Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Political Compass

• Please log in to reply
136 replies to this topic

#76 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 07 November 2007 - 14:30

@kazmir. Θα σου πώ δυό παράδειγματα μόνο, για να δείς ότι μπορείς να κάνεις την διαφορά. Ένας συμφοιτητής μου στην Ελλάδα έχει μπεί αρκετό καιρό στο λιμενικό, και στο τμήμα που είναι δεν έχει και πολλή δουλειά. Είναι παντρεμένος με ένα νεογέννητο. Και όμως, σπουδάζει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, και έχει και κάποιες βλέψεις για να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που αποκτάει. Είναι 29-30 ετών περίπου.

Δεύτερο παράδειγμα, ένας άλλος συμφοιτητής μου, είναι 50άρης με δύο παιδιά που μόλις μπαίνουν στην εφηβεία, και δική του εταιρεία. Και σπουδάζει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εαν θές να αλλάξεις, να κάνεις κάτι καλύτερο, να μεγαλώσεις τις γνώσεις σου ή οτιδήποτε, τρόποι υπάρχουν. Και μπορείς να αλλάξεις και πολλά άλλα μόνο με την δική σου συμπεριφορά προς τους άλλους.

#77 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 07 November 2007 - 14:31

οπως ειπα για τον κομουνισμο οτι η ανθρωπινη φυση ειναι αυτη που κανει την ιδανικη εφαρμογη του αδυνατη, το ιδιο ισχυει για ολες τις μορφες εξουσιας. Παντα εξαρταται απο τι ατομα θα υπαρχουν στην εξουσια. Πρεπει να βρεθει η μορφη διακυβερνησης που ζυγιζει σωστα ολες τις παραμετρους.

Την αποψη ομως οτι η λυση ειναι η απουσια εξουσιας, δηλαδη η αναρχεια την θεωρω παιδικη. Δεν μπορει να λειτουργησει ο ανθρωπος χωρις οργανωση, πειθαρχεια, συστημα, η ελεγχο των πραξεων του. Αμα καταληξουμε στην αναρχεια τοτε ειναι που θα γινουν τρελες αδικιες και θα σφαχτουμε ολοι μεταξυ μας. Δηλαδη τι θελετε, να γυρισουμε στην εποχη των σπηλαιων? Για αυτο πιστευω οτι η δεξια λυση με σωστα ατομα ειναι το πιο λογικο και ρεαλιστικο συστημα.

Στο εξωτερικο εχω ζησει πολλα χρονια, και εκει πραγματι οι ανθρωποι ειναι πιο ευγενικοι, και πιο τιμιοι. Δεν σκεφτονται την αρπαχτη οπως κανουμε εμεις.

Το μυστικο για μας ειναι να καταπολεμησουμε την ελληνικη φυση. Να ωριμασουμε επιτελους. Να εξαλειψουμε την διαφθορα. Και για αυτο χρειαζεται μια ωριμη πειθαρχημενη παιδεια.

Δεν τα πα οπως ηθελα γιατι βιαζομαι και εγω, αλλα ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω.
Posted Image

#78 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 07 November 2007 - 14:32

Στο εξωτερικο εχω ζησει πολλα χρονια, και εκει πραγματι οι ανθρωποι ειναι πιο ευγενικοι, και πιο τιμιοι. Δεν σκεφτονται την αρπαχτη οπως κανουμε εμεις.

Το μυστικο για μας ειναι να καταπολεμησουμε την ελληνικη φυση. Να ωριμασουμε επιτελους. Να εξαλειψουμε την διαφθορα. Και για αυτο χρειαζεται μια ωριμη πειθαρχημενη παιδεια.

Δεν τα πα οπως ηθελα γιατι βιαζομαι και εγω, αλλα ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω.

Ακριβώς αυτό Mr. Ayu-Mania ήθελα να πώ. Κι εγώ έχω ζήσει στο εξωτερικό ( 2 χρόνια στην Αγγλία), και καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που λές.

#79 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 07 November 2007 - 14:35

Ακριβώς αυτό Mr. Ayu-Mania ήθελα να πώ. Κι εγώ έχω ζήσει στο εξωτερικό ( 2 χρόνια στην Αγγλία), και καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που λές.

αυτο που πρεπει να περασουμε στα 18χρονα αυτου του φορουμ, ειναι οτι υπαρχουν παραδειγματα καλυτερων κοινωνιων απο τι δικη μας εκει εξω, και αντι να ονειρευονται αναρχια και χαος, να κοιτανε τι κανανε οι αλλοι μπας και μπορεσουμε να ακολουθησουμε το παραδειγμα τους.

Δεν λεω οτι η αγγλια ειναι η τελεια κοινωνια, αλλα ειναι δεκα φορες καλυτερη απο τη δικη μας. Αντι να θελουν καποιοι να μετατρεψουν την ελλαδα απο το υπερτατο μπουρδελο που ειναι τωρα σε ουτοπικο παραδεισο, ας κοιταξουν καλυτερα να φτασουμε τους ευρωπαιους φιλους μας.
Posted Image

#80 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 07 November 2007 - 14:42

kienzan:

Μόλις παρουσίασες την ουσιώδη διαφορά τον μαρξιστών με τους αναρχικούς. Άποψή μου είναι ότι και οι άνθρωποι μεμονωμένα φέρουν μερίδιο ευθύνης αλλά και οι συλλογικότητες. Χωρίς την συλλογική δύναμη το άτομο μόνο του είναι χαμένο, χωρίς την ατομική συνειδητοποίηση οι συλλογικότητες είναι χαμένες. Το πρόβλημα είναι γενικό, οι συλλογικότητες δεν είναι δημοκρατικές, τα δε περισσότερα άτομα δυστυχώς κοιμούνται.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image

#81 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 07 November 2007 - 14:50

αυτο που πρεπει να περασουμε στα 18χρονα αυτου του φορουμ, ειναι οτι υπαρχουν παραδειγματα καλυτερων κοινωνιων απο τι δικη μας εκει εξω, και αντι να ονειρευονται αναρχια και χαος, να κοιτανε τι κανανε οι αλλοι μπας και μπορεσουμε να ακολουθησουμε το παραδειγμα τους.

Δεν λεω οτι η αγγλια ειναι η τελεια κοινωνια, αλλα ειναι δεκα φορες καλυτερη απο τη δικη μας. Αντι να θελουν καποιοι να μετατρεψουν την ελλαδα απο το υπερτατο μπουρδελο που ειναι τωρα σε ουτοπικο παραδεισο, ας κοιταξουν καλυτερα να φτασουμε τους ευρωπαιους φιλους μας.

Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Αναρχία σημαίνει πλήρης τάξη, όχι χάος. Άγιου, συγγνώμη κιόλας αλλά δεν δείχνεις να έχεις ανοίξει και πολλά βιβλία. Τα επιχειρήματά σου είναι λιγάκι αφελή. Ξεχνάς την παγκόσμια οικολογική καταστροφή και διυλίζεις τον κώνωπα σε κοινωνίες που έχουν τρελά προβλήματα. Μου λες για την Αγγλία, αλλά δεν έχεις πάει να ρωτήσεις τους εργάτες της Αγγλίας που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση και σφραγίζουν τα δόντια τους με logo στιγμής.

Darkchilde:
Είναι ωραίο που έχεις τέτοια παραδείγματα, έχω κι εγώ να σου πω και σίγουρα δίνουν ελπίδα. Αλλά δεν αναιρούν το γεγονός πως η πλειοψηφία δεν κάνει ότι κάνουν τα παραδείγματα που μου λες. Έχουν μάθει να λειτουργούν διαφορετικά και το έχουν μάθει από κάπου. Το έχουν μάθει κοιτάζοντας γύρω τους.

Posted Image

#82 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 07 November 2007 - 14:52

kienzan:

Μόλις παρουσίασες την ουσιώδη διαφορά τον μαρξιστών με τους αναρχικούς. Άποψή μου είναι ότι και οι άνθρωποι μεμονωμένα φέρουν μερίδιο ευθύνης αλλά και οι συλλογικότητες. Χωρίς την συλλογική δύναμη το άτομο μόνο του είναι χαμένο, χωρίς την ατομική συνειδητοποίηση οι συλλογικότητες είναι χαμένες. Το πρόβλημα είναι γενικό, οι συλλογικότητες δεν είναι δημοκρατικές, τα δε περισσότερα άτομα δυστυχώς κοιμούνται.

Ενας άνθρωπος με λογική, αξίες και αγάπη δεν χάνεται ουτε στις ποιο δυσκολες συνθήκες και μπορεί να οδήγήσει μόνος του το δικό του δρόμο.
Μόνο τα προβατα χάνονται και γίνονται υποχειρια.

Η τελος πάντον αυτές είναι οι παπαριές που εγώ πιστεύω:Blissfull:
Posted Image

#83 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 07 November 2007 - 14:58

Ψηφίζω χίππικο έρωτα
Posted Image
Love and peace brothers!!!

Νόημα ποτέ δεν πρόκειται να βγάλετε,ακόμη και αν εδώ μέσα γραφτούνε τα διπλάδια ποστς από τη μαύρη τρύπα.
Posted Image

#84 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 07 November 2007 - 14:59

Το ανθρώπινο είδος επιβίωσε μέσω της κοινωνίας. Μόνος του ένας άνθρωπος δεν επιζεί. Και ναι νόημα δεν πρόκειται να βγάλουμε

Posted Image

#85 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 07 November 2007 - 14:59

Είναι σαν να πήρες τα λόγια μέσα από το στόμα μου. Συμφωνώ απολύτως, και με ενοχλεί και κάρι άλλο: που εαν μία παράταξη έχει μία ιδέα για να εφαρμοστεί, απλά επειδή είναι της τάδε παράταξης καμμία άλλη δεν θα την υποστηρίξει όσο σωστή και να είναι. Για μένα, δεν έχει σημασία εαν έναν νόμο, μια ιδέα, κλπ. την βγάζει ο τάδε ή ο δείνα, αλλά τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα, και όχι μόνον για τα επόμενα 3-4 χρόνια αλλά και σε 10-20 χρόνια από τώρα. Αλλά, όταν αλλάξει η κυβέρνηση ότι καλό και να έκανε η προηγούμενη δεν μετράει ποτέ. (Και προσοχή δεν μιλάω συγκεκριμένα, αλλά για την γενική εικόνα της πολιτικής σκηνής). Παράδειγμα τώρα η αποχή κάποιων παρατάξεων/συνδικάτων από την συνομιλία για το ασφαλιστικό. Εαν όμως θέλουν κάτι καλύτερο, που μπορεί να αντέξει στον χρόνο, δεν θα έπρεπε να πάνε έστω για να ακούσουν τις προτάσεις; Δεν θα έπρεπε να κάτσουνε να συζητήσουνε που συμφωνούν και που διαφωνούν, όλοι μαζί; Να γίνουν εναλλακτικές προτάσεις, αλλά όχι για την αρπαχτή του τώρα, αλλά για την καλυτέρευση του ασφαλιστικού; Δεν ξέρω εαν οι προτάσεις είναι καλές η κακές, εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι εαν δεν κάνεις τον διάλογο, εαν δεν προσπαθήσεις να βρείς μία χρυσή τομή, τότε δεν πρόκειται να πάει μπροστά η Ελλάδα.

#86 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 07 November 2007 - 15:08

Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Αναρχία σημαίνει πλήρης τάξη, όχι χάος. Άγιου, συγγνώμη κιόλας αλλά δεν δείχνεις να έχεις ανοίξει και πολλά βιβλία. Τα επιχειρήματά σου είναι λιγάκι αφελή. Ξεχνάς την παγκόσμια οικολογική καταστροφή και διυλίζεις τον κώνωπα σε κοινωνίες που έχουν τρελά προβλήματα. Μου λες για την Αγγλία, αλλά δεν έχεις πάει να ρωτήσεις τους εργάτες της Αγγλίας που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση και σφραγίζουν τα δόντια τους με logo στιγμής.

Δηλαδη εγω θα φταιω αμα γινω αγενης τωρα??

Θελεις πολλα χρονια και προσπαθεια για να φτασεις το ακαδημαικο μου επιπεδο η τις κοινωνικες και επαγγελματικες μου εμπειριες.

Και φυσικα μην περιμενεις να μπω στο κοπο να σχολιασω τα ιδιοφυη σχολια σου περι Αγγλιας η Ευρωπης γενικοτερα...

Αλλωστε ειπα οτι η συγκριση εγινε με βαση τη δικια μας κοινωνια, και οτι καμια κοινωνια δεν ειναι τελεια.. Ετσι και επικρατησουν οι ιδεες που κουβαλας θα καταληξουμε να κανουμε σφραγισματα με logo...
Posted Image

#87 Strawhat_Nikos

Strawhat_Nikos

*Don't be like me*

• Banned
  • 179 posts

Posted 07 November 2007 - 15:11

Ισως να εχει οργανωση αλλα το επιπεδο των πολιτων σε κουλτουρα και ιδεες ειναι ιδιο με αυτο των ζωων, και συχαινομε να αντιγραφουμε τους ξενους, σιγουρα και εγω δεν γουσταρω τη φαση "τα γραφω ολα και το πεζω αναρχεια" αλλα και το ναγινουμε στοκοι για να υπαρχει οργανωση δεν μου αρεσει . Για μενα το προβλημα ξεκηναει απο τη παιδεια και την οικογενεια.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ AVATAR ΘΑ ΔΡΑΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ....._GaARa_

^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)

#88 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 07 November 2007 - 15:13

Το ανθρώπινο είδος επιβίωσε μέσω της κοινωνίας. Μόνος του ένας άνθρωπος δεν επιζεί. Και ναι νόημα δεν πρόκειται να βγάλουμε

Δέν υποστηρίζω οτι ο ανθρωπος που περιγράφω μπορει να απομονοθεί.

Λέω οτι είναι αυτοτελής και μπορεί να δρά με τροπο ανεξαρτητο στη κοινονία, να την επειρεαζεί και να την αλλαζει εκ των έσω με τη δυναμη του χωρις να έχει την ανάγκη από συλογική δράση για να συνεχίσει και να το πετύχει
Posted Image

#89 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 07 November 2007 - 15:19

Ισως να εχει οργανωση αλλα το επιπεδο των πολιτων σε κουλτουρα και ιδεες ειναι ιδιο με αυτο των ζωων

Βρε DJ-Strawhat για πες μου πως εβγαλες το υπεροχο αυτο συμπερασμα... Και πες μου σε πιο τομεα των ανακαλυψεων, τεχνολογιας, μουσικης, θεατρου, κινηματογραφου, συγραφεων, μισθων, δουλειας, δικαιοσυνης... κτλ κτλ τα παμε εμεις καλυτερα απο τους αγγλους???

και μη μου πει κανεις οτι εχουν πολλες καμερες στους δρομους, γιατι εχω θα σου πω οτι ειναι τοσο liberal που εχουν μαζεψει περισοτερους ταλιμπαν και απο το Πακισταν και τους πληρωνουν για να κοιμουνται χαρη στα social benefits...
Posted Image

#90 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 07 November 2007 - 15:25

Μάλλον του τι δίνει η πολύ ανοχή στην ομοφυλοφιλία....α ρε κάτι άτομα....
Posted Image