Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 5 votes

Currently Reading Manga - Εντυπώσεις

• Please log in to reply
1317 replies to this topic

#1141 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 12 January 2014 - 20:19

Τελιωσα το the Breaker New Waves και πρεπει να παραδεχτω οτι τελικα ηταν καταπληκτικα και τα 2 ενω στην αρχη με το ζορι τα διαβαζα!
Φυσικα το αρχισα re-read του Berserk και εφτασα κιολας στο chapter 49!Δεν χρειαζεται να πω ποσο επικο ειναι, το εχω πει και αλλες φορες αλλωστε!!!
Μολις τελιωσω και απο εδω θα δω τι θα αρχισω.

Edited by Itachi Akatsuki, 12 January 2014 - 20:19.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#1142 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 January 2014 - 22:02

κριμα που Οwari to Hajiwari no Miles προχωρα τοσο αργα.  εχει τα φοντα να ξεπερασει ακομα και το Narutaru.

θυμιζει εντονα Ghibili και θα μπορουσε να ειναι μια εξοχη ταινια.

Μονο που επειδη ειναι seinen βαζει και σεξ μεσα , οπως και κοριτσια  και τους βαρβάτους θεους τους που ελεγχουν....πνευματα F-16 και πυραυλάκατων τα οποια ομως βγαζουν αληθινα πυρά!

ghibili, σεξ και αερομαχιες! με αυτο τα εχω ολα......

#1143 jeffhardy

jeffhardy

Imagi-Knight

• Members
  • 1,117 posts

Posted 12 January 2014 - 23:52

τελειωσα το Change 123 σχετικα μικρο 12volumes

τα ειχε όλα μεσα λιγο romance πολύ ξυλο περισσοτερο pantsu 3 σε 1 όπως και οι 3 διαφορετικες περσονες της πρωταγωνίστριας στο ιδιο σωμα *not spoiler*

το προτείνω και στον φιλο ιτατσι ακατσουκι που εψαχνε ποιο πανω τι να διαβασει.

#1144 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 January 2014 - 22:19

δεν ξερω αν θα αντεξω, αλλα ξεκινα manga μαραθωνιος στα Γαλλικα.

διαβασα τα υπολοιπα τευχη του Black Jack (13,17) και ολοκληρωθηκε επιτελους η αναγνωση. απιστευτη σειρα.

μετα διαβασα και το Vampires. κριμα που δεν ολοκληρωθηκε ποτε. πανω που γινοταν ενδιαφερον. αν και το πολυ ενας τομος να εμενε. 

το Kimba  θα το θυμαμαι μονο για το manga. ειδα ενα επεισοδιο της σειρας και μου φανηκε τοσο μα τοσο πετσοκομμενο. δεν μου αρεσε ουτε τοτε, ουτε και τωρα.....

ειπα να τελειωσω το Dr Slump. του εδωσα δευτερη ευκαιρια και ειμαι στη μεση. για την εποχη του ειναι οντως πρωτοποριακο.

δεν ειναι τοσο το χιουμορ, οσο ο τροπος που το παρουσιαζει. πρωτη φορα θελω να συνεχισω ενα comedy manga, παρολο που δεν ξεκαρδιζομαι. φοβερη ζωντανια και εκφραστικοτητα στους χαρακτηρεςτο Dragon Ball δεν θα το διαβασω προς το παρον, αλλα καταλαβαινω γιατι κερδισε τις εντυπωσεις.

βρηκα και κατι αλλα διαμαντακια που δυστηχως στα Αγγλικα δεν υπαρχουν ή ειναι ημιτελη. ελπιζω σε ενα μηνα να τα εχω τελειωσει. κυριως τα Captain Harlock & Nibelungen του L.Matsumoto, Space Adventure Cobra, Cat's Eye, Family Compo, Angel Heart και City Hunter

οχι οτι τα ανιμε δεν αξιζουν, αλλα αφου εχω το πρωτοτυπο οπου και ολοκληρωνεται η ιστορια, καλυτερα αυτα.

#1145 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 01 February 2014 - 18:03

Αφου τελιωσα με το re-read του Berserk αρχισα το φοβερο μεχρι στιγμης Liar Game.
Μαρεσει πολυ η υποθεση και οι χαρακτηρες ενω δεν μπορω να πω το ιδιο για το art direction η οπως αλλιος θελεται πειτε το.Φταιει που διαβαζα Berserk μεχρι χθες το οποιο εχει ΤΟ σχεδιο?Δεν ειναι οντως τοσο καλο?Η απλος ηθελε να το φτιαξει ετσι ο mangaka?
Δεν εχει τοση σημασια αυτο ομως, αλλα το οτι ειναι πολυ ενδιαφερων και αυτο αρκει.Μου θυμιζει πολυ το καταπληκτικο Kamisama no Iutoori και δεν μπορω παρα να το συγκρινω με αυτο, θελοντας η οχι.Περισσοτερες εντυπωσεις αργοτερα, η οταν το τελιωσω!

#1146 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 04 February 2014 - 23:12

Συνεχιζω το φανταστικο οπως αποδεικνυεται Liar Game το οποιο οσο προχωραει φερνει στο προσκυνιο ακομα πιο ενδιαφεροντες χαρακτηρες, το σχεδιο βελτιωνεται παρα πολυ και γενικα η ιστορια κυλαει καταπληκτικα!
Τα "παιχνιδια" ειναι το ενα πιο εξυπνο απο το αλλο και πραγματικα περιμενω πως και πως να δω πιο θα ειναι το επομενο (αφου φυσικα μας εχει πεθανει στην αγωνια για να δουμε τι θα γινει στο τελος του τωρινου!)
Ρε τι απιστευτουμπα ειχα παραληψει?
Σταματησε να μου θυμιζει το Kamisama no Iutoori επισης.Καμια σχεση, το μονο κοινο που εχουνε ειναι οτι και τα δυο εχουν σχεση με "παιχνιδια" που βαζουν τους παικτες σε κινδυνο (οποιουδηποτε ειδους).

#1147 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 February 2014 - 15:17

Άκουγα για το πόσο διασκεδαστικό και αστείο και δημοφιλές είναι το Prison School και ότι είναι must read!!!!one και είπα να το δοκιμάσω. Μετά από  αργά και βασανιστικά chapters δεν άντεξα και το droppara αβίαστα και αβασάνιστα and I am never to return to that shit. Δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω. Θα αρκεστώ να πω ότι η κακοποίηση για μένα τουλάχιστον ποτέ δεν βγάζει γέλιο ειδικά όταν έχει gendered χροιά είτε είναι από άντρα προς γυναίκα είτε το αντίθετο. Το γεγονός ότι προσπαθεί το manga να την περάσει ως κάτι που τα θύματα κατά βάθος θέλουν είναι σιχαμερό μέχρι εκεί που δεν πάει. Το γεγονός ότι το bullying είναι υπαρκτό πρόβλημα που βασανίζει πολύ κόσμο και αντιμετωπίζεται ως κάτι ανάλαφρο για shits and giggles, και το γεγονός ότι επιλέγει να δέιξει την κακοποίηση από γυναίκα σε άντρα σε φάση " bitches be crazy lol" ενώ "boys will be boys" ήταν τa κερασάκια στην τούρτα και η αφορμή για το μεγαλοπρεπέστατο "άντε και γ******¨" που αναφώνησα καθώς έκλεινα το tab.

Aπό την άλλη τελείωσα προσφατα το 51 ways to Save my Girlfriend του Usamaru Furuya. Μπορώ να πω ότι τον αγαπώ αυτόν τον δημιουργό; Premise ανάλογο με αυτό του Tokyo Magnitude πολύ ενδιαφέρον και γενικότερα ωραία στημένο. Και εκεί έχω ενστάσεις στο πώς χειρίστηκε το rape issue και δεν την θεωρώ ποιοτικά δουλειά ανάλογη του Litchi Hikari Club ή του Garden αλλά ήταν καλό σαν σύνολο.

Currently Oggling Mother Sarah, Shokugeki no Soma, και Devilman Mokushiroku. So many mangas, so little time. :(

#1148 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 05 April 2014 - 19:47

Μετα απο αρκετο καιρο χωρις να διαβασω τιποτα (μετα τον "μαραθωνιο" στο δευτερο διαβασμα του Berserk και τα υπερβολικα πολλα συνεχομενα chapters του Liar Game στα καπακια) επιασα διαφορα manga που ειχα φτασει up to date αλλα σταματησα να βλεπω εβδομαδιαια (γιατι ως γνωστον απεχθανομαι τα ongoing manga :D).
Λοιπον, διαβασα τα υπολειπομενα chapter απο Bleach, το οποιο ειχα αφησει στο τελευταιο Everything but the Rain, One Piece το οποιο ειχα αφησει στο chapter 605 και The Breaker: New Waves που ειχα αφησει στο chapter 140!
Κομπλε, εχω μπολικο πραγμα!Με Bleach ξεμπερδεψα σημερα, διαβασα οσα ειχα αφησει.Τωρα ειμαι στο One Piece απο το οποιο εχω πολυ πραγμα και τελευταιο θα αφησω το TB NW.
Υ.Γ.Επισης εχω λογο να συνεχισω να βλεπω Bleach πλεον
CAPTAIN-FUCKING-ZARAKI-IS-BACK!!!

Edited by Itachi Akatsuki, 05 April 2014 - 19:48.

#1149 ice_hime

ice_hime

and the livin's (not) easy

• Moderators
  • 1,396 posts

Posted 08 April 2014 - 19:18

Τελευταία έπιασα αρκετές ωραίες σειρές.Από ongoing άρχισα το Horimiya και είναι σκέτο ζαχαρωτό.Χωρίς περίσσια δράματα και ίντριγκες και με πολύ loveable χαρακτήρες.Immortal Hounds , έχει βγάλει μόλις 7 chapter αλλά το concept είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και με μπόλικο action.Στον ίδιο αριθμό chapter το Hitoribocchi no Chikyuu Shinryaku φτάνει σε άλλο επίπεδο.Τόσο μα τόσο καλό και με πολύ καλό character development. Πιάνει ένα χιλιοειπωμένο setting και το κάνει τόσο διαφορετικά υπέροχο,πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε :if: :if: :if:.

Τέλος από ongoing έπιασα το Spirit Circle από τον δημιουργό του Τhe Lucifer and the Βisquit Ηammer .Πραγματικά  το άρχισα λέγοντας ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει αλλά πραγματικά εξελίσσετε τόσο καλά και βγάζει ένα πιο dark feeling από το Βisquit Ηammer κάτι σαν ένα μόνιμο death flag στον αέρα or sth.Σαν να ξέρεις ότι δεν θα έχει καλό τέλος αυτό αλλά και πάλι δεν μπορείς να μην το διαβάζεις .Οι ιστορίες με τις μετεμψυχώσεις του πρωταγωνιστή είναι μια και μια.

Απο τελειωμένα μετά από χρόνια που είχα δει το anime διάβασα επιτέλους το manga του Bokurano.Πόσο soft ήταν τελικά το anime  :hot: :hot:  και πόσο χάλια ήμουν πάλι ψυχολογικά με τις ιστορίες των παιδιών .Αναρωτιέμαι ώρες και στιγμές γιατί το κάνω αυτό στο εαυτό μου.Διάβασα το Suiiki από την δημιουργό του Mushishi και θα μπορούσε και κάλλιστα αν είναι μια ιστορία από αυτό.Σύντομο μόλις 2 volumes αλλά δένει πολύ ωραια τις 3 γενιές μέσα σε μια οικογένεια χωρίς να λείπει το supernatural στοιχείο .Επίσης σύντομο το Tomodachi no Hanashi και Kamisama ga Uso wo Tsuku.Το πρώτο ήταν γλυκούλι με μια πολύ ωραια φιλία ανάμεσα σε γυναίκες που δεν βλέπω συχνά σε shoujo .Το δεύτερο ήταν τόσο συγκινητικό παρόλο που είναι μόλις 5 chapters είναι πολύ ολοκληρωμένο ,προτείνετε σε όποιον ψάχνει coming of age - romance - drama.

#1150 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 24 April 2014 - 20:36

Συνεχιζω την δυνατη αναγνωση του One Piece!Το ειχα αφησει οταν ειχε μπει στο Fishman Island και απο εκει το συνεχισα.Τελιωσα προχθες το πολυ καλο Fishman Island Arc, ωραιο αλλα η ελλειψη τουμπανων χαρακτηρων με χαλασε λιγο, ολοι εκτως απο τους Luffy+Zoro+Jinbe μου φανηκαν "ψευτικα" δυνατοι.
Απο την αλλη το Punk Hazard ειναι απιστευτα καλο!Comeback του αγαπημενου μου πειρατη Trafalgar Law, τουμπανος antagonist (Caesar The Clown) και τρομερο το μερος στο οποιο εξελισσεται η ιστορια!
Μολις τελιωσω με το OP και ξαναφτασω up to date ισως συνεχιζω να το διαβαζαω εβδομαδιαια αλλα δυσκολο το βλεπω μιας και δεν τα μπορω τα ongoing.
Κανενα manga με samurai θα αρχισω παλι :P

#1151 adamsbankai

adamsbankai

MangaReader

• Members
  • 512 posts

Posted 25 April 2014 - 17:04

Προτείνω να ξεκινήσεις το Kingdom. Δεν είναι με σαμουράι αλλά με κινέζικη ιστορία με General και πολέμους.

#1152 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 25 April 2014 - 17:34

Ωραιος ;)
Το ειχα στα υποψην εδω και παρα πολυ καιρο το Kingdom!Ισως το ξεκινησω μολις ξαναφτασω up-to-date στο OP!

#1153 Pirate Luffy

Pirate Luffy

Mein König

• Members
  • 331 posts

Posted 01 May 2014 - 19:39

Στο hox scanlations μπορείτε να βρείτε τον τελευταίο τόμο του Ashita no Joe!!! Το διάβασα και το βρήκα ε-ξαι-ρε-τι-κό! Μακάρι να δημιουργούσαν και τώρα ήρωες σαν τον Yabuki Joe! Είναι ίνδαλμα!

Posted Image

#1154 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 May 2014 - 23:47

Διάβασα δύο πολύ σύντομες αλλά ενδιαφέρουσες σειρές τις τελευταίες μέρες.

Η πρώτη είναι το Claudine από την mangaka του Rose of Versailles. Περιγράφει την ζωή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας Trans άντρας στην Γαλλία του 19ου αιώνα. Από μικρή ηλικία ο Claudine (ή Claude όπως ζητούσε να τον φωνάζουν) ήταν σίγουρος ότι ήταν αγόρι και απλά είχε γεννηθεί στο λάθος σώμα. Όντας η φτυστή εικόνα του πατέρα του τον οποίο ηρωοποιεί και μιμείται σχεδόν στα πάντα και μία εξαιρετική και πολυτάλαντη προσωπικότητα είναι από τους ανθρώπους εκείνους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα και τον θαυμασμό επάνω τους. Δυστυχώς όμως όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να αναιρέσουν τα στερεότυπα του κοινωνικού περίγυρου και να οδηγήσουν σε τραγωδίες. Το manga είναι γραμμενο το 1978 και έχει μία τόσο ώριμη νοοτροπία η οποία δεν συναντάται σε σημερινά έργα τα οποία υποτίθεται ότι δημιουργούνται σε μία πιο ανοιχτή κοινωνία. Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ιστορία με ανάπτυξη χαρακτήρων και παρά τα όποια στερεότυπα των manga της εποχής, βλ. glitter eyes, δεν χάνει ποτέ την ουσία της η ιστορία. 

Δεύτερη επιλογή ήταν το Onnanoko ga Shinu Hanashi. Η ιστορία θα μπορούσε να είναι το πιο τυπικό πράγμα έβερ. Παρόλαυτά πέρα από το δραματικό κομμάτι που σου κάνει την καρδιά κονφετί μου άρεσαν

Α) η έμφαση που δόθηκε στην γυναικεία φίλία. Και όχι μόνο ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες αλλά ήταν στοιχείο και του περίγυρου. Είναι πολύ ωραίο να βλέπω σειρές οι οποίες δίνουν έμφαση σε αυτό το κομμάτι και δεν μένουν απλά σε στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Β) Η σχέση ανάμεσα στους τρεις πρωταγωνιστές. Υπήρχε μία πολύ όμορφη ισορροπία ανάμεσα στην φιλία και την αγάπη. Συνήθως βλέπουμε τα crushes που είναι μόνο αυτό αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η σχέση ανάμεσα στους χαρακτήρες είναι πολύ περισσότερο από αυτό.

Με άφησε με γλυκόπικρη αίσθηση για πάρα πολλούς λόγους. Πέρα από ένα συγκεκριμένο σκηνικό και κάποιες μικρολεπτομέριες δεν έχω ενστάσεις στον συγκεκριμένο τίτλο. Δεν είχε την ποιότητα του Claudine αλλά ήταν πολύ καλός τίτλος.

#1155 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 June 2014 - 12:41

Mε το Edge of Tomorrow να έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες είπα να ρίξω ένα βλέφαρο στο manga All you Need is Kill πάνω στο οποίο βασίστηκε. Καταρχάς το λέμε ότι πρόκειται από τους πιο άθλιους original τίτλους ever έτσι; Τι πάει να πει "all you need is kill"? Does this even make sense? Do the creators even english? xD

Tέλοσπάντων πολυπρομοταρισμένο και στηριγμένο project με την manga προσαρμογή του novel να έχει τον Takeshi Obata στο καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν ξέρω αν και έχει καθαρό σχέδιο και γενικότερα πλήρως αντιπροσωπευτικό του animanga culture δεν μπορώ να πω ότι το πολυσυμπαθώ.Ωραίες καθαρές γραμμές αλλά πώς να το πω πιο generic σχεδιασμό λίγες φορές έχω δει. Είτε μιλάμε για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες είτε για τους πρωταγωνιστές.

Σε αυτό ίσως να φταίει και το στόρυ που δεν βοηθούσε δεν ξέρω. Δεν θέλω να το χαντακώσω η κεντρική ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και σε κράταγε στην τσίτα. Στο κομμάτι δράση και setting πήγαινε πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς από την άλλη απέτυχε να με κάνει να νοιαστώ στο παραμικρό για τον οποιοδήποτε χαρακτήρα ή έστω να τον αντιληφθώ ως άνθρωπο. Ίσως να έφταιγε η μικρή έκταση?  Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν θέλετε να δείτε σφαξίδι, action και να διαβάσετε κάτι συντομο και ευχάριστο είναι μια καλή επιλογή. Μην περιμένετε όμως πάρα πολλά πράγματα σε επίπεδο ανάπτυξης χαρακτήρων και σεναρίου.