Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 5 votes

Currently Reading Manga - Εντυπώσεις

• Please log in to reply
1317 replies to this topic

#1066 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 15 December 2012 - 01:22

πως ειχα την εντυπωση πως ειχες διαβασει το manga πριν μερικα χρονια; ειχες αναφερει πως λατρευες το Jojo. ή ειχες σταματησει στην αρχη;

nope...στα 10 σχεδον χρονια που ασχολουμαι με ανιμε και μανγκα ποτε δεν ειχα διαβασει ή δει κατι JoJo related! XD μολις φετος την ανοιξη ξεκινησα να το διαβαζω XDD μου ειχε κινησει το ενδιαφερον ενα ρεπορταζ που ειχα δει για το 「JoJo展」(μια θεματικη εκθεση που ειχε γινει πριν απο καποιους μηνες με θεμα τη σειρα, για τα 25 χρονια της).

τεσπα, παει και το part 3! καταλαβαινω τωρα σε τι αναφερθηκε ο Warchief για την τελευταια μαχη πιο πανω but eitherway, it was good~~ :3
moving to part 4~!
oh and btw, I have to say...Silver Spoon, Ao no Exorcist and Shaman King: Flowers are getting so good lately! :3b

#1067 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 December 2012 - 03:10

Πριν από λίγο τελείωσα το Yunagi no Machi Sakura no Kuni, το οποίο περιέγραφε την καθημερινή ζωή ανθρώπων επιζώντων της πυρηνικής καταστροφής στην Χιροσίμα. Συνήθως έχουμε κατά νού μία αφηρημένη εικόνα καταστροφής και θανάτου σχετικών με τη ραδιενέργεια αλλά πολύ σπάνια βρίσκουμε κάτι να διαπραγματευτεί τις συνέπειες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πόσο μάλλον απεικονίζοντας την Ιαπωνική κοινωνία εκ των έσω. Το συγκεκριμένο manga κάνει ακριβώς αυτό. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση. Είναι απλό σε όλους τους τομείς. Και είναι αυτή η απλότητα η οποία αποτελεί το ηχηρότερο χαστούκι γιατί αναδεικνύει όλη την φρικη που μπορεί να προκαλέσει ένα όπλο μαζικής καταστροφής όπως η ατομική βόμβα. Γιατί δεν είναι μία καταστροφή η οποία θα ξεχαστεί σε πέντε δέκα χρόνια. Είχε διαρκείς συνέπειες και σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο που πιθανότατα συνεχίζουν έως και σήμερα. Αν πριν μου γύριζε το μάτι μία φορά ανάποδα όταν ακουγα να συγκρινουν το Pearl Harbor με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τώρα μου γυρίζει δέκα.

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα διάβασα από σπόντα το Crystal Dragon. Οκ το παραδέχομαι είδα το bishounen τυχαία στο εξώφυλλο και τσίμπησα. Και βρέθηκα σε μία ιστορία με βικινγκς δρυίδες , ξωτικά και δεν συμμαζεύεται. Κοινώς η shoujo έκδοση του Berserk πριν το Berserk. Kαι δυστυχώς αντιμετωπίζει και τα ίδια προβλήματα με το Berserk οπότε έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία μου αρέσει το setting και η περιπετειούλα και από την άλλη είναι shoujo των 80s με όλα τα κλισέ των shoujo των 80s. Eίναι και λιγάκι surreal να βλέπεις τα ξεκοιλιάσματα και τα not so subtly implied rapes μέσα σε sparkles και τα glittery ματάκια των shoujo της εποχής.

#1068 redqueen

redqueen

Za Zombie Chicken...

• Members
  • 847 posts

Posted 22 December 2012 - 03:29

απο εδω περναω πολυ πολυ πολυ σπανια >.>

Λοιπον...... επιασα το Katekyo Hitman Reborn.... το καψα με ολη τη σημασια της λεξης (μεσα σε 2 μερες 100 κεφαλαια ,πολυ πραμα) ....,θα μου λειψει ,μου αρεσε (οκ ας αφησουμε το πς εκλεισε) ,αγαπησα χαρακτηρες και το απολαυσα κι οπτικα.... τα λογια ειναι περιττα (λυπαμαι απο τωρα οσους με γνωριζουν)

BB.....* sob sob * :bye2:

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...

#1069 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 25 December 2012 - 20:24

Oyasumi Punpun, vol. 11.

... γιατί διαβάζω κάτι τέτοιο χρονιάρες μέρες; ΓΙΑΤΙ; Από κατάθλιψη, πήγαμε στον τρόμο. Μούρλια, τέλεια. :deadga6:

Posted Image

#1070 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 December 2012 - 20:35

Δεν είσαι μόνη σου. Το ξαναξεκίνησα και εγώ. Ευτυχώς δεν έχω στο σπίτι ξυραφάκια.

Πάλι καλά που διαβάζω το Tasogare Monogatari παράλληλα που μόλις ολοκληρώθηκε. Πολύ εύθυμο manga (δεν). Γλυκό όμως nontheless.

#1071 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 25 December 2012 - 22:22

...

...

Κάτι πάει στραβά μ'εμένα. Ήθελα κάτι να ξεχάσω το Punpun, οπότε πήγα σε ένα shoujo ονόματι Sekai no Hate. Το σχέδιο είναι του κλασσικού shoujo κι εκτός από κανά-δύο θέματα με bullying, φαινόταν αρκετά ανάλαφρο, κλισέ και αφελές...

Αμ δε.

ΚΑΙ εκεί ψυχολογικός τρόμος με τον πρωταγωνιστή να γίνεται από πρίγκηπας τέρας. Για σοβαρό πράμα.

NOPENOPENOPENOPENOPENOPE.gif :Crying2: :Crying2: :Crying2: :Crying2: :Crying2:

Σταματώ να ψάχνω για νέα manga, γιατί το έχει η μοίρα μου σήμερα να πέφτω σε ιστορίες τρόμου και δε μπορώ. Ελπίζω να μην είναι οιωνός για την έξοδό μου σήμερα... :OMG3:

Posted Image

#1072 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 December 2012 - 22:45

Really? Γιατί το διάβαζα και εγώ και δεν μου είχε κάνει και τόσο καλή εντύπωση. :S

#1073 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 December 2012 - 16:55

τωρα διαβαζω το Nononono, απο το δημιουργο του Elfen Lied, αλλα καμια σχεση το ενα με το αλλο. το γυρισε τωρα στο σκι και συγκεκριμενα στο αλμα στην πλατφορμα. αρκετα ενδιαφερον παρα το λιγο ψιλοχαλια σχεδιο. τουλαχιστον αποτυπωνει το αθλημα πολυ πειστικα. κατσε να δω και στο Eurosport τωρα κανεναν αγωνα.

#1074 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 03 January 2013 - 14:56

Άρχισα να διαβάζω το Ran to Haiiro no Sekai. Πολύ όμορφο και ιδιέταιρο, δεν έχει και πολλά chapters από ότι βλέπω, οπότε θα κυλίσει εύκολα και ευχάριστα.

#1075 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 January 2013 - 17:51

μετα το Punpun ξεμπερδεψα και με το Ηιstoire

ισως το κορυφαιο manga με θεμα τον αρχαιοελληνικο κοσμο και συγκεκριμενα τη Μακεδονια. Βεβαια μεχρι να φτασει εκει αφιερωνει 4 τομους στη ζωη του πρωταγωνιστη σε ασχετα μερη αλλα δεν πειραζει

δεν πηρε αδικα το βραβειο το 2010 παντως. απιστευτο ποση προσοχη στη λεπτομερεια αλλα και στους χαρακτηρες. τωρα μαλιστα που αρχισαν και οι πρωτες μαχες μπαινει και στρατηγικη στη μεση.

αλλα μετα απο αυτο ποτε δεν θα βλεπω το ψηφιδωτο του Μεγαλου Αλεξανδρου οπως πριν (οσοι το διαβασαν ξερουν τι εννοω)

http://faq.macedonia.org/images/alexander.mosaic.jpg

#1076 redqueen

redqueen

Za Zombie Chicken...

• Members
  • 847 posts

Posted 06 January 2013 - 23:16

Μετα απο πολυ εσωτερικη μαχη να κρατηθω και να μην φαω σποιλερ αν ξαναρχισει το ανιμε , λυγισα και επιασα το Sket Dance...
Απλα αγαπω , δν με εχει απογοητευσει , λατρευω τς χαρακτηρες και υπηρχαν σημεια που συγκινηθηκα ,ημουν φαν γενικα και με το μανγκα πορωθηκα ακομα πιο πολυ!!!<3

Δν το χορταινω!!

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...

#1077 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 07 January 2013 - 22:47

Διαβάζω το Bokura Ga Ita.This manga is right in the feels.Έχω συγκινηθεί τόσες φορές,καταντάει αστείο πλέον.Αγαπώ τον Takeuchi,Yano can take a seat.Και η πρωταγωνίστρια μου αρέσει αν και κρίνω τις επιλογές της.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#1078 redqueen

redqueen

Za Zombie Chicken...

• Members
  • 847 posts

Posted 11 January 2013 - 19:09

Aρχισα το Hokenshitsu no Shinigami. Οκ απλα λατρευω τν Hades-sensei (dat name) ,θελω να τν βλεπω να ειναι σε zetsubooooooo(shita) φασεις γτ ειναι cute.... !!!Απαιχτος απλα! Το υπολοιπο καστ μπορω να πω οτι ειναι επισης καλο (απο ολων τν λογιων τους τρελους εχουμε )κανενας δν με εχει νευριασει ας πουμε! Μακαρι να βγαινουν τα κεφαλαια πιο γρηγορα(μιας κι ειναι τελειωμενο) ..μονο αυτο θελω...:Ρ

(+καπου στην αρχη ειχε κι ενα κοτοπουλο nuff said!)

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...

#1079 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 January 2013 - 21:13

Λοιπον, μετα το Black Jack, ενα απο τα καλυτερα Manga που διαβασα (θα διαβασω επισης με τον καιρο τους τομους 12-16),
διαβασα και το GS Mikami.

απο παλια μου ειχε κινησει το ενδιαφερον αλλα δυστηχως δεν υπηρχαν scanlators.

και δεν πιστευα πως θα ηταν δυνατον να μεταφραστει ολοκληρο.

και ομως βλεπω μετ'εκπληξεως πως μεταφραστηκε ολοκληρο μεσα σε ενα χρονο!

για 39 τομους αυτο θα πρεπει να ειναι ρεκορ!

επρεπε να το ειχα διαβασει νωριτερα, θα μου αρεσε περισσοτερο. εστω και ετσι ομως, μετα απο μια βδομαδα καταφερα να το διαβασω ολοκληρο.

μπορω να πω ειναι απο τα πιο αστεια manga και υπαρχουν παρωδιες απο αρκετα manga. μαλιστα σε ενα σημειο εμφανιζεται η R. Takahashi να εμπνεεται απο ενα γεγονος για να κανει ενα γνωστο της manga.
αλλα αλλιως ξεκιναει και αλλιως τελειωνει. Απο ενα σημειο και μετα πεφτει το επιπεδο αλλα και παλι διαβαζεται.
Οπως και να εχει, ειναι απο τα καλα Manga και το προτεινω ανεπιφυλακτα. δεν πρωτοτυπει στο σεναριο αλλα τουλαχιστον ειναι σταθερο και με ποιοτητα. Συμπαθησα ολους τους χαρακτηρες, ακομα και τους κακους, αλλα την πρωταγωνιστρια δεν την χωνεψα με τιποτα!
Η τηλεοπτικη σειρα ποτε δεν με ενδιεφερε.

μου φαινεται θα ειναι το τελευταιο manga του ειδους που θα διαβασω, μιας και ακολουθουν σοβαρα πραγματα (Saint Seiya πληρες απο γαλλικη μεταφραση, Galaxy Express 999, εργα του Tezuka, Patlabor)

σε ενα μηνα παλι εδω για εντυπωσεις!

#1080 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 22 January 2013 - 06:16

JoJo part 2-3-4

Είχα αρκετό καιρό να κολήσω τόσο με Manga. Αμέτρητα σκαλιά πάνω από το Part 1, πάαρα πολύ καλές δουλείες όλες τους.

Ειδικότερα:
Part 2: Καλύτερη σκηνή ever, καλύτερος villain, άψογο Pacing, όλα τα άλλα σε πολύ καλό βαθμό δυστυχώς όμως κάπως μικρό. Το διάβασα όλο σε μια νύχτα, κορυφαία εμπειρία. Τα επόμενα parts υπερδιπλασιάζονται σε μέγεθος και νιώθεις περισσότερο τις καταστάσεις. Personal favourite με το 4 να ακολουθεί ελάχιστα πιο πίσω λόγο της προαναφερθήσας σκηνής.

Part 3: Καλύτερες μάχες με μπόλικη σκέψη, μερικές όμως ψιλοβαρετές και φυσικά την τελευταία που αναφέρθηκε και πιο πάνω. Ένιωθες το ταξίδι πάντως.

Part 4: Καλύτεροι χαρακτήρες, καλύτερο γράψιμο, πιο ανθρώπινο, 2η καλύτερη σκηνή, 2ος καλύτερος Villain. Best part βασικά, τελειότητα ήταν. Ένα mini plot device μόνο κάπου στη μέση να μην είχε αλλά ok, λεπτομέριες.

qzMHWHd.png