Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Witch Hunter Robin

summer 2002 Sunrise anime review drama action magic supernatural

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2007 - 15:32

Witch Hunter Robin (ウィッチハンターロビン)

Τηλεοπτική Σειρά 26 επεισοδίων
Προβλήθηκε από 2 Ιουλίου 2002 έως 24 Δεκεμβρίου 2002
Είδος: paranormal/μυστηρίου/αστυνομικό



 

cast.jpg

 

Σύνοψη

Οι «Witches» στο WHR είναι άτομα γεννημένα με υπερφυσικές δυνάμεις, όπως έλεγχο των στοιχείων της φύσης, ψυχοκινητικές ικανότητες κτλ. Ο παγκόσμιος, μυστικός οργανισμός STN έχει ως σκοπό τον έλεγχο των Witches που τυχόν αναπτύσσουν εγκληματική δραστηριότητα, έχοντας γι’ αυτόν το λόγο στη διάθεσή του υψηλή τεχνολογία αλλά και Witches που δουλεύουν στην υπηρεσία του, αποκαλούμενες/οι ως «Hunters». H Robin, γεννημένη με την ικανότητα της πυροκίνησης, έρχεται από την Ιταλία για να εργαστεί στο ιαπωνικό παράρτημα του STN, το STN-J, ως αντικαταστάτρια μίας Hunter που σκοτώθηκε πρόσφατα. Σε αντίθεση με τα άλλα STN, το STN-J ακολουθεί ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της επικινδυνότητας των Witches, αιχμαλώνοντας και όχι σκοτώνοντας τα άτομα αυτά, αποσκοπώντας στην μελέτη και πιθανώς την αντιμετώπιση του φαινομένου.



Σχολιασμός

 

Σχέδιο: το studio Sunrise, γνωστό μας επίσης από την ανάμιξή του στα Cowboy Bebop, Inu Yasha και δεκάδες άλλα anime, έχει βάλει τα δυνατά του, πράγμα που φαίνεται στο φυσικό, προσεγμένο animation, και στην μοναδική ατμόσφαιρα. Τα character designs των δύο πρωταγωνιστών, Robin και Amon, είναι λιτά, ωστόσο εντυπωσιακά, αποτελώντας σχεδόν σήμα κατατεθέν της σειράς αυτής.

Ήχος: η μουσική, από τον Taku Iwasaki, γνωστό μας από το Samurai X: Trust and Betrayal, έχει «ντύσει» στο σύνολό της σωστά το έργο, συμβάλλοντας στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Ξεχωρίζουν οι τίτλοι αρχής και τέλους, που κάποιοι ίσως λατρέψουν.

Τίτλοι Αρχής:
"Shell" by Bana
Τίτλοι Τέλους:
#1: "Half Pain" by Bana (eps 01-14,16-25)
#2: "Shell (instrumental)" by Bana (eps 15,26)
 

 

witch-hunter-robin.jpg

 

Σενάριο/Ατμόσφαιρα: στο πρώτο μισό της σειράς παρακολουθούμε αυτοτελή επεισόδια, το καθένα από τα οποία επικεντρώνεται σε κάποιο «Hunting» που φέρνει εις πέρας η ομάδα. Ξαφνικές ανατροπές, όμως, περιπλέκουν τα πράγματα, με αποτέλεσμα η ιστορία να περάσει διαδοχικά από έντονη δράση, πολλά ερωτηματικά, αμφιβολίες, αναζήτηση και σύνθεση των επιμέρους στοιχείων, για να φτάσουν οι πρωταγωνιστές στα τελευταία επεισόδια να αντικρίσουν τρομακτικές αλήθειες.

 

Οι ρυθμοί μέχρι τη μέση είναι πολύ αργοί, χωρίς να διαφαίνεται κάποιος συνεκτικός άξονας που θα μπορούσε να κεντρίζει διαρκώς το ενδιαφέρον. Η κορύφωση έρχεται περίπου στη μέση της ιστορίας, και από το εξής και μέχρι το τέλος, το ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο, αν και κινούμαστε ξανά σε ηπιότερους τόνους, χωρίς εκρήξεις ούτε δράσης ούτε δράματος.

Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά πρωτότυπη, αφήνει μια αίσθηση ενός διαρκώς θαμπού, ομιχλώδους κόσμου. Οι αναφορές σε αρχαία σύμβολα μαγείας, ρουνικό αλφάβητο και ογκαμικούς κύκλους εναρμονίζονται ιδανικά με τον σύγχρονο κόσμο και την τεχνολογία αιχμής.

Χαρακτήρες: πιστεύω πως αυτό ήταν το πιο αδύναμο σημείο της σειράς και πως, αν είχε φροντιστεί περισσότερο, θα υπερκάλυπτε τα ελαττώματα του πρώτου μισού του σεναρίου.

Οι χαρακτήρες, εκτός των Amon και Robin, είναι διασκεδαστικοί και ποικίλοι μεν, καθόλου ενδιαφέροντες δε. Δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν εκεί απλά ως εργαλεία για την ύπαρξη και ενδεχομένως την προώθηση μιας πλοκής, και όχι ως πραγματικοί άνθρωποι, που πάσχουν και συμπάσχουν.

Οι Amon και Robin από την άλλη, έδειχναν διαρκώς σημάδια για μία πιθανή εξέλιξη της σχέσης τους, είτε σε φιλικό είτε σε ερωτικό επίπεδο, αλλά πέρα από μία-δύο εξαιρετικά σύντομες και ίσως χλιαρές σκηνές, δεν είδαμε τίποτα. Ακόμη και όταν μάθαμε για το παρελθόν του καθενός, αυτά που πληροφορηθήκαμε ήταν απλά στοιχεία για τις οικογένειές τους. Ούτε βιώματα, ούτε συναισθήματα. Μοιάζουν εν τέλει σαν να είναι επιτηδευμένα χαρακτήρες «με βάθος», αφού η αβεβαιότητα των σεναριογράφων σε αυτόν τον τομέα δεν έδωσε ελπίδες ανάπτυξης, αν και η σειρά είχε άπειρες ευκαιρίες. Για παράδειγμα, βρεθήκαμε μπροστά σε ηθικά διλήμματα που προσφέρονταν κάλλιστα για κλιμάκωση της έντασης, αλλά παρέμειναν ανεκμετάλλευτα. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνω με ένα συναίσθημα ανικανοποίητης προσδοκίας.
Εν ολίγοις, οι κορυφώσεις που έλειπαν απ’ την σειρά, θα υπήρχαν αν είχαν αναπτυχθεί οι χαρακτήρες.

 

Αξία/Προβληματισμοί: το WHR παρέχει τροφή για ηθικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Υπάρχουν διάχυτα τα ερωτηματικά για έννοιες όπως ο ρατσισμός και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Στ’ αλήθεια, ποιος έχει δικαίωμα να καταδικάζει σε απομόνωση ή ακόμη και στον θάνατο, ανθρώπους που έτυχε να γεννηθούν διαφορετικοί; Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και τα νοήματα που θέλησαν οι σεναριογράφοι να αποδώσουν δεν παραμένουν παρά ένα κάδρο στη σειρά, χωρίς να αγγίζουν τον πυρήνα της.

Συνολική εκτίμηση: το Witch Hunter Robin είναι μία προσεγμένη δουλειά, που θα μπορούσε όμως να είναι άριστη. Σε όσους αγαπάνε την παράξενη αισθητική της, θα προσφέρει σίγουρα κάποιες ώρες απόλαυσης. Να έχετε πάντως κατά νου ότι οι τόνοι της είναι γενικώς ήπιοι, με μια οπτική τρίτου προσώπου, όπου δεν μαθαίνουμε σχεδόν ποτέ τι σκέφτονται οι χαρακτήρες. Η σιωπή κυριαρχεί ανάμεσά τους, αλλά κατά τη γνώμη μου με λάθος τρόπο. Η σιωπή είναι δύσκολη υπόθεση, κι αν δεν ξέρεις να την χειριστείς, πέφτεις στην παγίδα της.

Καλή διασκέδαση! :bath:




 


Δημοσιευμένη  εικόνα


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2007 - 16:23

Είδα μερικά επεισόδια και ελπίζω να αντέξω τα αυτοτελή, μέχρι να μπω στο κυρίως μέρος :hahaha:. Καλό φαίνεται πάντως.


Προτιμήστε να τo δείτε από τους Gray Phantom

E5VV38U.jpg


#3 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2007 - 20:46

πολλοι εχουν τονισει οτι το πρωτο μισο της σειρας ηταν βαρετο επειδη τα επεισοδεια ηταν more or less αυτοτελη.

Να πω την αληθεια αυτο εμενα δεν με χαλασε αφου ηταν ωραια επεισοδεια με ενδιαφερουσες παραφυσικες ιστοριες. Μου θυμισε λιγο την σειρα "Παρασκευη και 13" που επαιζε ο ANT1 στις αρχες της δεκαετιας του 90.

Γενικα μου αρεσουν τα αυτοτελη... Για παραδειγμα τα X-Files μου αρεσαν μεχρι την 4η σεζον που ηταν κυριως αυτοτελη. Μετα που εμπλεξαν την ιστορια χαλαστηκα.

Παντως καλη σειρα η Witch Hunter Robin. Δεν θα αρεσει σ'αυτους που δεν αντεχουν σειρες με αργο ρυθμο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#4 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Νοέμβριος 2007 - 22:02

να σας πω εμένα μου άρεσε τρελά αυτή η σειρά, κάτι το παραφυσικό, κάτι το κυνήγι, κάτι οτι είχε κ λίγο μυστήριο μέχρι το τέλος ωραίο ήταν ;)

#5 Sanosuke

Sanosuke

    Anime Fan

  • Members
  • 245 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2007 - 07:47

εμενα μου αρεσε παρα πολυ .....το εβλεπα κοντα με το full metal alchemist....:wooi2::wooi2::wooi2::wooi2::wooi2:...

#6 Sparda

Sparda

    ~ C.C. is win ~

  • Members
  • 697 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2008 - 21:53

Πάρα πολύ καλό anime for me:drink:
H μαύρη αλήθεια είναι ότι τα πρώτα 11 (άντε 12) επισόδεια είναι όντως σχετικά καρκίνος. Βλέπεις το πρώτο λες οκ. Βλέπεις το 5ο λες το κάνουν για να μας γνωρίσουν σιγά-σιγά τους χαρακτήρες πριν αρχίσει το κύριο μέρος. Βλέπεις το 10ο και ίσα που την παλεύεις. Γενικά μέχρι τα 5-6 πρώτα δεν είχα κανένα πρόβλημα γιατί με την μία υποχρέσωση/άλλη σειρά πίσω από την άλλη έβλεπα ένα επισόδειο κάθε 2,3 μέρες. Γενικά τα επισόδεια μόνα τους ΕΙΝΑΙ καλά. Δεν είναι καθόλου καλά όμως για να κάτσεις να δεις πολλά μαζί. Μετά το 6 αν θυμάμαι καλά βρήκα χρόνο και λέω οκ θα λιώσω τώρα αλλά δεν αντέχεις να δεις πάνω από 3 επισόδεια μαζί. Μέχρι που μια μέρα έφτασα στο επισόδειο 12.

Αρχικά φαίνεται ένα επισόδειο σαν όλα τα προηγούμενα, αλλά ουσιαστικά εκεί ξεκινάνε όλα. (Είχε πετάξει και κάτι hints ένα-δυο επισόδεια πιο πριν αλλά ήταν τόσο μικρά, και είχες φάει τόσο στη μάπα τα αυτοτελή, που λες δε θα γίνει και τίποτα major). Αλλά η αλήθεια είναι ότι από εκεί και πέρα πολλά επισόδεια μαζι βλέπονται χαλαρότατα και μάλιστα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τα προηγούμενα "βαρετά" επισόδεια αποκτούν αξία γιατί ΟΝΤΩΣ βοήθησαν στο να καταλάβουμε τους χαρακτήρες (τις καταστάσεις τους, το style τους, τις δυνάμεις τους, τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους χαρακτήρες κλπ) αρκετά έτσι ώστε να μπορεί πλέον η σειρά να κινηθεί με γρηγορότερους και πιο "ανεκτούς" ρυθμούς χωρίς μικροπροβληματάκια.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο ήταν η ατμόσφαιρα. Σκοτεινή, ομιχλώδης, ήσυχη και γενικά cult. Το όλο θέμα με τους ρούνους μου άρεσε πολύ. Και άλλα πράγματα μου άρεσαν αλλά είναι spoiler οπότε τα προσπερνάω. Άλλο γενικό θετικό ήταν η μουσική αλλά όχι πάντα. Είχε μερικά κομμάτια πολύ καλά, αλλά τα έβαζε σπάνια. Αλλά γενικώς δεν είχα πρόβλημα με αυτό. Το Opening επίσης μου άρεσε πολύ. Πρέπει να έκατσα να το δω τουλάχιστον σε 15 από τα επισόδεια αν όχι περισσότερα.

Όσο για την πλοκή, είναι σχεδόν ανύπαρκτη όσο υπάρχουν τα αυτοτελή επισόδεια αλλά μετά αρχίζει και ξεδιαλύνεται με τον δικό της ρυθμό, ο οποίος πλέον δεν είναι κουραστικός αλλά ρεαλιστικός. Το τέλος επίσης δεν είναι ούτε βιαστικό ούτε περίεργο, είναι αντάξιο της σειράς.

7/10. for me.:drink:

Δημοσιευμένη  εικόνα




Also tagged with one or more of these keywords: summer 2002, Sunrise, anime review, drama, action, magic, supernatural