Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Political Compass
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 12:23
Όσα επειχηρήματα και να έχει κάποιος υπέρ ενος πολιτικού συστήματος στη τελική η ικανότητα αυτού να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτων δέν εξαρτάτε απο τις αρχές τις οποίες πρεσβέβει το συστήμα αλλα απλώς απο τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται. Είται πτόκειτε για μοναρχη είται για κοινοβούλιο είτε ακόμα και για την απόλυτη αναρχία οπόυ ο καθένας θα είναι απόλυτος αρχοντας του εαυτου του.
Αν ο ανθρώπος που φέρει την ευθύνη της διαχείρησης είναι ανίκανος/κακός/απληστος/πανύργος, (insert ότι αρνητικό επίθετο θέλετε) το σύστημα δέν μας φανεί ικανοποιητικό.
Είτε αυτό λέγεται σοσιαλισμος είτε δημοκρατια είτε απολυταρχία είται κουμουνισμος είτε αναρχία είτε (insert ολα τα πολιτικά συστήματα που έχει κατασκευάσει ο ανθρώπινος νους)
Αυτό φένεται και στις εκλογές. Πολοί παμε και νομίζουμαι οτι ψηφίζουμε πολιτικά κόμματα, προκλογικά σχέδια και πολιτικές ιδέες ενώ στη πραγματικότητα ψηφίζουμαι ανθρώπους και μόνο ανθρώπους
Και τους περισσότερους απο αυτούς δέν τους έχουμε δεί ποτέ μας από κοντά ουτε ξέρουμαι τι είδους άνθρωποι είναι.
Επι τις ουσίας δεν γνωρίζουμαι αν είναι κατάλοιλοι για εξουσία μόνο τη διαστρεβλομένη εικόνα που προβάλουν οι διαφημιστές γνωρίζουμε.
Γι αυτό δεν πιστέυω οτι είναι καλό να περιορίζουμαι τους εαυτους μας σε χάρτες αριστερας και δεξίας (που στη πραγματικότητα τπτ απο τα 2 δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητική απάντηση) όσο αγνοουμε την ουσια του προβλήματος που είναι οτι το συστημα είναι οι ανθρωποι που το αποτελουν.

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 12:45
Επειδή ίσως τελικά κανείς να μην είναι κατάλληλος για εξουσία (διότι ως γνωστόν η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα), μήπως θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν εξουσιαστικές δομές? Και όπως λες ύστερα ας αποφασίσουν οι κοινωνίες για τον εαυτό τους, ο καθένας για τον εαυτό του, εμείς για μας και όχι άλλοι για μας όπως κόμματα ή κομματάρχες.
Τώρα αν ποτέ θα φτάσουμε να ωριμάσουμε και να γίνουμε συνειδητοποιημένοι και ολοκληρωμένοι πολίτες, δεν ξέρω αν με το υπάρχον σύστημα που έχει καθιερώσει ένα μοντέλο λειψού πολίτη, ιδιώτη (ή αλλιώς idiot) και ατομιστή το γνωρίζει κανείς.
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:01
Ακόμα και αν αντί για εξουσία υπάρχουν εξουσιαστικές δομές πάλι οι πολίτες θα είναι υπευθυνοι για τη διαχείρηση.
Αν ο κάθε πολίτης είναι υπέυθυνος για τον εαυτο του χωρίς κανενός είδους αυταρχική εξουσία απο πάνω τοτε φέρεί ευθύνη που λιγοι (σχεδών κανενας επι του παρόντος θα έλεγα) δε μπορει να σηκώσεί.
Κατ εμε από τη στιγμη που ο idiot αναγνωρίσει τις ευθύνες του το οποιο οικονομικοπολιτικό συστημα θα αποδώσει σωστά η θα καταστρααφεί γιατι ο καλός πολίτης δεν δέχεται τον διεφθαρμένο να διαχειριστει τα ζητήματα του.

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:14
Τώρα αν ποτέ θα φτάσουμε να ωριμάσουμε και να γίνουμε συνειδητοποιημένοι και ολοκληρωμένοι πολίτες, δεν ξέρω αν με το υπάρχον σύστημα που έχει καθιερώσει ένα μοντέλο λειψού πολίτη, ιδιώτη (ή αλλιώς idiot) και ατομιστή το γνωρίζει κανείς.
Δεν είναι μόνο το σύστημα αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Όταν κάποιος "βολεύεται" δεν σκέφτεται τον άλλον, μόνο την "βολή" του. Και μερικές φορές μπορείς άνετα να φέρεις τα πάνω κάτω πολύ εύκολα.
Και τι εννοώ με αυτό. Όλοι μας ξέρουμε ότι στο Δημόσιο γενικά αν θέλεις κάτι θα σε ταλαιπωρήσουν όσο δεν πάει. Γραφειοκρατία, κτλ. Αλλά εμείς οι ίδιοι είμαστε που είμαστε το σύστημα και πρέπει να βοηθήσουμε να αλλάξει. Τι κάνουν όμως αυτοί που "μπάινουν" στο Δημόσιο αυτή την στιγμή; Τα ίδια με τους προηγούμενους.
Αλλά και οι πολίτες δεν πάνε πίσω. Επειδή οι περισσότεροι ακούνε για την ταλαιπωρία στο Δημόσιο, πάνε με τον τσαμπουκά αμέσως για να γίνει δήθεν η δουλειά και πάντα την τελευταία στιγμή. Δηλαδή π.χ. το ΤΕΒΕ έρχεται 15 μέρες πρίν την ημερομηνία λήξεως τουλάχιστον! Ελα ντέ που όλοι μαζεύονται στο ταχυδρομείο την τελευταία ημέρα! Εγώ πάντα το πληρώνω νωρίτερα για να αποφύγω τις ουρές και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο εαν κάτι συμβεί. Το ίδιο κάνω και με άλλα πράγματα.
Επίσης έχω τελειώσει άμεσα δουλειές με το Δημόσιο (να πάρω χαρτιά κλπ) απλά επειδή δεν πήγα με τον τσαμπουκά αλλά μόλις πήγα στον υπάλληλο είπα ευγενικά "Καλημέρα σας", πριν πώ τι ακριβώς θέλω.
Δηλαδή, εκείνο που έχει χαθεί από την Ελλάδα είναι η ευγένεια. Μπάινω σε ένα μαγαζί στην Αγγλία ή στην Ιταλία ή όπου και να πάω στο εξωτερικό, και ο/η υπάλληλος θα με καλωσορίσουν και θα με εξυπηρετήσουν άμεσα με το χαμόγελο στο στόμα, με την καλημέρα, με ευγένεια. Ακόμα και ένα ευρώ να ξοδέψεις στο μαγαζί τους θα σου πούν ευχαριστώ.
Μπαίνεις σε ένα μαγαζί στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές αν σου πούν καλημέρα είναι ζήτημα. Άσε τα εστιατόρια/ταβέρνες κλπ! Εκεί και αν είναι ανύπαρκτη σχεδόν η ευγένεια εκτός και εαν σε γνωρίζει ο άλλος.
Δεν πάω διακοπές πια στην Ελλάδα επειδή με τα ίδια σχεδόν λεφτά μπορώ να πάω εξωτερικό, να έχω ΣΕΡΒΙΣ και πραγματικά καθαρό δωμάτιο, εως και Internet για το φορητό αν θέλω να το κουβαλήσω μαζί. Και το μόνο ακριβό πράγματι είναι τα αεροπορικά εισιτήρια...
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:21
Δηλαδή, εκείνο που έχει χαθεί από την Ελλάδα είναι η ευγένεια. Μπάινω σε ένα μαγαζί στην Αγγλία ή στην Ιταλία ή όπου και να πάω στο εξωτερικό, και ο/η υπάλληλος θα με καλωσορίσουν και θα με εξυπηρετήσουν άμεσα με το χαμόγελο στο στόμα, με την καλημέρα, με ευγένεια. Ακόμα και ένα ευρώ να ξοδέψεις στο μαγαζί τους θα σου πούν ευχαριστώ.
Μπαίνεις σε ένα μαγαζί στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές αν σου πούν καλημέρα είναι ζήτημα. Άσε τα εστιατόρια/ταβέρνες κλπ! Εκεί και αν είναι ανύπαρκτη σχεδόν η ευγένεια εκτός και εαν σε γνωρίζει ο άλλος.
Δεν πάω διακοπές πια στην Ελλάδα επειδή με τα ίδια σχεδόν λεφτά μπορώ να πάω εξωτερικό, να έχω ΣΕΡΒΙΣ και πραγματικά καθαρό δωμάτιο, εως και Internet για το φορητό αν θέλω να το κουβαλήσω μαζί. Και το μόνο ακριβό πράγματι είναι τα αεροπορικά εισιτήρια...
Ναι αλλα τι είδους ευγένεια είναι αυτή?
Είναι για να καλοποιάσεις τον πελάτη ωστε να βγάλεις περισσοτερα φράγκα (κανοντας τον να ξαναρθει διακοπες εκει ή να ξαναρθει στο μαγαζι η γενικός να καταναλώσει περισσότερο εμπόρευμα) η γιατι ενδιαφέρεσε για το ευ-ζην του συμπολιτη σου και θες να του προσφέρεις ευχάριστες διακοπες?
Τέτειες είναι οι διαφορες αναμεσα στον καλο πολίτη και τον ιδιότη(idiot).

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:24
πολυ ωραιο τοπικ, ωστοσο ο Ανουγιαμα πρεπει να ξερει πως οσο βασανησαν οι αριστεροι καποιους δεξιους το ιδιο εγινε και απο τους φασηστες κατα τη χουντα, και τα δυο ακρα για μενα ειναι για τα σκουπιδια, εγω ειμαι φαν αυτης της ςραιας μορφης δημοκρατιας των αρχαιων ελληνων, αν και παλι ψηλολαμογια ηταν και εκει αλλα σε μικροτερο βαθμο.!!!.
αν είχες όντως διαβάσει Αριστοτέλη και τα συναφή που εκθειάζεις θα διαπίστωνες ότι η ωραία δημοκρατία που αγαπάς είχε καταλήξει να είναι οχλοκρατία (αν δεν ήταν εξ αρχής), σε σημείο ο δημαγωγός και ο συκοφάντης να ήταν επαγγέλματα με μπόλικο ψωμί. Η δημοκρατία είναι που σκότωσε τον Σωκράτη, που έκαψε τα συγγράμματα του κορυφαίου σοφιστή Πρωταγόρα, που οδήγησε την Αθήνα στην παρακμή της.
αυτά ιστορικά, για την σύγχρονη δημοκρατία είναι αλλουνού παπά τα βαγγέλια.
Άγιου, πολλά από τα πράγματα που υποστηρίζεις κι εσύ ιστορικά έβλαψαν. Δεν βλέπω βάση σε αυτό το επιχείρημά σου. =/

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:29
Ακόμα και για να καλοπιάσεις τον πελάτη να είναι, τι είναι καλύτερο: να βλέπεις την κακομοιριασμένη, μουτσούνα του άλλου που σου μιλάει λες και είσαι σκουπίδι ή μέσα από τα δόντια του, ή να βλέπεις και να ακούς ένα καλημέρα σας με χαμόγελο; Να σε εξυπηρετεί με ευγένεια ή με καχυποψία;
Έπειτα σε αυτές τις χώρες οι άνθρωποι είναι γενικά ευγενικοί. Ιδίως στην Ασία. Τρία χρόνια πάω διακοπές στην Ασία, και σε όσους ζήτησα κάτι, ότι και να ήταν αυτό, πάντα προσπαθούσαν να με εξυπηρετήσουν ευγενικά. Ποτέ με φωνές ή με τσαμπουκά ή οτιδήποτε άλλο.
Προσπαθώ πάντα να είμαι ευγενική. Μάλλον είναι στον χαρακτήρα μου και έτσι με μάθανε οι δικοί μου. Μία καλημέρα και ένα ευχαριστώ δεν κοστίζει τίποτα, και ευχαριστείς τον άλλο είτε φίλος είτε οτιδήποτε.
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:39
Δεν είναι μόνο το σύστημα αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Όταν κάποιος "βολεύεται" δεν σκέφτεται τον άλλον, μόνο την "βολή" του.
Αυτό δηλαδή δεν το διδάσκει μια χαρά το σύστημα? Το να βολεύεσαι, όπως λες, εις βάρος των άλλων δεν είναι σύμπτωμα του ατομικισμού που καλλιεργείται?
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:41
Δέν είπα οτι δεν δημιουργεί μια ευχάριστη αισθηση η ευγένεια αυτού του τύπου.@kienzan
Ακόμα και για να καλοπιάσεις τον πελάτη να είναι, τι είναι καλύτερο: να βλέπεις την κακομοιριασμένη, μουτσούνα του άλλου που σου μιλάει λες και είσαι σκουπίδι ή μέσα από τα δόντια του, ή να βλέπεις και να ακούς ένα καλημέρα σας με χαμόγελο; Να σε εξυπηρετεί με ευγένεια ή με καχυποψία;
Έπειτα σε αυτές τις χώρες οι άνθρωποι είναι γενικά ευγενικοί. Ιδίως στην Ασία. Τρία χρόνια πάω διακοπές στην Ασία, και σε όσους ζήτησα κάτι, ότι και να ήταν αυτό, πάντα προσπαθούσαν να με εξυπηρετήσουν ευγενικά. Ποτέ με φωνές ή με τσαμπουκά ή οτιδήποτε άλλο.
Προσπαθώ πάντα να είμαι ευγενική. Μάλλον είναι στον χαρακτήρα μου και έτσι με μάθανε οι δικοί μου. Μία καλημέρα και ένα ευχαριστώ δεν κοστίζει τίποτα, και ευχαριστείς τον άλλο είτε φίλος είτε οτιδήποτε.
Απλώς το τι προσωπίο θα βάλει ο άλλος όταν κάνει συναλαγές μαζί σου δεν αλλαζει και πολλα επι της ουσιας.
Εσυ δε θα προτοιμούσες δλδ το πραγματικό ενδιαφέρων για εσένα απο την ψεύτικη ευγένεια του πολητή που στην ουσία το πρώτο που τον ενδιαφέρον είναι η τσέπη σου?

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:43
Ακόμα και αν αντί για εξουσία υπάρχουν εξουσιαστικές δομές πάλι οι πολίτες θα είναι υπευθυνοι για τη διαχείρηση.
Εξουσία και εξουσιαστικές δομές πάνε χέρι χέρι. Όταν υπάρχουν εξουσιαστικές δομές υπάρχει εξουσία και αντίστροφα.
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:48
Η δημοκρατία των Αθηναίων κατ' εμέ δεν ήταν οχλοκρατία, διότι κάθε πολίτης έφερε ευθύνη αυτών που έκανε και πρότεινε απέναντι σε όλους τους άλλους. Απόδειξη είναι τόσοι σπουδαίοι άντρες που είχαν καταλήξει στη φυλακή λίγο πρίν το θάνατό τους ή που πέθαναν στην εξορία, όταν εφάρμοσαν σχέδια δράσης με αποτελέσματα ενάντια στα συμφέροντα της πόλης.αν είχες όντως διαβάσει Αριστοτέλη και τα συναφή που εκθειάζεις θα διαπίστωνες ότι η ωραία δημοκρατία που αγαπάς είχε καταλήξει να είναι οχλοκρατία (αν δεν ήταν εξ αρχής), σε σημείο ο δημαγωγός και ο συκοφάντης να ήταν επαγγέλματα με μπόλικο ψωμί. Η δημοκρατία είναι που σκότωσε τον Σωκράτη, που έκαψε τα συγγράμματα του κορυφαίου σοφιστή Πρωταγόρα, που οδήγησε την Αθήνα στην παρακμή της.
αυτά ιστορικά, για την σύγχρονη δημοκρατία είναι αλλουνού παπά τα βαγγέλια.
Άγιου, πολλά από τα πράγματα που υποστηρίζεις κι εσύ ιστορικά έβλαψαν. Δεν βλέπω βάση σε αυτό το επιχείρημά σου. =/
Τώρα γεγονός είναι πως τόσο ο Αριστοτέλης, όσο και ο Θουκυδίδης ας πούμε, ως υποστηρικτές μιας μορφής φεουδαρχικής πολεμικής αριστοκρατίας ο πρώτος και ολιγαρχίας ο δεύτερος, χρέωναν τα δεινά της πόλης στο πολιτικό σύστημα που αντιπαθούσαν.
Γενικά όμως πρέπει να είναι γνωστό ότι στην Αθήνα υπήρχε μια ισχυρή αριστοκρατική παράταξη, από την οποία προήλθαν ας πούμε άνθρωποι όπως ο Αλκιβιάδης (αν και γενικά πολιτευόταν με τους δημοκρατικούς είχε αριστοκρατικές/ολιγαρχικές ρίζες) και οι 30 τύραννοι (ο αρχηγός τους ο Κριτίας ήταν μαθητής του Σωκράτη και αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που άδικα αργότερα καταδίκασαν οι Αθηναίοι το μεγάλο φιλόσοφο, έστω και αν χρησιμοποίησαν άλλες προφάσεις).
Για την παρακμή της Αθήνας κατ' εμέ ευθύνονται κυρίως ο Πελοποννησιακός Πόλεμος (όπως άλλωστε ευθύνεται και για την παρακμή των περισσότερων που έλαβαν μέρος σε αυτόν) και η Τυραννία των 30.
Παρότι στον τομέα του πνεύματος συνέχιζε να ακμάζει για πολλά χρόνια και ακόμα και παρηκμασμένη δεν έχασε την επιθυμία για ελευθερία (π.χ. Δημοσθένης εναντίον Φιλίππου).
Όσο για το περιστασιακό μίσος απέναντι σε φιλοσόφους/ελεύθερους στοχαστές ίσχυε (υποδαυλισμένο συχνά και από συντηρητικούς φορείς/ιερατείο), αλλά να θυμάστε ότι ο Σωκράτης προτιμούσε να μείνει στην Αθήνα που ίσως να τον κυνηγούσαν, παρά να πάει στη Θεσσαλία, όπου όσα δίδασκε θα ήταν αδιάφορα για το ακροατήριο.

You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:50
Η δημοκρατία είναι που σκότωσε τον Σωκράτη, που έκαψε τα συγγράμματα του κορυφαίου σοφιστή Πρωταγόρα, που οδήγησε την Αθήνα στην παρακμή της.
αυτά ιστορικά, για την σύγχρονη δημοκρατία είναι αλλουνού παπά τα βαγγέλια
εγω ειμαι φαν αυτης της ςραιας μορφης δημοκρατιας των αρχαιων ελληνων, αν και παλι ψηλολαμογια ηταν και εκει αλλα σε μικροτερο βαθμο.!!!.
Oπως ειδες το χω αναφερει αλλα πιο γενικα, σχεδον ολοι οι μεγαλοι ειτε ρητορες ειτες φιλλοσοφοι ειτε στρατηγοι κλπ Ελληνες καταδικαστηκαν σε θανατο απο τη διευθαρμενη τοτε εξουσια που δεν ηθελε να κυνδυνεψει η θεση της μεσα απο το νεο κοσμο που προσπαθουσαν να φερουν ορισμενοι απιστευτοι ανθρωποι.
Αυτα ειναι οντως απο τα πολυ αρνητικα της τοτε εποχης, ωστοσ για μενα δεν αμαβρωνουν και τα πολυ θετικα που ηταν η γενηση των τεχνων η προωθηση των τεχνων, η απιστευτη τεχνολογικη εξεληξη η παιδεια , το οτι οι αναγκες των φτωχων συμμερηζοταν απο το κρατος και ειχαν πολλες δωρεαν παροχες ... οι γυναικες δεν ψηφηζαν...
^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 13:52
Αυτό δηλαδή δεν το διδάσκει μια χαρά το σύστημα? Το να βολεύεσαι, όπως λες, εις βάρος των άλλων δεν είναι σύμπτωμα του ατομικισμού που καλλιεργείται?
Όχι ακριβώς. Υπάρχει ατομικισμός και ατομικισμός. Εσύ πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς τι είναι καλύτερο. Είναι καλύτερο απλά να βολευτείς ή όταν κάνεις την συγκεκριμένη δουλειά πραγματικά να την κάνεις; Πως θα μπορέσεις να μεγαλώσεις σαν άτομο εαν το μόνο που θες και κατάφερες είναι η βολή σου; Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ανθρώπους αλλά για πραγματικά ζόμπι. Ανθρώπους που δεν σκέφτονται, ανθρώπους που δυστυχώς θα μάθουν το ίδιο και στα παιδιά τους, ανθρώπους που δεν θέλουν καθόλου να αλλάξουν και αντιστέκονται επειδή το μόνο που σκέφτονται είναι η βολή τους, αυτή που έχουν τώρα, και δεν σκέφτονται ούτε το δικό τους μέλλον πως θα ήταν καλύτερο. Δεν ξέρω αν εκφράστηκα καλά εδώ, ίσως και όχι. Ελπίζω μόνο να καταλάβατε τι ακριβώς θέλω να πώ.
@kienzan:
Ένας πωλητής πρέπει να πουλήσει. Ένας σερβιτόρος να σερβίρει. Αυτές είναι οι δουλειές τους. Αλλά έχει διαφορά στο πως θα την κάνουν. Εαν εσύ πας σε μια καφετέρια και σου έρθει ο άλλος με την κακομούτσουνη φάτσα που λέγαμε, να μιλάει μέσα από τα δόντια του κλπ., θα ξαναπήγαινες; Και μετά πάς σε μία καφετέρια όπου έρχεται ο σερβιτόρος και σου λέει ευγενικά "Καλησπέρα σας, τι θα πάρετε παρακαλώ;". Σε ποιά θα ξαναπάς; Στην πρώτη ή στην δεύτερη;
Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 14:06
Ετσι όπως το παρουσίαζεις Kazmir φένεται σαν ένας φάυλος κύκλος όπου τροφοδοτεί το συστήμα.
Θεωρώ πώς αυτος ο τρόπος σκέψης είναι παγίδα.
Γιατι οπως και να το δείς μόνο με ατομική δράση (δηλαδεί να αλάξει η νοοτροια των ανθρώπον ώς άτομα) μπορεί να σταματίσει η λειτουργεία ενώς κακου συστήματος
Γιατι η συλογική δράση (που οδηγεί πρώτα στην αλλαγη του συστήματος και μετά σκοπεύει στην αλαγή της νοοτροπιας των πολιτών) θα αδηγησει σε διεφθαρμένες εξουσιαστικές δομές ακριβώς λόγο του μεγάλου αριθμου των ακατάλαληλων πολιτών που θα τις δεχτούν.( όπως και έχει γίνει πολλες φορες στην ιστορία)
Βλέποντας έτσι τα πράγματα είναι ποιο εμφανες οτι πρωτίστος οι ανθρωποι κανουν το σύστημα.
Ελπίζω να είμαι κατανοητος γιατι τα γράφω λιγό στο ποδι.
Εξουσία και εξουσιαστικές δομές πάνε χέρι χέρι. Όταν υπάρχουν εξουσιαστικές δομές υπάρχει εξουσία και αντίστροφα.Ακόμα και αν αντί για εξουσία υπάρχουν εξουσιαστικές δομές πάλι οι πολίτες θα είναι υπευθυνοι για τη διαχείρηση.
Δίαβασα λάθως και εχω γράψει λάθως. Πες πως δε το διάβασες αυτό

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2007 - 14:22
Μωρέ μια χαρά εκφράζεσαι. Απλά και πάλι πιστεύω πως πολύ μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του ανθρώπου παίζει το κοινωνικό παράδειγμα, το οποίο τελικά το επιβάλει το σύστημα. Εσύ θα μου πεις αν οι συσχετισμοί είναι υπέρ των ανθρώπων ζόμπι. Από την πλευρά μου βλέπω πως είναι. Για ποιο λόγο? Μα δεν είναι δα και δύσκολο να υποκύψεις και να βολευτείς. Αρκετές σκοτούρες σου έχει φορτώσει ήδη η κοινωνία. Σκοτούρες που τις περισσότερες φορές είναι και άλυτες. Άρα είναι πολύ λογικό να θες να τις απαλύνεις, με όποιο τρόπο γίνεται. Όταν καθημερινά σε ξεζουμίζουν στη δουλειά, έχεις παιδιά να μεγαλώσεις, ευθύνες, υποχρεώσεις κλπ κλπ, ε δεν θες και πολύ για να κλατάρεις και να αρχίσεις να αδιαφορείς. Αν πάλι δεν έχεις σκοτούρες, αρκετά σε έχει χαζέψει η τρέλα της κατανάλωσης και δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου (μη τα πάρεις προσωπικά, δεν αναφέρομαι σε σένα προφανώς, γενικολογούμαι έτσι...)