Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 3 Ψήφοι

Katekyo Hitman Reborn!

• Please log in to reply
1204 replies to this topic

#1021 Dorothy

Dorothy

Paparazzi de famiglia

• Members
  • 54 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 15:35

Spoiler:

Τώρα, δεν έχω να πω πολλά, αλλά διαφωνώ κάθετα με τον Junpei και τον Night Wizard, στην αντιμετώπιση της Varia από την Amano. Προσωπικά την λατρεύω, γιατί δείχνει μια πολύ πιο πραγματική εικόνα από το "Σκοτώνω, δέρνω, και δεν πληρώνω" που δίνεται γενικώς. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο ρεαλισμός και η σοβαρότητα με αυτό το manga είναι σε εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Ακόμα και αν δεν ήταν όμως, τότε η Varia είναι και πάλι απ' τα πιο ανεπτυγμένα σετάκια χαρακτήρων του manga. Είναι μια απίστευτα δυσλειτουργική ομάδα, η οποία είναι φτιαγμένη για sitcom (αν και σκοτεινό) , και ήταν έτσι από την αρχή. Ας τους πάρουμε απλά έναν έναν.

Ο Bel είναι ένα υπερκακομαθημένο βρωμόπαιδο, με κομπλέξ ανωτερώτητας σε όλους και όλα, μανιακός, επιθετικός, και υπερόπτης όσο δεν πάει. Επίσης, δεν μπορεί να πάρει τίποτα στα σοβαρά.

O/H Mammon είναι ένα υλιστικό κάθαρμα, με φοβερό κομπλέξ κατωτερότητας, εμμονικός, και control freak πρώτης διαλογής.

Ο Levi είναι ένα co-dependent άτομο, που έχει χρόνιο κόλλημα με το αφεντικό του, είναι υπερπροστατευτικός, ψυχοπαθής με την κυριολεκτική ψυχιατρική έννοια, και έχει μεγάλο πρόβλημα αναγνώρισης.

Ο Squalo είναι αυτοκαταστροφικός, με συνεχείς εκρήξεις θυμού, προβλήματα συγκέντρωσης, εγωμανής, αλλά πιστός μέχρι θανάτου στο αφεντικό του.

Ο Lussuria είναι νεκρόφιλος, έχει εμμονές με την έννοια της οικογένειας, είναι ένα δειλό κάθαρμα, αλλά λατρεύει όλους τους συνεργάτες του.

...Τώρα για το αφεντικό, τα περισσότερα τα είπατε, αλλά ο τύπος έχει πολλά κόμπλεξ, πατρικά προβλήματα, σύνδρομο τοξικού θυμού, και έχει μεγαλώσει με την σκέψη ότι είναι ο καλύτερος. Δεν είναι ώριμος, και η Amano ποτέ δεν μας το έδειξε αυτό, ούτε θα σεβαστεί ποτέ τον Tsuna. Θα ήταν λάθος της αν έκανε έναν τόσο εγωκεντρικό και προβληματικό χαρακτήρα να συγχωρήσει και να σεβαστεί το αφεντικό του.

....Και γι αυτό τα αγαπάω τα παιδιά, για το κάψιμο, την ψυχοπάθεια, αλλά και το ανυπέρβλητο bunny-ears-lawyer στυλ τους. :hahaha:

#1022 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 18:18

Μιας και κάνατε όλοι το mini-rage σας, ας κάνω κι εγώ το δικό μου αν και για να πω την αλήθεια μόνο ενδιαφέρουσα δεν την βρήκα τη συζήτηση

Κατ' αρχήν FΑΙ είναι παράξενο να σε βλέπω να κάνεις κήρυγμα για τον Xanxus. Πολλά από αυτά που λέει ο Night Wizard Seal μοιάζουν με τη δικιά σου αρχική γνώμη για εκείνον, η μόνη διαφορά είναι ότι δεν του άρεσε στη συνέχεια.

Σοβαρά ΠΟΥ ακριβώς είδατε να την υποτιμάνε την Varia και τη δύναμη του Xanxus anyway
Spoiler:

Πότε κατάντησε comic relief η Varia; Μέσα στις μάχες μια χαρά παλεύει και δεν τους βλέπω να κάνουν την πλάκα τους, αν το in character το λέμε comic relief τώρα είναι άλλο θέμα. Μέχρι και στο δικό της το Arc, που ναι μέχρι και σήμερα δεν νομίζω ότι τα υπόλοιπα το ξεπερνάνε από ενδιαφέρον και συνοχή, είχαμε μερικές σκηνές με την καθημερινότητά τους και πάλι έτσι ήταν. Άλλο "δεν μ' αρέσουν τα ακατάληπτα των ημερών που το Reborn ήτανε gag" και άλλο "η Varia κατάντησε comic relief" - Η Varia σε ό,τι extra υπήρχε από την αρχή εώς τώρα έτσι ήταν. Ευτυχώς όλοι έχουν τις κωμικές στιγμές τους αραιά και πού, η Amano έχει να φροντίσει και το παλιό της κοινό.

Είναι μια απίστευτα δυσλειτουργική ομάδα, η οποία είναι φτιαγμένη για sitcom (αν και σκοτεινό) , και ήταν έτσι από την αρχή. Ας τους πάρουμε απλά έναν έναν.

Αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα που είδα να γράφετε εδώ μέσα εδώ και καιρό

Σοβαρά, και να χάσει η Varia, πιστεύετε ότι θα είναι το τέλος της και δεν θα πάρει και άλλο screen time; Ολόκληρο hint άφησε πίσω
Spoiler:

Αν έχει έναν ενδιαφέρον αυτή η μάχη είναι ότι
Spoiler:

Όσο για τους Simon
Spoiler:

Edit:

Night Wizard Seal, μια ένσταση μόνο
Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kai: 23 Φεβρουάριος 2012 - 21:27

ySss0UF.jpg

#1023 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 18:50

I know, γι αυτό και είπα ότι καταλαβαίνω γιατί δεν τον συμπαθεί.

:canthelp: Παρόλα αυτά, δεν είναι έγκλημα να πω ότι η γνώμη μου άλλαξε με τον καιρό και ειδικά από την future arc και μετά όπως το έθιξα κιόλας-αυτό που είπε για μένα ήταν απ'τις πιο δυνατές στιγμές του. Έδειξε κι άλλες πλευρές και μ'άρεσε. Τι να κάνω?

Εξάλλου, όταν το συζητούσαμε και μου εξήγησες κάποια πράγματα που δεν είχα καταλάβει επίσης βοήθησε στο να αλλάξει η γνώμη μου. (Έκανα και γω character development xD)

Kαι δεν είπα ότι υποτιμάνε τη δύναμή του, αλλά ότι παρόλο που θίγουν ότι ο Xanxus είναι δυνατότερος πρέπει να νικήσει άλλος γι αυτό το αναθεματισμένο το fanservice, αυτό μόνο. Το θεωρώ αδικία.

Αν όντως ασπαζόμουν τη θεωρία του NWS, που φαίνεται πολύ λογική, θα έλεγα ότι μ'άρεσε η εξέλιξη. Αλλά δεν την ασπάζομαι και παρόλο που μου άρεσε το κεφάλαιο ψιλοχαλάστηκα. That's all αρα σταματάω το κύρηγμα.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1024 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 20:33

Don't get me wrong (μάλλον ακούστηκα πολύ απότομη), δεν είπα ότι είναι κακό να λες την γνώμη σου, αλλά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η υπερανάλυση υπέρ του Xanxus ενώ στην ουσία ο NWS δεν παίνεψε κανέναν από τους δύο ιδιαίτερα και απλά τόνισε πως δεν του αρέσει γενικότερα.

Βασικά μέχρι κι εγώ είχα ενστάσεις πάνω σε ορισμένα κομμάτια

Spoiler:

ySss0UF.jpg

#1025 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 20:46

Να σου πω, δίκιο έχεις -ειδικά για το ότι κι άλλοι θέλουν screen time καθώς και στο ότι έπρεπε να είχε κάνει το rant στο προηγούμενο chapter και τώρα είναι άκαιρο λίγο-.

Επίσης, το ότι έγραψα ότι μισεί τον εαυτό του είναι σίγουρα λάθος΄ήθελα να πω για το κόμπλεξ ανωτερότητας αλλά δε με έβγαινε εκείνη τη στιγμή.

Gomen.

Γενικότερα έχω το πρόβλημα του ότι δε μπορώ να εκφραστώ εύκολα με λίγα λόγια πλυν σπανίων περιπτώσεων οπότε forgive the walls of text please.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1026 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 20:55

:damn: Πόσο παίζει να σε κούρασα; Ιt feels like an easy win (am I supposed to be the bad guy? :tensai:).

Ναι βασικά το θέμα το λίγο screen time σε διάφορους χαρακτήρες το έχουμε αναλύσει και παλιότερο στο συγκεκριμένο thread απ' όσο θυμάμαι και όλοι είχαμε και από έναν καημό. Άλλοι μεγαλύτερους, άλλοι μικρότερους.

ySss0UF.jpg

#1027 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 21:02

Κι απ'τον καημό είχαμε κάνει και στιχάκια, βγήκαμε off topic, μας τα έσβησε η moderator και καταλήξαμε να κάνουμε το γκρουπάκι! xD

Δε με κούρασες αλλά αφού σε πολλά είχες δίκιο να κάθομαι και να λέω το ίδιο πολλές φορές δε λέει.

:kakaka: Me? An easy win? See you on the next round! :tensai:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1028 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2012 - 22:13

Spoiler:

Τώρα, δεν έχω να πω πολλά, αλλά διαφωνώ κάθετα με τον Junpei και τον Night Wizard, στην αντιμετώπιση της Varia από την Amano. Προσωπικά την λατρεύω, γιατί δείχνει μια πολύ πιο πραγματική εικόνα από το "Σκοτώνω, δέρνω, και δεν πληρώνω" που δίνεται γενικώς. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο ρεαλισμός και η σοβαρότητα με αυτό το manga είναι σε εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Ακόμα και αν δεν ήταν όμως, τότε η Varia είναι και πάλι απ' τα πιο ανεπτυγμένα σετάκια χαρακτήρων του manga. Είναι μια απίστευτα δυσλειτουργική ομάδα, η οποία είναι φτιαγμένη για sitcom (αν και σκοτεινό) , και ήταν έτσι από την αρχή. Ας τους πάρουμε απλά έναν έναν.

Ο Bel είναι ένα υπερκακομαθημένο βρωμόπαιδο, με κομπλέξ ανωτερώτητας σε όλους και όλα, μανιακός, επιθετικός, και υπερόπτης όσο δεν πάει. Επίσης, δεν μπορεί να πάρει τίποτα στα σοβαρά.

O/H Mammon είναι ένα υλιστικό κάθαρμα, με φοβερό κομπλέξ κατωτερότητας, εμμονικός, και control freak πρώτης διαλογής.

Ο Levi είναι ένα co-dependent άτομο, που έχει χρόνιο κόλλημα με το αφεντικό του, είναι υπερπροστατευτικός, ψυχοπαθής με την κυριολεκτική ψυχιατρική έννοια, και έχει μεγάλο πρόβλημα αναγνώρισης.

Ο Squalo είναι αυτοκαταστροφικός, με συνεχείς εκρήξεις θυμού, προβλήματα συγκέντρωσης, εγωμανής, αλλά πιστός μέχρι θανάτου στο αφεντικό του.

Ο Lussuria είναι νεκρόφιλος, έχει εμμονές με την έννοια της οικογένειας, είναι ένα δειλό κάθαρμα, αλλά λατρεύει όλους τους συνεργάτες του.

...Τώρα για το αφεντικό, τα περισσότερα τα είπατε, αλλά ο τύπος έχει πολλά κόμπλεξ, πατρικά προβλήματα, σύνδρομο τοξικού θυμού, και έχει μεγαλώσει με την σκέψη ότι είναι ο καλύτερος. Δεν είναι ώριμος, και η Amano ποτέ δεν μας το έδειξε αυτό, ούτε θα σεβαστεί ποτέ τον Tsuna. Θα ήταν λάθος της αν έκανε έναν τόσο εγωκεντρικό και προβληματικό χαρακτήρα να συγχωρήσει και να σεβαστεί το αφεντικό του.

....Και γι αυτό τα αγαπάω τα παιδιά, για το κάψιμο, την ψυχοπάθεια, αλλά και το ανυπέρβλητο bunny-ears-lawyer στυλ τους. :hahaha:

Το καλύτερο post που έχω δει για την Varia. Όπως είπε και η Kai, νομίζω ότι έχουμε παρανοήσει τον ρόλο της Varia. Είναι χαρακτήρες που πραγματικά θυμίζουν μαφία και δεν είναι οι "τέλειοι" shounen characters. Όλοι οι χαρακτήρες της έχουν κόμπλεξ, είναι προβληματικοί. Γι' αυτό θεωρώ το συγκεκριμένο ποστ το καλύτερο, γιατί περιγράφει την Varia έτσι όπως είναι. Ποτέ δεν παρουσιάστηκαν ως οι cool χαρακτήρες, από την αρχή ήταν έτσι. Πιστεύω ότι εκείνοι που το αρχίσανε από παλιότερα και έβλεπαν όλη την πορεία τους το βλέπουνε διαφορετικά το θέμα. Και δεν με ενδιαφέρει αν φαίνομαι σνομπ, ξέρω γω, η ξινή που το παίζει επειδή το διαβάζει χρόνια αλλά έτσι το βλέπω πια.

Στο θέμα με τον Hibari vs Xanxus.
Είναι και οι δύο χαρακτήρες που συμπαθώ, για να μην παρεξηγούμαι.
Συμφωνώ περισσότερο με τον NWS, γιατί όντως σε αυτήν την μάχη δεν έχει σχέση ποιος αναπτύχθηκε περισσότερο ή όχι αλλά ποιος θα βάλει στην άκρη την περηφάνια του. Γιατί και οι δύο πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι. Ο Xanxus άλλωστε πάντα ήταν οξύθυμος και ευέξαπτος και δεν περίμενα μία διαφορετική αντίδραση. Ο Hibari πολύ υπερόπτης και πίστευε ότι μπορεί να νικήσεις τους πάντες - ας θυμηθούμε την κίνηση που έκανε στο Varia Arc. Αφού νίκησε το Mosca, γύρισε κατευθείαν προς τον Xanxus. Μπόρεσε να του κάνει τίποτα; Όχι, προφανώς.
Γι' αυτό εδώ μου άρεσε που υπήρχε δικαιολόγηση το ότι απλά θέλουνε να βγάλουν τον Xanxus από την μέση γιατί θα τους κάνει ζημιά. Τον φοβούνται! Απλά. Και το αδύναμο σημείο του Xanxus είναι ότι είναι οξύθυμος και σ' αυτό το σημείο ίσως ο Hibari μπορεί να τον νικήσει. Εξάλλου ποτέ δεν είπανε ότι ο Hibari μπορεί μόνος του να το κάνει, ο Dino ο ίδιος είπε θα έχανε.
Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο Xanxus δεν έχει fangirls; Μην κοροιδευόμαστε τώρα. Όποιος και να νικούσε το ίδιο πράγμα είναι. Και οι δύο θα το πάρουν το μάθημα τους, ο Xanxus τώρα και ο Hibari αργότερα.

Επίσης, οι χαρακτήρες αυτών των δύο δεν έχουν αλλάξει καθόλου.
Και αυτό θα το τονίσω γιατί είδα να πέφτει ολόκληρη ανάλυση (και όχι FAI μην το πάρεις προσωπικά ή κάτι τέτοιο). Μετά το Varia Arc ίδιοι και απαράλλακτοι είναι. Εγωιστές. Αυτό μόνο.
Δεν καμία ανάπτυξη στον χαρακτήρα τους.

Να μιλήσουμε για τον Xanxus. Πάντα έτσι ήταν. Έτσι μεγάλωσε από την παλιότερα, σκοπός της ζωής του ήταν να πάρει την θέση του ενδέκατου. Κακομαθημένο όσο δεν πάει, που όταν έμαθε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα και δεχόταν την λύπηση του ένατου, κάθε άλλο από το να μοιρολογήσει έκανε. Εκεί φαίνεται το πόσο κακομαθημένο ήταν και είναι (αλλιώς δεν θα του πηγαίνανε μπριζόλες έτσι - μέχρι και στο απλό πράγμα). Αυτό όμως μου αρέσει στο Xanxus, ότι δεν είναι ο τέλειος χαρακτήρας αλλά ακριβώς το αντίθετο. Και θα διαφωνήσω κάθετα για το ότι έκανε character development στο Future Arc. Την πάρτη του κοιτούσε και τους βοηθούσε γιατί δεν θα είχανε συμφέρον και εκείνοι. Δεν πήγε να τους βοηθήσει γιατί ξαφνικά είπε να γίνει φιλικός και να ζήσουνε όλοι καλά και εμείς καλύτερα. Συμφεροντολόγος ήταν πάντα, το δικό του τομάρι κοιτούσε από την αρχή.

Το manga έχει εστιάσει πια στο fanservice των fanboys και fangirls εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και ναι, θα το παραδεχτώ πολλές φορές στο thread δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Δεν έχω θέμα να το πω. Όχι το manga πια σας δίνει την δυνατότητα να σχολιάσετε και κάτι παραπάνω, θα μου πείτε. Προσωπικά, έχω απογοητευτεί από το πως έχει εξελιχθεί. Αλλά δεν θέλω να το παρατήσω γιατί 6 χρόνια είναι αυτά. Έχω βαρεθεί να βλέπω να εστιάζει μόνο στις μάχες, μάχες και πάλι μάχες. Α ναι ξέχασα κάτι να βάλω, μάχες. Γι' αυτό τουλάχιστον χαίρομαι που μία μάχη δεν παίρνει 10 chapters. Γι' αυτό και πιστεύω ότι στην μάχη του Hibari vs Xanxus μετράει περισσότερο η δύναμη που βέβαια επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες.
Πάντως το ότι επηρεάζεται από τις φανς φαίνεται γιατί κάθε φορά που πάει να κάνει κάτι διαφορετικό πέφτει στα rankings, οπότε δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Θέλει να μείνει πάνω και να συνεχίσει να βγάζει λεφτά. Δουλειά είναι, αναγκαστικά θα υποκύψει σε κάποια πράγματα. Και φαίνεται από το γεγονός ότι όταν πέφτει μάχη, ανεβαίνει στα rankings. Το ότι βάζει hints για fanservice στις fujoshi την βοηθάει επίσης. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πάνω σε μια μάχη πόσο yaoi να δεις; Εννοώ ότι υπάρχουν κάποια όρια, όσο και να σου αρέσει το συγκεκριμένο είδος. Ούτε την φιλία δεν μπορεί να δείξει το συγκεκριμένο manga ή την σχέση δασκάλου-μαθητή. Και στον fanboyισμό; Έχω δει σχόλια άσχημα που πέσανε όταν έδειξε τον Daimon με την Elena.Πού είναι οι παλιές καλές εποχές του Kokuyo-Varia Arc; Ακόμη και το Future Arc άρχισε με πολύ καλές προοπτικές και είχα μεγάλες προσδοκίες γι' αυτό αλλά τελικά είχε κακό αποτέλεσμα.

Ως προς αυτά που γίνονται τώρα
Spoiler:

Δεν θυμάμαι τι άλλο ήθελα να γράψω.

#1029 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2012 - 01:08

Το manga έχει εστιάσει πια στο fanservice των fanboys και fangirls εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και ναι, θα το παραδεχτώ πολλές φορές στο thread δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Δεν έχω θέμα να το πω. Όχι το manga πια σας δίνει την δυνατότητα να σχολιάσετε και κάτι παραπάνω, θα μου πείτε. Προσωπικά, έχω απογοητευτεί από το πως έχει εξελιχθεί. Αλλά δεν θέλω να το παρατήσω γιατί 6 χρόνια είναι αυτά. Έχω βαρεθεί να βλέπω να εστιάζει μόνο στις μάχες, μάχες και πάλι μάχες. Α ναι ξέχασα κάτι να βάλω, μάχες. Γι' αυτό τουλάχιστον χαίρομαι που μία μάχη δεν παίρνει 10 chapters. Γι' αυτό και πιστεύω ότι στην μάχη του Hibari vs Xanxus μετράει περισσότερο η δύναμη που βέβαια επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες.
Πάντως το ότι επηρεάζεται από τις φανς φαίνεται γιατί κάθε φορά που πάει να κάνει κάτι διαφορετικό πέφτει στα rankings, οπότε δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Θέλει να μείνει πάνω και να συνεχίσει να βγάζει λεφτά. Δουλειά είναι, αναγκαστικά θα υποκύψει σε κάποια πράγματα. Και φαίνεται από το γεγονός ότι όταν πέφτει μάχη, ανεβαίνει στα rankings. Το ότι βάζει hints για fanservice στις fujoshi την βοηθάει επίσης. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πάνω σε μια μάχη πόσο yaoi να δεις; Εννοώ ότι υπάρχουν κάποια όρια, όσο και να σου αρέσει το συγκεκριμένο είδος. Ούτε την φιλία δεν μπορεί να δείξει το συγκεκριμένο manga ή την σχέση δασκάλου-μαθητή. Και στον fanboyισμό; Έχω δει σχόλια άσχημα που πέσανε όταν έδειξε τον Daimon με την Elena.Πού είναι οι παλιές καλές εποχές του Kokuyo-Varia Arc; Ακόμη και το Future Arc άρχισε με πολύ καλές προοπτικές και είχα μεγάλες προσδοκίες γι' αυτό αλλά τελικά είχε κακό αποτέλεσμα.

Πάνω σε αυτό.

Καταρχήν να πω ότι συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το post σου. Από εμπειρία σου λέω, ότι αν θες να δεις yaoi κάπου, θα το δεις. Μπορεί γενικώς να υπάρχουν όρια, αλλά δεν ισχύουν όταν έχεις να κάνεις με τύπους οι οποίοι παρουσιάζονται super-cool, super-handsome ή κοινώς super-special-awesome. Το 'πλεονέκτημα' που έχει η Amano υπέρ των άλλων Jump σειρών είναι το καταπληκτικό της σχέδιο, το οποίο, ίσως επειδή είναι η ίδια γυναίκα, έχει περισσότερο appeal στο γυναικείο φύλο απ' ότι άλλες Jump σειρές. Αν πάμε πίσω και δούμε τα πρώτα τεύχη του Reborn, θα τρομάξουμε να τους γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές! Με ένα τέτοιο σχέδιο, μπορεί δυο πρωταγωνιστές να έχουν μιλήσει ελάχιστα μεταξύ τους κι όμως να δεις τόσο yaoi fanbase που δεν φαντάζεσαι. Όταν είδα το anime (τι ιεροσυλία αλλά δεν είναι του παρόντος) δεν έπιασα yaoi vibes, γι' αυτό και ξαφνιάστηκα όταν είδα τι πληθώρρα doujinshi κυκλοφορούσε. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι έχει ξεχάσει σημαντικές πλευρές της Jump (φιλία, σχέση δασκάλου-μαθητή) από φόβο μήπως γίνει πολύ suggestive, του βει τ' όνομα και χάσει το περισσότερο κοινό του. Τα χίλια-μύρια έχουν ακουστεί για το Naruto, Gintama, Bleach, ακόμα και One Piece. Δε νομίζω πως επηρέασε τη δημοτικότητά τους το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό μιας fujoshi βλέποντας την τάδε σκηνή, ίσα-ίσα μπορεί να την ανέβασε. Γι' αυτό και δεν μου αρέσει το γεγονός ότι βλέπω μια ιστορία που δεν έχει πια κάτι να μου πει ούτε να μου διδάξει, και παρουσιάζει μόνο κουλ πόζες και τεχνικές. (στην ίδια παγίδα έπεσε και το Bleach). Αν θέλω να δω yaoi, υάρχουν εκατοντάδες doujinshi να μου το προσφέρουν. Το manga το παρακολουθώ επειδή υποτίθεται θέλω μια σοβαρή original shounen ιστορία.

Τέλος πάντων, μπορεί να μην υπάρχει πια impact στον αναγνώστη όπως παλιά μέσα απ' την ιστορία, αλλά επεδή το art έχει βελτιωθεί τόσο δραματικά, εξακολουθεί να μ' ευχαριστεί, αλλά με άλλον τρόπο. Ορκιζομαι μερικές σελίδες μπορώ να κάθομαι να τις κοιτάω με τις ώρες, όπως πχ αυτή με τον Tsuna και το Byakuran back to back έτοιμους να πολεμήσουν. Φανταστική εικόνα, και δεν είναι η μόνη. :if:

#1030 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2012 - 09:56

Δε νομίζω πως επηρέασε τη δημοτικότητά τους το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό μιας fujoshi βλέποντας την τάδε σκηνή, ίσα-ίσα μπορεί να την ανέβασε.

Βασικά δεν νομίζω ότι μίλησε για δημοτικότητα αλλά για ποιότητα. Η Amano από ένα σημείο και μετά αναλώθηκε πολύ στο fanservice, και δεν μιλάμε μόνο για τις fujoshi, fanservice δεν είναι ότι έχει κάνει μόνο μ' εκείνες. Στα μέσα του Future Arc δηλαδή, που είχε αρχίσει και το μεγάλο μπαμ, όχι μόνο άλλαξε δραματικά το σχέδιο της κάνοντας τα χαρακτηριστικά όλων πολύ πιο απαλά αλλά πρόσθεσε στοιχεία όπως τα animal boxes (για να πιάσει και μικρότερες ηλικίες) που αργότερα έπρεπε πάλι να μετατρέψει σε χρήσιμα όπλα κι εμείς να βλέπουμε cambio forms κλπ.

Αν κάτι εκνευρίζει παλιότερους fans είναι ότι αναλώθηκε πολύ σε τέτοια στοιχεία. Δεν ήταν τυχαίοι οι πανηγυρισμοί όταν μπήκε ξανά λίγο slice of life και ανακοινώθηκε Arcobaleno Arc. Το σχέδιο της Amano ήταν ήδη appealing από το Arc της Varia που ταίριαζε περισσότερο και στο κλίμα της σειράς. Επειδή εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο (έστω και προς το χειρότερο σε ορισμένα σημεία), δεν δικαιολογεί την πληθώρα των dj, αυτά υπάρχουν παντού anyway.

Όσο για το θέμα της φιλίας και της σχέσης δασκάλου-μαθητή, δεν το θυμάμαι ποτέ να γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό σε αυτό, με εξαίρεση το Arc με τους Shimon και αρκετές φορές, στις παλιές καλές εποχές, είχε και χιουμοριστικό τόνο. Είναι τελείως υποκειμενικό μειονέκτημα. Όταν έχεις τόσες πολλές σειρές στη Jump που σου μιλάνε διαρκώς γι' αυτά, ε, μπουχτίζεις και σε κάποιο σημείο δεν θέλεις να το βλέπεις τόσο έντονα. Και μιλάει άτομο που δεν διαβάσει Naruto/Bleach/One Piece.

ySss0UF.jpg

#1031 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 15:04

Spoiler:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1032 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 15:10

Έμεινα ΛΑΛΑΚΑΣ! Τέλος. Η Amano έβαλε σε όλους μας τα γυαλιά. Άφωνος, άναυδος, ενεός!!!

Spoiler: 375

Περιμένω εναγωνίως το επόμενο κεφάλαιο! Καιρός για εξηγήσεις, δίδα Amano :deadga6:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1033 Vaizard

Vaizard

Ghost of Perdition

• Members
  • 298 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 15:33

Ωραίο chapter.Σιγά μην έμενε μονο σε μάχες μεταξύ των γνωστών ομάδων.Έπρεπε να κάνει το κάτι για να γίνει τούμπανο αυτό το arc.Τώρα θέλω να δω πως θα αντιδράσει και ο Reborn.Stop Xanxus και ο εθισμένος με τις μάχες Hibari.Ελπίζω και το επόμενο να είναι έτσι και καλύτερο!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1034 helo

helo

lonely boy

• Members
  • 373 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 16:00

έμεινα και εγώ *******.... Πολύ γαμάτος το Skull πολύ πλάκα έχει, απ'την άλλη ο Hibari ντιπ για ντιπ....
Δημοσιευμένη  εικόνα
the good the bad and the Hiratsuka

#1035 Zeroloke

Zeroloke

Manwe

• Members
  • 182 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάρτιος 2012 - 16:36

τρομερο chapter απλα τρομερο! as someone said here! LIKE THE OLD TIMES AMANO!!! αυτο το plot twist στο τελος με καθηλωσε!!!