Βαριόμουν την περασμένη βδομάδα και είπα να πιάσω κάποιο manga να διαβάσω. Στην αρχή έλεγα να διαβάσω επιτέλους κάποιο τίτλο του Urasawa πράγμα το οποίο αναβάλλω εδώ και αρκετό καιρό αλλά και αυτή η φορά δεν αποτελούσε εξαίρεση και τελικά κατέληξα να διαβάζω το
eyeshield 21.
Μπορώ να πω πως είναι από τα καλύτερα sports manga που έχω διαβάσει με ποικιλία χαρακτήρων, και ωραία κωμικά στοιχεία είτε με τη μορφή των σχεδίων είτε με τους διαλόγους και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων. Είχα καιρό να γελάσω με κάποιο manga τόσο όσο γέλασα με αυτό.
Επίσης είχε μια δόση ρεαλισμού η οποία είναι λίγο δυσεύρετη σε τέτοιο γένος (λέω ρεαλισμός αλλά σε κάποια γενικότερα πλαίσια πάντα, γιατί όντας shounen πρέπει να έχει ο πρωταγωνιστής κάποια flashy moves).
Μετά αποφάσισα να δώσω μια ακόμη ευκαιρία στο
Genshiken μετά από 1 χρόνο περίπου (3η απόπειρα καθώς της άλλες 2 φορές το ξεκίνησα αλλά το σταμάτησα κάπου στα πρώτα κεφάλαια με συνέπεια κάποια στιγμή να το ξεχάσω) και δεν απογοητεύτηκα.
Από τα καλύτερα slice of life που έχω διαβάσει,με πολύ καλούς και ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Το romance και το drama (αν και όχι τόσο όσο το romance υπήρχε και αυτό) άλλαζαν την ατμόσφαιρα ανά διαστήματα και έτσι δεν το βαρέθηκα καθόλου.
Μετά τη μέση που αποφοιτούν κάποιοι χαρακτήρες και εμφανίζονται καινούργιοι (δηλαδή εκεί περίπου που αρχίζει το Niidaime) είτε επειδή είχα δεθεί με τους παλαιότερους είτε επειδή δεν φαινόντουσαν το ίδιο καλοί οι καινούργιοι, με έπιασε κάπως μια μελαγχολία αλλά με κάποιες επανεμφανίσεις (καθώς εξακολουθούν να είναι στη σειρά) το συναίσθημα έφυγε.
Μου άρεσε επίσης ο τρόπος που παρουσιάζει πιο ρεαλιστικά το otaku culture και τις κοινωνικές σχέσεις-αντιδράσεις της κοινωνίας προς αυτό αλλά και αντίθετα. Στο Niidaime επικεντρώνεται σε διαφορετικό κομμάτι της κουλτούρας από το πρώτο κάτι που δίνει μια γενικότερη θεματική ποικιλία στη σειρά ( στο πρώτο μισό επικεντρώνεται στα doujinshis, τα eroge και το cosplay ενώ στο δεύτερο μισό στις fujoshi. το BL και το crossdressing).
Με λίγα λόγια ήταν πολύ καλή η διαδρομή και εξακολουθεί να είναι καθώς η σειρά δεν αφήνει κανέναν χαρακτήρα παραπονεμένο (από άποψη character development) και αγγίζει πολλά κοινωνικά θέματα τα οποία λίγες άλλες σειρές παρουσιάζουν με τέτοια ρεαλιστικότητα.
Edited by Zentsugi, 08 April 2013 - 03:15.