Ολοκλήρωσα και το anime της σειράς και μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις μπορώ να πω.
Καταρχάς χάρηκα που αν ήταν να κοπεί, κόπηκε στο καλύτερο δυνατό σημείο, μιας και στο manga όχι μόνο δεν έχει πάει πολύ μπροστά ακόμα και μέχρι σήμερα, αλλά τα επόμενα arcs δεν τα βρήκα τόσο δυνατά όσο αυτό με το lvl 4 ή το ark.
Το σχέδιο πιστότατο στο manga, όπως και το σκοτεινό κλίμα επίσης. Ισχύει αυτό που είπε ο Breszul από πάνω βέβαια ότι το ασπρόμαυρο του manga έκανε ακόμα πιο δραματικές τις διάφορες καταστάσεις, αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι καθαρά στην φύση του ασπρόμαυρου vs έγχρωμου, από πλευράς του το studio έκανε απίθανη δουλειά (και μόνο που δεν έβαλε σχεδόν κανένα censoring). Αν κάτι με χάλασε μόνο ήταν η ποιότητα εικόνας. Στα επεισόδια από Shinsen που είχα εγώ τουλ ήταν πολύ μέτρια εκεί.
Οι seiyuu τρομεροί όλοι τους, δεν βρήκα έναν που να μην μου άρεσε (άντε λίγο του Earl) και το κυριότερο, οι 3 top fave χαρακτήρες μου Lavi, Cross και Lenalee είχαν ότι καλύτερο μπορούσε να τους τύχει σαν seiyuu, ειδικά ο πρώτος! Και Komui, Allen, Tyki και λοιποί δεν πήγαν καθόλου πίσω ωστόσο. Οι πλάκες τρομερές επίσης και τέρμα στο κλίμα του manga, thank you guys.
Ο ηχητικός τομέα μου φάνηκε μέτριος πάλι, όπως και τα OPs/EDs, χωρίς να ήταν άσχημα βέβαια, ίσα ίσα ήταν πολύ ταιριαστά με το κλίμα της σειράς, απλώς δεν ταίριαζαν εντελώς με τα γούστα μου, μάλλον.
Τα fillers τα βρήκα επίσης καλά και όχι τόσο "βαριά" όσο αυτά των άλλων μεγάλων shonen. Σίγουρα υπήρχαν και αρκετά stand alone που ήταν τέρμα άχρηστα μέσα σ' όλα, αλλά τα υπόλοιπα τα βρήκα ενδιαφέροντα γενικά και πρόσφεραν έστω και κάτι μικρό στην σειρά. Το κυριότερο ήταν το background που έδωσαν σε χαρακτήρες όπως Daysia Barry και Suman Dark (και λίγο Marshall Yeegar), που στο manga δεν υπήρχε και με έκανε να ψιλοαδιαφορήσω γι΄αυτούς όταν πέθαναν. Εδώ ενώ "ένιωθα" γι' αυτούς την στιγμή που τους χάναμε, thumbs up.
Τα υπόλοιπα με την Lulubell πάλι oh well, αφού η τελευταία είναι για τα αγόρια ότι και ο Tyki για τις κοπέλες (

, second only to Lenalee) τα βρήκα επίσης μια χαρά, ειδικά τα τελευταία με την Meilin (την εξορκιστή που προέβλεπε το μέλλον), ως μια εκδοχή ενός ατόμου που δεν κατάφερε να γίνει εξορκιστής τελικά. Έκανε την διαφορά.
Τέλος, δεν θυμάμαι αν το είχα αναφέρει στο manga thread, αλλά είναι από τις λίγες σειρές που μου άρεσαν όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες (ξανά λίγο Earl δεν πολυπάω για κεντρικό κακό μόνο και ο Bookman ψιλοαδιάφορος επίσης, αν και κάνει καλό δίδυμο με Lavi τουλ). Ειδικά οι κεντρικοί πρωταγωνιστές είναι όλοι faves πια, κάτι που δεν ισχύει στα άλλα μου shonen (OP, Naruto). Οι πλάκες όλες απίθανες και πολύ λίγες σε αφήνουν αδιάφορο, δύσκολο όταν έχεις κάποιους θεούληδες όπως Komui, Lavi και Cross άλλωστε! Τα θηλυκά της σειράς από την άλλη μπορεί να είναι λίγα αλλά παίρνουν τρομερά ενεργό ρόλο, τι να πρωτοπεί κανείς για το πόσο χρήσιμη/ωραία είναι η ικανότητα της Lenalee (που για κάποιον παράξενο λόγο δεν βρήκα καθόλου βαρετή όταν έκλαιγε, κι ας γινόταν συχνά, σε αντίθεση με κάποιες άλλες
suckura πχ) ή της Miranda. Το support της τελευταίας ειδικά τους έσωσε από πάμπολλες καταστάσεις χωρίς να παίρνει άμεσα μέρος στην μάχη, αυτό θα πει πρωτοτυπία.
Οι 4 Marshalls μοναδικοί όλοι τους και τους πάω πολύ επίσης. Τους Noahs λίγο λιγότερο, αλλά και πάλι μοναδικοί τους και ενίοτε αστείοι επίσης.
Κρίμα που διακόπηκε λοιπόν η σειρά, αλλά για το όσο κράτησε ήταν πολύ καλή. Μακάρι να συνεχιστεί κάποτε, όταν τελειώσει το manga πιθανώς.

PS:
Edited by Zoro, 10 June 2010 - 22:33.