Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Fist Of The North Star / Hokuto No Ken

• Please log in to reply
124 replies to this topic

#91 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 19 October 2010 - 18:06

Λοιπόν μιας και βλέπω το Hokuto (την πρώτη σειρά) αυτή την περίοδο και ψάχνομαι να διαβάσω και το manga, υπάρχει κάποια official αγγλική έκδοση; Γιατί τα scans που υπάρχουν είναι gtp και το δολλάριο είναι πεσμένο. Κάτι πήρε το αυτί μου και για μία full-colored έκδοση.
Spoiler:

Spoiler:

Edited by aboumonkey, 19 October 2010 - 18:15.

#92 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 19 October 2010 - 19:58

Fear not ppl, ήρθε η ώρα να πέσουν οι δέουσες διευκρινήσεις. Διαβάστε προσεκτικά επειδή δεν θα κάνω quote, απαντάω με τυχαία σειρά.

Κατ' αρχάς ξεκινάμε με αυτό: Αν θέλετε να δείτε κάτι Hokuto related, θα δείτε τη βασική σειρά του '80 (αυτή με τα 109 επεισόδια). Τίποτα άλλο, όλες οι υπόλοιπες ταινίες / ovas / σειρές προσθέτουν πράγματα πάνω σε αυτήν την βασική ιστορία. Ίσως αν δείτε κάποια σύντομη ταινία να σας αρέσει, αλλά δεν θα καταλάβετε ορισμένα βασικά πράγματα και θα μείνετε με απορίες.

Όσον αφορά την ιστορία. Οι περισσότερες ταινίες / OVA's ακολουθούν την κανονική ιστορία, κυρίως της πρώτης σειράς (ΗΝΚ 1). Βέβαια υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις διαφορετικές εκδόσεις, όμως όχι και τίποτα το τραγικό. Η ταινία που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διαφορά από την original σειρά είναι η πρώτη Hokuto ταινία που βγήκε, τούτη δω (και συνάμα η πιο επική απ' όλες). Και πάλι βέβαια δεν υπάρχουν φοβερές διαφορές. Η συγκεκριμένη ταινία είναι μία από αυτές που συνέβαλλαν στην έκρηξη των anime στην Αμερική το '90 (μαζί με το Akira και το Gundam Wing: Endless Waltz), όμως δυστυχώς η σειρά δεν είχε την ίδια επιτυχία και κόπηκε ύστερα από μερικά επεισόδια. Για να τη δείτε και να την εκτιμήσετε, πρέπει να έχετε δει την original σειρά μέχρι το επεισόδιο 50κάτι (τη μεγάλη μάχη του Kenshiro με τον ξέρετε-ποιον).

Η πρώτη σειρά έχει όντως αρκετά fillers στην αρχή, ύστερα από τα πρώτα δύο επεισόδιο. Για να πάρετε μια γεύση, φανταστείτε πως το πρώτο μεγάλο arc στο manga καλύφθηκε σε έναν τόμο, ενώ στο anime σε 22 επεισόδια. ΕΙΚΟΣΙ-ΔΥΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ για έναν τόμο
:beaten: !!!! Βέβαια αρκετά από αυτά ήταν αρκετά καλά, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στην εξέλιξη των χαρακτήρων, όπως επίσης γνωρίσαμε μερικούς πολύ καλούς anime - only villains (όπως ο Τζόκερ που δεν υπάρχει στο manga).

Τώρα όσον αφορά την κάλυψη από το manga. Και η πρώτη σειρά, και η δεύτερη ακολουθούν πιστότατα το manga. Οι μόνες διαφορές που έχει το manga με την anime σειρά είναι πως στο manga ορισμένες φορές πεθαίνουν παιδιά, ενώ στο anime τις περισσότερες φορές τα παιδιά την γλιτώνουν. Βέβαια έχω εντοπίσει μερικά σημεία τα οποία είναι πολύ πιο δραματικά στο anime απ' ό,τι στο manga, επομένως μη φοβάστε για λογοκρισία κλπ. Και οι δύο σειρές είναι όσο βαριές όσο πρέπει.

Αυτό που λένε οι fans (και ισχύει) είναι πως η ιστορία που διαδραματίζεται στο Hokuto No Ken 1 είναι η βασική ιστορία που είχε γράψει ο Buronson, η οποία ολοκληρώνει την ιστορία. Επειδή όμως είχε μεγάλη επιτυχία, το manga συνεχίστηκε. Το anime που κάλυψε την βασική ιστορία του manga ονομάστηκε Hokuto No Ken 1, και η συνέχεια Ηokuto No Ken 2. Και οι δύο σειρές ακολουθούν το manga του δημιουργού, απλά το ΗNK 1 σταματάει στο σημείο που κανονικά θα σταμάταγε το manga. Η πρώτη σειρά πραγματικά είναι άρτια από πλευράς ιστορίας, όμως ο Buronson επειδή ήταν μάγκας κατάφερε και επέκτεινε το σύμπαν με σχετικά πολύ λίγες σεναριακές τρύπες. Επίσης το ΗΝΚ 2 έχει πολύ καλύτερο animation, μουσική και μάχες, επομένως είναι must see από όσους τους άρεσε η πρώτη σειρά.

Το ΗΝΚ 2 καλύπτει γεγονότα μέχρι τη μέση περίπου του τόμου 24. Οι υπόλοιποι 3,5 τόμοι μέχρι το τέλος του τόμου 27 δεν έχουν μεταφερθεί σε αnime. Αν οι δύο σειρές σας άρεσαν, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το τέλος του manga. Υπάρχουν μερικές πολύ καλές μάχες, κάποια πολύ ωραία short stories και το οριστικό τέλος το οποίο πρέπει να το μάθετε αν φτάσατε μέχρι το τέλος της 2ης σειράς.

Στα της εκδοτικής τώρα, είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Το Ηοkuto ήταν ένας από τους πρώτους τίτλους που έβγαλε στην Αμερική η VIZ media, όμως δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Όντας ένας από τους πρώτους ιαπωνικούς τίτλους manga που εισήχθησαν στην Αμερική, η VIZ προσπάθησε να το καθρεφτίσει ώστε να διαβάζεται με τα δυτικά στάνταρ, από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε εικόνα του Kenshiro έπρεπε να ξανασχεδιάζει τα σημάδια που σχηματίζουν την μικρή άρκτο, κάτι που συνεπάγεται σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Συν τις άλλοις, η εκδοτική έριξε μπόλικο ψαλίδωμα σε επίμαχες σκηνές, ενώ η μετάφραση είχε τα μαύρα της τα χάλια. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν απαίσιο στην καλύτερη των περιπτώσεων, και φυσικά ύστερα από μερικούς τόμους η έκδοση σταμάτησε.

H Gutsoon το 2003 έκανε μια δεύτερη απόπειρα έκδοσης του συγκεκριμένου τίτλου. Αντιθέτως με την VIZ όμως, δεν έμεινε στα καθιερωμένα. Δημιούργησε τη λεγόμενη Master Edition, η οποία ήταν υπόδειγμα έκδοσης. Τυπωμένο από δεξιά προς τα αριστερά σε ιλουστρασιόν πολυτελές χαρτί, μεγάλο μέγεθος, πληροφορίες για την ιστορία και τους διάφορους χαρακτήρες, πάρα πολύ καλή μετάφραση, και το κυριότερο, χρωματίστηκε όλο εξ' αρχής από την ίδια την εκδοτική. Μιλάμε για manga, τα οποία κατά 99.5% εκδίδονται ασπρόμαυρα.

Δυστυχώς η εταιρία εκείνη την περίοδο εκτός του ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν έκανε και σωστή προώθηση, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην έχει πάρει χαμπάρι τη συγκεκριμένη έκδοση. Στα μέσα του 2004 η εταιρία χρεοκόπησε και άφησε τη σειρά στη μέση, έχοντας εκδώσει 9 τόμους από ένα σύνολο 27 τόμων. Επίσης κάθε τόμος είχε ένα λιγότερο κεφάλαιο περίπου, επομένως μάλλον υπολόγιζαν να κυκλοφορήσουν γύρω στους 30 τόμους. Το αποτέλεσμα είναι τα τεύχη αυτά να έχουν γίνει πάρα πολύ δυσεύρετα, παρ' όλο που εκδόθηκαν πρόσφατα.

Στο e-bay / amazon μπορείτε να βρείτε αν είστε τυχεροί τα πρώτα 4-5, όμως οι τιμές για τους τόμους 6 έως 9 ανεβαίνουν για κάθε τεύχος, μιας και οι τόμοι έβγαιναν σε ολοένα και λιγότερα αντίτυπα. Για τον τόμο 7 έχω πετύχει τιμές από 20€ έως 100€. Ο τόμος 10 που διαφημίστηκε δεν βγήκε ποτέ.

Η ιστορία στους τόμους αυτούς φτάνει ως τη μεγάλη μάχη για την οποία είπα προηγουμένως (Kenshiro VS ξέρετε ποιος, η μάχη η οποία περιλαμβάνεται και στην ταινία). Ο χρωματισμός στους πρώτους τόμους δεν είναι και ό,τι καλύτερο, όμως στους μεταγενέστερους είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Κάποια σκαναρίσματα που υπάρχουν στο νετ δεν μπορούν ούτε στο μισό να αποδώσουν το μεγαλείο αυτής της έκδοσης. Το ίδιο ισχύει και για το original ασπρόμαυρο ιαπωνικό manga βέβαια, μιας και έχω μερικούς τόμους και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το σχέδιο του Tetsuo Hara είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε μanga (και όχι μόνο), και τα σκαναρίσματα που κυκλοφορούν δυστυχώς δεν μπορούν να το αναδείξουν.

Τέλος, ως καλός ποζεράς που σέβομαι τον εαυτό μου, έχω να αναφέρω πως ύστερα από δύο χρόνια αναζήτησης κατάφερα και μάζεψα και τους 9 τόμους της Gutsoon. Ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετική ιστορία, αν γράψω πώς τους απέκτησα θα μου πάρει άλλο ένα τέτοιο σεντονάκι post, επομένως το αφήνω για άλλη φορά.

Spoiler: Εικόνες από την έκδοση της Gutsoon / Raijin Comics

Οι άνωθεν τόμοι είναι αυτοί στους οποίους αναφερόταν ο Zade εδώ. Είχα πετύχει μερικούς από αυτούς (κυρίως τα πρώτα νούμερα) σε ελληνικά κομιξάδικα όπως το Solaris και το Jemma. Πριν κάνα χρόνο υπήρχαν σίγουρα μερικά κομμάτια σε αυτά τα μαγαζιά, δεν νομίζω να χάνετε τίποτα αν κάνετε μια βόλτα από εκεί.

Νομίζω πως κάλυψα όσες απορίες είδα, αν θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις σφυρίχτε κλέφτικα.

Edited by Phantom Duck, 19 October 2010 - 21:38.

E5VV38U.jpg

#93 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 08 November 2010 - 00:43

Bump επειδή σφυρίξαν κλέφτικα.

Η τιμή των συγκεκριμένων τόμων δεν ήταν εξωφρενική. Αν δεν απατώμαι, η ονομαστική τιμή για τους πρώτους δύο είναι γύρω στα 15$, ενώ για τους υπόλοιπους γύρω στα 18$. Δεν είμαι σίγουρος επειδή δεν τους έχω μπροστά μου, όμως 100% οι πρώτοι δύο τόμοι ήταν πιο φθηνοί.

Αρκετούς από αυτούς τους πήρα από το Solaris στη Σόλωνος, νομίζω 3 τόμοι πρέπει να ήταν. Είχαν γύρω στους 5-6, όμως τα άλλα ήταν ίδια νούμερα. Την τελευταία φορά που πήγα έχω την εντύπωση πως είχαν φύγει όλα εκτός από έναν τόμο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή, όμως ήταν στα στάνταρ του Solaris. Δηλαδή για 15-18$ και παλιά έκδοση που δεν ενδιαφέρει γενικά τον κόσμο, η τιμή δεν πρέπει να ήταν πάνω από 22-23 € έκαστος. Ίσως να λέω και πολλά, αλλά γενικά θυμάμαι πως πήγαινε τόμος και 20άρικο περίπου. Η κατάστασή τους ήταν σαν καινούργια, τα τεύχη απλά κάθονταν στο ράφι και περίμεναν αγοραστή.

Τους υπόλοιπους 5 έως το νούμερο 8 τους αγόρασα μέσω Ebay περίπου στα 15€ τον καθένα. Για κάμποσους μήνες παρακολουθούσα τακτικά Amazon, ebay και λοιπά μαγαζιά, και κατά καιρούς έβρισκα φυσιολογικές προσφορές. Τις περισσότερες φορές βέβαια οι πωλητές ήθελαν να βγάλουν την προίκα τους από τα συγκεκριμένα τεύχη, επομένως καταλαβαίνετε πως ήθελε κάμποση υπομονή :stubborn: Ύστερα από καιρό λοιπόν, βρήκα έναν άγιο άνθρωπο που είχε αρκετά κομμάτια και τα πουλούσε μεμονωμένα ή και όλα μαζί σε φυσιολογική τιμή και άριστη κατάσταση. Από αυτόν πήρα τα περισσότερα, ενώ 1-2 τεύχη τα αγόρασα από άλλον αγοραστή, πάλι από το ebay, πάλι με την ίδια αναλογία ποιότητας τευχών / τιμής.

Στο τέλος μου έμεινε μόνο ο 9ος τόμος, με τον οποίο είχα συμβιβαστεί πως δεν πρόκειται να τον αποκτήσω ποτέ. Και όχι τίποτ' άλλο, περιλαμβάνει μέσα την πιο επική μάχη "Kenshiro VS αυτά που λέγαμε προηγουμένως, η μάχη που συμπεριλαμβάνεται στο τέλος της ταινίας κλπ" και ο χρωματισμός στους τελευταίους τόμους είναι απλά επικός. Αν προσθέσετε και το γεγονός ότι κάθε τόμος εκδόθηκε σε λιγότερα αντίτυπα από τον προηγούμενο με τον 9 να είναι ο πιο σπάνιος, μπορείτε να καταλάβετε ένα μικρό μέρος του καημού μου :deadga6: Οι περισσότερες συλλογές που έχω δει (κυρίως στο forum των Heart Of Madness) υπολείπονταν του συγκεκριμένου τόμου.

Το πώς τον βρήκα εν τέλει, είναι εντελώς κουλό. Τα Jemma είχαν το καθιερωμένο Jemma Mega Blowout, ένα διήμερο που κάνουν τρελές προσφορές σε όλες τις εκδόσεις / φιγούρες / κόμικς / τα πάντα όλα που έχουν. Με αφορμή αυτό το διήμερο πήγα για πρώτη φορά στο Jemma Καλλιθέας και εκεί πέρα που ξεψύριζα τα ράφια, βλέπω σε μια γωνιά καταχωνιασμένους μερικούς τόμους της συγκεκριμένης έκδοσης. Είχε μερικά από τα όχι τόσο σπάνια νούμερα, και τον τόμο "6". Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα, μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μου μόλις διαπίστωσα πως ήταν ο τόμος "9". Η αντίδρασή μου μόλις το συνειδητοποίησα ήταν κάπως έτσι: :borednn9: :OMG3: :if:

Πραγματικά σχεδόν πέταξα από τα χέρια μου ό,τι άλλα κόμικς κρατούσα και άρχισα να το ξεφυλλίζω. Είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου να με πιάνει κρύος ιδρώτας, να μου κόβονται τα γόνατα και να μην πιστεύω στα μάτια μου, αναποδογύρισα το τεύχος τουλάχιστον 3-4 φορές για να βεβαιωθώ. Εκείνη την ημέρα είχα πάει με ένα αρκετά καλό κομπόδεμα για να ξοδέψω σε κόμικς, όμως δεν θυμάμαι αν αγόρασα τίποτα άλλο. Το αποκορύφωμα είναι πως επειδή το αγόρασα το συγκεκριμένο διήμερο προσφορών, μου έκαναν γύρω στα 30% έκπτωση και το τσίμπησα με 12€ :hahaha: Μου τον χρωστούσε ο Kami sama φαίνεται αυτόν τον τόμο, ύστερα από όλη την ταλαιπωρία που πέρασα για να βρω τους προηγούμενους. Η όλη διαδικασία μου πήρε γύρω στα 2 χρόνια συνεχούς αναζήτησης. Βέβαια αν κάποιος μπορεί και θέλει να διαθέσει πολλά λεφτά μπορεί να αγοράσει τους περισσότερους τόμους σχεδόν επιτόπου, αλλά αν είστε σαν κι εμένα και δεν θέλετε να δίνετε λεφτά σε "τοκογλύφους", ίσως να πάρει λίγο παραπάνω.

Edited by Phantom Duck, 08 November 2010 - 00:56.

E5VV38U.jpg

#94 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 13 November 2010 - 00:47

Μιας και σήμερα τελείωσα την πρώτη σειρά, ας προσπαθήσω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη.
Το Fist of the North Star είναι μία martial arts σαπουνόπερα, ένα πραγματικό σύγχρονο έπος. Ναι, ο Kenshiro σχεδόν σε κάθε επεισόδιο σφάζει μία ντουζίνα, τουλάχιστον, nameless μπούφους, πολλές φορές με το ίδιο animation. Αυτό αποτελεί μόνο τη φλούδα του καρπουζιού. Όποιος έχει δει το Fist καταλαβαίνει. Το επεισόδιο με τη μάχη Kenshiro και ξέρετε-ποιον
Spoiler:
αποτελεί ένα από τα καλύτερα anime επεισόδια ever. Και δεν είναι το μοναδικό. Ναι, τα πρώτα 30 κάτι επεισόδια πέρα από κάποιες αναλαμπές μεγαλείου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και σύντομα γίνεται επαναλαμβανόμενο, παρά τη φαντασία που έβαλαν οι δημιουργοί στους τρόπους με τους οποίους πεθαίνουν οι διάφοροι μπούφοι. Μετά όμως πραγματικά παίρνει τα πάνω του. Είναι ίσως το μόνο anime στο οποίο το character development γίνεται μέσω του ξύλου. Είναι ίσως το μόνο anime που οι ομιλίες εν μέσω των μαχών είναι απολαυστικές. Είναι το μόνο anime στο οποίο όλοι οι βασικοί χαρακτήρες σε ικανοποιούν από την πρώτη στιγμή και κανένας δε χαραμίζεται
Spoiler:

Spoiler: ending
Πραγματικά το πώς δίνει κίνητρα σε κάθε χαρακτήρα, χωρίς να πέφτει στο κλασσικό goth Ι hate the world γιαπωνέζικο στερεότυπο δείχνει ότι οι τύποι έχουν τρελό ταλέντο
Περιέχει χαρακτήρες που είναι 100% άνδρες
Spoiler:
και αν το δεις υπό το κατάλληλο πρίσμα, περνάει κάποια όμορφα μηνύματα. Οκ, εδώ σίγουρα κάποιοι θα πουν πώς και τί, αλλά για μένα ισχύει. Δεν είναι lolDeeP όπως πχ το Evangelion, να ψάχνεις τους συμβολισμούς έναν, έναν αλλά η τελική γεύση που μου άφησε ήταν πολύ δυνατή.
Spoiler:

Επικά τα τραγούδια και των δύο σειρών και της ταινίας. Το σχέδιο και το animation φυσικά και δεν έχουν την ίδια ποιότητα σε όλα τα επεισόδια, αλλά όταν είναι καλά είναι πολύ καλά.

~Νομίζω ότι το ποστ μου μοιάζει με δεκατριάχρονου που μου μόλις είδε το πρώτο του anime. :whistling:
~Επικό rage σήμερα, αφού με το που είδα το τελευταίο επεισόδιο, τσέκαρα το ANN και διάβασα το review του άμπαλου για το Hokuto Musou... Ηe clearly doesn't know shit about anime.

#95 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 13 November 2010 - 10:16

Kαι ξεχνάς να αναφέρεις το βασικό.Εάν τα shonen είχαν πάρει το μονοπάτι που χάραξε ο Kenshiro και όχι το μονοπάτι του Dragonball ,θα είχαν πολύ περισσότερη απήχηση από ότι έχουν σήμερα.

#96 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 13 November 2010 - 16:32

So true... Θα ακουστώ σαν κάνας μπαμπόγερος, θα εκφραστώ όπως σιχαίνομαι να εκφράζομαι, θα γενικεύσω ενώ δεν θέλω να το κάνω, όμως θα το πω. Δεν τα φτιάχνουν πλέον όπως παλιά.-

Θάνατοι παιδιών, θάνατοι βασικών χαρακτήρων, θάνατοι άδικοι, τραγικοί χαρακτήρες, memorable ήρωες, εξέλιξη χαρακτήρων, gore χωρίς λογοκρισία (well... αρκετές φορές τουλάχιστον), ιδανικά, αξίες, φιλία, κίνητρα πίσω από τις κινήσεις του κάθε χαρακτήρα, σχεδόν κανένας δεν είναι κομπάρσος, φοβερό σενάριο, ανατροπές πάνω στις ανατροπές, τέλος που είχε ήδη σκεφτεί ο σεναριογράφος μόλις δημιούργησε την αρχή , και φυσικά πάνω απ' όλα MANLY TEARS.

Posted Image

Α ναι, είχε και φοβερές μάχες. Να και κάτι που κράτησαν τα σημερινά shonen.

E5VV38U.jpg

#97 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2,054 posts

Posted 14 November 2010 - 10:41

Ετσι να αυξανεται σιγα σιγα το fandom του hokuto.Και για οσους τελειωσαν to anime μην ξεχασετε να πιασετε οπωσδηποτε το μανγκα για να δειτε την συνεχεια και την καταληξη ολης της σειρας.
May Toki bless u all.

Posted Image

#98 darkphoenix

darkphoenix

Ανιμερώνομαι

• Members
  • 238 posts

Posted 15 November 2010 - 20:56

Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη season. Μακράν πολυ διαφορετικό απο αλλα ανιμε του "είδους" (αν και το θεωρω μοναδικο).
Το μονο που θα πω ειναι πως εχω ρίξει ΤΟ κλαμα.
Παμ' για 2η τωρα~
Posted Image

#99 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 15 November 2010 - 21:11

So true... Θα ακουστώ σαν κάνας μπαμπόγερος, θα εκφραστώ όπως σιχαίνομαι να εκφράζομαι, θα γενικεύσω ενώ δεν θέλω να το κάνω, όμως θα το πω. Δεν τα φτιάχνουν πλέον όπως παλιά.-

Θάνατοι παιδιών, θάνατοι βασικών χαρακτήρων, θάνατοι άδικοι, τραγικοί χαρακτήρες, memorable ήρωες, εξέλιξη χαρακτήρων, gore χωρίς λογοκρισία, ιδανικά, αξίες, φιλία, κίνητρα πίσω από τις κινήσεις του κάθε χαρακτήρα,
σχεδόν κανένας δεν είναι κομπάρσος, φοβερό σενάριο, ανατροπές πάνω στις ανατροπές, τέλος που είχε ήδη σκεφτεί ο σεναριογράφος μόλις δημιούργησε την αρχή , και φυσικά πάνω απ' όλα MANLY TEARS.

Εγώ πάντως σε καταλαβαίνω νομίζω.

Άλλωστε για όλους τους λόγους που γράφεις από πάνω εκτός ίσως απ' το "σχεδόν κανένας δεν είναι κομπάρσος" που παίζει να είναι ελαφρώς υπερβολή, προτείνω ώρες ώρες στους πάντες,
anime σαν τα legend of galactic heroes ή rose of versailles. Ναι μπορεί να μην είναι shounen και να μην έχουν το ξυλίκι του Hokuto, αλλά όλα τα άλλα που είπες τα έχουν.

Και ναι δεν ξαναφτιάχνουν τέτοια πράγματα εύκολα όσο κι αν το θέλουμε.

Αν είναι να μας λένε και μπαμπόγερους επειδή μας αρέσουν αυτοί οι από πάνω λόγοι, πραγματικά είχα μια σκασίλα.... :canthelp:

PS : Το Hokuto βέβαια ακόμα δεν πρόλαβα να το δω, αλλά είναι σίγουρα απ' τους ελάχιστους τίτλους που ΞΕΡΩ πως θα μου αρέσει ΠΡΙΝ το δω, κι ας είναι shounen.
Και ναι δεν είμαι shounen fan καν και το λέω αυτό.

Edited by Radagast, 15 November 2010 - 21:19.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#100 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 22 November 2010 - 18:26

Εγώ πάντως σε καταλαβαίνω νομίζω.

Άλλωστε για όλους τους λόγους που γράφεις από πάνω εκτός ίσως απ' το "σχεδόν κανένας δεν είναι κομπάρσος" που παίζει να είναι ελαφρώς υπερβολή, προτείνω ώρες ώρες στους πάντες,
anime σαν τα legend of galactic heroes ή rose of versailles. Ναι μπορεί να μην είναι shounen και να μην έχουν το ξυλίκι του Hokuto, αλλά όλα τα άλλα που είπες τα έχουν.

Και ναι δεν ξαναφτιάχνουν τέτοια πράγματα εύκολα όσο κι αν το θέλουμε.

Αν είναι να μας λένε και μπαμπόγερους επειδή μας αρέσουν αυτοί οι από πάνω λόγοι, πραγματικά είχα μια σκασίλα.... :canthelp:

PS : Το Hokuto βέβαια ακόμα δεν πρόλαβα να το δω, αλλά είναι σίγουρα απ' τους ελάχιστους τίτλους που ΞΕΡΩ πως θα μου αρέσει ΠΡΙΝ το δω, κι ας είναι shounen.
Και ναι δεν είμαι shounen fan καν και το λέω αυτό.

Radagast πραγματικά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε ότι γράφεις. Κι όταν με το καλό βρεις τον χρόνο και κάτσεις να δεις την σειρά, θα προσθέσεις ακόμα ένα αγαπημένο anime στη λίστα σου.
Posted Image

Posted Image

#101 izo

izo

Waiting to evolve

• Members
  • 5 posts

Posted 22 November 2010 - 19:37

So true... Θα ακουστώ σαν κάνας μπαμπόγερος, θα εκφραστώ όπως σιχαίνομαι να εκφράζομαι, θα γενικεύσω ενώ δεν θέλω να το κάνω, όμως θα το πω. Δεν τα φτιάχνουν πλέον όπως παλιά.

Oντως, ακομα και το Ten no Haoh αν και πολύ αξιολογο δεν συγκρινεται με τα παλια...
[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:h8OLxT1o3PTsmM:http://static.funnyjunk.com/pictures/magikarp0.jpg&t=1[/IMG]
No joke, I'll freakin' Dragon Breath your butts!!!

#102 darkphoenix

darkphoenix

Ανιμερώνομαι

• Members
  • 238 posts

Posted 27 November 2010 - 19:21

Μόλις τέλειωσα την 2η season και διάβασα το μανγκα απο το σημείο που τελειώνει το anime.
Δε μπορώ θα κλάψω, που θα ξαναβρω τέτοιο έπος Τ__Τ

Διαμαντάκι.
Posted Image

#103 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 November 2010 - 22:15

Radagast πραγματικά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε ότι γράφεις. Κι όταν με το καλό βρεις τον χρόνο και κάτσεις να δεις την σειρά, θα προσθέσεις ακόμα ένα αγαπημένο anime στη λίστα σου.

δυστηχως παλι το genre barrier παιζει καποιο ρολο και σιγουρα αυτοι που εχουν υπομονη εχοντας δει πολλα shonen στο ενεργητικο τους, ξεκινωντας απο saint seiya, ντραγκονμπολ και καταληγοντας στο ναρουτο, βλεπουν τη σειρα πιο ανετα.

Λιγοι ειναι αυτοι που εχουν δει αρκετα mecha, shonen, space operas κλπ μαζεμενα.

Αλλα και εγω αν ηθελα να πιασω ενα shonen απο ενδιαφερον για το ειδος, δεν θα αρχιζα με τους μαραθωνιους των one piece, naruto, dragon ball

θα ημουν μεταξυ των jojos bizarre adventure και αυτου. Και επειδη δυστηχως στο πρωτο μονο κατι ova αφιερωσαν και οχι μια ολοκληρη σειρα (που αν το καναν μπορει να βγαινε και καλυτερο απο το fns), διαβασα το manga και αφησα τη γροθια για δευτερη μπας και ξανασχοληθω, που δεν το βλεπω.

#104 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 28 November 2010 - 01:07

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν το FOTNS εκδιδόταν τώρα θα στόχευε σε άλλο demographic;
Και το Jojo ξεκίνησε ως shonen (Shounen Jump) αλλά στην πορεία έγινε seinen (Ultrajump).

#105 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 November 2010 - 10:11

αν εβγαινε σημερα αναγκαστικα θα αλλαζε και το design αλλα και η υποθεση.

δε θα ηταν οι χαρακτηρες γεματοι στεροειδη

ασε που τοτε ειχαμε και αναλογα παιχνιδια (πχ Masters of the Universe) οπως και τις ταινιες του σβαρτσενεγκερ.

Τετοιες σειρες ανηκουν στα 80ς, στην ακμη των ανιμε.

Και το Jojo ειχε ιδιαιτερο σχεδιο. Πλεον κανουν τους χαρακτηρες περισσοτερο προσιτους, για να μην ξενερωνει ο κοσμος. Πανε τα μπρατσα και η βαρβατιλα