Posted 12 January 2013 - 21:13
Λοιπον, μετα το Black Jack, ενα απο τα καλυτερα Manga που διαβασα (θα διαβασω επισης με τον καιρο τους τομους 12-16),
διαβασα και το GS Mikami.
απο παλια μου ειχε κινησει το ενδιαφερον αλλα δυστηχως δεν υπηρχαν scanlators.
και δεν πιστευα πως θα ηταν δυνατον να μεταφραστει ολοκληρο.
και ομως βλεπω μετ'εκπληξεως πως μεταφραστηκε ολοκληρο μεσα σε ενα χρονο!
για 39 τομους αυτο θα πρεπει να ειναι ρεκορ!
επρεπε να το ειχα διαβασει νωριτερα, θα μου αρεσε περισσοτερο. εστω και ετσι ομως, μετα απο μια βδομαδα καταφερα να το διαβασω ολοκληρο.
μπορω να πω ειναι απο τα πιο αστεια manga και υπαρχουν παρωδιες απο αρκετα manga. μαλιστα σε ενα σημειο εμφανιζεται η R. Takahashi να εμπνεεται απο ενα γεγονος για να κανει ενα γνωστο της manga.
αλλα αλλιως ξεκιναει και αλλιως τελειωνει. Απο ενα σημειο και μετα πεφτει το επιπεδο αλλα και παλι διαβαζεται.
Οπως και να εχει, ειναι απο τα καλα Manga και το προτεινω ανεπιφυλακτα. δεν πρωτοτυπει στο σεναριο αλλα τουλαχιστον ειναι σταθερο και με ποιοτητα. Συμπαθησα ολους τους χαρακτηρες, ακομα και τους κακους, αλλα την πρωταγωνιστρια δεν την χωνεψα με τιποτα!
Η τηλεοπτικη σειρα ποτε δεν με ενδιεφερε.
μου φαινεται θα ειναι το τελευταιο manga του ειδους που θα διαβασω, μιας και ακολουθουν σοβαρα πραγματα (Saint Seiya πληρες απο γαλλικη μεταφραση, Galaxy Express 999, εργα του Tezuka, Patlabor)
σε ενα μηνα παλι εδω για εντυπωσεις!