.

Edited by Takayama Yuichi, 04 January 2015 - 18:36.

#4625 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 January 2015 - 18:40

Mιλάς από προσωπική εμπειρία; :P 

#4626 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 04 January 2015 - 19:12

Εν μέρει, αλλά περισσότερο μετά από σχολαστική μελέτη της καθολικής κουλτούρας που επικρατεί στο forum αυτό. Σύντομα μπορείς να περιμένεις και την σχετική δημοσίευση στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Trends in Cognitive Sciences.

Edited by Takayama Yuichi, 04 January 2015 - 19:16.

#4627 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 January 2015 - 19:54

H εμπειρία έχει δείξει ότι η οποιαδήποτε αξιολόγηση αντανακλά πρώτα από όλα εμάς τους ίδιους και κατά δεύτερο λόγο τους άλλους. 

Όπως και να έχει πάντα χαιρόμαστε να δίνουμε στα μέλη μας πάτημα για να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Eύχομαι κάποια στιγμή να σε δούμε και στην Oprah στο πλευρό του Dr Phill.  

#4628 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 04 January 2015 - 20:01

Το πάμε αρκετά Off topic. Θες να το πάμε στην Τρύπα;

#4629 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 January 2015 - 20:21

Στο μέτρο που η συζήτηση πραγματεύεται το κατά πόσο η κοινότητα είναι αφιλόξενη, ή βρίσκουν εφαρμογή οι κανόνες της προαίρεσης και του "ότι δίνεις παίρνεις" νομίζω είναι κάτι το οποίο αφορά πρώτα από όλα τα νέα μέλη.

Εάν θέλεις παρόλαυτά να μιλήσουμε σε βάθος για την προσωπική σου εμπειρία, ούτε η Τρύπα είναι το κατάλληλο μέρος. Μπορείς να μου στείλεις vm ή pm με οτιδήποτε σε απασχολεί.   

#4630 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 04 January 2015 - 21:48

Καλησπεραα χδ ~

Ειπα επιτελους να αρχιζω να ψαχνω ενα φορουμ με ελληνες otakus γιατι οσο και να λεμε αλλη η χαρη του να μιλας με ελληνες για κοινα ενδιαφεροντα (anime) κλπ

και ετσι κατεληξα εδω.

(ειμαι μελος σε ενα ακομη φορουμ το οποιο εχει σχεση αποκλειστικα με το Fairy Tail) 

ελπιζω να με δεχτητε και θα χαρω πολυ να συζητησω μαζι σας για anime αλλα και να γινω ενεργο μελος αυτου του φορουμ ~

Υ.Γ.=AoT ftw ~! 

-Historia

Καλωσηρθες boy!Καλα να περασεις εδω και καλα ποστ!Και οσον αφορα τα πιο πανω σχολια, οκευ μπορει να εχω τσακωθει αρκετες φορες σε αυτο το site αλλα μου ηταν κατι παραπανω απο χρησιμο οποτε το χρειαστηκα, για προτασεις, πληροφοριες και οτιδηποτε ηθελα, οποτε το θεωρω ενα απο τα καλυτερα forum στα οπια ειμαι μελος.Γιατι πανω απο ολα, μετραει το να ειναι καλο στο αντικειμενο του ενα site/forum και αν μη τι αλλο το anime.gr ειναι.
Υ.Γ.Εχω 3 warning points βγαλτε 1 γιατι κανω διαφημηση στο site   :8):

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#4631 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 04 January 2015 - 22:36

Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα στο πόσο φιλόξενη είναι η οποιαδήποτε κοινότητα ούτε και σε τάσεις ή συμπεριφορές που μπορεί όπως λες και να ακολουθούν κανόνες "ο,τι δίνεις παίρνεις". Η μόνη αναφορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να κάνει για το συγκεκριμένο forum ήταν ότι είναι γεγονός πως, και εδώ όπως και σε κάθε κοινότητα σε αυτό τον πλανήτη,  υπάρχουν άτομα που μπορεί να μην αξίζουν την σε βάθος συζήτηση για ορισμένα θέματα.

Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί κατά κύριο λόγο σπανίως υπάρχει κάποια ουσιώδης συζήτηση η οποία να επιφέρει κάποιο ικανοποιητικό απότέλεσμα, εκτός βέβαια από το "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε" η οποία είναι και κατά την γνώμη μου η χειρότερη έκβαση μιας συζήτησης.

Νααααι αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τέχνη και τα γούστα του καθενός διαφέρουν. Ο,τι αρέσει στον έναν όχι απαραίτητα αρέσει και στον άλλον. Οπότε διαφωνίες της τάξης "Αυτό είναι βλακεία γιατί αχ+βy+γ=0 και δεν το χειρίστηκαν καλά." --> "Όχι, δεν είναι επειδή αχ+βy+γ=0 ήταν πολύ ωραίο και το χειρίστηκαν καλά..." και πάει λέγοντας είναι χαζές και όντως δεν φτάνουν σε κάποιο συμπέρασμα εκτός από "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε" .

To θέμα είναι ότι εκτός και από αυτού του είδους τις διαφωνίες συχνά βλέπεις και διάφορες συζητήσεις για πράγματα αντικειμενικά, όπως CG, Αnimation Quality και Backgrounds στα οποία δεν τίθεται λόγος μου αρέσει/δεν μου αρέσει, είτε είναι κάλο είτε όχι. Βλέπε πρόσφατο παράδειγμα για animation F/SN:UBW και Bahamut, για backgrounds KyoAni vs The World, τώρα για CG  μην ρωτάς δεν μου έρχεται κάτι. One of them sucks, the other is godly.
Και για να κάνω τον διαχωρισμό: Δεν μιλάω για art style. Π.χ. Monogatari Series σε σύγκριση με ένα generic ecchi με κάπως καλό art style Rail Wars.
Εκεί είναι καθαρά θέμα αισθητικής, αλλά όταν γίνεται λόγος για τα τα πόσα frames έχει ένα action scene, τα περισσότερα είναι πάντοτε καλύτερα.
Κι όμως σε τέτοιες, οι παρόμοιες περιπτώσεις, υπάρχουν άτομα της νοοτροπίας "Έμενα μου αρέσει, είναι καλό".

Αυτό καταλήγει στο να γράφονται πράγματα για διάφορα θέματα όχι μονό anime/manga τα οποία παραμένουν ασχολίαστα όχι γιατί δεν είναι ενδιαφέρον θέματα ή δεν είναι άξια σχολιασμού αλλά γιατί οι περισσότεροι, ή ακόμα και όλοι όσοι τα βλέπουν, σκέφτονται "I can'τ deal with his/her bullshit, better move on."

Το θέμα είναι ότι εδώ υπάρχει ένα πολύ ανεπτυγμένο αίσθημα μοναδικότητας σε αντίθεση με άλλες κοινότητες που την στιγμή που τολμήσεις να πεις κάτι κακό για το Evangelion, Steins;Gate or something το hive-mind παθαίνει ένα είδους enrage και στέλνει καμιά δεκαριά minions να σε κάνουν Dox.

Εδώ κυκλοφορεί το άλλο άκρο και το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται και να υπάρξει κάποιο Moderation σε τέτοιες περιπτώσεις. Χωρίς να γίνουν οι Mods ο Χίτλερ δηλαδή.

Δεν γίνεται να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο έχουν καταλήξει να αναπτύσσονται οι συζητήσεις στο forum. Το μόνο που μπορείς πιθανών να κάνεις είναι να πεις χαλαρά στο νέα μέλη να μην χαλάνε και πολύ την ζαχαρένια τους με τις μαλακίες που μπορεί τυχών να δουν να κυκλοφορούν ελεύθερες γιατί πολύ συχνά είναι χάσιμο χρόνου.

#4632 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 January 2015 - 23:52

Το ότι δεν πρόκειται να συμβαδίζεις με όλα τα μέλη μιας κοινότητας νομίζω λίγο πολύ είναι δεδομένο. Δεν υπάρχει λόγος να κολλάς, να χαλιέσαι να αναλώνεσαι και γενικότερα για οποιαδήποτε ένταση. Δεν ειναι κάτι το οποίο ισχύει στο .aNiMe//GR μόνο είναι κάτι το οποίο συμβαίνει γενικά και είναι φυσιολογικό. 

Η κοινότητα έχει  αποδείξει ότι μπορεί να κάνει συζητήσεις που να ξεκινάνε από τα πιο αστεία θέματα και να βγάζουν τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσεις με τον άλλο. Δεν μιλάμε για μάχη. Σκοπός είναι να υπάρχει συνεννόηση και η βασική κατανόηση της άλλης πλευράς. Ακόμη και σε κάτι τόσο ρευστό και υποκειμενικό όπως η ροή μιας ιστορίας ή το animation μπορείς να δομήσεις συλλογισμούς και επιχειρήματα. Και στην διαφορά προτεραιοτήτων να φτάσεις, πάλι λέει πολλά πράγματα από μόνο του.  

Hive mind και massive gang ups ευτυχώς δεν έχουμε.  Εμπράκτως δηλαδή και στο thread του NGE και στο Steins Gate μπορείς να πεις άνετα την άποψή σου. Μπορεί κάποιος να σου ζητήσει διευκρινήσεις φυσικά και να σου πιάσει κουβέντα. Αυτό όμως δεν είναι και η συζήτηση που ο ίδιος θέλεις; Eάν θεωρείτε ότι οποιαδήποτε στιγμή το περιβάλλον μίας συζήτησης γίνεται τοξικό εδώ είμαστε εμέις για να την ρυθμίσουμε. 

Η δομή των συζητήσων όπως σωστά παρατήρησες δεν είναι κάτι το οποίο είναι στην αρμοδιότητα της ομάδας αν δεν παραβιάζονται κανόνες και δεν γίνονται τοξικές. Είναι στο χέρι της κοινότητας να έχει τις συζητήσεις τις οποίες θέλει. Προσπάθησε λοιπόν να ενθαρρύνεις τις συζητήσεις τις οποίες θέλεις να βλέπεις.  

#4633 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 05 January 2015 - 00:14

Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα στο πόσο φιλόξενη είναι η οποιαδήποτε κοινότητα ούτε και σε τάσεις ή συμπεριφορές που μπορεί όπως λες και να ακολουθούν κανόνες "ο,τι δίνεις παίρνεις". Η μόνη αναφορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να κάνει για το συγκεκριμένο forum ήταν ότι είναι γεγονός πως, και εδώ όπως και σε κάθε κοινότητα σε αυτό τον πλανήτη,  υπάρχουν άτομα που μπορεί να μην αξίζουν την σε βάθος συζήτηση για ορισμένα θέματα.

Well, υπάρχουν και άτομα που σχολιάζουν αρνητικά κάτι που έχεις πει χωρίς ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, αλλά όταν αναπτύσσεις τη γνώμη σου περισσότερο προσωπικά σε αυτούς, αναβάλλουν την πολυεπιθυμητή σε βάθος συζήτηση για μήνες για λόγους "έλλειψης χρόνου", και μετά αναπαράγουν δόγματα περί υποκειμενικότητας στην τέχνη, σε μια αντιφατική λογική: "ή συμφωνείς μαζί μου και όλα καλά, ή είσαι λάθος γιατί κάνεις μια κρίση με υποκειμενικά κριτήρια".

Αυτούς τι να τους κάνεις;:P

O6rrvsU.jpg

#4634 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 05 January 2015 - 00:49

Well, υπάρχουν και άτομα που σχολιάζουν αρνητικά κάτι που έχεις πει χωρίς ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, αλλά όταν αναπτύσσεις τη γνώμη σου περισσότερο προσωπικά σε αυτούς, αναβάλλουν την πολυεπιθυμητή σε βάθος συζήτηση για μήνες για λόγους "έλλειψης χρόνου", και μετά αναπαράγουν δόγματα περί υποκειμενικότητας στην τέχνη, σε μια αντιφατική λογική: "ή συμφωνείς μαζί μου και όλα καλά, ή είσαι λάθος γιατί κάνεις μια κρίση με υποκειμενικά κριτήρια".

Αυτούς τι να τους κάνεις; :P

Kill them, kill them with fire.

Pls no kill Kamui. Τις επόμενες μέρες θα φτάσω και σε αυτό.

#4635 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 05 January 2015 - 03:54

Ρε παιδιά

όχι spoilers στα νέα μέλη. Διώχνετε τους πελάτες :P